Bila nak ambil ESP nie? Bila-bila pun boleh ke?

Bila nak ambil ESP nie? Bila-bila pun boleh ke?

Bila nak ambil ESP nie? Bila-bila pun boleh ke? Ramai yang tertanya-tanya masa atau timing yang paling sesuai untuk ambil serbuk Protein nie. Memang kene berhati-hati ye sebab cara pengambilan Protein ni boleh effect how we look 😲.

Bila nak ambil ESP nie? Bila-bila pun boleh ke?
Bila time paling bagus ambil ESP nie?

Hahahhaha..😆 Tak perlu takut pun. Simple je actually cara nak ambil ESP nie. Mira pasti korang semua dah tau kebaikan ESP and thats the reason korang cari timing dan cara nak consume ESP ni kan 😉. ESP dah ada ke belum? Kalau belum boleh contact Mira untuk dapatkannya tau.

Bila nak ambil ESP nie? Bila-bila pun boleh ke? :

Anytime is a Good Time for ESP

Lengkapkan hidangan kita ESP yang berperasa Vanilla nie. Sangat mudah untuk disediakan dan sangat sesuai untuk diminum pada bila-bila masa 😉.

Bila nak ambil ESP nie? Bila-bila pun boleh ke?
Protein Soya ESP boleh diambil pada bila-bila masa

ESP by Shaklee sangat berkhasiat dan boleh menjadi pelengkap hidangan anda kerana :

  • ESP membekalkan 9 jenis Asid Amino Perlu yang badan kita tak hasilkan tau 😮
  • Setiap hidangan bersamaan dengan 3 sudu besar ESP membekalkan 14g Protein berasaskan Soya yang tidak diubah genetiknya. (non-GMO)
  • ESP mengandungi 5 jenis Vitamin B yang sangat diperlukan oleh badan. (Vitamin B Complex pula bekalkan 8 jenis Vitamin B)
  • Selain Protein, ESP juga kaya dengam sumber Kalsium untuk pertumbuhan tulang 💪 dan gigi yang kuat.
  • ESP ni minuman berkhasiat tanpa kolesterol tau. Kajian mendapati menganbilan sekurang-kurangnya 25g Soya dapat menurunkan paras kolesterol dalam darah kita 🤩
  • ESP juga mempunyai tahap Glisemik Index yang Rendah menyebabkan kita sentiasa rasa bertenaga.

Bila nak ambil ESP nie? Bila-bila pun boleh ke? :

Perlu tahu tujuan pengambilan ESP 🤔

Banyak sebab orang ambil ESP ni dan yang pasti pengambilan Protein tambahan boleh menambah kualiti pada kesihatan kita secara keseluruhan. Tapi ambil tahu juga sesetengah faktor tau..

Bila nak ambil ESP nie? Bila-bila pun boleh ke?:

Ambil ESP untuk turunkan badan atau naikkan berat badan ?

Ada orang ambil ESP ni sebab nak kuruskan badan. Tak kurang juga yang ambil untuk naikkan berat badan. Even ada yang ambil untuk bekalkan tenaga dan tak kurang juga untuk tujuan kecantikan.

Bila nak ambil ESP nie? Bila-bila pun boleh ke?
ESP juga bagus untuk mereka yang mempunyai masalah Gastrik

Nak naikkan berat atau turunkan berat? ESP ni yang terbaik untuk Ibu lepas Berpantang dan Ibu Hamil. Kalau wanita dan lelaki yang normal, boleh cuba Cinch as well selain ESP ya. Tapi ada juga yang gabungkan Cinch dan ESP 😊.

Bila nak ambil ESP nie? Bila-bila pun boleh ke?
Cinch by Shaklee

Bila nak ambil ESP nie? Bila-bila pun boleh ke? :

ESP untuk kecantikan berpanjangan

Kecantikan ? Betul tu. Protein merupakan asas kepada pembentukan sel-sel kita yang kemudiannya membentuk organ. Even kulit pun kita panggil Organ kan. So kalau nak kulit, rambut dan kuku yang cantik, pengambilan Protein ESP ni sangat perlu.

Bila nak ambil ESP nie? Bila-bila pun boleh ke?
ESP pun boleh dibuat Mask tau

Selain diconsume, ESP ni pun boleh dibuat Mask. So kalau memang dah ada ESP di rumah, tak perlu lagi beli Mask-mask Korean made tu. Bancuh sikit dan tempek je kat muka 😊. Lepas dah kering, boleh cuci.

Bila nak ambil ESP nie? Bila-bila pun boleh ke? :

Ambil ESP untuk Bina Badan ?

Kedua-dua ESP dan Cinch mempunyai kandungan Protein sihat yang tinggi. So tak heran la kalau mereka yang suka bersenam dan mereka yang nak membina otot tu pun ambil ESP.

Protein sangat penting untuk membina otot-oto yang sihat. Otot yang sihat maksudnya otot tanpa lemak. Untuk mereka yang Middle Age atau di usia pertengahan (45 – 65 tahun) pun wajib ambil Protein untuk elakkan otot menggelebeh.

Bila nak ambil ESP nie? Bila-bila pun boleh ke?
Otot pada badan menjadi kendur dan menggelebeh :O

Yang sibuk nak turunkan berat badan pun wajib ambil Protein ESP atau Cinch so that lepas dah kurus nanti, tak la menggelebeh as well. Badan korang akan nampak lebih fit dan mantap! Protein penting untuk membaiki otot dan membina otot.

Boleh baca di sini.

Siapa yang Memerlukan Protein yang lebih.

4 Tanda dan simptom kekurangan Protein dalam badan.

Bila nak ambil ESP nie? Bila-bila pun boleh ke? :

Cara pengambilan ESP ☺

Cara pengambilan ESP ni senang je. Boleh di ambil bila-bila masa untuk nikmati khasiatnya tapi make sure jangan diambil dengan air yang terlalu panas dan elakkan campur dengan minuman yang kaffein seperti kopi, teh dan minuman berkabonat.

ESP memang boleh diambil bila-bila masa tapi untuk manfaat yang lebih besar, boleh rujuk catatan Mira bawah nie yer..

Bila nak ambil ESP nie? Bila-bila pun boleh ke? :

Yang nak NAIKkan Berat dan TURUNkan Berat

Bila nak ambil ESP nie? Bila-bila pun boleh ke?
Nak SLIM atau nak NAIKKAN berat badan?

Nak senang faham, kalau ada yang nak naikkan berat badan, Serbuk Protein ESP ni boleh diambil selepas makan.

Jika ada yang nak menjaga bentuk badan pula dan nak maintain slim, ambil serbuk Protein ESP ni sebelum waktu makan.

Bila nak ambil ESP nie? Bila-bila pun boleh ke? :

Ibu Menyusu / Lactating Mom

.

Bila nak ambil ESP nie? Bila-bila pun boleh ke?
Ibu yang Menyusukan Bayi  / Breastfeeding Mom

.

Rahsia ibu ramping dan Susu Melimpah

Ni antara rahsia bagaimana ibu-ibu berpantang tampil ramping semula selepas tamat tempoh berpantang.

.

Bila nak ambil ESP nie? Bila-bila pun boleh ke?
Set Asas Penyusuan

.

Bukan ramping je tau, bekalan susu badan pun bertambah-tambah dan melimpah-limpah bila ESP ni digabungkan dengan Alfalfa Complex. Ni la Set Basic Penyusuan.

.

Mira dulu bermula dengan ESP dan Omega Guard seperti yang doktor sarankan sebelum melangkah kepada Set Penyusuan Lengkap.

.

Bila nak ambil ESP nie? Bila-bila pun boleh ke?
Testimoni Set Penyusuan Lengkap Shaklee

.

Pengambilan Protein untuk Ibu Menyusu

Untuk Ibu menyusu, pengambilan Protein tambahan atau ESP ini boleh diambil sehingga 2 hidangan bersamaan dengan 6 sudu besar sehari. Saranan ini daripada Pakar Pemakanan Shaklee.

.

Ini kerana ibu menyusu memerlukan Protein yang lebih untuk memastikan kesihatan ibu berkekalan pada tahap optimum serta susu yang dihasilkan adalah berkualiti. Ibu menyusu memerlukan sehingga 80g Protein sehari.

.

Cadangan Cara pengambilan

Ibu boleh mengambil bersama dengan Sarapan pagi jika dibancuh begitu sahaja atau boleh dijadikan sarapan pagi jika ESP ni dibancuh bersama buah-buahan + oats + Susu.

.

ESP hanya makanan tambahan tapi bila kita dah masukkan sumber fiber dan karbohidrat (oats dan buah), ia boleh dikira sebagai sajian lengkap untuk sarapan.

.

Selalunya Mira cadangkan pengmbilan 2 hingga 3 kali sehari.

  • Sarapan ( 2 – 3 Sudu besar ESP + Oats + Buah + Susu – kepada yang suka susu)
  • Sebelum Makan Tengahari  (1 – 2 Sudu besar ESP + Resepi Kegemaran)
  • Sebelum Makan Malam (1 – 2 Sudu besar ESP + Resepi Kegemaran)

Bila nak ambil ESP nie? Bila-bila pun boleh ke? :

Cara pengambilan untuk orang yang suka berSENAM

Bila nak ambil ESP nie? Bila-bila pun boleh ke?
Ambil ESP sebelum dan selepas bersenam untuk membaiki dan membina otot

Untuk mereka yang aktif bersenam, minum 30 min sebelum bersenam atau memulakan aktiviti di gym. Anda boleh mengambil 1 hidangan ESP 2 jam selepas bersenam. Ini dapat membantu membaiki dan mempercepatkan proses pembaikan otot.

Bila nak ambil ESP nie? Bila-bila pun boleh ke? :

Cara Nikmati Serbuk Protein ESP

Serbuk Protein ini boleh dibancuh sebagai minuman atau dikisar atau diblend bersama buah-buahan kegemaran dan boleh juga ditambah susu dan oats untuk menjadikannya Minuman Smoothies yang menyegarkan serta menyihatkan.

Untuk mereka yang rajin, boleh juga dibancuh dan dibuat ais krim. 🙂

Ia juga boleh diambil sebagai Minuman Tengahari untuk mengganti Milo dan Teh Tarik. Diambil semasa Minum Petang untuk menggantikan Kek dan Donut serta boleh diambil sebagai light dinner.

Anda juga boleh menggantikan makanan Supper anda seperti susu atau burger dengan minuman serbuk ESP ini. Selain itu, minuman ESP ini juga dapat membantu kualiti tidur yang lebih baik as well.

Bila nak ambil ESP nie? Bila-bila pun boleh ke? :

Dapatkan ESP anda hari ini juga.

Bila nak ambil ESP nie? Bila-bila pun boleh ke?
Dapatkan ESP anda hari ini

Ingin dapatkan ESP untuk kesihatan yang lebih baik dan tampil lebih yakin ? Hubungi Mira untuk mendapat ESP atau sebarang produk Shaklee.

Bila nak ambil ESP nie? Bila-bila pun boleh ke?
Puasa dengan lebih bermakna dengan 3 Mighty Gems

Mira 012-531 9097

(Klik pada nombor di atas untuk terus Whatsapp Mira yer)

Mira merupakan Pengguna dan Pengedar Shaklee. Anda yang berada di Malaysia boleh dapatkan barangan Shaklee daripada Mira. Jadi ahli dan nikmati setiap pembelian pada harga ahli.

Barangan yang ditempah melalui Mira akan Mira orderkan direct daripada Shaklee. Anda akan dapat produk yang terbaru (1st Come 1st In), terjamin kualiti dan terdapat jaminan sekiranya terjadi apa-apa terhadap barangan anda.

Bagi mereka yang berada di sekitar Klang, jika berminat untuk COD barangan Shaklee, boleh lakukan tempahan lebih awal ya. Mira tak simpan stok yang banyak 🙂

Bila nak ambil ESP nie? Bila-bila pun boleh ke?
Hubungi Mira unutk mendapatkan ESP anda

Mira 012-531 9097

(Klik pada nombor di atas untuk terus Whatsapp Mira yer)

1 thought on “Bila nak ambil ESP nie? Bila-bila pun boleh ke?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge