anemia affecting emotions1 500x292 - Anemia. Muka pucat sebab tak cukup darah?

Anemia. Muka pucat sebab tak cukup darah?

Anemia. Muka pucat sebab tak cukup darah? Kekadang bila kulit cerah, tak perasan sangat pucat lesi tu tapi boleh nampak bile bibir pun naik pucat.
.

.

Anemia. Muka pucat sebab tak cukup darah? :

Punca Anemia

.
Anemia anda punca muka nampak pucat. Punca Anemia berlaku apabila darah anda tidak mempunyai sel darah merah yang mencukupi. Kekurangan nutrisi Zat Besi yang mengakibatkan penurunan jumlah sel darah merah.

.

Anemia. Muka pucat sebab tak cukup darah?
Perbezaan sel darah ,erah normal dan pesakit anemia

.

Zat besi ni banyak dalam sayur-sayuran dan makanan yang lain. Dah makan banyak sayur, tapi kenapa still kurang Zat Besi ?
.
.

Anemia. Muka pucat sebab tak cukup darah? :

Zat Besi Non-Heme

.

Zat Besi yang KURANG diserap oleh badan.

Kuning telur, sayur-sayuran, buah-buahan, biji-bijian, kacang-kacangan, dan produk-produk makanan yang diperkaya dengan zat besi non-heme yang kurang diserap oleh badan.
.

Anemia. Muka pucat sebab tak cukup darah?
Terdapat 2 jenis sumber Zat Besi

.

.

Anemia. Muka pucat sebab tak cukup darah? :

Zat Besi Heme

.
Zat Besi yang MUDAH diserap oleh badan
.
Zat besi yang terdapat dalam daging, ayam, ikan dan makanan laut adalah zat besi heme yang lebih mudah diserap oleh badan.
.
.

Anemia. Muka pucat sebab tak cukup darah? :

Vitamin C BANTU Penyerapan Zat Besi Non-Heme

.

Anemia. Muka pucat sebab tak cukup darah?
Kajian menunjukkan Vitamin C bantu penyerapan Zat Besi

.

Vitamin C membantu mengeluarkan zat besi daripada sumber non-heme, dengan itu meningkatkan keupayaan tubuh anda untuk menyerap lebih banyak zat besi dari makanan ini.
.
.
Selain itu, Vitamin C juga membantu mengatasi kesan buruk fitonutrien yang menghalang penyerapan besi non-heme, termasuk asid oksalat, asid phytic, tanin dan polifenol.
.
.
Thats why lain orang lain kesannya sebab lain individu, lain tindak balas dalam badan. Semua bergantung kepada tahap kesihatan dan cara pemakanan yang diamalkan.
.
.

Anemia. Muka pucat sebab tak cukup darah? :

Nak dapatkan Vitamin C yang terbaik?

.

Anemia. Muka pucat sebab tak cukup darah?
Sustained Release Vitamin C mampu bertahan dalam badan selama beberapa jam

Kenapa terbaik ? Ni Mira consider terbaik kerana Vitamin C yang dimakan kekal lebih lama dalam badan. Boleh tahan selama 5 jam.
.
.

Anemia. Muka pucat sebab tak cukup darah? :

Vitamin C Sustained Release

.

Anemia. Muka pucat sebab tak cukup darah?
Vitamin C Sustained Release by Shaklee

Ini lah Vitamin C Sustained Release. Vitamin C merupakan vitamin yang larut air. Pengambilan dosage yang besar pada satu-satu masa kadangkala dianggap membazir kerana badan tak boleh nak make full use of it.
.
.
Akibatnya, lebihan Vitamin C itu akan disingkirkan melalui sistem perkumuhan badan. Itu sebab utama kenapa Mira kata Vitamin C Sustained Release terbaik.
.
.
Ia mempunyai formulasi di mana 1 biji Vit C yang mengandung 500mg Vit C akan melepaskan 100mg Vit C setiap 1 jam. So 500mg akan habis digunapakai oleh badan dalam masa 5 jam.
.
.
So Vit C nie tak terbazir dan tak disingkirkan terus. Macam mana boleh jadi effect ni? Kene la tanya Saintist Shaklee yer.
.
.

Anemia. Muka pucat sebab tak cukup darah? :

Promosi 10% Less untuk Vitamin C Sustained Release

 

Anemia. Muka pucat sebab tak cukup darah?
Promosi berakhir 31 May 2018.

 

Sekarang tengah promo Vit C Sustained Release nie. Beli 3 botol dan dapat 10% Discount. 1 botol ada 180 biji tau, Jom pakat-pakat beli Vit C Sustained Release ni dan nikmati kebaikannya.
.
.
Boleh hubungi Mira untuk dapatkan Vit C Sustained Release ni ya. Nak mudah klik je link yang Mira bagi kat bawah nie yer. Sekadar ingin membantu anda untuk hidup lebih sihat dan penuh makna bersama yang tersayang.
.
Mira 012 531 9097
(Klik pada nomber untuk terus Whatsapp Mira yer)

.

.

Ketahui apa lagi fungsi Vitamin C kepada badan anda. Baca di sini 

Anemia. Muka pucat sebab tak cukup darah? :

Testimoni Vit C untuk Kecantikan dan Penyembuhan Luka

Anemia. Muka pucat sebab tak cukup darah
Vitamin C terkenal dengan kemampuan untuk mencantikkan kulit wajah

 

Anemia. Muka pucat sebab tak cukup darah
Vitamin C bagus untuk penyembuhan Luka

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge