Bagaimana Shaklee membantu anak-anak yang terkena jangkitan HFMD?

Bagaimana Shaklee membantu anak-anak yang terkena jangkitan HFMD?

Bagaimana Shaklee membantu anak-anak yang terkena jangkitan HFMD? Nak tahu bagaimana Shaklee membantu anak-anak yang terkena jangkitan HFMD?

.

HFMD atau Penyakit Tangan, Kaki dan Mulut ni memang jadi phenomena sekarang nie kerana ia menyerang keseluruhan Malaysia.  Up till now dah lebih 37 000 Kes dilaporkan di seluruh Malaysia dan Selangor merupakan negeri yang mencatatkan jangkitan HFMD yang terbesar.

.

.

Selangor catatkan antara jumleh kes HFMD yang Tertinggi di Malaysia

 

Mengikut berita Awani, di Selangor sahaja up till last week, sehingga 9,300 kes dicatatakan. Kanak-kanak di bawah umur 6 tahun menjadi mangsa yang teramai iaitu sebanyak 8,501 kes manakala 568 kes untuk peringkat umur 7 hingga 12 tahun.  231 kes  dilaporkan melibatkan kanak-kanak berumur 12 tahun ke atas.

.

Boleh baca laporan tu di sini.

.

.

Bagaimana Shaklee membantu anak-anak yang terkena jangkitan HFMD?

.

Nak tahu bagaimana Shaklee membantu anak-anak yang terkena jangkitan HFMD?  Secara general, produk-produk Shaklee boleh digunakan untuk :

 

Membasmi Virus HFMD

 

Bagaimana Shaklee membantu anak-anak yang terkena jangkitan HFMD?
Antara yang dicadangkan oleh Shaklee Malaysia

.

.

Fresh Laundry Concentrate

Membasmi Virus HFMD dengan penggunaan Pencuci dirumus khas dengan bahan semulajadi.  Pencuci Fresh Laundry Concentrate ini sangat Mesra Alam. 

 

Bagaimana Shaklee membantu anak-anak yang terkena jangkitan HFMD?
Pencuci yang sangat sesuai untuk mereka yang mempunyai kulit yang sensative (mudah mendapat alahan dengan penggunaan bahan kimia)

 

Ciri-ciri Mesra Alam Fresh Laundry Concentrate :
  • Rumusan semula jadi daripada sumber yang mapan
  • Surfaktan mudah biorosot
  • Tanpa fosfat, borat, bahan perengsa
  • Bungkusan yang boleh dikitar semula
  • Tanpa bahan pewarna
  • Selamat untuk sistem septik dan pembetungan

 

Anda boleh mengunakan pencuci ini untuk mencuci pakaian anak yang dijangkiti dengan HFMD untuk memastikan Virus HFMD ini tidak berjangkit kepada anak-anak yang lain. Selain baju, cadar, langsir dan alas kaki bilik juga boleh direndam dengan air panas dan dicuci dengan pencuci yang sama.

.

.

Basic H2 Organic Super Cleaning Concentrate.

Pembasmiaan Virus HFMD pada barang permainan anak-anak boleh dilakukan dengan penggunaan Basic H2 Organic Super Cleaning Concentrate. Bukan setakat bahan permainan, Basic H2 ini boleh digunakan sebagai bahan pembersih yang 1001 kegunaannya.

 

Bagaimana Shaklee membantu anak-anak yang terkena jangkitan HFMD?
Pembersih Organic Basic H2

.

Selain untuk barang permainan anak-anak, Basic H2 boleh juga digunakan untuk tugasan di dalam dan di luar rumah. Virus HFMD ni sangat mudah untuk disebar, jadi kita perlu lakukan pembersihan berpanjangan kalau ada di antara anak-anak yang dijangkiti virus ini. Jangan biarkan pisang berbuah dua kali.

.

Bagaimana Shaklee membantu anak-anak yang terkena jangkitan HFMD?
Larutan Basic H2 juga boleh dibawa ke mana-mana sebagai langkah berjaga-jaga

 

Hanya Satu Pencuci Untuk Ribuan Kerja Rumah
  • Ultra-pekat: 16 auns boleh dicairkan menjadi 48 gelen pencuci berkuasa tinggi.
  • Pencuci serba guna: menanggalkan kotoran, gris dan minyak daripada sebarang permukaan yang boleh dicuci, di dalam dan di luar rumah.
  • Mencuci kotoran berminyak dan gris yang paling degil, tanpa meninggalkan kesan comot.
  • Dua kali lebih pekat berbanding rumusan Basic H² asal – hanya gunakan separuh sahaja.
  • Tidak perlu dibilas, tidak meninggalkan sebarang sisa sabun atau kesan palitan.

 

Gunakan Pada Sebarang Permukaan Yang Boleh Dicuci – Di Dalam atau Di Luar Rumah
  • Dinding, tingkap dan cermin
  • Kaunter dapur, jubin dan lantai
  • Peralatan
  • Dapur
  • Hiasan kayu
  • Periuk belanga
  • Perabot (Jangan gunakan dalam akuarium atau tangki air pengelap cermin kereta)

.

.

Gentle Wash by ShakleeBaby

.

Bagaimana Shaklee membantu anak-anak yang terkena jangkitan HFMD?
Set Shaklee Baby

 

Ada ibubapa yang memilih untuk menggunakan Basic H2 sebagai salah satu ingredient mandian anak-anak yang dijangkiti HFMD kerana Basic H2 antara yang sering digunakan oleh mereka yang mengalami masalah Eczema.

 

Selain Basic H2, Gentle Wash by ShakleeBaby juga dapat membantu. Mengandungi chamomile, lavender dan aloe vera organik. Mandian yang lembut ini menenteramkan, menenangkan dan melegakan kulit. Ianya tidak menimbulkan alahan, mempunyai pH yang seimbang dan diuji untuk sensitiviti.

 

Bagaimana Shaklee membantu anak-anak yang terkena jangkitan HFMD?
Ciri-ciri Set ShakleeBaby

 

Sememangnya sesuai untuk mandian yang penuh dengan kasih sayang bagi kulit yang lebih lembut.

.

.

Membersihkan badan dan mengurangkan lepuhan

 

Bagaimana Shaklee membantu anak-anak yang terkena jangkitan HFMD?
Herbal Blend dan Basic H2 antara yang Set Asas dalam penjagaan anak-anak dengan HFMD

 

Lepuhan atau kemer-merahan akibat HFMD mengakibatkan rasa yang tidak selesa. Anda boleh gunakan Basic H2 atau mandian Gentle Wash. Selepas mandi, sapukan Herbal Blend yang bersifat berangin. Dirumus daripada ekstrak tulen herba semula jadi yang sungguh menyegarkan termasuk sej, horse chestnut, yarrow dan rosemary

.

Herbal Blend

.

Bagaimana Shaklee membantu anak-anak yang terkena jangkitan HFMD?
Testimoni penggunaan Herbal Blend untuk HFMD

 

Herbal Blend cream mampu memberikan kelegaan kepada lepuhan pada anak-anak dan mengurangkan kegatalan. Kesan-kesan gigitan atau lepuhan juga akan cepat hilang. Herbal Blend ini tidak melekit dan sangat melegakan apabila disapu.

.

.

Kuatkan Imunisasi Anak-anak yang dijangkiti HFMD

.

Bagaimana Shaklee membantu anak-anak yang terkena jangkitan HFMD?
Milkshake dan Omega Guard menjadi pilihan utama ibu-ibu Shaklee selain Nutriferon

 

KuatkanImunisasi anak-anak yang dijangkiti supaya mereka dapat melawan dari dalam dengan pengambilan Makanan Tambahan seperti Milk Shake, Nutriferon, Omega Guard dan Vitalea for Kids.

.

.

Nutriferon dan MilkShake

Nutriferon kini dah out of stock di Malaysia dan merupakan antara yang paling membantu untuk menguatkan badan anak. Selain Nutriferon, Pengambilan Milkshake bersama-sama susu atau Milkshake sejuk juga dapat membantu anak-anak yang sering hilang selera makan dan mengalami kerengsaan pada bahagian tekak.

.

Bagaimana Shaklee membantu anak-anak yang terkena jangkitan HFMD?
Antara yang menjadi pilihan untuk pesakit #HFMD

 

Omega Guard

Omega 3 atau Omega Guard bertindak sebagai anti-radang dan pada masa yang sama juga membantu menguatkan imun sistem anak anda. Pengambilan Omega Guard yang berterusan sangat digalakkan kerana ia kaya dengan DHA and EPA yang membantu dalam tumbesaran anak anda.

.

Bagaimana Shaklee membantu anak-anak yang terkena jangkitan HFMD?
Testimoni pengambilan Vitalea for Kids untuk menambah selera anak

 

Vitalea for Kids

Vitalea for Kids pula membekalkan kesemua Vitamin dan Minerals yang diperlukan oleh badan kanak-kanak dan ia merupakan antara pilihan yang dicadangkan apabila anak-anak mula hilang selera makan dan mula menolak untuk makan akibat kerengsaan pada bahagian mulut dan tekak. Boleh mula diambil seawal umur 4 tahun.

.

.

Bagaimana Shaklee membantu anak-anak yang terkena jangkitan HFMD? :

Cara Merawat Anak dengan HFMD bersama Shaklee
.

Step 1: Bersih dan Cuci untuk Basmi Kuman

 

Bagaimana Shaklee membantu anak-anak yang terkena jangkitan HFMD?
Bersihkan dan cuci rumah untuk elak Virus tersebar

 

1. Bersihkan dan cuci rumah dengan menggunakan pencuci organik yang bebas bahan kimia. Basic H boleh membantu anda.

 

Ni untuk elakkan virus ni dari mudah berjangkit kepada orang lain. Kita bunuh virus ni ramai-ramai
.
.

Bagaimana Shaklee membantu anak-anak yang terkena jangkitan HFMD?
Bersihakn semua permainan anak-anak

2. Cuci semua permainan anak-anak juga dengan menggunakan Basic H.

.

Permainan dan anak-anak memang tak boleh dipisahkan. Kita nak anak-anak cepat sihat so permainan mereka perlu kita cuci untukpastikan virus tu terus hilang dan penyakit tak keep on repeating.
.
.

Bagaimana Shaklee membantu anak-anak yang terkena jangkitan HFMD?
Nyahkuman atau Virus HFMD ni segera

3. Nyahkuman pakaian, cadar serta tuala dengan Basic H untuk membunuh kuman.

 

Apa-apa yang in contact dengan anak atau dengan kita, ambil dan rendamkan di dalam air panas terlebih dahulu bersama-sama dengan beberapa titisan Basic H. Kemudian cuci bersih. Virus ooo virus, go go, go away!
.
.

Bagaimana Shaklee membantu anak-anak yang terkena jangkitan HFMD?
Bersihkan badan anak dengan kerap untuk elak ketidak selesaan

4. Bersihkan tubuh Si Comel sekerap mungkin.

 

Basic H juga boleh digunakan untuk bersihkan tubuh Si Comel kerana ia bebas bahan kimia dan diperbuat daripada bahan semulajadi iaitu kelapa dan jagung.

 

Ada juga ibubapa yang memilih untuk menggunakan mandian khas untuk Si Comel iaitu Gentle Wash by Shaklee Baby. Penting ni nak make sure satu umat kuman atau virus ni tak tinggal kat anak. Kata nak cepat baik kan.
.
.

Step 2 : Kurangkan Lepuhan dan Ketidakselesaan pada Si Comel

 

Bagaimana Shaklee membantu anak-anak yang terkena jangkitan HFMD?
Sapukan Herbal Blend pada lepuhan anak

5. Sapukan krim pada lepuhan atau ruam kemerah-merahan pada permukaan kulit.

Boleh gunakan Herbal Blend yang bebas Paraben dan selamat disapu even pada permukaan kulit muka. Herbal Blend ni ada bahan yang boleh kurangkan keradangan dan baiki permukaan kulit.
.
.

Step 3 : Tingkatkan Imunisasi Si Comel anda

 

Bagaimana Shaklee membantu anak-anak yang terkena jangkitan HFMD?
Pengambilan makanan tambahan membantu kuatkan imun sistem apabila makanan biasa ditolak oleh anak-anak akibat kesan HFMD

6. Berikan makanan yang mampu meningkatkan imun Si Comel anda.

 

Mealshakes merupakan minuman berperasa Vanilla yang pastinya disukai oleh Si Manja anda. Berikan bersama-sama dengan Omega Guard untuk mengelakkan keradangan dan meningkatkan sistem imun badan mereka. Nutriferon antara kegemaran ibubapa kerana ia bantu tubuh bina sistem imun dengan cepat.

.

Anak-anak mungkin ada yang akan mengelak untuk makan akibat sakit pada bahagian tekak. Berikan Mealshake sejuk. Ia merupakan antara makanan utama anak-anak bila makanan lain sukar untuk ditelan. Dulu doktor pun suggest berikan ice cream vanilla pada anak.

.

MealShakes mempunyai Nutrient yang jauh lebih bauk dari hanya sekadar ice cream. Apa kata gunakan Milkshake untuk hasilkan ice cream untuk si comel anda? Bila imun kuat, lagi cepat Si Comel kita sembuh.

.

.

Bagaimana Shaklee membantu anak-anak yang terkena jangkitan HFMD? :

Testimoni HFMD dan Shaklee

 

Bagaimana Shaklee membantu anak-anak yang terkena jangkitan HFMD?
Kesan HFMD cepat hilang dengan bantuan Shaklee

 

 

Bagaimana Shaklee membantu anak-anak yang terkena jangkitan HFMD?
Anak pun dah pandai minta Nutriferon bila badan mula nak demam

.

Bagaimana Shaklee membantu anak-anak yang terkena jangkitan HFMD?
Herbal Blend dan Nutriferon membantu anak dengan HFMD serta Campak

.

.

Ingin dapatkan produk Shaklee dalam merawat anak-anak yang dijangkiti HFMD ?

 

Hubungi Mira di talian 010 22 88 151 (klik pada no) untuk mendapatlan Produk Shaklee yang anda inginkan. Mira merupakan pengguna dan pengedar anda yang sah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge