Month: February 2018

6 Vitamin dan Mineral Utama untuk Kanak-kanak

6 Vitamin dan Mineral Utama untuk Kanak-kanak

6 Vitamin dan Mineral Utama untuk Kanak-kanak. Betul ke setiap kanak-kanak memerlukan Vitamin untuk menjadi lebih sihat ??

 

6 Vitamin dan Mineral Utama untuk Kanak-kanak
Kanak-kanak memerlukan Vitamin dan Mineral yang secukupnya untuk pertumbuhan yang sihat, normal dan berkualiti

 

Atau ini hanya propaganda yang dimainkan oleh pihak pengeluar Vitamin untuk majukan Bisnes mereka ??

 

6 Vitamin dan Mineral Utama untuk Kanak-kanak : Keperluan Vitamin dan Minerals

 

Menurut pakar, sebaik-baiknya, anak-anak perlu mendapatkan vitamin mereka dari diet yang seimbang dan sihat.

 

6 Vitamin dan Mineral Utama untuk Kanak-kanak
Rujuk kepada yang pakar jika anda ragu-ragu dengan keperluan Vitamin dan Mineral untuk si comel anda

 

Antara makanan yang diperlukan oleh kanak-kanak adalah :

 

  • Susu dan produk tenusu seperti keju dan yogurt (lebih baik produk rendah lemak untuk kanak-kanak berumur 3 tahun ke atas)

    6 Vitamin dan Mineral Utama untuk Kanak-kanak
    Produk Tenusu

 

  • Banyakan buah-buahan segar dan sayur-sayuran berdaun hijau
6 Vitamin dan Mineral Utama untuk Kanak-kanak
Buah-buahan dan Sayur-sayuran antara yang tinggi Vitamin dan Mineral

 

  • Protein seperti ayam, ikan, daging, dan telur
6 Vitamin dan Mineral Utama untuk Kanak-kanak
Pelbagai sumber protein

 

  • Biji-bijian seperti oat dan beras perang
6 Vitamin dan Mineral Utama untuk Kanak-kanak
Bijirin untuk sumber Mineral dan Vitamin yang pelbagai

 

 

 

6 Vitamin dan Mineral Utama untuk Kanak-kanak : Keperluan Makanan Tambahan atau Vitamin untuk Kanak-kanak

 

Cara hidup kini yang nak cepat dan mudah menyebabkan makanan yang disediakan even di rumah tidak dapat memenuhi keperluan diet seimbang baik untuk kanak-kanak mahupun peringkat dewasa.

 

6 Vitamin dan Mineral Utama untuk Kanak-kanak
Makanan yang Cepat dan Mudah. Drive though je..

 

Pakar Kanak-kanak menyarankan Vitamin atau MultiVitamin untuk kanak-kanak yang terdedah kepada situasi-situasi berikut  :

 

  • Kanak-kanak yang tidak mendapat sumber makanan yang seimbang, yang diperbuat daripada bahan yang segar.

 

  • Kanak-kanak yang cerewet dalam memilih makanan atau yang tidak cukup makan.
6 Vitamin dan Mineral Utama untuk Kanak-kanak
Anak-anak cerewet dan memilih untuk makan makanan kegemaran mereka sahaja

 

  • Kanak-kanak dengan masalah kesihatan kronik seperti asma atau menghadapi masalah pencernaan, terutamanya jika mereka mengambil ubat-ubatan (pastikan anda berbincang dengan doktor anak anda terlebih dahulu sebelum memulakan suplemen jika anak anda mengambil ubat)

 

  • Kanak-kanak yang banyak mengambil makanan segera dan makanan yang telah diproses.
6 Vitamin dan Mineral Utama untuk Kanak-kanak
Makanan yang diproses menjadi pilihan due to lambakan iklan dan tawaran yang menarik

 

  • Kanak-kanak yang mengamalkan diet vegetarian atau diet vegan (mereka mungkin memerlukan suplemen zat besi), diet tenusu (mereka mungkin memerlukan suplemen kalsium), atau diet-diet lain.

 

  • Kanak-kanak yang minum banyak air berkabornat yang mana pengambilan air bergas ini boleh menyahkan vitamin dan mineral dari badan mereka

 

 

6 Vitamin dan Mineral Utama untuk Kanak-kanak : Vitamin dan Mineral yang sangat penting untuk pertumbuhan kanak-kanak

 

6 Vitamin dan Mineral Utama untuk Kanak-kanak : 1. Vitamin A

 

Vitamin A menggalakkan pertumbuhan dan perkembangan yang normal; pembaikan tisu dan tulang; serta untuk kulit dan mata yang sihat juga untuk tindak balas imun.

 

6 Vitamin dan Mineral Utama untuk Kanak-kanak
Kebaikan Vitamin A

 

Sumber yang baik termasuk susu, keju, telur, dan sayur-sayuran kuning-ke-oren seperti wortel, ubi, dan labu.

 

 

6 Vitamin dan Mineral Utama untuk Kanak-kanak : 2. Vitamin B

 

Keluarga vitamin B – B2, B3, B6, dan B12 – membantu metabolisme badan , pengeluaran tenaga, dan sistem peredaran serta saraf yang sihat.

6 Vitamin dan Mineral Utama untuk Kanak-kanak
Fungsi Vitamin B

Sumber yang baik termasuk daging, ayam, ikan, kacang, telur, susu, keju, kacang, dan soya.

 

 

6 Vitamin dan Mineral Utama untuk Kanak-kanak : 3. Vitamin C

 

Vitamin C menggalakkan pembentukan otot yang sihat, tisu penghubung, dan kulit.

 

6 Vitamin dan Mineral Utama untuk Kanak-kanak
Kepentingan Vitamin C

 

Sumber yang baik termasuk buah sitrus, strawberi, kiwi, tomato, dan sayur-sayuran hijau seperti brokoli.

 

6 Vitamin dan Mineral Utama untuk Kanak-kanak  : 4. Vitamin D

 

Vitamin D menggalakkan pembentukan tulang dan gigi dan membantu badan menyerap kalsium. Baca lebih lanjut tentang kepentingan Vitamin D kepada kanak-kanak khususnya di sini.

 

6 Vitamin dan Mineral Utama untuk Kanak-kanak
Kepentingan Vitamin D

 

Sumber yang baik termasuk susu dan ikan berlemak seperti salmon dan makarel. Sumber terbaik vitamin D adalah cahaya matahari.

 

 

6 Vitamin dan Mineral Utama untuk Kanak-kanak : 5. Kalsium

 

Kalsium membantu membina tulang yang kuat.

 

6 Vitamin dan Mineral Utama untuk Kanak-kanak
Kepentingan Kalsium kepada badan

 

Sumber yang baik termasuk susu, keju, yogurt, tauhu, dan jus oren yang diperkayakan kalsium.

 

 

6 Vitamin dan Mineral Utama untuk Kanak-kanak : 6. Zat Besi

 

Zat Besi membina otot dan penting untuk pembentukan sel darah merah yang sihat. Remaja perempuan sangan berisiko mengalami kekurangan zat terutama apabila mereka mula datang haid atau menstruasi.

 

6 Vitamin dan Mineral Utama untuk Kanak-kanak
Kepentingan Zat Besi kepada Badan

 

Sumber yang baik termasuk daging lembu dan daging merah lain, ayam belanda, bayam, kacang, dan prun.

 

 

6 Vitamin dan Mineral Utama untuk Kanak-kanak : Makanan Segar Sumber Vitamin Terbaik

 

Pemakanan yang baik bermula dengan pelbagai jenis makanan segar, whole and fresh. Makanan yang paling tinggi kandungan vitamin dan mineral adalah makanan yang tinggi karbohidrat dan protein (bukan lemak).

 

Setakat ini, makanan yang paling tinggi vitamin adalah buah-buahan segar dan sayur-sayuran.

 

6 Vitamin dan Mineral Utama untuk Kanak-kanak
Buah-buahan dan Sayur-sayuran antara yang tinggi Vitamin dan Mineral

 

Ingin bekalkan lebih banyak Vitamin kepada anak-anak anda ? Anda sepatutnya fokus pada lebih banyak pilihan dan bukannya kepada lebih banyak makanan.

 

Anak-anak hari ini dua kali ganda mengalami masalah berlebihan berat badan berbanding dua dekad yang lalu. Sangat digalakkan kanak-kanak mengambil suku atau satu perempat dari saiz hidangan makanan orang dewasa.

6 Vitamin dan Mineral Utama untuk Kanak-kanak
Hidangan makanan berbeza mengikut peringkat umur

 

Agihkan pelbagai jenis makanan ke dalam beberapa hidangan yang kecil untuk hidangan sehari.

 

6 Vitamin dan Mineral Utama untuk Kanak-kanak
Cadangan agihan pemakanan untuk kanak-kanak

 

Jika anak anda tidak makan sayur-sayuran tertentu selama beberapa hari, anda tidak perlu risau. Masukkan semula makanan tersebut sekali sehari pada hari yang berikutnya. Anda juga boleh menghidangkan makanan tersebut dengan pelbagai cara yang berbeza.

 

6 Vitamin dan Mineral Utama untuk Kanak-kanak
Hidangkan sayur-sayuran secara kreatif untuk menarik minat kanak-kanak

 

 

6 Vitamin dan Mineral Utama untuk Kanak-kanak :

Petua untuk Ibu yang mempunyai Kanak-kanak yang mengamalkan pengambilan Makanan Tambahan atau Vitamin

 

Sekiranya anda memberi vitamin kepada anak-anak anda, kami senaraikan  petua-petua ini:

 

1. Letakkan vitamin jauh dari jangkauan kanak-kanak, so that they dont treat it as candy atau gula-gula.

 

6 Vitamin dan Mineral Utama untuk Kanak-kanak
GUnakan kreativiti anda untuk memastikan Vitamin tidak mudah dicapai oleh kanak-kanak

 

2. Berperang waktu nak makan?? Cuba elakkan ya. Boleh gunakan teknik rasuah atau rewards dengan memberikan pencuci mulut kegemaran mereka selepas waktu makan. Atau berikan vitamin kepada anak anda selepas makan.

 

6 Vitamin dan Mineral Utama untuk Kanak-kanak
Vitamin larut Lemak, Vitamin A, D, E, K

 

Vitamin larut lemak hanya boleh diserap dengan makanan yang mengadungi kandungan lemak atau minyak

 

3. Jika anak anda mengambil sebarang ubat, minta advice doktor tentang tindak balas ubat tersebut dengan sebarang vitamin.

 

It is best untuk jarakkan masa pengambilan ubat dan sebarang Vitamins.
Suplemen tidak akan meningkatkan atau menurunkan dos ubat tau.

 

4. Cuba vitamin yang dikunyah jika anak anda tidak suka mengambil suplemen pil atau cecair.

 

5. Pertimbangkan untuk menunggu sehingga seorang kanak-kanak mencapai umur 4 tahun sebelum memulakan pemberian suplemen multivitamin, kecuali jika doktor anak anda mencadangkan sebaliknya.

 

Pemakanan yang baik memainkan peranan dalam pembelajaran dan perkembangan anak anda. Bukannya bergantung kepada watak-watak kartun yang menjual makanan tambahan.

 

6 Vitamin dan Mineral Utama untuk Kanak-kanak
Tips pemakanan untuk Kanak-kanak membersar dengan sihat dan cergas

 

 

6 Vitamin dan Mineral Utama untuk Kanak-kanak :

Sumber Vitamin dan Mineral untuk Kanak-kanak.

 

Kepentingan Vitamin D kepada Kanak-kanak dan Dewasa
Multivitamin Vitalea for Children

6 Vitamin dan Mineral Utama untuk Kanak-kanak:

Keistimewaan Multivitamin Vitalea for Children

 

Vita-Lea® for Children dihasilkan dengan rangkaian 18 vitamin dan mineral yang komprehensif. Ini merupakan ciri-ciri Multivitamin Vitalea untuk Kanak-kanak :

 

  • Setiap hidangan menyediakan 100% Nilai Harian kesemua lapan vitamin B, serta vitamin C, D dan E, yang memainkan peranan penting untuk menyokong tubuh yang sihat.

 

  • Tanpa tambahan pengawet, pemanis atau perasa tiruan, dan ia dimaniskan secara semula jadi menggunakan xylitol yang tidak menggalakkan kerosakan gigi.

 

  • Bebas gluten dan berperisa anggur lazat yang pasti digemari oleh si manja.

 

6 Vitamin dan Mineral Utama untuk Kanak-kanak
Kandungan Multivitamin Vitalea for Kids. Promosi untuk waktu terhad. Pm for details.

 

Kandungan atau Nutrisi yang tersedia di dalam setiap tablet Vitalea Kids adalah seberti jadual di bawah nie.

 

Kanak-kanak berumur 4 – 12 tahun boleh mengambil 2 biji sehari selepas makan.

6 Vitamin dan Mineral Utama untuk Kanak-kanak
Kandungan Nutrisi Vitalea for Children

 

Jika ada yang berminat untuk mendapatkan Multivitamin Vitalea untuk kanak-kanak ini yang diperkaya dengan Vitamin D dan Vitamin-vitamin yang lain nie boleh whatsapp Mira direct (click sahaja) ya. InsyaAllah Mira akan membantu.

 

Ye la budak-budak sekarang nie susah betul nak disuruh makan sayur-sayuran dan buah-buahan. Alternative yang terbaik ialah Multivitamin yang paras gulanya rendah which berasal dari bahan-bahan semulajadi dan sedap untuk dikunyah!

 

 

6 Vitamin dan Mineral Utama untuk Kanak-kanak :

Lets feel Shaklee Effects..

 

download 1 1 300x117 - 6 Vitamin dan Mineral Utama untuk Kanak-kanak

6 Vitamin dan Mineral Utama untuk Kanak-kanak :

Kenapa perlu jadi ahli Shaklee ??

 

Sebab ada banyak privilege menanti. Bukan sekadar harga ahli, promosi-promosi Shaklee hampir kesemuanya untuk ahli tau !!!

 

Ada yang tanya.. Boleh tak jadi ahli for FREE ?? Ada caranya.  Jom joint jadi ahli and become my business partner. Lets strive to be Healthier ! Nak joint ahli and makan saja-saja pun ok. Dapat jimat. If beli leih 150UV dapat Bonus cash lagi..

 

 

6 Vitamin dan Mineral Utama untuk Kanak-kanak :

Kenapa nak kena Contact Mira dulu ??

 

  • Boleh je beli direct secara online tapi if contact Mira, boleh tau Vitamin yang paling sesuai untuk masalah anda.  Mira recommend list of Vitamins yang terbaik which will according to masalah dan tanda-tanda masalah yang hadir.

 

  • Bukan tu saja, Mira tawarkan harga yang berpatutan.

 

  • Mira sendiri merupakan pengguna Shaklee so InsyaAllah Mira advice berdasarkan pengalaman Mira dan berdasarkan rujukan daripada Master-Master dan Nutritionist Shaklee. 

 

  • Vitamin atau Produk Shaklee yang dibeli kesemuanya dari Warehouse Shaklee. Bila dah jadi ahli nanti dan nak beli di HQ direct pun boleh.

 

  • Bukan apa, bila Vitamin dari Warehouse Shaklee atau HQ Shaklee, InsyaAllah barang-barang tu semua 1st IN dan 1st OUT.  Tiada masalah dengan Expiring Date insyaAllah.
images 9 - 6 Vitamin dan Mineral Utama untuk Kanak-kanak
First In First Out. Stock yang sampai dulu akan dihabiskan terlebih dahulu.

 

  • Bukan tu jer.. produk confirm Produk yang Asli. Semua produk Shaklee ada kelulusan KKM tapi label kelulusan KKM ni ada yang dah pandai tiru..

 

  • Tau tak ada je yang complain barang yang diterima made in China.. Produk keluaran Shaklee Malaysia semua dari US tau. 

 

  • HALAL tu yang utama.. Kami semua ada Sijil Halal sebagai Bukti. Feel free to ask k. 🙂

1516087857_2018_HALAL_Annual_Certificate_1219-17-32812

 

Miera

Shaklee ID : 1255626

Whatsapp / Hp No : 012 531 9097 atau click link nie

 

 

6 Vitamin dan Mineral Utama untuk Kanak-kanak : Rujukan

  1. https://www.webmd.com/parenting/guide/vitamins-for-kids-do-healthy-kids-need-vitamins#1
  2. http://www.shaklee.com.my/ms/products/healthy-nutrition/vita-lea-for-children/

 

 

Disclaimer:

This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly.

 

Information at jomhidupsihat.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

 

Penafian:

Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera.

 

Maklumat di jomhidupsihat.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau kelewatan rawatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

 

ab193721026684d6d11754970b92cedd 1024x799 - Jenama Lampin atau "Pampers" Pilihan untuk bayi anda

Jenama Lampin atau “Pampers” Pilihan untuk bayi anda

Jenama Lampin Pakai Buang “Pampers” Pilihan untuk bayi anda antara yang perlu difikirkan bagi bakal-bakal ibu dan bapa. Nak pergi hospital pun nak kene bawa bekalan lampin tau.

 

Jenama Lampin atau "Pampers" Pilihan untuk bayi anda
Antara barang-barang keperluan semasa bersalin

 

Kalau tak bawa pun ok jer tapi hospital akan berikan dengan bayaran la. That is base on my experience masa bersalin dulu. Tapi Mira tak sure pula di hospital kerajaan macam mana.

 

 

Jenama Lampin Pakai Buang “Pampers” Pilihan untuk bayi anda :

Lampin apa yang terbaik ?

 

Mira dulu pun google juga nak tahu which is the best for our baby. Ye la, tengah excited nak dapat baby dan for sure nak beri the best to our baby. Dah google tapi tak sempat beli sebab baby keluar terlebih awal la pula..

 

Alhamdulillah baby sihat dan kuat walaupun keluar much earlier than expected! Thanks Allah !

 

Jenama Lampin atau "Pampers" Pilihan untuk bayi anda
Sekarang semua pun di hujung jari. Termasuk nak cari jenama pampers dan set berpantang yang terbaik

 

 

Jenama Lampin atau “Pampers” Pilihan untuk bayi anda :

Lambakan Lampin Pelbagai Jenama di pasaran.

 

Di pasaran sekarang ada macam-macam jenama lampin. Mira ingat lagi, dulu adik mira guna Huggies tapi jenis pants. Masa tu jenis lampin seluar atau pants nie baru je keluar.

 

Jenama Lampin atau "Pampers" Pilihan untuk bayi anda
Pelbagai jenama Disposable Diapers di pasaran untuk

 

Tak lama lepas tu keluar pula jenama Mamy Poko. Tak boleh lupa sebab lambang kartun putih tu memang macam terus masuk kepala. Iklan tu memang emphasize on kelembutan cotton dan keselesaan bayi.

 

Jenama “Pampers” tu memang dah ada di pasaran. Mungkin ni brand yang pertama masuk Malaysia dan mungkin antara yang terawal wujud dalam dunia nie kot dan terus letak brand ‘Pampers’ terus.

 

 

Jenama Lampin atau “Pampers” Pilihan untuk bayi anda :

8 Jenama Lampin yang terkenal base on blog Sirap Limau coretan Anis Affandi

 

Bila Mira menulis blog nie mula-mula nak cerita how Mira make up my decision but it would be beneficial to my reader kalau Mira listkan brand yang available dipasaran.

 

Alhamdulillah jumpa satu website cerita bout 8 Jenama Lampin paling Popular. 8 jenama yang diketengahkan seperti di bawah ni ya.

 

 

Jenama Lampin atau “Pampers” Pilihan untuk bayi anda :

1. Drypers Wee Wee Dry

Drypers ni ada macam-macam jenis tau. Mira tak pernah pun beli tapi pernah cuba.

 

Normally di Manipal Hospital, free give yang doktor always bagi everytime checkup baby is Drypers nie la. Not bad as well tapi sebab Mira dah terbiasa denga jenama yang Mira always guna so tak pernah pula beli sendiri.

 

Jenama Lampin atau "Pampers" Pilihan untuk bayi anda
Drypers Wee Wee Dry

 

 

Jenama Lampin atau “Pampers” Pilihan untuk bayi anda :

2. Mamy Poko Extra Dry

 

Nie la jenama pilihan Mira dan Suami. Berdasarkan review yang Mira pernah google, Mamypoko is one of the best dan Mira akui memang antara yang bagus.

 

Jenama Lampin atau "Pampers" Pilihan untuk bayi anda
Mamy Poko Extra Dry

 

Memang tahan lama tapi Mira still put timing for every change to be every 4 hours sebab tak suke tengok bontot baby merah-merah. For sure everytime baby buang air besar, cepat-cepat kene tukar yer.

 

Kesian pulak nanti bontot baby tu. Normal la kekadang 4 jam tu kita meet tapi kekadang memang langgar jugak especially bila travel kan.

 

 

Jenama Lampin atau “Pampers” Pilihan untuk bayi anda :

3. Huggies Dry Pants

 

Jenama Lampin atau "Pampers" Pilihan untuk bayi anda
Huggies Dry Pants

 

This brand adik MIra pernah guna. It was 20 years ago tak silap. Waktu tu pants atau jenis lampin seluar baru je diperkenalkan.

 

Tak salah pun mencuba kan. So give a try by buying the small pack then kalau puas hati boleh beli yang bigger pack which is more economic. Review pengguna on Huggies pun boleh tahan as well.

 

Macam biasa ada yang positive dan ada yang negative. Tapi Setakat Mira baca ramai juga yang mempercayai jenama nie tau.

 

 

Jenama Lampin atau “Pampers” Pilihan untuk bayi anda :

4. Pet Pet

 

Jenama Lampin atau "Pampers" Pilihan untuk bayi anda
Antara lampin Pet Pet yang berada di pasaran

 

Mira ni actually a housewife. Being a housewife due to Morning Sickness and then husband kata tunggu anak besar baru kerja balik. Due to that, Mira pun offer khidmat Personal Shopper kepada yang memerlukan so that mereka yang tak ada online banking still boleh purchase barang secara online.

 

Yes tak semua pandai guna online ni especially yang tak yakin dan ragu-ragu dengan perbankan secara dalam talian. So mereka bantu mereka la. Pet Pet merupakan antara jenama yang sering Mira belikan untuk sesetangah ibubapa yang gunakan khidmat Mira.

 

 

Jenama Lampin atau “Pampers” Pilihan untuk bayi anda :

5. Diapex Easy

 

Jenama Lampin atau "Pampers" Pilihan untuk bayi anda
Diapex Easy

 

Untuk Diapex Easy nie kebanyakkan suka sebab harganya yang lebih ekonomi serta selesa dipakai oleh si comel. Ada yang mengatakan Diapex Easy lebih sesuai digunakan pada waktu siang sahaja.

 

Tapi di pasaran pun ada Diapex Premium tau. Yang Mira baca, Diapex Premium nie boleh tahan juga kualiti dia. Kena la cuba kalau nak tau lebih lanjut.

 

Ni antara brand yang Mira always jumpa everytime masuk kedai runcit Mydin. Munking ramai penggunanya and thats why boleh nampak lambakan stok.

 

 

Jenama Lampin atau “Pampers” Pilihan untuk bayi anda :

6. Baby Love Growpants

 

Jenama Lampin atau "Pampers" Pilihan untuk bayi anda
Baby Love Grow

 

Review on this brand is quite OK even the user recommended it for night use.  Tapi ada juga yang kata hanya bertahan selama 2 jam dan lampin jenama nie jenis yang banyak gel.

 

Design wise ramai yang suka dan mengatakan ia setanding dengan Drypers.

 

 

Jenama Lampin atau “Pampers” Pilihan untuk bayi anda :

7. Whoopee

 

Jenama Lampin atau "Pampers" Pilihan untuk bayi anda
Whoopee

 

Brand ni Mira tak pernah guna tapi Mira ada baca review yang tak menyebelahi jenama nie. Tapi lain baby lain tahap sensitiviti kulitnya. So for those yang ada baby with less sensitive skin, boleh la gunakan.

 

Tapi kepada those yang ada baby dengan kulit yang senang merah-merah tu, mungkin tak galakkan yer. But apa pun, anda perlu cuba dulu. Normally if pergi pasaraya, boleh je dapatkan sample dari promoter jenama-jenama pampers nie.

 

 

Jenama Lampin atau “Pampers” Pilihan untuk bayi anda :

8. Pet Pet Night Tape

 

Jenama Lampin atau "Pampers" Pilihan untuk bayi anda
Pet Pet Night Tape

 

Pet Pet pula ada yang memang gemarkan jenama ni. Namanya pun Night Tape so sepatutnya boleh menyerap dan tahan lebih lama la kan. Tak dinafikan Pet Pet nie antara jenama yang senang nak jumpa online atau di supermarket.

 

 

Jenama Lampin atau “Pampers” Pilihan untuk bayi anda :

Lampin Pilihan Hati

 

Seriously masa Mira survey , dalam kepala tak ada pun favaroble brand tapi base on review dari orang ramai, kebanyakan mempercayai jenama Mamy Poko walaupun harga a bit high compare to other normal brand.

 

Ada sahaja parents yang prefer membeli 2 jenama yang berbeza. Satu untuk kegunaan siang dan satu lagi kegunaan malam hari. Walau apa pun pilihan anda, Mira sure itu yang terbaik untuk baby anda.

 

Jenama Lampin atau "Pampers" Pilihan untuk bayi anda
Mamy Poko Extra Dry pilihan hati dari dulu hingga kini

 

Personally Mira dari dulu till now stick with Mamypoko Extra Dry. Can be used during day and night. Mira pun purchase online je coz lebih murah sometimes. That is base on my experience yang always shopping online untuk diri dan untuk customer Mira.

 

 

Jenama Lampin atau “Pampers” Pilihan untuk bayi anda :

Susu untuk Si Comel

 

Susu untuk si comel antara tajuk hangat juga kalau nak dibincangkan. Ada ibu yang preferuntuk berikan susu badan dan ada pula yang prefer untuk memberikan susu formula.

 

Personally i would say, if mampu berikan susu badan, then just proceed tapi jika ada kekangan, then boleh berikan susu formula kepada bayi anda.

 

Jenama Lampin atau “Pampers” Pilihan untuk bayi anda :

Ibu perlukan Khasiat secukupnya jika memilih untuk menyusu badan

 

Mira dulu mulakan pengambilan supplement ni dengan ESP dan Omega Guard sahaja tau. Kalau nak tahu, Set Basic untuk penyusuan islah ESP dan Alfalfa. Jom baca pengalaman Mira bila menggunakan Alfalfa nie. Click sini.

 

Jenama Lampin atau "Pampers" Pilihan untuk bayi anda
Set Basic Penyusuan.

 

Apa pula ESP nie. Actually ESP stand for Energizing Soy Protein. Minuman yang berasaskan Soya yang Organik yer. Bukan Soya GMO. Ni Mira beri tips cara nak tingkatkan pengeluaran Susu Badan. Ni pula petua-petua yang boleh diamalkan.

 

Jenama Lampin atau "Pampers" Pilihan untuk bayi anda
Energizing Soy Protein aka ESP

 

Macam yang Mira mentioned tadi, Omega Guard antara yang awal Mira amalkan. Alhamdulillah Mira dapat pakai balik baju before pregnant selepas 4 bulan bersalin. Baca pengalaman Mira di sini. 

 

Jenama Lampin atau "Pampers" Pilihan untuk bayi anda
ESP dan Omega Guard

 

Mira ambil supplement one by one actually so Mira dapat lihat dan rasai perbezaan pada badan Mira sendiri. Masalah kulit kering sehingga kulit muka mengelupas ? Pernah alami ?

 

Mira alami masalah kulit kering sehingga kulit muka mengelupas sejak pregnant anak pertama dan kini semua masalah ini dah hilang. Alhamdulillah. Boleh baca perjalanan dan macam mana Mira atasi masalah kulit kering nie.

 

 

Jenama Lampin atau “Pampers” Pilihan untuk bayi anda :

Sakit Pinggang, Kebas-kebas, Kulit kering, Rambut Gugur dan Stress kesan beri Susu Ibu?

 

Jenama Lampin atau "Pampers" Pilihan untuk bayi anda
Rambut banyak gugur

 

Sakit Pinggang antara yang biasa dialami oleh ibu-ibu selepas bersalin. Bukan itu sahaja, yang biasa bermain dengan air waktu berpantang pun mesti biasa alami masalah kebas-kebas di tangan dan kaki.

 

Lagi tension bila jalan je dalam bilik, jumpa rambut. Kalau sikat jangan cakap la. Banyak giler rambut yang gugur. 🙁

 

Mira pun pernah rasa tu semua tapi ALhamdulillah semua semakin hilang dan terus hilang bila amalkan pemakanan yang seimbang. Kita bekalkan apa yang badan perlukan dan insyaAllah badan berfungsi sepenuhnya dengan lebih baik.

 

Nak tahu macam mana Mira hilangkan masalah tu semua ? Baca di sini k. 

 

 

Jenama Lampin atau “Pampers” Pilihan untuk bayi anda :

Lets feel Shaklee Effects..

 

download 1 1 300x117 - Jenama Lampin atau "Pampers" Pilihan untuk bayi anda

 

Ya Mira merupakan pengguna Shaklee yang sangat terkesan dengan effect produknya. Dalaman dan luaran dapat Mira rasakan perubahannya.

 

So jika ada yang berminat nak dapatkan any Shaklee products, feel free to contact me k.

 

Jenama Lampin atau “Pampers” Pilihan untuk bayi anda :

Kenapa perlu jadi ahli Shaklee ??

 

Sebab ada banyak privilege menanti. Bukan sekadar harga ahli, promosi-promosi Shaklee hampir kesemuanya untuk ahli tau !!!

 

Ada yang tanya.. Boleh tak jadi ahli for FREE ?? Ada caranya.  Jom joint jadi ahli and become my business partner. Lets strive to be Healthier ! Nak joint ahli and makan saja-saja pun ok. Dapat jimat. If beli leih 150UV dapat Bonus cash lagi..

 

 

Jenama Lampin atau “Pampers” Pilihan untuk bayi anda :

Kenapa nak kena Contact Mira dulu ??

 

  • Boleh je beli direct secara online tapi if contact Mira, boleh tau Vitamin yang paling sesuai untuk masalah anda.  Mira recommend list of Vitamins yang terbaik which will according to masalah dan tanda-tanda masalah yang hadir.

 

  • Bukan tu saja, Mira tawarkan harga yang berpatutan.

 

  • Mira sendiri merupakan pengguna Shaklee so InsyaAllah Mira advice berdasarkan pengalaman Mira dan berdasarkan rujukan daripada Master-Master dan Nutritionist Shaklee. 

 

  • Vitamin atau Produk Shaklee yang dibeli kesemuanya dari Warehouse Shaklee. Bila dah jadi ahli nanti dan nak beli di HQ direct pun boleh.

 

  • Bukan apa, bila Vitamin dari Warehouse Shaklee atau HQ Shaklee, InsyaAllah barang-barang tu semua 1st IN dan 1st OUT.  Tiada masalah dengan Expiring Date insyaAllah.
images 9 - Jenama Lampin atau "Pampers" Pilihan untuk bayi anda
First In First Out. Stock yang sampai dulu akan dihabiskan terlebih dahulu.

 

  • Bukan tu jer.. produk confirm Produk yang Asli. Semua produk Shaklee ada kelulusan KKM tapi label kelulusan KKM ni ada yang dah pandai tiru..

 

  • Tau tak ada je yang complain barang yang diterima made in China.. Produk keluaran Shaklee Malaysia semua dari US tau.

 

  • HALAL tu yang utama.. Kami semua ada Sijil Halal sebagai Bukti. Feel free to ask k. 🙂

1516087857_2018_HALAL_Annual_Certificate_1219-17-32812

 

Miera

Shaklee ID : 1255626

Whatsapp / Hp No : 012 531 9097 atau click link nie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reference :

http://www.mywanderingstory.com/2012/12/choosing-right-diaper-tips-and-some.html

http://erin-polkadot-princess.blogspot.my/2013/10/review-diaper-aish.html

http://kapas-putih.blogspot.my/2014/12/drypers-huggies-petpet-mamypoko-dypers.html

http://jellysmommy.blogspot.my/2016/01/disposable-diaper-review-petpet.html

 

getty rf photo of girls playing in bright sunshine - Kepentingan Vitamin D kepada Kanak-kanak dan Dewasa

Kepentingan Vitamin D kepada Kanak-kanak dan Dewasa

Kepentingan Vitamin D kepada kanak-kanak dan dewasa memang tidak dapat dinafikan. Vitamin D adalah vitamin larut lemak yang diperlukan oleh badan untuk membantu mengekalkan tahap normal kandungan kalsium dan fosforus dalam darah.

 

Kepentingan Vitamin D kepada Kanak-kanak dan Dewasa:

Kepentingan Vitamin D

 

Vitamin D membantu tubuh menyerap kalsium disamping membina dan mengekalkan tulang yang kuat.

 

Kekurangan Vitamin D boleh menyebabkan tulang menjadi kurang tumpat, rapuh, dan tidak mengekalkan bentuknya.

 

Kepentingan Vitamin D kepada Kanak-kanak dan Dewasa
Vitamin D menggalakkan penyerapan Kalsium dalam badan

 

Selain itu Vitamin D juga memainkan peranan yang penting untuk memastikan kesihatan jantung baik dan untuk melawan jangkitan.

 

 

Kepentingan Vitamin D kepada Kanak-kanak dan Dewasa:

Sumber Vitamin D

 

Kepentingan Vitamin D kepada Kanak-kanak dan Dewasa
Sumber Vitamin D semulajadi di pagi hari

 

Vitamin D boleh didapati melalui pancaran cahaya matahari pada kulit atau daripada diet kita, tetapi sangat sedikit sumber Vitamin D yang berasal dari sumber makanan semulajadi seperti contoh ikan berlemak seperti salmon. [I]

 

Kepentingan Vitamin D kepada Kanak-kanak dan Dewasa
Sumber Vitamin D dan kandungannya

 

Di dalam diet warga Amerika, makanan yang diperkaya dengan Vitamin D merupakan makanan yang membekalkan kebanyakan Vitamin D yang diperlukan oleh tubuh badan. [ii] Sebagai contoh, hampir semua bekalan susu di AS diperkuat dengan 100 IU vitamin D bagi setiap 8 auns.

 

Kepentingan Vitamin D kepada Kanak-kanak dan Dewasa
Sumber Vitamin D untuk tubuh badan yang lebih sihat

 

 

Kepentingan Vitamin D kepada Kanak-kanak dan Dewasa:

Kekurangan Vitamin D dan Kekuatiran Utama dalam pertumbuhan kanak-kanak

 

Kepentingan Vitamin D kepada Kanak-kanak dan Dewasa:

Masalah Ricket di kalangan kanak-kanak.

 

Rickets merupakan antara kesan kekurangan vitamin D yang melampau yang menjejaskan bayi dan kanak-kanak kecil. Antara kesan-kesan Rickets adalah masalah tulang lembut dan kecacatan.

 

Kepentingan Vitamin D kepada Kanak-kanak dan Dewasa
Antara tanda-tanda Riket pada kanak-kanak

 

Masalah Ricket ini telah hampir dihapuskan di Amerika Syarikat apabila susu yang diperkayakan dengan Vitamin D diperkenalkan pada tahun 1930-an.

 

Gejala Ricket di kalangan kanak-kanak.

Gejala atau tanda-tanda riket termasuklah:

  • Sakit atau kelembutan pada tulang lengan, kaki, pelvis, atau tulang belakang.
  • Kepatahan tulang.
  • Kekejangan otot.
  • Kecacatan gigi, seperti: pembentukan gigi yang lambat, lubang dalam enamel.
  • Kecacatan rangka, termasuk: tengkorak berbentuk aneh.

 

 

Kepentingan Vitamin D kepada Kanak-kanak dan Dewasa:

Susu diperkaya dengan Vitamin D sahaja tak mencukupi  ?

 

Walau bagaimanapun, kebimbangan mengenai kekurangan Vitamin D di Amerika Syarikat baru-baru ini telah muncul semula. Terdapat peningkatan bilangan laporan pengambilan Vitamin D yang tidak mencukupi dan terdapat tanda-tanda kekurangan pada kanak-kanak dan juga orang dewasa.

 

Berdasarkan penemuan dari Kajian Kesihatan dan Pemakanan Nasional (NHANES), kanak-kanak yang tinggal di Amerika Syarikat menggunakan 300 IU Vitamin D setiap hari, secara purata, dari sumber makanan dan makanan tambahan.

 

Kepentingan Vitamin D kepada Kanak-kanak dan Dewasa
Cukup ke Vitamin D yang anak-anak kita perolehi ?

 

Kepentingan Vitamin D kepada Kanak-kanak dan Dewasa:

Kajian kepekatan Vitamin D di kalangan kanak-kanak

 

Dalam kajian yang diterbitkan dalam American Journal of Nutrition Clinical, para penyelidik menganalisis tahap Vitamin D dalam darah  untuk 382 kanak-kanak dan remaja yang sihat.

 

Mereka mendapati bahawa 55% kanak-kanak mempunyai tahap kepekatan Vitamin D yang kurang di dalam badan jika dibandingkan dengan dos yang dicadangkan.

 

 

Kepentingan Vitamin D kepada Kanak-kanak dan Dewasa:

Kaitan musim sejuk dan kurangnya pendedahan kepada cahaya matahari menyumbang kepada  kekurangan Vitamin D dalam badan

 

Mereka juga mendapati kandungan Vitamin D dalam darah menurun pada musim sejuk akibat daripada kurang pendedahan kepada cahaya matahari.

 

Secara keseluruhannya, 68% kanak-kanak mempunyai tahap Vitamin D yang rendah dalam darah mereka ketika musim sejuk kerana mereka menghabiskan lebih banyak waktu di dalam rumah.

 

Kepentingan Vitamin D kepada Kanak-kanak dan Dewasa
Kurang pendedahan kepada cahaya Matahari antara punca kekurangan Vitamin D

 

Dalam kajian lain yang melibatkan 380 bayi dan kanak-kanak yang sihat, kekurangan Vitamin D  kebanyakan didapati meliputi 12% daripada keseluruhan kajian.  Tetapi  40% daripada keseluruhan bayi dan kanak-kanak tersebut mempunyai tahap vitamin D yang dianggap lebih rendah daripada yang dicadangkan.

 

Antara faktor yang menyebabkan risiko kekurangan vitamin D pada kanak-kanak termasuklah :

 

  • Kurangnya pengambilan makanan yang kaya dengan vitamin .

 

  • Kanak-kanak menghabiskan lebih banyak masa di dalam rumah dan menyebabkan kurang pendedahan terhadap cahaya matahari.

 

  • Penggunaan pelindung cahaya matahari, yang menyekat sintesis vitamin D

 

  • Dan faktor lain seperti mempunyai kulit yang gelap

 

 

Kepentingan Vitamin D kepada Kanak-kanak dan Dewasa:

Cadangan Pengambilan Vitamin D pada Bayi dan Kanak-kanak

 

Pada tahun 1997, Panel Akademi Sains Kebangsaan (khas untuk Vitamin D) bersama-sama dengan Institut Perubatan mengesyorkan pengambilan harian 200 IU Vitamin D. Ini adalah untuk mencegah masalah kekurangan Vitamin D di kalangan bayi, kanak-kanak dan remaja yang sihat.

 

Pada masa itu, cadangan ini telah disahkan oleh American Academy of Pediatrics (AAP). Walau bagaimanapun, pakar pemakanan, penyelidik, dan pakar kanak-kanak berhadapan dengan kajian saintifik yang menghubungkan kekurangan vitamin D dalam darah dengan pelbagai masalah kesihatan seperti :

 

  1. Demineralisasi tulang dan
  2. Penyerapan kalsium yang tidak menyeluruh,
  3. Pelbagai isu kesihatan lain, termasuk rintangan insulin , tindak balas imun dan kesan metabolik yang lain termasuk risiko kanser yang lebih tinggi.

 

Kepentingan Vitamin D kepada Kanak-kanak dan Dewasa
Vitamin D antara yang penting untuk mengekalkan tahap kesihatan yang optimum

 

Kepentingan Vitamin D kepada Kanak-kanak dan Dewasa: Cadangan baru untuk keperluan Vitamin D

 

Berdasarkan bukti daripada ujian klinikal yang terkini dan sejarah penggunaan vitamin D yang selamat, AAP baru-baru ini mencadangkan untuk menggandakan pengambilan harian Vitamin D. Dos yang disyorkan ini melebihi cadangan National Academy of Sciences.

 

AAP kini mengesyorkan bayi dan kanak-kanak dari semua peringkat umur mendapat 600 IU vitamin D setiap hari. AAP juga mengakui bahawa adalah sukar untuk kanak-kanak dan remaja mendapat 600 IU vitamin D dari diet seharian.

 

 The American Academy of Pediatrics and the Institute of Medicine recommend a daily intake of 400 IU per day of vitamin D during the first year of life beginning in the first few days, and 600 IU for everyone over age 1

 

Oleh itu untuk membantu bayi dan anak-anak memenuhi keperluan Vitamin D mereka serta untuk nutrien kesihatan tulang yang penting, AAP mencadangkan pengambilan harian suplemen vitamin D.

 

Kepentingan Vitamin D kepada Kanak-kanak dan Dewasa: Susu Ibu yang terbaik untuk si bayi

 

Pengambilan makanan tambahan atau suppliment ini sepatutnya bermula seawal kelahiran untuk bayi yang diberi susu ibu dan pada 1 tahun untuk bayi yang diberi susu formula.

 

Maksudnya bayi yang baru lahir boleh mendapatkan bekalan Vitamin D yang diperlukan melalui susu ibu. Para ibu perlu pastikan bekalan kalsium mereka cukup untuk diri mereka dan bayi yang disusukan.

 

Kekurangan kalsium di kalangan ibu-ibu antara penyebab ibu-ibu mudah mengalami sakit pinggang. Ini berdasarkan pengalaman Mira dan pengguna Ostematrix tau.

 

 

Kepentingan Vitamin D kepada Kanak-kanak dan Dewasa:

Sumber Vitamin D untuk Kanak-kanak dan Dewasa

 

Kepentingan Vitamin D kepada Kanak-kanak dan Dewasa: Sumber Vitamin D untuk Bayi dan Ibu Menyusu, Ibu Mengandung serta orang Dewasa.

 

Bayi pun perlukan Vitamin D ? Betul tu. Bayi perlukan untuk memastikan kualiti tulang yang terbentuk adalah lebih kuat dan sihat. Lebih berkualiti bermaksud tulang yang lebih tumpat dan padat.

 

Bayi boleh mendapatkan sumber Vitamin D daripada susu ibu tau. Itu sebab sangat penting untuk ibu mengandung dan ibu menyusu mengamalkan pemakanan yang seimbang dan berkhasiat.

 

Kepentingan Vitamin D kepada Kanak-kanak dan Dewasa
Ostematrix, Pil Kalsium yang mengandungi Vitamin D san Magnesium. 4 biji Ostematrux membenkalkan 400IU Vitamin D

 

Kepentingan Vitamin D kepada Kanak-kanak dan Dewasa: Kepentingan Pil Kalsium

 

Tulang merupakan sistem sokongan tubuh, kerana itulah amat penting untuk kita memastikan ia kekal kuat dan sihat. Tubuh membina tulang baharu dengan pantas, tetapi apabila umur semakin meningkat, kehilangan tulang adalah lebih banyak berbanding tulang yang dibina.

 

Hakikat inilah menjadikannya penting untuk kita membekalkan tulang dengan nutrien pembina-tulang yang berkualiti.

 

Kepentingan Vitamin D kepada Kanak-kanak dan Dewasa: Keistimewaan Ostematrix

 

Kita Memerlukan Lebih Daripada Kalsium untuk Tulang Yang Kuat. Antara yang penting dan bahan utama dalam Ostematrix ini ialah :

 

  • Kalsium – Bahan asas untuk membina tulang
  • Magnesium – Membantu menghantar kalsium kepada tulang
  • Boron – Membantu metabolisme tulang
  • Vitamin D – Merangsang penyerapan kalsium
  • Kuprum, Zink and Mangan – Mengaktifkan enzim yang membantu meningkatkan kepadatan tulang

 

Kepentingan Vitamin D kepada Kanak-kanak dan Dewasa
Kandungan Nutrisi setiap kalsul Ostematrix. Cadangan hidangan adalah 4 biji setiap hari untuk dewasa

 

Bukan itu sahaja, penyerapan kalsium ke dalam tubuh badan juga sangat penting. Ostematrix ini dah menjalani ujian penyerapan secara klinikal tau.

 

Kepentingan Vitamin D kepada Kanak-kanak dan Dewasa
Kajian Penyerapan Ostematrix yang dibuat secara klinikal

 

Jika ada yang berminat untuk mendapatkan Pil Kalsium dengan Vitamin D dan Magnesium nie boleh whatsapp Mira direct (click sahaja) ya. InsyaAllah Mira akan membantu.

 

Antara tajuk lain yang mungkin dapat membantu anda :

  1. Apa tanda-tanda kekurangan Kalsium dalam Badan ? Click di sini
  2. Kurang air dalam badan pun boleh effect kesihatan tulang kita ? Betul ke ? Baca lebih lanjut di sini
  3. Pemeliharaan dan Penyembuhan Tulang. Boleh baca di sini
  4. Kaitan Omega 3 dan Osteoporosis. Click untuk tahu lebih lanjut.
  5. Bekalkan bayi anda dengan Nutrisi terbaik. Nak tambah susu badan ? Jom baca

 

 

Kepentingan Vitamin D kepada Kanak-kanak dan Dewasa:

Sumber Vitamin D untuk Kanak-kanak.

 

Kepentingan Vitamin D kepada Kanak-kanak dan Dewasa
Multivitamin Vitalea for Children

Kepentingan Vitamin D kepada Kanak-kanak dan Dewasa: Keistimewaan Multivitamin Vitalea for Children

 

Vita-Lea® for Children dihasilkan dengan rangkaian 18 vitamin dan mineral yang komprehensif. Ini merupakan ciri-ciri Multivitamin Vitalea untuk Kanak-kanak :

 

  • Setiap hidangan menyediakan 100% Nilai Harian kesemua lapan vitamin B, serta vitamin C, D dan E, yang memainkan peranan penting untuk menyokong tubuh yang sihat.

 

  • Tanpa tambahan pengawet, pemanis atau perasa tiruan, dan ia dimaniskan secara semula jadi menggunakan xylitol yang tidak menggalakkan kerosakan gigi.

 

  • Bebas gluten dan berperisa anggur lazat yang pasti digemari oleh si manja.

 

Kandungan atau Nutrisi yang tersedia di dalam setiap tablet Vitalea Kids adalah seberti jadual di bawah nie.

 

Kanak-kanak berumur 4 – 12 tahun boleh mengambil 2 biji sehari selepas makan.

Kepentingan Vitamin D kepada Kanak-kanak dan Dewasa
Kandungan Nutrisi Vitalea for Children

 

Jika ada yang berminat untuk mendapatkan Multivitamin Vitalea untuk kanak-kanak ini yang diperkaya dengan Vitamin D dan Vitamin-vitamin yang lain nie boleh whatsapp Mira direct (click sahaja) ya. InsyaAllah Mira akan membantu.

 

Ye la budak-budak sekarang nie susah betul nak disuruh makan sayur-sayuran dan buah-buahan. Alternative yang terbaik ialah Multivitamin yang paras gulanya rendah which berasal dari bahan-bahan semulajadi dan sedap untuk dikunyah!

 

 

Kepentingan Vitamin D kepada Kanak-kanak dan Dewasa:

Lets feel Shaklee Effects..

 

download 1 1 300x117 - Kepentingan Vitamin D kepada Kanak-kanak dan Dewasa

Kepentingan Vitamin D kepada Kanak-kanak dan Dewasa:

Kenapa perlu jadi ahli Shaklee ??

 

Sebab ada banyak privilege menanti. Bukan sekadar harga ahli, promosi-promosi Shaklee hampir kesemuanya untuk ahli tau !!!

 

Ada yang tanya.. Boleh tak jadi ahli for FREE ?? Ada caranya.  Jom joint jadi ahli and become my business partner. Lets strive to be Healthier ! Nak joint ahli and makan saja-saja pun ok. Dapat jimat. If beli leih 150UV dapat Bonus cash lagi..

 

 

Kepentingan Vitamin D kepada Kanak-kanak dan Dewasa :

Kenapa nak kena Contact Mira dulu ??

 

  • Boleh je beli direct secara online tapi if contact Mira, boleh tau Vitamin yang paling sesuai untuk masalah anda.  Mira recommend list of Vitamins yang terbaik which will according to masalah dan tanda-tanda masalah yang hadir.

 

  • Bukan tu saja, Mira tawarkan harga yang berpatutan.

 

  • Mira sendiri merupakan pengguna Shaklee so InsyaAllah Mira advice berdasarkan pengalaman Mira dan berdasarkan rujukan daripada Master-Master dan Nutritionist Shaklee. 

 

  • Vitamin atau Produk Shaklee yang dibeli kesemuanya dari Warehouse Shaklee. Bila dah jadi ahli nanti dan nak beli di HQ direct pun boleh.

 

  • Bukan apa, bila Vitamin dari Warehouse Shaklee atau HQ Shaklee, InsyaAllah barang-barang tu semua 1st IN dan 1st OUT.  Tiada masalah dengan Expiring Date insyaAllah.
images 9 - Kepentingan Vitamin D kepada Kanak-kanak dan Dewasa
First In First Out. Stock yang sampai dulu akan dihabiskan terlebih dahulu.

 

  • Bukan tu jer.. produk confirm Produk yang Asli. Semua produk Shaklee ada kelulusan KKM tapi label kelulusan KKM ni ada yang dah pandai tiru..

 

  • Tau tak ada je yang complain barang yang diterima made in China.. Produk keluaran Shaklee Malaysia semua dari US tau.

 

  • HALAL tu yang utama.. Kami semua ada Sijil Halal sebagai Bukti. Feel free to ask k. 🙂

1516087857_2018_HALAL_Annual_Certificate_1219-17-32812

 

Miera

Shaklee ID : 1255626

Whatsapp / Hp No : 012 531 9097 atau click link nie

 

 

Rujukan  :

  1. https://www.aap.org/en-us/about-the-aap/aap-press-room/pages/Kids-and-Vitamin-D-Deficiency.aspx
  2. Health Resource by By Dr. Jamie McManus.
  3. http://www.shaklee.com.my/ms/products/healthy-nutrition/ostematrix/
  4. http://www.shaklee.com.my/ms/products/healthy-nutrition/vita-lea-for-children/

 

 

Disclaimer:

This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly.

 

Information at jomhidupsihat.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

 

Penafian:

Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera.

 

Maklumat di jomhidupsihat.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau kelewatan rawatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.