Susu Badan makin banyak, Kulit dan Badan makin Cantik

Susu Badan makin banyak, Kulit dan Badan makin Cantik dengan bantuan ESP. Mira Try 1 botol, terus jatuh cinta. ESP ni yang 1st skali Mira cuba atas recommendation Gyne. Up till now memang dah tak tinggal.

.

Susu Badan makin banyak, Kulit dan Badan makin Cantik
ESP dan Omega Guard as my 1st attempt with Shaklee as advised by Gyne

.

Bab susu badan, it play a major role. Providing sumber Protein yang badan perlukan untuk hasilkan susu ibu yang pekat dan banyak. Lain badan memang lain effect die, tapi consistent tu yang penting. Tu sebab up till now MIra consistent ambil ESP.

.

.

Susu Badan makin banyak, Kulit dan Badan makin Cantik :

My Own ESP effect

.

Nie experience Mira sendiri amalkan ESP ni tau. Ni yang Mira boleh recall and ingat dalam jiwa gitew..

,

.

ESP beri Tenaga

.

Before deliver, siap minum sejuk-sejuk lagi. Tambah Oat + Milo + Horlick. Ketul-ketul yang buat lagi sedap ?. Bukan sekadar untuk susu badan tau. Make our SKIN become healthy dan badan sentiasa bertenaga. Dah deliver pun penuh tenaga. Memang ada beza deliver tanpa ESP dan dengan ESP

.

Susu Badan makin banyak, Kulit dan Badan makin Cantik
ESP bantu bekalkan energy kepada badan

.

Ini la yang Mira ambil waktu berpuasa pun. Ramai feedback yang hilang terus lembik-lembik time puasa walaupun menyusukan baby. Bukan main cergas tubuh badan gerak ke sana ke mari walaupun penat bekerja dan uruakan rumahtangga.

.

.

ESP boleh guna sebagai Mask

.

Susu Badan makin banyak, Kulit dan Badan makin Cantik
Bukan ESP je boleh buat jadi mask tau, Alfalfa pun boleh

.

Ada jugak guna ESP ni buat Mask tau. Patut la muka dorang makin cantik. Bukan buat makan je, siap buat tepek-tepek kat muka rupanya. Klua semua blackhead kata mereka. Nak tahu resepinya? Jom dapatkan ESP dan Mira sharekan rahsianya dengan anda 🙂

.

.

ESP bantu hilangkan Gastrik

.

Susu Badan makin banyak, Kulit dan Badan makin Cantik
Bukan sekali makan je terus baik tau, perlu konsisten ambil everyday. Ni kan supplement, bukan ubat.

.

Consistent dalam pengambilan memang akan menampakkan hasil. Even sekarang Mira dah gastrik FREE. Boleh la bedal makanan yang pedas-pedas tanpa risau perut pedih 🙂 . Ada one day, Mira busy sikit so breakfast ke laut dan ESP pun tak sempat nak ambil, terus kene gastrik sebab perut kosong dari pagi hingga kul 2pm.

.

Macam-macam Mira minum tapi makin sakit. Last sekali Mira bancuh ESP pekat-pekat dan minum. lepas minum Mira terus baring dengan anak-anak. Alhamdulillah bila bangun, sakit perut akibat Gastrik tu dah hilang.

.

.

ESP bantu get back shape lepas bersalin

.

Susu Badan makin banyak, Kulit dan Badan makin Cantik
Get back shape dengan ESP. Kene tau cara pengambilan ESP yang betul dulu tau.

 

Selain tu, ESP ni antara element utama yang bantu Mira untuk turunkan berat badan lebih cepat lepas bersalin. Mira memang jenis chubby so bile dapat balik shape before kahwin tu, rasa happy giler.

.

Anak 1st dlu memang tak amalkan any supplement and it took me 1 year untuk dapatkan balik shape before pregnant tapi dengan ESP dan Set Penyusuan Shaklee, it took me 4 months to get back shape before pregnant and after 6 months, baju before kahwin dulu pun dah muat.

.

.

ESP bantu mencantikkan kulit

.

Susu Badan makin banyak, Kulit dan Badan makin Cantik
Kulit jadi cantik dengan ESP. ESP kan sumber Protein dan Protein adalah bahan asas kepada pembentukan sel

 

ESP ni asasnya Protein Soya yang Non-GMO. Lepas ambil ESP ni Mira boleh nampak perbezaan yang ketara pada tekstur kulit muka. Kulit makin anjal dan masalah kekeringan dah berkurang but for sure you have to drink a lot of water especially kalau breastfeeding ye. 3L sehari tu makin minima.

.

Selain tu masalah tapak kaki yang pecah-pecah pun mula berkurangan tau. Dah takde dah rekahan yang menyakitkan. Biasa la bila duduk rumah nie, banyak bende nak kene sental, so bahan pencuci antara sebab utama rekahan pada kaki. Nak cepat cantik lagi tumit kaki tu, leh sapu Herbal Blend. Its a multipurpose lotion yang sangat pekat.

.

.

Susu Badan makin banyak, Kulit dan Badan makin Cantik :

Niat nak susukan sendiri baby since masa mengandung lagi

.

Susu Badan makin banyak, Kulit dan Badan makin Cantik
Dah simpan niat nak susukan baby since baby dalam perut lagi

 

Mira dulu niat nak susukan sendiri baby sebab tau banyak kebaikan untuk bayi dan ianya sunnah as well kan. Orang kata susu ibu ni hak anak, so berdosa kalau kita tak beri. Tapi tak sangka rupanya ada banyak kebaikan untuk si ibu juga. Apa kebaikan untuk ibu ?

.

? Ibu lebih mudah back to shape
? Kurang risiko Kanser Ovari
? Kurang risiko Kanser Payudara

.

.

Susu Badan makin banyak, Kulit dan Badan makin Cantik :

Bila add in Set Penyusuan yang ada ESP manfaat die bertambah-tambah

.

Seriously manfaat breastfeeding nie sangat banyak tau. Nak-nak lepas Mira amalkan Set Penyusuan Shaklee. It is not only Milk Booster, it is more than that. Manfaat kesihatan yang paling utama plus kecantikan yang datang tanpa diundang. (sebab tak tau masa mula-mula.. hihihi)

.

.

Manfaat yang Ibu dapat bila berikan susu ibu dan amalkan Set Penyusuan Shaklee

.

Apa benefit yang Mira dapat dengan berikan Susu Ibu kepada anak-anak dan amalkan Set Penyusuan Shaklee nie ?

.

? Kulit ibu makin cantik
? Susu bertambah-tambah
? Badan ibu semakin bertenaga
? Ibu mampu puasa penuh di bulan Ramadhan walau baru habis pantang
? Gastrik ibu pun dah hilang
? Bukan sistem imun anak je makin kuat, ibu pun sama
? Masalah kebas-kebas masa berpantang dulu dah tak ada lagi.
? Steady je dukung baby lama-lama. Sakit pinggang tu dah lama tak ada
? Get in shape macam before pregnant in 4 months. (Dlu dekat setahun baru dapat balik shape tau )? Rambut kurang gugur dan cepat tumbuh

.

Best ke best Breastfeeding dengan Set Penyusuan Shaklee ??

.

.

Susu Badan makin banyak, Kulit dan Badan makin Cantik :

Testimoni Pengguna ESP dan Set Basic Penyusuan Shaklee

.

Di sini Mira kongsikan testimoni penggunaan ESP untuk tatapan korang yer. Mira dulu pun memang tengok testimoni dulu. Dah macam yakin sikit baru contact Master Ira dan dapatkan ESP nie. ESP dan Omega Guard adalah 2 item yang Mira cuba terlebih dahulu sebelum beranjak ambil Full Set Penyusuan Shaklee.

.

.

Susu Badan Meriah dengan ESP

.

Ni memang antara feedback ibu-ibu menyusu. Tapi apa pun perlukan consistency tau. Kalau ambil ESP pun jarang-jarang then tak boleh la nak kata tak berkesan. Kami ibu-ibu menyusu nie ambil 2 kali sehari tau atau 6 sudu besar sehari. Orang menyusu ni perlukan Protein 2 kali ganda dibandingkan dengan wanita normal.

.

Susu Badan makin banyak, Kulit dan Badan makin Cantik
ESP dan Alfalfa merupakan Set Basic Penyusuan

.

.

Susu makin pekat dengan ESP dan Alfalfa.

.

Nie super famous feedback juga. Bukan setakat pekat, bertambah-tambah as well. Tapi 3L air jangan dilupakan. Nie antara yang utama dalam pengambilan any supplement.

.

Susu Badan makin banyak, Kulit dan Badan makin Cantik
Susu makin pekat dengan ESP dan Alfalfa. Nurse pun sokong pengambilannya

.

.

Bantu turunkan berat badan

.

Ada di kalangan ibu-ibu yang selalu kena bengkak susu bila ambil Alfalfa ni taoi nak ambil juga sebab susu melimpah-limpah. Lecithin ni bukan setakat bantu bakar lemak kita dan back in shape faster, ia juga bantu mereka yang hadapi masalah bengkak susu.

.

Susu Badan makin banyak, Kulit dan Badan makin Cantik
Penambahan Lecithin dapat mempercepatkan pembakaran lemak dan mengurangkan bengkak susu

.

.

ESP juga sesuai untuk ibu hamil

.

Kalau nak tahu, ESP ni sesuai untuk semua peringkat umur. Tapi bukan untuk bayi yer.

.

Susu Badan makin banyak, Kulit dan Badan makin Cantik
ESP ni antara item untuk Set ibu hamil tau. Pembekal tenaga dan bagus untuk tumbesaran janin

.

.

ESP bukan setakat banyakkan susu

.

ESP ni banyak fungsi. Ia merupakan sumber protein . Mira dah cover Shaklee Effect yang Mira dapat bila amalkan ESP kat atas and nie pula Shaklee Effect atau ESP Effect dari seorang ibu. Beliau amalkan sejak mengandung lagi.

.

Susu Badan makin banyak, Kulit dan Badan makin Cantik
Guna ESP dari mengandung, selepas melahirkan dan sehingga kini

.

.

ESP bantu ibu dengan bayi pra-matang

.

Bayi pramatang bukan alasan untuk ibu duduk diam. Ibu usaha dan usaha juga untuk pastikan bayi kesayangan mendapat nutrisi terbaik melalui susu ibu. Alhamdulillah, berkat usaha, bayi menjadi sihat seperti sedia kala dan dah boleh direct breastfeeding.

.

Susu Badan makin banyak, Kulit dan Badan makin Cantik
Ibu dengan bayi pra-matang juga mendapat manfaat Set Penyusuan Shaklee

.

.

Susu Badan makin banyak, Kulit dan Badan makin Cantik :

Berminat nak dapatkan Set Penyusuan Shaklee ?

.

Berminat nak dapatkan Set Penyusuan Shaklee ? Manfaat dia memang banyak even jika anda amalkan Set Penyusuan yang Basic pun. Yang penting kene istiqamah atau orang puteh caap kene consistent. Doa pun perlu diiringkan supaya Allah bantu kita as well.

.

Boleh hubungi Mira atau Whatsapp direct tau. Semua barang Shaklee yang Mira jual berasal dan dibungkus oleh Shaklee sendiri. Setiap parcel ada insurance. Jika apa-apa berlaku semasa transportation, Shaklee akan bertanggungjawab dan ganti baru jika perlu.

.

Ni antara Set yang sering sahabat-sahabat Mira dapatkan dari Mira 012 531 9097 (klik untuk terus Whatsapp Mira yer)

 

 

Susu Badan makin banyak, Kulit dan Badan makin Cantik
ESP dan Alfalfa as Set Penyusuan Basic. Add in Omega untuk perkembangan  dan kesihatan bayi dan ibu serta Ostematrix untuk tulang ibu

 

Susu Badan makin banyak, Kulit dan Badan makin Cantik
Set Asas Penyusuan dengan ESP dan Alfalfa Complex

 

Susu Badan makin banyak, Kulit dan Badan makin Cantik
Daily Essential Set. Add in Alfalfa dan Ostematrix untuk kebaikan ibu dan baby

.

.

Susu Badan makin banyak, Kulit dan Badan makin Cantik :

Produk Shaklee untuk Manfaat Ibu-ibu

.

Actually produk Shaklee ni ada banyak tapi untuk Ibu Mengandung dan Ibu Menyusu, boleh rujuk gambar bawah nie yer. Ada details on manfaat setiap item. Anda boleh pilih Set Asas, Set Pertengahan atau Set Lengkap. Semua bergantung kepada keperluan dan kemampuan.

.

For sure Set Lengkap yang terbaik untuk sokong keperluan dan kesihatan badan. Apa pun semua di tangan anda :). Whatsapp Mira untuk dapatkan list Set Asas, Set Pertengahan atau Set Lengkap. Anda juga boleh dapatkan produk mengikut keperluan anda.

.

 

 

Susu Badan makin banyak, Kulit dan Badan makin Cantik
Produk-produk Shaklee yang dicadangkan untuk Ibu Hamil

.

Susu Badan makin banyak, Kulit dan Badan makin Cantik
Produk-produk Shaklee yang dicadangkan untuk Ibu Menyusu

 

Jika anda berminat untuk mendapatkan sebarang produk Shaklee, boleh hubungi Mira di talian 012 531 9097 (klik untuk terus Whatsapp Mira yer)

Minyak Ikan Omega 3 Membantu dalam Penurunan Berat Badan

 

 

Betul ke Minyak Ikan Omega 3 Membantu dalam Penurunan Berat Badan ?? Ni bukan Overclaim ke ?? Tak kan makan minyak boleh kurus kot.

 

That is what Mira fikir juga dulu. Boleh kurus ke makan minyak ikan nie. Bagus sangat ke sampai boleh membakar semua lemak-lemak di badan ??

 

 

Minyak Ikan Omega 3 Membantu dalam Penurunan Berat Badan :

Ada kataitan dengan BMI tak?

 

Minyak Ikan Omega 3 Membantu dalam Penurunan Berat Badan

BMI? Body Mass Index awak tinggi ke rendah ?? Kajian menunjukkan kandungan Omega 3 yang rendah dalam badan berhubung kait dengan BMI yang tinggi tau.

 

Maksudnya, jika kita make sure level of Omega 3 ni lebih tinggi dalam badan compare dengan waktu dulu-dulu, kita secara tak langsung dapat kurangkan risiko berat badan yang berlebihan.

 

BMI ni memang la sangat popular kan tapi ada kekurangannya. BMI tak dapat nak bezakan antara lemak dan otot. Kajian juga menunjukkan Peratusan Lemak dalam badan play more important role untuk bezakan badan yang sihat dan yang tak sihat.

 

Ni berdasarkan Kajian yang dibuat tau. Lets dig more and more to understand k.

 

 

Minyak Ikan Omega 3 Membantu dalam Penurunan Berat Badan :
Asid Lemak Omega-3 Sangat Rendah di Kalangan Mereka yang Lebih Berat Badan atau Obesiti

Minyak Ikan Omega 3 Membantu dalam Penurunan Berat Badan

Fact yang Mira nak share hari nie berdasarkan 46 kajian yang telah diterbitkan tau!

 

Lemak-lemak di perut? Belly fat?? Ramai yang takut tengok perut yang menggelebeh nie kan.

 

Tau tak yang belly fat ni dianggap bahaya? Lebih mudah untuk kita menganggap seseorang itu tidak sihat berdasarkan “belly fat” yang memang obvious boleh dilihat dibandingkan dengan BMI.

 

Rendah kandungan Omega 3 dalam badan nie berkait rapat dengan pengumpulan dan pembentukan “belly fat”.

 

Berdasarkan kajian oleh Garaulet dan rakan-rakannya dalam artikel bertajuk “Relationship between fat cell size and number and fatty acid composition in adipose tissue from different fat depots in overweight/obese humans”, kandungan Omega 3 yang tinggi boleh mengurangkan belly fat dengan mengecilkan size zarah lemak.

 

Maksudnya, jika kita amalkan pengawalan makanan dengan pengambilan Omega 3 ni, boleh la kita kawal BMI dan belly fat kan…????

 

 

Minyak Ikan Omega 3 Membantu dalam Penurunan Berat Badan :

Membekalkan Minyak Ikan Omega 3 kepada Badan Mengurangkan Berat Badan

 

 

Supplement minyak ikan Omega-3 telah terbukti berkesan untuk mempromosikan bukan sahaja penurunan berat badan tetapi juga kehilangan lemak dan dan belly fat.

 

Dosage?
Dos yang berkisar antara 300 mg hingga 1.8 gram EPA + DHA setiap hari menurut 4 kajian yang berbeza.

 

Minyak Ikan Omega 3 Membantu dalam Penurunan Berat Badan

 

Penambahan asid lemak omega-3 ke dalam program senaman juga meningkatkan potensi kehilangan lemak berdasarkan 2 kajian yang berbeza.

 

2 kajian lain mengatakan penambahan makanan laut atau minyak ikan kepada pemakanan yang rendah kalori atau pemakanan yang seimbang nutrisinya juga meningkatkan potensi penurunan berat badan.

 

Ini menimbulkan persoalan:

Adakah menggabungkan suplemen asid lemak omega-3 dengan diet dan senaman memberikan hasil yang lebih signifikan??

 

Jawapannya ya!

 

Tapi ni berdasarkan study la.
Mira bukan doktor, tak boleh nak buat claim ape-ape. Nanti Overclaim pula.

 

 

Minyak Ikan Omega 3 Membantu dalam Penurunan Berat Badan :

Ujian Klinikal Penggunaan Omega 3 untuk Penurunan Berat Badan

 

Minyak Ikan Omega 3 Membantu dalam Penurunan Berat Badan

Dalam kajian klinikal selama 3 minggu, Lebih banyak weight loss (1.5kg) dilaporkan oleh mereka yang mengambil 2.8g unsur Omega 3 (2:1 ration of EPA to DHA) dengan regular exercise dan pengambilan makanan yang seimbang dibanding dengan placebo group.

 

So betul la kan, pengambilan asid lemak omega 3 not only can improve body composition tapi gabungan supplement Omega 3 dengan makanan yang rendah kalori beserta dengan exercise ni mampu meningkatkan proses penurunan berat badan dan menyingkiran lemak!

 

 

Minyak Ikan Omega 3 Membantu dalam Penurunan Berat Badan :

Bagaimana Omega 3 bantu Penurunan Berat Badan ?

Minyak Ikan Omega 3 Membantu dalam Penurunan Berat Badan
Omega 3 mampu menyumbang kepada peningkatan komposisi badan dengan meningkatkan metabolisme dan potensi pembakaran lemak. Ia juga seolah-olah menekan selera makan, yang membawa kepada pengambilan kalori yang kurang.

 

Selama bertahun-tahun, lemak badan yang berlebihan dianggap sebagai ruang simpanan untuk kalori tambahan.

 

Walau bagaimanapun, bukti beberapa tahun kebelakangan ini telah mendedahkan bahawa lemak badan yang berlebihan mempunyai akibat yang teruk di dalam badan, seperti keradangan, ketahanan insulin, trigliserida yang tinggi, dan banyak lagi.

Minyak Ikan Omega 3 Membantu dalam Penurunan Berat Badan

 

Peningkatan pengambilan asid lemak omega 3 telah menunjukkan mampu mengurangkan gejala tadi. Oleh itu, supplement asid lemak omega 3 bukan sahaja mampu meningkatkan kehilangan berat badan atau lemak malah is juga boleh memberi manfaat tambahan dalam menguruskan risiko panyakit yang serius berpunca dari obesiti.

 

 

Minyak Ikan Omega 3 Membantu dalam Penurunan Berat Badan :

Conclusion

Minyak Ikan Omega 3 Membantu dalam Penurunan Berat Badan

Asid lemak Omega-3 yang terdapat dalam suplemen minyak ikan menawarkan kelebihan manfaat kesihatan yang berkaitan dengan obesiti yang tidak boleh diabaikan. Oleh itu, pertimbangkan untuk menambah minyak ikan kepada rejim harian jika nak cepatkan prosespembuangan lemak dan menurunkan berat badan.

 

 

Minyak Ikan Omega 3 Membantu dalam Penurunan Berat Badan :

Nak Dapatkan Sumber Omega 3 ?

 Minyak Ikan Omega 3 Membantu dalam Penurunan Berat Badan
Kami berbangga untuk menawarkan pelanggan kami supplement omega-3 berkualiti tinggi.

Kat Sini Mira share Tips pemilihan Minyak Ikan Omega 3

Minyak Ikan Omega 3 Membantu dalam Penurunan Berat Badan :

Nak Beli Omega Guard .

Nak beli Omega Guard? Click SINI yer.

 

Tapi Nanti dulu… Anda betul-betul nak kurus ?

Nak Mira cadangkan Produk yang boleh BAKAR, BUANG dan MEMBINA OTOT?

 

 Minyak Ikan Omega 3 Membantu dalam Penurunan Berat Badan : 

 

Bina Otot? ESP dan Cinch ni berasaskan sumber Protein Soya. Nak Metabolism Rate naikkan.. protein soya boleh membantu. Bukan tu jer, kita berdiet dan bertenaga sentiasa tau.

 

ESP atau Energizing Soy Protein ni lebih sesuai untuk Ibu Mengandung atau Ibu Menyusu. Ia sangat membekalkan tenaga. Mira dapat berpuasa di bulan Ramadhan sambil menyusukan anak asbab mengamalkan ESP ni.

 

Bukan itu sahaja, untuk yang mengandung, ESP dan Omega dapat beri tenaga dan fight againts High Kolesterol dan High Pressure tau. Tapi kalau mengandung, ambil sebiji sahaja Omega 3 sebab Omega ni kalau berlebihan waktu mengandung, leh turunkan bacaan HB.

 

Paling BEST untuk ibu menyusu, ESP ni boleh pekatkan susu badan kita. Anak Mira dulu dah kurang menyusu badan umur 1 tahun 3 bulan sebab susu drop habis. Bagi formula milk as suggested by doctor tapi lepas Mira amalkan ESP dan Alfalfa susu makin meriah dan anak sendiri yang tolak Susu Formula.

 

Happy ke happy? Mesti la sangat-sangat happy kan. Not only that, yang lepas bersalin, amalkan ESP dan Omega Guard, InsyaAllah senang dapat balik shape. Mira dah boleh pakai baju before pregnant lepas 4 bulan delivery.

 

Suami pun jeles tau. hehehhehhe.. Kenapa ESP dan Cinch bantu turunkan berat badan? Sebab ESP dan Cinch sumber Protein berasal dari Soya. Yang ni confirm Non-GMO. Dont worry k. Shaklee memang dah confirmkan dan produk Shaklee terkenal sebab semua memang beyond Organik!

 

 Minyak Ikan Omega 3 Membantu dalam Penurunan Berat Badan
Metabolisa Badan selepas Pengambilan Makanan

 

Cinch dan ESP Senang nak dihadam. Really Serious nak KURUS???  ambil Cinch. Boleh gantikan Meal anda untuk Lunch atau Dinner. Terbukti tau berkesan ! Jom tengok mereka yang berjaya turunkan berat badan.

 

download 8 1 - Minyak Ikan Omega 3 Membantu dalam Penurunan Berat Badan download 9 1 - Minyak Ikan Omega 3 Membantu dalam Penurunan Berat Badan download 10 1 - Minyak Ikan Omega 3 Membantu dalam Penurunan Berat Badan

 

 

Minyak Ikan Omega 3 Membantu dalam Penurunan Berat Badan :

Nak dapatkan pada harga LEBIH MURAH??

 

Minyak Ikan Omega 3 Membantu dalam Penurunan Berat Badan

 

 

Jom joint jadi ahli and become my business partner!

Miera

Shaklee ID : 1255626

Whatsapp / Hp No : 012 531 9097

Jangan lupa dapatkan Tips pemilihan Minyak Ikan Omega 3 :

Rujukan :
https://www.nutrasea.ca/omega-3-and-you/omega-3-benefits/omega-3-body-composition-fat-fighting-fat/