Anak Sembelit dan Susah Makan ?

Anak Sembelit dan Susah Makan ? Ini dahulu, sekarang SEMBELIT anak dah tiada. Anak  pun dah pandai minta makanan tau ?. Anak bujang Mira ni dah berumur 2 tahun lebih. Tengah dalam proses nak bercerai susu badan.

.

Baru seminggu actually beri Milk Shakes ni pada anak.
Kalau nak tau sebelum nie, asal tanya nak makan ke tak, jawapan yang selalu anak berikan ialah “No!”. “No” tu either lembut atau pun garang..
Pernah sekali tu siap cakap “No Rice” sambil goyangkan jari telunjuk die..

.

Geram pun ada.. tapi senyum jugak tau sebab kelakar juga tengok gelagat die. Umur baru 2 tahun lebih tapi cakap macam orang dah dewasa. Yes bukan mudah dealing dengan anak yang Picky Eater nie. Dorang hanya makan apa yang dorang suke sahaja. Sayur ? dan buah ? tu paling susah nak masuk tau. Siap buat muka dan bunyi uuwweeekkkk.. ?

.

Kekadang pening kepala fikir nak masak ape tau. Kalau kat kedai makan jarang rejection die sebab die macam excited nak makan. Sekali sekala je rejection tu. Tapi bila kat rumah rejection tu lebih sikit.

.

Kita ni dok la masak untuk die tapi die selambe je reject. Kalau dulu die takut makan ubat, so boleh la ugut bagi Vitamin, tapi sekarang tu semua dah tak jalan. hhuuaaa..hhuuuaaa.. ?

.

.

Anak Sembelit dan Susah Makan ? :

Anak Sukar buang air bila bercerai Susu Badan

.

"<yoastmark

 

Waktu kita bagi susu badan dulu, tak ada masalah susah nak membuang sangat tapi bila kurang bagi susu, mula la anak susah nak membuang. Kalau membuang kene termenung kat penjuru-penjuru atau tempat yang tersorok.

.

.

Anak Sembelit dan Susah Makan ?:

Jadi HULK bila membuang

.

"<yoastmark

 

Siap kene marah lagi sape yang datang dekat. Nak membuang pun kene jadi hulk yer sayang. Bila nak cuci tu baru la tau kenapa die menghijau. Kesian memang la kesian tapi anak bujang Mira nie susah sangat nak suruh die minum.

.

.

Anak Sembelit dan Susah Makan ?:

Susah nak minum air masak

.

Bila dah melasak dan peluh-peluh, baru la dia minum. Sayur jangan cakap la, memang die tak suka. Masa die mula belajar makan dulu sempat la bagi puree sayur semua tapi sekarang dah tak nak..

.

.

Anak Sembelit dan Susah Makan ?:

Tak suka makan Buah dan Sayur

.

Buah pun memilih makan. Buah yang paling dia suka pun buah Anggur ?. Pantang nampak dalam peti sejuk tapi kalau mood dia ke laut, semua pun dia reject ?.

.

.

Anak Sembelit dan Susah Makan ?:

Lepas seminggu Consume Meal Shakes

.

Mira share kat sini perubahan yang berlaku dalam masa seminggu selepas anak Mira consume Milk Shakes ni.

.

.

Anak Sembelit dan Susah Makan ?:

Breakfast jadi kemestian sekarang

.

Happy giler everytime nak bagi makan waktu pagi sekarang ni. Dah tak tension-tension macam dulu. Kalau dulu, tanya atau tunjuk apa pun, semua dia tak nak. Tapi sekarang dah pandai request nak makan apa tau. ?

.

.

Anak Sembelit dan Susah Makan ?:

Masalah Najis Keras dah TIADA

.

Bukan tu jer, masalah najis keras tu dah tiada.
Mudah je anak nak membuang sekarang. Kalau dulu siap duduk satu tempat dan membuang tapi sekarang mama pun tak sedar anak dah membuang.

.

.

Anak Sembelit dan Susah Makan ?:

Nak ajak makan dah tak susah macam dulu

.

Sekarang Picky Eater tu still ada tapi tak la sampai tak makan langsung. Kene paksa makan tu still ada tapi tak seteruk dulu. Dulu siap nangis-nangis dan jerit-jerit tapi sekarang dah kurang sangat. Alhandulillah.

.

.

Anak Sembelit dan Susah Makan ?:

Dah pandai minta makanan dan mula makan buah

.

At least sekarang kalau nampak mama atau daddy makan buah, dah pandai minta. Kalau ternampak corn flakes dalam kabinet tu, dah pandai kluakan dan minta. Siap minta nak makan dengan susu lagi.

.

.

Anak Sembelit dan Susah Makan ?:

Kekurangan Zat Besi di kalangan Kanak-kanak di Malaysia

 

Dealing dengan picky eater ni force mama jadi a bit creative. Try jugak masukkan sayur dalam makanan. Sebab nak anak sihat punyer pasal. Nak-nak bila baca kekurangan zat besi di kalangan kanak-kanak Malaysia sangat tinggi.

.

.

Anak Sembelit dan Susah Makan ?:

Kajian ke atas kanak-kanak di Malaysia

 

"<yoastmark

.

Kajian pada tahun 2012 yang dijalankan ke atas 550 orang kanak-kanak di Malaysia mendapati 54.9 peratus mengalami kekurangan zat besi (ID) dan 16.9 peratus mengalami anemia kekurangan zat besi (IDA).

.

Ada kesan sampingan tau bila dah terkena ID nie. Kajian juga menunjukkan walaupun kanak-kanak yang mengalami kekurangan zat besi (ID) atau anemia kekurangan zat besi (IDA) dirawat, ia tetap membawa kesan ke atas mereka.

.

Masalah ini termasuklah koordinasi, daya ingatan dan pembelajaran yang mana ia boleh menjejaskan mutu pelajaran dan potensi dalam hidup serta perangai kanak-kanak itu sendiri.

.

.

Anak Sembelit dan Susah Makan ? :

Faktor menyumbang kepada  kekurangan zat besi (ID) di kalangan kanak-kanak

.

"<yoastmark

 

ID ni rupanya masalah yang dialami oleh seluruh dunia, bukan Malaysia sahaja dan berlaku di kalangan kanak-kanak 0 hingga 12 bulan. Antara faktor-faktor yang menyumbang kepada masalah ini ialah :

  • Penyusuan ibu yang tidak lengkap
  • Tali pusat yang dipotong sebaik sahaja bayi dilahirkan.

 

Adalah lebih baik tali pusat dibiarkan sekurang-kurangnya 45 saat sehingga 1 minit supaya bayi mendapat lebih zat besi.

.

.

Anak Sembelit dan Susah Makan ? :

Jom dapatkan Meal Shake

.

Ada ibu-ibu yang ada masalah macam ni as well ke? Jom Mira tolong dapatkan Milk Shakes. Kaya dengan Kalsium, Serat, Protein dan Zink. Kalsium membantu membina tulang dan gigi yang kuat. Zink memainkan peranan yang penting dalam pertumbuhan.

.

"<yoastmark

.

Kalau nak tahu, Meal Shake nie minuman berkhasiat, sedap dan berkrim. Perasa Vanilla lagi. Sesuai untuk kanak-kanak, remaja dan juga dewasa di mana-mana sahaja.

.

Even dulu Mira pun consume Meal Shakes during Ramadhan. Tapi this year Mira add another item for this Ramadhan 🙂 and i love them!

.

"<yoastmark

 

Nak dapatkan Meal Shakes untuk Si Comel anda?
dan nak add in Vitalea for kids untuk melengkapkan keperluan Vitamin dan Minerals si kecil? Boleh pm Mira atau Whatsapp Mira terus tau.

.

Kalau nak tahu, Vita-Lea for Children dihasilkan dengan rangkaian 18 vitamin dan mineral yang komprehensif. Setiap hidangan menyediakan 100% Nilai Harian kesemua lapan vitamin B, serta vitamin C, D dan E, yang memainkan peranan penting untuk menyokong tubuh yang sihat.

.

Ia tanpa tambahan pengawet, pemanis atau perasa tiruan, dan ia dimaniskan secara semula jadi menggunakan xylitol yang tidak menggalakkan kerosakan gigi. Bukan tu je, bebas gluten dan berperisa anggur lazat yang pasti digemari oleh si manja.

.

.

Anak Sembelit dan Susah Makan ? :

Testimoni Meal Shake untuk Kesihatan Si Comel

.

Mira selitkan Testimoni penggunaan Meal Shakes. Nie la antara testimoni yang Mira rujuk before Mira sendiri dapatkan Meal Shakes untuk anak Mira.

.

Berselera Makan Lepas Amalkan Meal Shakes by Shaklee

"<yoastmark

.

.

Sembelit Anak Hilang Lepas Consume Meal Shakes

 

"<yoastmark

.

.

Antibodi Anak Jadi Kuat, Selera Makan Bertambah

"<yoastmark

..

.

Anak Berpuasa Tanpa Rasa Penat

 

"<yoastmark

.

.

Anak Picky Eater Jadi Suka Makan

.

"<yoastmark

.

.

Baby Tak Nangis Lagi Bila Nak Membuang

 

"<yoastmark

.

.

Demam Tak Berlarutan, Berselera Makan

 

"<yoastmark

.

.

Jarang Dijangkiti Selsema, Batuk dan Demam

 

"<yoastmark

.

.

Anak Sembelit dan Susah Makan ? :

Hubungi Mira dan dapatkan Meal Shake untuk Si Comel anda.

.

Berminat nak hilangkan terus masalah Sembelit atau sukar membuang air di kalangan Si Comel kita ? Jom bertindak sekarang. Cuba bayangkan betapa susahnya Si Comel nak membuang. Berkerut muka, hilang sikit kecomelan.. hihihi.. tapi tetap comel tau.

.

Hubungi Mira untuk dapatkan Meal Shake bersama Vitalea Kids pada harga yang berpatutan. Nak jimat lagi, boleh join sebagai ahli dan beli pada harga ahli. Ada Free Gift menanti 🙂

.

Semua ordering yang dibuat melalui Mira kan dihandle dan diuruskan oleh pihak Shaklee dan ada jaminan di atas setiap barang semasa tempoh penghantaran. If barang sampai dalam keaddan yang rosak, boleh inform dan kita boleh complain dan Shaklee akan berikan Set yang baru, 🙂 Best ke BEST?

.

Yang nak COD, Mira tawarkan khidmat COD sekitar Bandar Puteri Klang. Tapi kene inform dan once stok available, Mira akan COD terus ya. Kene order dulu sebab Mira memang elak simpan stok yang banyak. Stok hanya untuk kegunaan sendiri dan pelanggan tetap sahaja.

.

Mira  012 531 9097  atau klik pada link ini

 

 

 

 

Anemia. Muka pucat sebab tak cukup darah?

Anemia. Muka pucat sebab tak cukup darah? Kekadang bila kulit cerah, tak perasan sangat pucat lesi tu tapi boleh nampak bile bibir pun naik pucat.
.

.

Anemia. Muka pucat sebab tak cukup darah? :

Punca Anemia

.
Anemia anda punca muka nampak pucat. Punca Anemia berlaku apabila darah anda tidak mempunyai sel darah merah yang mencukupi. Kekurangan nutrisi Zat Besi yang mengakibatkan penurunan jumlah sel darah merah.

.

Anemia. Muka pucat sebab tak cukup darah?
Perbezaan sel darah ,erah normal dan pesakit anemia

.

Zat besi ni banyak dalam sayur-sayuran dan makanan yang lain. Dah makan banyak sayur, tapi kenapa still kurang Zat Besi ?
.
.

Anemia. Muka pucat sebab tak cukup darah? :

Zat Besi Non-Heme

.

Zat Besi yang KURANG diserap oleh badan.

Kuning telur, sayur-sayuran, buah-buahan, biji-bijian, kacang-kacangan, dan produk-produk makanan yang diperkaya dengan zat besi non-heme yang kurang diserap oleh badan.
.

Anemia. Muka pucat sebab tak cukup darah?
Terdapat 2 jenis sumber Zat Besi

.

.

Anemia. Muka pucat sebab tak cukup darah? :

Zat Besi Heme

.
Zat Besi yang MUDAH diserap oleh badan
.
Zat besi yang terdapat dalam daging, ayam, ikan dan makanan laut adalah zat besi heme yang lebih mudah diserap oleh badan.
.
.

Anemia. Muka pucat sebab tak cukup darah? :

Vitamin C BANTU Penyerapan Zat Besi Non-Heme

.

Anemia. Muka pucat sebab tak cukup darah?
Kajian menunjukkan Vitamin C bantu penyerapan Zat Besi

.

Vitamin C membantu mengeluarkan zat besi daripada sumber non-heme, dengan itu meningkatkan keupayaan tubuh anda untuk menyerap lebih banyak zat besi dari makanan ini.
.
.
Selain itu, Vitamin C juga membantu mengatasi kesan buruk fitonutrien yang menghalang penyerapan besi non-heme, termasuk asid oksalat, asid phytic, tanin dan polifenol.
.
.
Thats why lain orang lain kesannya sebab lain individu, lain tindak balas dalam badan. Semua bergantung kepada tahap kesihatan dan cara pemakanan yang diamalkan.
.
.

Anemia. Muka pucat sebab tak cukup darah? :

Nak dapatkan Vitamin C yang terbaik?

.

Anemia. Muka pucat sebab tak cukup darah?
Sustained Release Vitamin C mampu bertahan dalam badan selama beberapa jam

Kenapa terbaik ? Ni Mira consider terbaik kerana Vitamin C yang dimakan kekal lebih lama dalam badan. Boleh tahan selama 5 jam.
.
.

Anemia. Muka pucat sebab tak cukup darah? :

Vitamin C Sustained Release

.

Anemia. Muka pucat sebab tak cukup darah?
Vitamin C Sustained Release by Shaklee

Ini lah Vitamin C Sustained Release. Vitamin C merupakan vitamin yang larut air. Pengambilan dosage yang besar pada satu-satu masa kadangkala dianggap membazir kerana badan tak boleh nak make full use of it.
.
.
Akibatnya, lebihan Vitamin C itu akan disingkirkan melalui sistem perkumuhan badan. Itu sebab utama kenapa Mira kata Vitamin C Sustained Release terbaik.
.
.
Ia mempunyai formulasi di mana 1 biji Vit C yang mengandung 500mg Vit C akan melepaskan 100mg Vit C setiap 1 jam. So 500mg akan habis digunapakai oleh badan dalam masa 5 jam.
.
.
So Vit C nie tak terbazir dan tak disingkirkan terus. Macam mana boleh jadi effect ni? Kene la tanya Saintist Shaklee yer.
.
.

Anemia. Muka pucat sebab tak cukup darah? :

Promosi 10% Less untuk Vitamin C Sustained Release

 

Anemia. Muka pucat sebab tak cukup darah?
Promosi berakhir 31 May 2018.

 

Sekarang tengah promo Vit C Sustained Release nie. Beli 3 botol dan dapat 10% Discount. 1 botol ada 180 biji tau, Jom pakat-pakat beli Vit C Sustained Release ni dan nikmati kebaikannya.
.
.
Boleh hubungi Mira untuk dapatkan Vit C Sustained Release ni ya. Nak mudah klik je link yang Mira bagi kat bawah nie yer. Sekadar ingin membantu anda untuk hidup lebih sihat dan penuh makna bersama yang tersayang.
.
Mira 012 531 9097
(Klik pada nomber untuk terus Whatsapp Mira yer)

.

.

Ketahui apa lagi fungsi Vitamin C kepada badan anda. Baca di sini 

Anemia. Muka pucat sebab tak cukup darah? :

Testimoni Vit C untuk Kecantikan dan Penyembuhan Luka

Anemia. Muka pucat sebab tak cukup darah
Vitamin C terkenal dengan kemampuan untuk mencantikkan kulit wajah

 

Anemia. Muka pucat sebab tak cukup darah
Vitamin C bagus untuk penyembuhan Luka

 

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Sihat Jelita

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Sihat Jelita. Kalau cantik dalaman insyaAllah cantik luarannya. Hari ni kita sentuh tentang penjagaan kulit wajah untuk mereka yang  umur 20an, 30an serta 40an dan ke atas.

 

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Sihat Jelita
Penjagaan kulit berbeza mengikut umur dan keadaan kulit

 

 

 

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Jelita :

Kenali Jenis Kulit Muka anda

 

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Sihat Jelita
Cara kenal pasti jenis kulit muka

 

Anda memiliki kulit muka yang kering atau berminyak? Sangat CRUCIAL untuk kita tentukan jenis kulit muka sebelum kita memilih jenis-jenis pencuci muka yang sesuai. Di pasaran sekarang terdapat lambakan jenama pencuci muka dari dalam dan luar negara.

 

Ramai yang menyangka kulit muka mereka jenis kulit yang berminyak tetapi sebenarnya kulit mereka hanya nampak berminyak tetapi mengalami masalah kekeringan ?.

 

 

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Jelita :

Bagaimana nak menentukan jenis Kulit Muka. Berminyak atau Kering?

 

Ini merupakan antara langkah-langkah untuk menentukan kulit muka jenis berminyak atau kering. Mudah je. Boleh dilakukan sendiri di rumah.

 

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Sihat Jelita
Jenis kulit muka boleh ditentukan dengan mencuci atau membersihkannya

 

1. Cuci Muka seperti biasa

2. Selepas dicuci, tengok di Cermin sama ada tanda-tanda kekeringan atau tak. Search for tanda mengelupas atau rasa ketat-ketat. Ini petanda kulit anda kering.

3. Kenal pasti ciri-ciri kulit anda selepas dicuci dan anda boleh memilih skincare yang sesuai dengan keadaan atau jenis kulit muka anda.

 

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Sihat Jelita
Kenal pasti jenis kulit muka / wajah selepas dicuci

 

Combination Skin: Selepas pembersihan, kulit kombinasi akan sering berasa bersih, segar dan bebas minyak di sekitar kawasan hidung tetapi ketat dan kering di sekitar pipi.

Kulit sensitif: Kulit sensitif selalunya akan berasa bersih dan sedikit kering selepas dibasuh tetapi pembersih boleh mencetuskan gatal-gatal dan kerengsaan. Apabila ini berlaku dengan kerap dan dengan pelbagai produk, ia adalah tanda kulit sensitif.

Kulit normal: Orang dengan kulit biasa akan berasa bersih selepas pembersihan. Mereka mungkin masih memerlukan sedikit pelembap, tetapi secara keseluruhan kulit tidak terlalu kering atau sensitif.

Kulit berminyak: Selepas pembersihan, kulit berminyak akan berasa bersih dan bebas minyak. Tidak lama selepas pembersihan, minyak akan kembali. Jika anda rasa kulit berminyak denga cepat, kulit anda mungkin jenis kulit berminyak

Kulit kering: Untuk kulit kering, pembersihan boleh mengeringkan kulit dan meninggalkan rasa kering dan agak ketat.

 

Notes :

Normally kulit hanya akan berminyak lepas apply toner atau moisturizer. Kulit yang kering akan hasilkan minyak untuk melindungi atau melembapkan kulit, tu sebab rasa berminyak. It will be back to normal lepas dicuci.

 

 

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Jelita :

Keadaan Kulit Muka untuk 20an, 30an dan 40an ke atas

 

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Sihat Jelita
Tanda-tanda penuaan berbeza mengikut umur, cara hidup dan exposure

 

Keadaan Kulit Muka 20an dan Potensi Masalah yang ada

 

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Sihat Jelita
Wanita pada usia 20an

 

Apabila anda berada di linkungan umur 20an, kolagen dan elastin pada kulit makin berkurang dan tanda-tanda penuaan jadi semakin ketara. Paras kolagen  dan elastin masih sihat tetapi akan mula turun secara perlahan-lahan.

 

Anda mungkin mula mempunyai masalah seperti berikut :

  • Kulit muka berminyak, liang-liang roma tersumbat atau liang-liang roma kelihatan besar.
  • Di Malaysia cuaca sangat panas. Masalah muka berminyak akan menyebabkan anda terdedah kepada masalah jerawat.
  • Penggunaan BB Cream, CC Cream, Krim jerawat dan Make-Up yang merupakan sesuatu yang biasa akan mendatangkan masalah jika ia tidak dibersihkan dengan cara yang betul, pori-pori akan tersumbat dan pori-pori semakin membesar.

 

 

Keadaan Kulit Muka 30 an dan Potensi Masalah yang ada

 

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Sihat Jelita
Wanita pada usia 30an semakin matang. Tapi matang tak bermakna nampak tua tau

 

Bagi mereka yang berada dalam golongan umur 30an, anda mungkin dapat observe beberapa situasi di bawah. Pada umur 30an, kehilangan Kolagen dan elastin makin ketara pada bahagian kulit wajah.

 

  • Anda mungkin akan mula nampak garisan halus atau kedutan di bahagian mata atau apabila anda tersenyum.
  • Kulit makin kusam, tona kulit semakin tidak sekata. Bahagian dahi gelap berbanding bahagian pipi.
  • Pigmentation pada pipi dan hidung.
  • Pembaharuan sel semakin lambat dan kesannya, tanda-tanda jerawat lambat baik atau lambat hilang.

 

 

Keadaan Kulit Muka 40 an dan Potensi Masalah yang ada pada Usia 40an + Menopaus

 

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Sihat Jelita
Wanita pada umur 40an dan ke atas masih boleh kelihatan lebih muda dengan Skincare dan Penjagaan Kulit yang Baik

 

  • Hormon mula terganggu kerana hormon estrogen semakin berkurangan. Kulit menjadi semakin kering dan kusam disebabkan oleh kebolehan kulit untuk kekalkan kelembapan semakin berkurangan.
  • Kedutan, liang-liang roma, garisan halus, pigmentasi kelihatan semakin jelas.
  • Kehilangan makin banyak kolagen dan elastin menyebabkan Kulit semakin nipis (Kulit jadi semakin sensative terutama jika apply skincare yang banyak bahan kimia)
  • Pembaharuan sel sangat2 lambat.

 

 

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Jelita :

 

Ini ingredient penting untuk posting kali nie. Informasi ini pun Mira dapat daripada nutritionist yang bertauliah tau. Nanti Mira inform siap-siap SkinCare yang dah terbukti boleh meremajakan kulit. Siap ada kajian klinikal tau. 🙂

 

4 Tips Penting dalam penjagaan kulit wajah adalah seperti berikut :

 

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Jelita:

1. Rutin Penjagaan Kulit Harian

 

Penjagaan Rutin Harian ni macam mana? Actually kebanyakkan orang pun buat tapi mungkin ada yang tak buat dengan sempurna.

 

Rutin penjagaan harian ni bermula dengan memcuci kulit wajah menggunakan pencuci muka. Ini diikuti dengan penggunaan toner untuk menutup liang-liang pori yang terbuka dan ini merupakan langkah yang sangat penting. Akhir sekali, gunakan pelembap muka untuk memastikan muka sentiasa lembap.

 

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Sihat Jelita
Bukan perempuan je yang pandai jaga kulit tau, ada lelaki yang jauh lebih advance 🙂

 

3 langkah utama ini sangat penting untuk semua peringkat umur dari umur 20an, 30an, 40an dan ke atas. Ini merupakan asas dalam penjagaan kulit wajah. Rutin penjagaan kulit harian yang baik memerlukan :

  • Pencuci muka untuk membersihkan kulit wajah
  • Toner untuk menutupi pori-pori muka
  • Pelembap muka untuk melembapkan kulit muka

 

 

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Jelita:

2. Gunakan Sunscreen dan Krim Malam

 

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Sihat Jelita
Sangat penting sunscreen ni tau untuk lindungi kulit kita terutama dengan cuaca yang panas di Malaysia nie

 

Penggunaan sunscreen dan krim malam antara yang paling penting. Krim malam bantu bina balik kolagen dan elastin pada kulit wajah. Manakala Sunscreen yang berSPF membantu :

 

  • Melindungi Kulit Anda dari Sinaran UV
  • Penggunaan pelindung matahari setiap hari akan mengurangkan 50% risiko kanser kulit menurut kajian dari AS.
  • Dapat mencegah Penuaan Pramatang. Kajian menunjukkan penggunaan senscreen oleh mereka yang berumur 55 tahun ke atas secara konsistent dapat mengurangkan risiko kehadiran tanda-tanda penuaan 24% lebih rendah.
  • Bantu kulit untuk mengekalkan tonanya. Penggunaan Sunscreen dapat menghalang pembentukan bintik-bintik hitam atau tona kulit yang todak sekata.

 

 

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Jelita:

3. Penggunaan Serum 

 

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Sihat Jelita
Penggunaan Serum adalah sangat digalakkan untuk mereka yang berumur 40an dan ke atas

 

Serum menyokong dan mempercepatkan pembaharuan sel dan penghasilan kolagen dan elastin. Bagi mereka yang berumur 30an pun dah boleh guna tapi tak perlu kerap sangat. Bagi anda yang berumur 40 dan ka atas, penggunaan serum ni dah boleh jatuh Wajib.

 

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Jelita:

4. Pastikan guna krim Anti-Penuaan bagi mereka yang berumur 40 ke atas.

 

Rawatan anti penuaan merupakan antara yang perlu bagi mereka berumur 40 tahun dan ke atas supaya kulit wajah nampak kekal muda.

 

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Sihat Jelita
Penggunaan krim anti-penuaan digalakkan untuk mempercepatkan pemulihan dan mempercepatkan pembentukan sel baru

 

Selalunya rawatan anti penuaan ini menggunakan krim atau sapuan yang kaya denagn Vitamin C dan Vitamin E. Sifat antioksida yang tinggi pada kedua-dua Vitamin ini dapat membantu untuk mengurangkan tanda-tanda penuaan seperti pigmentasi dan kedutan

 

 

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Jelita:

Set Skincare Anti-Aging berasaskan bahan Semulajadi

 

Mira nak suggestkan Skincare yang korang boleh guna untuk menjaga kecantikan dan keremejaan kulit muka atau kulit wajah. Skincare ni dah melalui 8 tahun kajian dan penyelidikan dan ada klinikal study dijalankan.

 

 

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Jelita:

Klinikal Study

 

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Sihat Jelita
Kajian Klinikal ke atas Youth

 

Klinikal study tu maksudnya kajian ke atas manusia sebenar menggunakan produk ini sendiri. Ini la result dari klinikal study tue.

  • 100% pengguna memiliki kulit wajah yang kelihatan lebih muda selepas 1 bulan penggunaan
  • 70% atau 2/3 dari pengguna telah menganjakkan usia kulit wajah mereka. Contohnyer nenek yang 50 tahun tapi kulit muka mereka seperti berumur 40 tahun ! Wowww sangat kan..

 

 

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Jelita:

Bebas Bahan Kimia

 

Bukan tu jer, skincare nie bebas bahan kimia yang merbahaya tau. Dorang sendiri dah declare dan memangdangkan skincare ni dari US, so lebih ketat la requirement dorang berbanding skincare tempatan.

 

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Sihat Jelita
Bebas Bahan Kimia Berbahaya

 

 

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Jelita:

Berasaskan Bahan Semulajadi

 

Skincare ni menggunakan bahan-bahan semulajadi yang terkenal dengan kesan anti-aging. Ini merupakan antara punca utama mengapa 100% pengguna yang menggunakan skincare ini kelihatan lebih muda walaupun hanya selepas 1 bulan penggunaannya.

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Sihat Jelita
Berasaskan Bahan Semulajadi yang terkenal dengan kesan Anti-Aging

 

 

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Jelita:

Skincare Youth by Shaklee

 

Ni la produk yang Mira nak kenalkan tu. Nama produk nie Youth.

 

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Sihat Jelita
Anti-Aging Skincare yang tengah Viral sekarang

 

Lepas Skincare Youth ni launch, 2 kali berturut-turut stok kat Malaysai habis tau. Bulan lepas masuk lagi dan dengan Promosi yang Super BEST ! Setiap pembelian akan diberikan PERCUMA Radiant C & E yang bernilai RM349.80

 

 

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Jelita
Youth Skincare dengan Promosi Percuma Radiant C & E. Promosi berakhir 31 May 2018

 

 

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Jelita:

Nak dapatkan Youth by Shaklee ?

 

Anda berminat nak dapatkan Set Youth untuk anda atau orang yang tersayang ? Bukan perempuan je tau boleh pakai. In fact ramai lelaki dah cuba dan puas hati dengan resultnya. Ini salah satu contohnya.

 

 

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Jelita:

Testimoni Youth

 

Testimoni ni real one from Malaysia tau.

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Jelita

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Jelita4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Jelita

 

 

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Jelita:

Jom dapatkan Youth hari ini.

 

Berminat nak dapatkan Youth ? Jom hubungi Mira.

Boleh dapatkan Complete Set Intensive Treatment atau boleh beli loose tau. Tapi for sure la kalau beli Complete Set lebih Jimat dan Untung. 🙂

 

Lagi untung kalau ambil Set Youth yang tengh promo bulan nie. (May 2018) Boleh dapat Radiant C & E bernilai RM349.80 for FREE. Jangan lupa contact Mira tau untuk dapatkannya.

 

Jom jadi Ahli dan dapat harga yang lebih menjimatkan. Beli lebih 200UV, Free Membership, Dapat harga ahli, dapat 5% Penjimatan terus masuk dalam acct bank next month tau 🙂 Best ke Best.

 

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Jelita
Manfaat Produk Youth kepada Kulit Wajah

 

Jangan lupa hubungi Mira yer. Mira | 012-531 9097 

(Klik pada huruf warna BIRU untuk directly Whatsapp Mira yer)

 

 

.

 

 

Bila nak ambil ESP nie? Bila-bila pun boleh ke?

Bila nak ambil ESP nie? Bila-bila pun boleh ke? Ramai yang tertanya-tanya masa atau timing yang paling sesuai untuk ambil serbuk Protein nie. Memang kene berhati-hati ye sebab cara pengambilan Protein ni boleh effect how we look ?.

Bila nak ambil ESP nie? Bila-bila pun boleh ke?
Bila time paling bagus ambil ESP nie?

Hahahhaha..? Tak perlu takut pun. Simple je actually cara nak ambil ESP nie. Mira pasti korang semua dah tau kebaikan ESP and thats the reason korang cari timing dan cara nak consume ESP ni kan ?. ESP dah ada ke belum? Kalau belum boleh contact Mira untuk dapatkannya tau.

Bila nak ambil ESP nie? Bila-bila pun boleh ke? :

Anytime is a Good Time for ESP

Lengkapkan hidangan kita ESP yang berperasa Vanilla nie. Sangat mudah untuk disediakan dan sangat sesuai untuk diminum pada bila-bila masa ?.

Bila nak ambil ESP nie? Bila-bila pun boleh ke?
Protein Soya ESP boleh diambil pada bila-bila masa

ESP by Shaklee sangat berkhasiat dan boleh menjadi pelengkap hidangan anda kerana :

  • ESP membekalkan 9 jenis Asid Amino Perlu yang badan kita tak hasilkan tau ?
  • Setiap hidangan bersamaan dengan 3 sudu besar ESP membekalkan 14g Protein berasaskan Soya yang tidak diubah genetiknya. (non-GMO)
  • ESP mengandungi 5 jenis Vitamin B yang sangat diperlukan oleh badan. (Vitamin B Complex pula bekalkan 8 jenis Vitamin B)
  • Selain Protein, ESP juga kaya dengam sumber Kalsium untuk pertumbuhan tulang ? dan gigi yang kuat.
  • ESP ni minuman berkhasiat tanpa kolesterol tau. Kajian mendapati menganbilan sekurang-kurangnya 25g Soya dapat menurunkan paras kolesterol dalam darah kita ?
  • ESP juga mempunyai tahap Glisemik Index yang Rendah menyebabkan kita sentiasa rasa bertenaga.

Bila nak ambil ESP nie? Bila-bila pun boleh ke? :

Perlu tahu tujuan pengambilan ESP ?

Banyak sebab orang ambil ESP ni dan yang pasti pengambilan Protein tambahan boleh menambah kualiti pada kesihatan kita secara keseluruhan. Tapi ambil tahu juga sesetengah faktor tau..

Bila nak ambil ESP nie? Bila-bila pun boleh ke?:

Ambil ESP untuk turunkan badan atau naikkan berat badan ?

Ada orang ambil ESP ni sebab nak kuruskan badan. Tak kurang juga yang ambil untuk naikkan berat badan. Even ada yang ambil untuk bekalkan tenaga dan tak kurang juga untuk tujuan kecantikan.

Bila nak ambil ESP nie? Bila-bila pun boleh ke?
ESP juga bagus untuk mereka yang mempunyai masalah Gastrik

Nak naikkan berat atau turunkan berat? ESP ni yang terbaik untuk Ibu lepas Berpantang dan Ibu Hamil. Kalau wanita dan lelaki yang normal, boleh cuba Cinch as well selain ESP ya. Tapi ada juga yang gabungkan Cinch dan ESP ?.

Bila nak ambil ESP nie? Bila-bila pun boleh ke?
Cinch by Shaklee

Bila nak ambil ESP nie? Bila-bila pun boleh ke? :

ESP untuk kecantikan berpanjangan

Kecantikan ? Betul tu. Protein merupakan asas kepada pembentukan sel-sel kita yang kemudiannya membentuk organ. Even kulit pun kita panggil Organ kan. So kalau nak kulit, rambut dan kuku yang cantik, pengambilan Protein ESP ni sangat perlu.

Bila nak ambil ESP nie? Bila-bila pun boleh ke?
ESP pun boleh dibuat Mask tau

Selain diconsume, ESP ni pun boleh dibuat Mask. So kalau memang dah ada ESP di rumah, tak perlu lagi beli Mask-mask Korean made tu. Bancuh sikit dan tempek je kat muka ?. Lepas dah kering, boleh cuci.

Bila nak ambil ESP nie? Bila-bila pun boleh ke? :

Ambil ESP untuk Bina Badan ?

Kedua-dua ESP dan Cinch mempunyai kandungan Protein sihat yang tinggi. So tak heran la kalau mereka yang suka bersenam dan mereka yang nak membina otot tu pun ambil ESP.

Protein sangat penting untuk membina otot-oto yang sihat. Otot yang sihat maksudnya otot tanpa lemak. Untuk mereka yang Middle Age atau di usia pertengahan (45 – 65 tahun) pun wajib ambil Protein untuk elakkan otot menggelebeh.

Bila nak ambil ESP nie? Bila-bila pun boleh ke?
Otot pada badan menjadi kendur dan menggelebeh :O

Yang sibuk nak turunkan berat badan pun wajib ambil Protein ESP atau Cinch so that lepas dah kurus nanti, tak la menggelebeh as well. Badan korang akan nampak lebih fit dan mantap! Protein penting untuk membaiki otot dan membina otot.

Boleh baca di sini.

Siapa yang Memerlukan Protein yang lebih.

4 Tanda dan simptom kekurangan Protein dalam badan.

Bila nak ambil ESP nie? Bila-bila pun boleh ke? :

Cara pengambilan ESP ☺

Cara pengambilan ESP ni senang je. Boleh di ambil bila-bila masa untuk nikmati khasiatnya tapi make sure jangan diambil dengan air yang terlalu panas dan elakkan campur dengan minuman yang kaffein seperti kopi, teh dan minuman berkabonat.

ESP memang boleh diambil bila-bila masa tapi untuk manfaat yang lebih besar, boleh rujuk catatan Mira bawah nie yer..

Bila nak ambil ESP nie? Bila-bila pun boleh ke? :

Yang nak NAIKkan Berat dan TURUNkan Berat

Bila nak ambil ESP nie? Bila-bila pun boleh ke?
Nak SLIM atau nak NAIKKAN berat badan?

Nak senang faham, kalau ada yang nak naikkan berat badan, Serbuk Protein ESP ni boleh diambil selepas makan.

Jika ada yang nak menjaga bentuk badan pula dan nak maintain slim, ambil serbuk Protein ESP ni sebelum waktu makan.

Bila nak ambil ESP nie? Bila-bila pun boleh ke? :

Ibu Menyusu / Lactating Mom

.

Bila nak ambil ESP nie? Bila-bila pun boleh ke?
Ibu yang Menyusukan Bayi  / Breastfeeding Mom

.

Rahsia ibu ramping dan Susu Melimpah

Ni antara rahsia bagaimana ibu-ibu berpantang tampil ramping semula selepas tamat tempoh berpantang.

.

Bila nak ambil ESP nie? Bila-bila pun boleh ke?
Set Asas Penyusuan

.

Bukan ramping je tau, bekalan susu badan pun bertambah-tambah dan melimpah-limpah bila ESP ni digabungkan dengan Alfalfa Complex. Ni la Set Basic Penyusuan.

.

Mira dulu bermula dengan ESP dan Omega Guard seperti yang doktor sarankan sebelum melangkah kepada Set Penyusuan Lengkap.

.

Bila nak ambil ESP nie? Bila-bila pun boleh ke?
Testimoni Set Penyusuan Lengkap Shaklee

.

Pengambilan Protein untuk Ibu Menyusu

Untuk Ibu menyusu, pengambilan Protein tambahan atau ESP ini boleh diambil sehingga 2 hidangan bersamaan dengan 6 sudu besar sehari. Saranan ini daripada Pakar Pemakanan Shaklee.

.

Ini kerana ibu menyusu memerlukan Protein yang lebih untuk memastikan kesihatan ibu berkekalan pada tahap optimum serta susu yang dihasilkan adalah berkualiti. Ibu menyusu memerlukan sehingga 80g Protein sehari.

.

Cadangan Cara pengambilan

Ibu boleh mengambil bersama dengan Sarapan pagi jika dibancuh begitu sahaja atau boleh dijadikan sarapan pagi jika ESP ni dibancuh bersama buah-buahan + oats + Susu.

.

ESP hanya makanan tambahan tapi bila kita dah masukkan sumber fiber dan karbohidrat (oats dan buah), ia boleh dikira sebagai sajian lengkap untuk sarapan.

.

Selalunya Mira cadangkan pengmbilan 2 hingga 3 kali sehari.

  • Sarapan ( 2 – 3 Sudu besar ESP + Oats + Buah + Susu – kepada yang suka susu)
  • Sebelum Makan Tengahari  (1 – 2 Sudu besar ESP + Resepi Kegemaran)
  • Sebelum Makan Malam (1 – 2 Sudu besar ESP + Resepi Kegemaran)

Bila nak ambil ESP nie? Bila-bila pun boleh ke? :

Cara pengambilan untuk orang yang suka berSENAM

Bila nak ambil ESP nie? Bila-bila pun boleh ke?
Ambil ESP sebelum dan selepas bersenam untuk membaiki dan membina otot

Untuk mereka yang aktif bersenam, minum 30 min sebelum bersenam atau memulakan aktiviti di gym. Anda boleh mengambil 1 hidangan ESP 2 jam selepas bersenam. Ini dapat membantu membaiki dan mempercepatkan proses pembaikan otot.

Bila nak ambil ESP nie? Bila-bila pun boleh ke? :

Cara Nikmati Serbuk Protein ESP

Serbuk Protein ini boleh dibancuh sebagai minuman atau dikisar atau diblend bersama buah-buahan kegemaran dan boleh juga ditambah susu dan oats untuk menjadikannya Minuman Smoothies yang menyegarkan serta menyihatkan.

Untuk mereka yang rajin, boleh juga dibancuh dan dibuat ais krim. 🙂

Ia juga boleh diambil sebagai Minuman Tengahari untuk mengganti Milo dan Teh Tarik. Diambil semasa Minum Petang untuk menggantikan Kek dan Donut serta boleh diambil sebagai light dinner.

Anda juga boleh menggantikan makanan Supper anda seperti susu atau burger dengan minuman serbuk ESP ini. Selain itu, minuman ESP ini juga dapat membantu kualiti tidur yang lebih baik as well.

Bila nak ambil ESP nie? Bila-bila pun boleh ke? :

Dapatkan ESP anda hari ini juga.

Bila nak ambil ESP nie? Bila-bila pun boleh ke?
Dapatkan ESP anda hari ini

Ingin dapatkan ESP untuk kesihatan yang lebih baik dan tampil lebih yakin ? Hubungi Mira untuk mendapat ESP atau sebarang produk Shaklee.

Bila nak ambil ESP nie? Bila-bila pun boleh ke?
Puasa dengan lebih bermakna dengan 3 Mighty Gems

Mira 012-531 9097

(Klik pada nombor di atas untuk terus Whatsapp Mira yer)

Mira merupakan Pengguna dan Pengedar Shaklee. Anda yang berada di Malaysia boleh dapatkan barangan Shaklee daripada Mira. Jadi ahli dan nikmati setiap pembelian pada harga ahli.

Barangan yang ditempah melalui Mira akan Mira orderkan direct daripada Shaklee. Anda akan dapat produk yang terbaru (1st Come 1st In), terjamin kualiti dan terdapat jaminan sekiranya terjadi apa-apa terhadap barangan anda.

Bagi mereka yang berada di sekitar Klang, jika berminat untuk COD barangan Shaklee, boleh lakukan tempahan lebih awal ya. Mira tak simpan stok yang banyak 🙂

Bila nak ambil ESP nie? Bila-bila pun boleh ke?
Hubungi Mira unutk mendapatkan ESP anda

Mira 012-531 9097

(Klik pada nombor di atas untuk terus Whatsapp Mira yer)

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems ni Viral la pulak tetiba. Betul ke gabungan ketiga-tiga bahan ini mampu membuat anda kekal bertenaga sepanjang hari di bulan Ramadhan ?

 

b80d9892 54b8 41ba 9cbb 7be1f2b495bf 300x300 - Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
The Mighty 3 Gems by Shaklee

 

Jom kita reveal skit Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems yang Viral dan Famous nie.. Bukan untuk kekal bertenaga di bulan puasa je tau, bagus untuk kesihatan juga katanyer.. yang suka nak cantik-cantik tu pun wajib dapatkannyer.

 

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems : Energizing Soy Protein (ESP)

 

2f4a77c2 3f33 489d 8b0a 326c4795a770 300x300 - Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
ESP bantu kekal bertenaga di bulan Puasa

 

Apa yang Special sangat dengan ESP ni sampai jadi Viral ? Apa beze ESP dengan Serbuk Protein yang lain? Jom kita tengok satu-satu keistimewaan ESP by Shaklee.

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems :

KeISTIMEWAAN Energizing Soy Protein (ESP) Shaklee

 

1.Shaklee menggunakan protein soya yang tidak-diubahsuai secara genetik (Bukan-GMO) di bawah Program Pengekalan Identiti (IPP).

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Protein Soy Non-GMO. Tidak diubahsuai secara genetik

 

2. Setiap hidangan membekalkan 14 gram protein berasaskan tumbuhan. Protein soya membantu menurunkan paras kolesterol*.

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Membekalkan 14g Protein bagi setiap hidangan

 

3. Mempunyai skor PDCAAS (Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score) 1.0 – penarafan yang tertinggi dan bersamaan dengan skor yang diberikan pada protein haiwan.

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Kualiti Protein yang sama seperti protein dari haiwan

 

4. Membekalkan 9 asid amino.

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Membekalkan 9 Asid Amino yang tidak dihasilkan oleh badan

 

5. Tinggi dengan kalsium yang membantu perkembangan tulang dan gigi yang kuat.

 

 

 

ESP membantu kita kekal bertenaga sepanjang hari. Pengambilan makanan berprotein tinggi di waktu sahur boleh membantu mengurangkan rasa lapar pada jangka masa yang lebih lama.

 

Nak senang faham macam nie,  bila kita ambil nasi pada waktu sahur, kita akan cepat rasa lapar.  jika dibandingkan dengan pengambilan sahur dengan makanan tinggi protein seperti ESP. Lagi pun ESP nie Glisemik Index die rendah, tu yang kita rasa kenyang lama.

 

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems :

ESP dengan Glisemik Indeks yang Rendah

 

Indeks Glisemik (GI) menunjukkan kesan makanan ke atas gula dalam darah. Karbohidrat yang terurai dengan cepat menyebabkan paras gula darah anda naik mendadak dan kemudiannya menurun dengan pantas, menjadikan anda letih, mudah rasa terganggu dan lapar.

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
ESP dengan tahap Glisemik Indeks yang Rendah

 

Makanan protein soya segera dengan indeks glisemik rendah membantu memastikan paras gula dalam darah kekal stabil,membantu mengekalkan tenaga, mengekalkan rasa kenyang yang lebih lama dan bermanfaat untuk mengurangkan berat dan mengekalkan kesihatan jangka panjang.

 

Maknanya bila kita bersahur ngan ESP kita akan lambat rasa lapar. Bukan orang dewasa je boleh consume, remaja dan anak-anak atas 2 tahun pun boleh tapi MilkShake lebih baik untuk kanak-kanak. Nanti kita tengok kenapa yer.

 

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems :

ESP kaya dengan Protein dan Kalsium

 

Cantik dan Sihat dengan ESP

Protein yg baik akan membantu menyerap kolestrol, dan mampu mencantikkan kulit serta menganjalkan payudara ?. Bonusnya raya nanti semakin cantik berseri semua yang amalkan ?.

 

Nak-nak yang dah gunakan Skincare YOUTH. Confirm kulit jadi cantik berganda-ganda. Nak-nak geng-geng Shaklee  ?. Mereka ni tak risau langsung kalau gunakan produk Shaklee sebab semua dah aware produk Shaklee are all from nature.

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Kajian Klinikal membuktikan YOUTH sangat berKESAN untuk meremajakan kulit anda

 

Bulan May 2018 ni pun Skincare YOUTH tengah promosi. Dapatkan Complete Set YOUTH pada harga Starter Kit! Dapat Free Radiant C & E. Only at RM1070.60 with all the freebies!

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Promosi Skincare Shaklee yang Terbaru dan Terhangat di pasaran! Promosi berakhir 31 May 2018

 

Apa yang free tue.. Jom tengok :

  • Free Delivery
  • Free Membership (RM1070.60 harga ahli Starter Kit tau)
  • Free Radiant C & E worth RM349.80
  • Free 5% BONUS to your account. (Membership benefit)

 

 

Tenaga Maintain sepanjang hari dan Susu Ibu semakin Meriah

 

ESP ni beri bonus berganda kepada ibu-ibu hamil dan yang menyusukan baby tau. Ibu-ibu menyusu mesti risau susu berkurang bila berpuasakan.. Ibu hamil pula risau tak larat nak puasa dan bimbangkan baby dalam perut.

 

Both Mira dah pernah alami dulu dan akibatnya 2 tahun Puasa Ramadhan dikorbankan. Tu semua kisah sebelum kenal ESP tau. Bila dah kenal, puasa tu dah macam perkara biasa jer. Stok susu sentiasa melimpah ruah. Alhamdulillah.

 

Dalam ESP ada gabungan kalsium dan protein yang menjadi makanan tambahan untuk penghasilan susu ibu yang berkualiti untuk si manja. So ibu-ibu menyusu tak perlu risau dah lepas ni. Boleh je susukan bayi dan berpuasa dengan adanya ESP.

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Berpuasa dengan penuh TENAGA walau menyusukan bayi

 

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems :

Testimoni ESP

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Bertenaga sepanjang berpuasa

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Happy giler bila gastrik hilang begitu saja dan boleh berpuasa semula ?

 

 

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems :

Performance Drink

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems :

Keistimewaan Performance Drink Shaklee

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Performance Drink by Shaklee

 

Tingkatkan prestasi untuk mencapai kemenangan yang diimpikan. Serlahkan prestasi terbaik anda dan kekalkan momentum. Dengan proprietari OPTI-Lyte™ campuran elektrolit ditambah dengan campuran unik karbohidrat untuk memberikan tenaga segera dan berterusan disamping menyokong penghidratan optimum.

 

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems :

Manfaat Utama Performance Drink Shaklee

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Performance Drink (PD) by Shaklee

 

Antara Manfaat Utama Performance Drink (PD) ni ialah :

 

1. Meningkatkan Daya Ketahanan Badan

Memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat, menggantikan air yang hilang sewaktu latihan fizikal, meningkatkan daya tahan otot dan memanjangkan waktu latihan tanpa mencederakan tubuh.

 

2. Membekal Tenaga & Daya Ketahanan Fizikal

Ia mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolism air dalam tubuh. Ia mengandungi potassium, kalsium, sodium, phosphorus, magnesium dan chloride.

 

Produk ini turut dirumus ekslusif untuk membekalkan tenaga fizikal terutamanya mereka yang menetapkan kawasan tropika dan mereka yang aktif dalam kerja harian

 

3. Mencegah Penyahhidratan

Mengurangkan kehausan, mencegah penyahhidratan, melembabkan kulit dan kelihatan muda

 

4. Mengekalkan Paras Gula

Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula darah yang penting bagi tenaga otot dan percepatkan sembuhan akibat kecederaan otot

 

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems :

Performance Drink (PD) menyegarkan

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Performance Drink (PD) berperisa oren yang sangat menyegarkan

 

Performance Drink (PD) nie ada rasa oren yang sangat menyegarkan. Kalau dah ada PD, tak perlu beli dan cari lagi 100 plus atau any isotonik drink di pasaran tau.

 

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems :

Performance Drink (PD) untuk Semua

 

Bagus untuk Masalah Cirit-birit

Selalunya bila terkena cirit-birit, doktor akan pesan untuk dapatkan 100plus sebab ia merupakan minuman isotonik. Dengan kehadiran PD, tak perlu lagi 100 plus yang tinggi kandungan gula tu ya.

 

Bila berbuka, mulakan dengan kurma dan PD. Then kalau nak minum yang manis-manis boleh la jugakan.. Kalau dah teringin tu minum je la kan.

 

Performance Drink boleh dibuat Smoothie

Ramai antara pengguna tegar Shaklee menggunakan PD ini untuk dicampur bersama smoothie ESP tau. Tambah rasa oren yang menyegarkan ?. Nak tambah buah oren pun boleh, kiranya kita add in fiber as well tapi kalau PD je yang ada, tambahkan 2 sudu je.

 

Performance Drink untuk Strok, Sawan dan Kuat Bekerja

Selain itu PD ini sangat bagus untuk mereka yang ada masalah strok dan sawan. Kekurangan elektrolit antara punca masalah ini tau. Mereka yang bekerja keras dan sering berpeluh juga bagus amalkan PD nie.

 

Testimoni Performance Drink

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Manfaat PD dan ESP kepada Ibu Menyusu

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Atlet Malaysia pun consume PD?? Awesome ?

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Bertenaga sepanjang hari dengan PD by Shaklee.

 

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems :

Meal Shakes

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Minuman berkhasiat, sedap dan berkrim serta sumber yang kaya dengan kalsium, serat dan protein. Sesuai untuk kanak-kanak, remaja dan juga dewasa di mana-mana sahaja. *

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems :

Keistimewaan Meal Shake Shaklee

 

Sumber yang baik bagi serat dan protein. Protein membantu membina dan memperbaiki tisu badan. Ia adalah penting untuk pertumbuhan dan perkembangan, membekalkan asid amino yang diperlukan untuk penghasilan protein.

 

Selain itu, Meal Shakes kaya dengan kalsium dan zink. Kalsium membantu membina tulang dan gigi yang kuat. Zink memainkan peranan yang penting dalam pertumbuhan.

 

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems :

Milk Shake untuk Semua

 

Meal shakes ni bukan saja sesuai untuk kanak-kanak, malah orang dewasa juga tau. Ia diperkaya dengan rasa Vanilla dan mempunya 19 vitamin & mineral penting.

 

Boleh elak sembelit

Meal Shakes kaya dgn kalsium dan serat, mmbantu mengelakkan masalah sembelit semasa puasa. Ia juga adalah sumber vitamin untuk keperluan harian yang tidak dapat dipenuhi semasa berbuka dan bersahur.

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Boleh diambil sebagai makanan tambahan untuk anak-anak yang susah nak makan

 

Campuran Smoothie yang menyegarkan

Mereka yang dah dapatkan ESp, PD dan Meal SHakes nie boleh la blend ketiga-tiga item ni untuk dijadikan smoothies. Rasa Oren Vanilla yang sangat sedap. Lagi best bila minum sejuk-sejuk ketika berbuka puasa ?.

 

Testimoni Meal Shakes

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Membantu kanak-kanak yang ada masalah sembelit
Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Sistem Imun anak semakin baik selepas consume Meal Shake yang kaya dengan 19 Vitamin dan Mineral
Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Selera makan anak naik. Tak ada masalah nak beri anak makan lagi.

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Anak berpuasa dengan semangat ?

 

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems : Dapatkan hari ini juga ?

 

Anda ingin kekal bertenaga sepanjang bulan Ramadhan? Jom dapatkan Set Berpuasa Shaklee.

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Set Berpuasa penuh Tenaga Shaklee

 

Anda boleh dapatkan kesemua produk ini sekali gus atau anda juga boleh memilih produk pilihan anda sendiri.

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems :

Pilih Set yang Terbaik untuk anda

 

Semua orang inginkan yang terbaik. Begitu juga kami di Shaklee. Jika anda ingin mencuba sebarang produk Shaklee, jangan malu-malu untuk pm atau hubungi Mira yer..

 

Di sini Mira pecahkan Set Tenaga atau Set Berpuasa kepada Set VIP, Set Gold dan Set Titanium. Anda boleh memilih mengikut budget dan kemampuan anda.

 

Set Titanium :

ESP + Vitalea Iron + Performance Drink (PD) + Meal Shakes + Vitamin C + COQ-Trol + Vitamin B-Complex + Omega Guard

 

Set Gold

ESP + Vitalea Iron + Performance Drink (PD) + Meal Shakes

 

Set VIP

ESP + Vitalea Iron

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems :

Hubungi Mira untuk mendapatkannya

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Mira merupakan Pengguna dan Pengedar Produk Shaklee

 

Mira merupakan Pengguna dan Pengedar produk Shaklee. Anda boleh hubungi MIra pada bila-bila masa dan kesemua produk Shaklee akan dipack dan dihantar oleh pihak Shaklee kepada anda.

 

Terdapat jaminan keselamatan untuk setiap produk yang dihantar. Jika terdapat sebarang kerosakan semasa anda menerima produk Shaklee, ambil gambar dan hantar kepada Mira. Nanti Mira akan salurkan kepada Shaklee dan anda berhak untuk mendapat ganti rugi barang.

 

 

Hubungi Mira atau Whatsapp sahaja.

Mira | 012 531 9097

(Hanya klik pada nombor bewarna BIRU untuk terus Whatsapp Mira ya)

 

Jadi ahli dan nikmati segala manfaat sebagai ahli Shaklee termasuk pembelian pada harga ahli. Hubungi Mira dan nanti Mira bantu anda ya.

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems, ESP, Performance Drink dan Milk Shakes