Bertenaga semula dengan B Complex Shaklee

Bertenaga semula dengan B Complex0 Shaklee?? Penat & ngantuk giler 🥴 actually tapi xleh tido!

.

Ni semua sebab B Complex punyer pasal 😅. Pandai sangat kan… Sape suruh telan B Complex bila nak jumpe bantal 😂.

.

LSelalu mama pengsan dulu..
Ni anak dah pengsan, mama dok terkebil-kebil lagi 🤣

Gara-gara kelam-kabut mak klua,
Then lupe ambik supplement 😅
Bukan lupe sangat pun, more towards bertangguh.

Ye la, pagi-pagi sibuk siapkan diri and anak
Konon takut terlambat, lambat jugak sudahnyer..
Last skali Vitamin dok tido dalam handbag till malam.

Dah terdetik dah jangan ambik
Tapi takut kebas tangan
Terus tutup mata and telan.

Actually if skip 2 or 3 hari, tangan dok pon kebas
Tapi tetiba terfikir tang situ tetiba.

Hambik!! Terus tak leh tido!
Patut B Complex ni makan after meal.
Bukan before tido 😅😂

Apa yang special sangat bout Vitamin B Complex yang Mira consume nie??

Die B Complex dengan 8 komponen Vitamin B.
All 8 types of Vitamin B.

Vitamin B-1 – thiamin
Vitamin B-1 adalah penting untuk pertumbuhan dan fungsi badan yang sihat, termasuk otak dan jantung.

Vitamin B-2 – riboflavin
Badan memerlukan vitamin B-2 untuk memecahkan lemak dan dadah.

Vitamin B-3 – niacin
Badan memerlukan niacin untuk mengekalkan kulit, saraf, dan pencernaan yang sihat. Doktor kadang-kadang menetapkan dosis tinggi niacin untuk membantu meningkatkan tahap kolesterol.

Vitamin B-5 – asid pantothenik
Vitamin B-5 adalah penting untuk kesihatan otak dan sistem saraf.

Vitamin B-6 – pyridoxine
Vitamin B-6 membantu badan membuat sel darah merah baru, yang membawa oksigen ke seluruh badan. Ia juga membantu menjaga sistem imun yang kuat.

Vitamin B-7 – biotin
Biotin adalah penting untuk rambut yang sihat, kuku, dan fungsi saraf.

Vitamin B-9 – asid folik
Tubuh menggunakan asid folik – atau folat, bentuk semula jadi – untuk membuat bahan DNA dan genetik. Semasa kehamilan, asid folik boleh mengurangkan risiko kecacatan kelahiran tertentu.

Vitamin B-12 – cobalamin
Saraf dan sel darah badan memerlukan vitamin B-12. Tahap B-12 yang mencukupi juga menghalang anemia yang merosakkan, yang merupakan kekurangan nutrien ini

Actually customer Mira yang always Mira recommend ambil Vitamin B Complex ni ialah..
💕 Ibu menyusu
💕 Ibu Berpantang
💕 Nak naik berat badan
💕 Masalah keguguran rambut
💕 Masalah kulit
💕 Masalah kebas / saraf
💕 Ibu Mengandung
💕 Ikhtiar Hamil
💕 Selalu sakit kepala / Migrain / Stress
💕 PMS / Period Pain

The list still goes on..

Ok la.
Yang nak Mira bantu dapatkan Vitamin B Complex yang awesome nie,

Jangan malu-malu PM Mira k 👇👇👇
http://www.wasap.my/60102288151/

Take care
Semoga bermanfaat.

2 thoughts on “Bertenaga semula dengan B Complex Shaklee”

    1. Petua traditional tak lapuk dek zaman,
      Tapi di zaman moden nie cepat dan mudah menjadi pilihan
      Tu sebab supplement dari bahan semulajadi menjadi pilihan.
      InsyaAllah dah terbukti melalui berjuta nilai kajian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge