Alfalfa bantu kurangkan Eczema dan Banyakkan Susu Ibu

Alfalfa bantu kurangkan Eczema dan Banyakkan Susu Ibu

Alfalfa bantu kurangkan Eczema dan Banyakkan Susu Ibu merupakan jawapan yang Mira akan beri if orang tanya kebaikan Alfalfa. BUkan tu jer, bagus untuk detox usus kecil dan penting untuk seri wanita.

Yang untuk seri Wanita ni, salah seorang kawan Mira try Alfalfa untuk detox tapi terkejut bila payudara naik semula. Dah tak perlu ambil jamu katanya. Happy giler kakak tu. 

Kemarah-merahan pada pipi baby

Sebelum ni Mira dan baby yang first tak pernah ada masalah eczema. But tiba-tiba Mira mula nampak kemerah-merahan pada my second baby yang masa tu baru beberapa bulan.

Alfalfa bantu kurangkan Eczema dan Banyakkan Susu Ibu
Kemerah-merahan pada pipi bayi antara tanda-tanda Eczema

Doktor sahkan Mild Eczema

Lepas bawa for monthly check-up, doctor confirmkan yang it is a type of eczema and doctor minta Mira monitor pemakanan Mira since i am a breastfeeding mom.

Pemakanan ibu menyusu ni memang sangat memainkan peranan utama. 

Certain foods in a mom’s diet could cause problems for her baby with eczema. If you’re breastfeeding, you may want to avoid common triggers like: Cow’s milk, Peanuts, Tree nuts, Shellfish.


Signs that your baby is having a reaction to something you ate include an itchy red rash on the chest and cheeks, and hives. If you see these, stay away from whatever you think may be causing the problem for a couple of weeks.


If things get better, brings foods back one at a time, says Robert Roberts, MD, PhD, a professor of pediatrics at UCLA. Get some help from your doctor so you’ll know when it’s safe to start eating those foods again.

Taken from https://www.webmd.com/skin-problems-and-treatments/eczema/features/baby-diet#1

Eczema terkawal kerana Supplement

From my observation, telur antara faktor yang menyumbang kepada naiknya kemarah-merahan pada bahagian mulut baby. Masa ni Mira ambil Set Penyusuan lengkap yang ada ESP, Alfalfa Complex, Vitamin B, Vitamin C, Omega 3 dan Ostematrix.

Alfalfa bantu kurangkan Eczema dan Banyakkan Susu Ibu
Set Penyusuan Shaklee yang bantu tingkatkan imun baby dan ibu

Mira read a lot on Eczema lepas tahu baby ada Mild Eczema. Base on my family history pun, kakak dan mak Mira memang ada certain skin problem so DNA maybe do play a role. 

Dari pembacaan juga, Mira figure out that my current Set Penyusuan also known as Set Berpantang really help a lot dengan masalah Eczema. Omega 3 dalam Omega Guard bantu kurangkan flare atau kemerah-merahan pada baby dan ESP bantu cantikkan semula kulit.

Alfalfa bantu kurangkan Eczema dan Banyakkan Susu Ibu
Testimoni ESP dan Omega Guard untuk Eczema

Alfalfa bantu kurangkan Eczema dan Banyakkan Susu Ibu
Testimoni Omega GUard dan Eczema

Alfalfa untuk Rawat Eczema ?

Mira memang ambil Alfalfa Complex to ensure susu banyak as MIra memang menyusukan both babies. ESP dan Alfalfa memang tak leh tinggal. Baca experience Mira dengan Alfalfa di sini.

Mira juga ada terbaca yang pengambilan Alfalfa dapat bantu memulihkan Eczema. Yang Mira baca ni kes di oversea. Beliau amalkan minum just Alfalfa dan apply juga pada kulit.

Ada yang suggest Alfalfa perlu dielak untuk mereka yang ada Eczema. Mira tak sure kenapa tapi ni experience mereka yang ada anak dengan masalah Eczema.  But lepas few experiment, i figure out that everytime Mira consume Alfalfa, kemerah-merahan tu makin cepat pula hilang.

So apa lagi, dari botol kecil, Mira terus upgrade ke Alfalfa botol besar and not only that, Mira grab sekali Herbal Blend which i heard very good untuk hilangkan kesan kemerah-merahan tu.

Alfalfa bantu kurangkan Eczema dan Banyakkan Susu Ibu
Testimoni Herbal Blend dan Ruam pada muka baby

Masa beli tu dah nak berangkat ke Penang coz we are planning for vacation kat sana. Terus minta husband lencong ke Sunway Geo dan dapatkan Alfalfa big bottle and Herbal Blend.

Eczema baby berkurang bila konsisten ambil Alfalfa

Selain kurangkan pengambilan telur, Mira jadi consistent ambil Alfalfa nie. Alhamdulillah Eczema tu jarang naik kecuali kalau Mira consume telur dan kesan merah tu cepat hilang. Orang kata Alfalfa ni bagus untuk detox dalaman and maybe to this reason, Eczema baby jadi cepat hilang.

Herbal Blend juga membantu rawat kulit baby

Experience Mira dengan Herbal Blend was for Eczema anak initially.  Second experience was on healing crack heal. Bila sapu herbal blend cream ni, crack pada tumit kaki memang cepat hilang.

Bukan tu je, ruam pada punggung baby pun boleh dipulihkan dengan Herbal Blend Cream ni. Nanti Mira cerita lebih lagi bab Herbal Blend dan Rashes pada punggung bayi yer.

Alfalfa bantu kurangkan Eczema dan Banyakkan Susu Ibu
Antara kegunaan Herbal Blend Cream by Shaklee

Alfalfa bantu kurangkan Eczema dan Banyakkan Susu Ibu :

Supplement untuk Ibu dan Bayi 

Jka anda merupakan ibu yang menyusukan bayi dan bayi anda mempunyai masalah Eczema, Mira cadangkan ibu ambil ESP, Alfalfa Complex, Omega Guard dan Herbal Blend.

ESP dan Alfalfa Set Basic Penyusuan

ESP dan ALfalfa Complex merupakan Set penyusuan yang paling basic. Ibu dapat tingkatkan pengeluaran susu ibu dan pengambilan bersamaOmega Guard bantu kurangkan flaring atau kemerah-merahan pada kulit bayi.

Omega 3 bantu atasi keradangan

Omega Guard atau Omega 3 ni merupakan agent pelembap untuk kulit yang melindungi kulit dari dalam. Ia bantu kulit bayi kita melawan keradangan disebabkan oleh Eczema

Sifat anti-radang pada Omega 3 ini bukan untuk Eczema semata-mata, bahkan untuk kesihatan keseluruhan. Tahukan anda bahawa penyakit yang melanda manusia adalah disebabkan oleh keradangan ?

Omega Guard mengandungi DHA

Omega Guard ni sanat bagus untuk ibu mengandung dan ibu menyusukan bayi. DHA yang ada dalam Omega Guard boleh bantu perkembangan bayi kita. Antara 3 fungsi utama DHA ialah :

1)Perkembangan mental yang bertambah baik

2)Ketajaman visual

3)Tekanan darah yang lebih rendah yang boleh mengurangkan risiko penyakit kardiovaskular di kemudian hari

Dapatkan produk Shaklee dari Mira

Berminat untuk dapatkan supplement Shaklee untuk anda atau anak-anak anda? Boleh hubungi Mira yer atau klik pada nombor di bawah

Mira 012 531 9097 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge