Alfalfa bantu kurangkan Eczema dan Banyakkan Susu Ibu

Alfalfa bantu kurangkan Eczema dan Banyakkan Susu Ibu merupakan jawapan yang Mira akan beri if orang tanya kebaikan Alfalfa. BUkan tu jer, bagus untuk detox usus kecil dan penting untuk seri wanita.

Yang untuk seri Wanita ni, salah seorang kawan Mira try Alfalfa untuk detox tapi terkejut bila payudara naik semula. Dah tak perlu ambil jamu katanya. Happy giler kakak tu. 

Kemarah-merahan pada pipi baby

Sebelum ni Mira dan baby yang first tak pernah ada masalah eczema. But tiba-tiba Mira mula nampak kemerah-merahan pada my second baby yang masa tu baru beberapa bulan.

Alfalfa bantu kurangkan Eczema dan Banyakkan Susu Ibu
Kemerah-merahan pada pipi bayi antara tanda-tanda Eczema

Doktor sahkan Mild Eczema

Lepas bawa for monthly check-up, doctor confirmkan yang it is a type of eczema and doctor minta Mira monitor pemakanan Mira since i am a breastfeeding mom.

Pemakanan ibu menyusu ni memang sangat memainkan peranan utama. 

Certain foods in a mom’s diet could cause problems for her baby with eczema. If you’re breastfeeding, you may want to avoid common triggers like: Cow’s milk, Peanuts, Tree nuts, Shellfish.


Signs that your baby is having a reaction to something you ate include an itchy red rash on the chest and cheeks, and hives. If you see these, stay away from whatever you think may be causing the problem for a couple of weeks.


If things get better, brings foods back one at a time, says Robert Roberts, MD, PhD, a professor of pediatrics at UCLA. Get some help from your doctor so you’ll know when it’s safe to start eating those foods again.

Taken from https://www.webmd.com/skin-problems-and-treatments/eczema/features/baby-diet#1

Eczema terkawal kerana Supplement

From my observation, telur antara faktor yang menyumbang kepada naiknya kemarah-merahan pada bahagian mulut baby. Masa ni Mira ambil Set Penyusuan lengkap yang ada ESP, Alfalfa Complex, Vitamin B, Vitamin C, Omega 3 dan Ostematrix.

Alfalfa bantu kurangkan Eczema dan Banyakkan Susu Ibu
Set Penyusuan Shaklee yang bantu tingkatkan imun baby dan ibu

Mira read a lot on Eczema lepas tahu baby ada Mild Eczema. Base on my family history pun, kakak dan mak Mira memang ada certain skin problem so DNA maybe do play a role. 

Dari pembacaan juga, Mira figure out that my current Set Penyusuan also known as Set Berpantang really help a lot dengan masalah Eczema. Omega 3 dalam Omega Guard bantu kurangkan flare atau kemerah-merahan pada baby dan ESP bantu cantikkan semula kulit.

Alfalfa bantu kurangkan Eczema dan Banyakkan Susu Ibu
Testimoni ESP dan Omega Guard untuk Eczema

Alfalfa bantu kurangkan Eczema dan Banyakkan Susu Ibu
Testimoni Omega GUard dan Eczema

Alfalfa untuk Rawat Eczema ?

Mira memang ambil Alfalfa Complex to ensure susu banyak as MIra memang menyusukan both babies. ESP dan Alfalfa memang tak leh tinggal. Baca experience Mira dengan Alfalfa di sini.

Mira juga ada terbaca yang pengambilan Alfalfa dapat bantu memulihkan Eczema. Yang Mira baca ni kes di oversea. Beliau amalkan minum just Alfalfa dan apply juga pada kulit.

Ada yang suggest Alfalfa perlu dielak untuk mereka yang ada Eczema. Mira tak sure kenapa tapi ni experience mereka yang ada anak dengan masalah Eczema.  But lepas few experiment, i figure out that everytime Mira consume Alfalfa, kemerah-merahan tu makin cepat pula hilang.

So apa lagi, dari botol kecil, Mira terus upgrade ke Alfalfa botol besar and not only that, Mira grab sekali Herbal Blend which i heard very good untuk hilangkan kesan kemerah-merahan tu.

Alfalfa bantu kurangkan Eczema dan Banyakkan Susu Ibu
Testimoni Herbal Blend dan Ruam pada muka baby

Masa beli tu dah nak berangkat ke Penang coz we are planning for vacation kat sana. Terus minta husband lencong ke Sunway Geo dan dapatkan Alfalfa big bottle and Herbal Blend.

Eczema baby berkurang bila konsisten ambil Alfalfa

Selain kurangkan pengambilan telur, Mira jadi consistent ambil Alfalfa nie. Alhamdulillah Eczema tu jarang naik kecuali kalau Mira consume telur dan kesan merah tu cepat hilang. Orang kata Alfalfa ni bagus untuk detox dalaman and maybe to this reason, Eczema baby jadi cepat hilang.

Herbal Blend juga membantu rawat kulit baby

Experience Mira dengan Herbal Blend was for Eczema anak initially.  Second experience was on healing crack heal. Bila sapu herbal blend cream ni, crack pada tumit kaki memang cepat hilang.

Bukan tu je, ruam pada punggung baby pun boleh dipulihkan dengan Herbal Blend Cream ni. Nanti Mira cerita lebih lagi bab Herbal Blend dan Rashes pada punggung bayi yer.

Alfalfa bantu kurangkan Eczema dan Banyakkan Susu Ibu
Antara kegunaan Herbal Blend Cream by Shaklee

Alfalfa bantu kurangkan Eczema dan Banyakkan Susu Ibu :

Supplement untuk Ibu dan Bayi 

Jka anda merupakan ibu yang menyusukan bayi dan bayi anda mempunyai masalah Eczema, Mira cadangkan ibu ambil ESP, Alfalfa Complex, Omega Guard dan Herbal Blend.

ESP dan Alfalfa Set Basic Penyusuan

ESP dan ALfalfa Complex merupakan Set penyusuan yang paling basic. Ibu dapat tingkatkan pengeluaran susu ibu dan pengambilan bersamaOmega Guard bantu kurangkan flaring atau kemerah-merahan pada kulit bayi.

Omega 3 bantu atasi keradangan

Omega Guard atau Omega 3 ni merupakan agent pelembap untuk kulit yang melindungi kulit dari dalam. Ia bantu kulit bayi kita melawan keradangan disebabkan oleh Eczema

Sifat anti-radang pada Omega 3 ini bukan untuk Eczema semata-mata, bahkan untuk kesihatan keseluruhan. Tahukan anda bahawa penyakit yang melanda manusia adalah disebabkan oleh keradangan ?

Omega Guard mengandungi DHA

Omega Guard ni sanat bagus untuk ibu mengandung dan ibu menyusukan bayi. DHA yang ada dalam Omega Guard boleh bantu perkembangan bayi kita. Antara 3 fungsi utama DHA ialah :

1)Perkembangan mental yang bertambah baik

2)Ketajaman visual

3)Tekanan darah yang lebih rendah yang boleh mengurangkan risiko penyakit kardiovaskular di kemudian hari

Dapatkan produk Shaklee dari Mira

Berminat untuk dapatkan supplement Shaklee untuk anda atau anak-anak anda? Boleh hubungi Mira yer atau klik pada nombor di bawah

Mira 012 531 9097 

HFMD Cara Atasinya dan Cara Elak dari terkena jangkitannya

HFMD Cara Atasinya dan Cara Elak dari terkena jangkitannya. HFMD stand for Hands Foot and Mouth Disease atau lebih dikenali sebagai Penyakit Tangan, Kaki dan Mulut. Di Malaysia sahaja, setakat 18 July 2018, lebih 30 ribu kes dilaporkan.
.

HFMD Cara Atasinya dan Cara Elak dari terkena jangkitannya
Kes HFMD yang dilaporkan setakat 18 July 2018

 

#hfmd #caraelakhfmd #penyakityangankakimulut #hfmdawareness #penyakitberjangkit

.

.

Penyebab HFMD atau Penyakit Tangan, Kaki dan Mulut

.

Bintik-bintik Merah? Jaga-jaga! Ni antara simptom-simptom yang kita boleh nampak bila HFMD menyerang. Penyakit ini disebabkan oleh virus dari jenis Enterovirus, iaitu Coxsackie A16 dan Enterovirus 71 (EV71)

.

HFMD Cara Atasinya dan Cara Elak dari terkena jangkitannya
HFMD merupakan penyakit bawaan Virus

.

Bagaimana Virus HFMD ini membiak ?

.

Virus ini boleh tersebar secara langsung melalui tangan yang tidak dibasuh atau permukaan yang tercemar dengan najis. Ia juga boleh disebarkan melalui air liur, najis, atau rembesan pernafasan orang yang dijangkiti.

.

.

HFMD Cara Atasinya dan Cara Elak dari terkena jangkitannya :

HFMD Mudah Berjangkit ?

.

419 Premis telah ditutup setakat 18 July 2018. HFMD kini sedang menyerang seluruh Malaysia. Dah banyak sekolah-sekolah yang ditutup kerana kanak-kanak di sekolah tersebut ada yang telah dijangkiti penyakit ini.

.

Lebih selamat duduk di rumah untuk elak HFMD

.

Nak bawa anak jalan-jalan sekarang ni pun bahaya. Rasanya lebih selamat kalau duduk rumah jer. Ada satu kes tu, anak dapat HFMD ni masa pergi open house je pun. Takde direct contact pun plus anak tu siap dijauhkan atau dikuaranti dari budak yang ada merah-merah di tangan.

.

In 3 days time, anak tersebut dah ada bintik-bintik merah pada tangan, kaki dan mulut. Tu tak sentuh lagi tu, kalau sentuh tak tau la macam mana. So Parents, jaga anak-anak kita. Once dah kene bukan senang nak cure. Memang la boleh cure tapi nak menghadapi saat-saat kene HFMD ni bukan mudah.

.

Kesian la kat anak-anak kita tue. Buat masa sekarang playground indoor atau outdoor tu kita stop dulu yer.

.

Bagaimana HFMD ni boleh tersebar ?

.

HFMD ni sejenis penyakit yang berasal dari virus dan ia sangat mudah tersebar dan berjangkit. Ia boleh tersebar melalui :

  1. Air liur
  2. Cecair dari lepuh / Cecair dari bintik-bintik merah pada kulit
  3. Najis
  4. Titisan pernafasan yang dilepaskan ke udara melalui batuk atau bersin
  5. Tangan yang tidak dicuci
  6. Permukaan yang mengandungi jejak virus.

.

.

HFMD Cara Atasinya dan Cara Elak dari terkena jangkitannya :

Tanda-tanda atau Simptom HFMD

.

Tanda-tanda seseorang mengalami HFMD ni lebih kurang sama tetapi ia bergantung kepada individu juga.

.

HFMD Cara Atasinya dan Cara Elak dari terkena jangkitannya
Petanda yang biasa ada pada pesakit HFMD

 

HFMD Cara Atasinya dan Cara Elak dari terkena jangkitannya
Simptom yang biasa ada pada pesakit HFMD

 

Demam dan ulser pada bahagian dalam dan luar mulut mrupakan antara tanda-tanda yang biasa ada pada pesakit HFMD ni. Terdapat juga tanda-tanda yang lain dan ia bergantung ke atas daya tahan  individu. Lets list down all the symptom.

 

Antara anda-tanda atau simptom penyakit ini ialah :

  1. Demam
  2. Ulser dan Kemerah-merahan pada bahagian lidah dan mulut
  3. Kemerah-merahan pada tangan, kaki dan bahagian badan yang lain.
  4. Hilang selera makan
  5. Sakit Perut
  6. Sakit-sakit Badan
  7. Pening Kepala / Sakit Kepala
  8. Muntah-muntah dan Cirit-birit

.

HFMD Cara Atasinya dan Cara Elak dari terkena jangkitannya
Tanda-tanda atau simptom penyakit HFMD dan cara mengatasinya

.

Video ni mungkin dapat menjelaskan lagi sesetengah tanda-tanda yang biasa pada pesakit HFMD.

.

.

HFMD Cara Atasinya dan Cara Elak dari terkena jangkitannya :

Bagaimana nak elak dari dijangkiti HFMD ?

 

Ini merupaka initiatif yang boleh kita lakukan untuk mengelakkan anak-anak dan kita sendiri terdedah kepada penyakit HFMD ni. Dewasa pun boleh kene tau dan kalau kene labih teruk dari kanak-kanak.

.

Macam mana nak elak HFMD ??

 

HFMD Cara Atasinya dan Cara Elak dari terkena jangkitannya
Tanda-tanda HFMD, Cara HFMD Berjangkit dan Cara Mengelakkan atau Mengatasinya

.

Ini antara cara untuk mengelakkan kita dijangkiti penyakit HFMD ni :

.

  1. Kurangkan interaksi dengan mereka yang dijangkiti penyakit ini
  2. Tutup mulut dan hidung apabila batuk atau bersin
  3. Selalu cuci tangan dengan menggunakan sabun dan air
  4. Bersihkan dan pastikan Mainan, peralatan makanan dan bilik air dinyahkuman
  5. Duduk di rumah jika anda dijangkiti
  6. Elakkan menyentuh muka dengan tangan yang belum dicuci
  7. Makan makanan yang tinggi nutrisi dan seimbang untuk membina imun yang kuat

.

.

HFMD Cara Atasinya dan Cara Elak dari terkena jangkitannya :

Apa nak buat jika anak ada Simptom HFMD ni ?

 

Ada tanda-tanda seperti HFMD pada Si Comel anda ? Apa nak buat ?? Ibubapa tak boleh terus panik yer.. Take it easy and plan your day. Yang penting sekarang ialah dapatkan kepastian tentang keadaan anak anda then kita work out plan untuk memulihkan Si Comel tersayang.

.

Apakah Rawatan untuk HFMD ?

.

HFMD Cara Atasinya dan Cara Elak dari terkena jangkitannya
Tiada rawatan khas untuk HFMD

 

Tiada rawatan tertentu untuk HFMD dan rawatan dengan antibiotik juga tidak berkesan. Untuk kanak-kanak yang boleh berkumur-kumur, boleh la dberikan larutan air suam dan garam untuk dikumur-kumur bagi mengurangkan kegatalan dalam mulut.

.

Pengambilan cecair yang secukupnya amal digalakkan terutama jika terdapat demam. Ini penting untuk memastikan suhu badan tidak terlalu tinggi dan membahaya Si Comel.

.

Below is WHAT YOU CAN DO bila anak-anak terkena jangkitan HFMD :

 

1. Bawa anak ke Hospital

.

HFMD Macam mana nak elak HFMD ?? 1. Kurangkan interaksi dengan mereka yang dijangkiti penyakit ini 2. Tutup mulut dan hidung apabila batuk atau bersin 3. Selalu cuci tangan dengan menggunakan sabun dan air 4. Bersihkan dan pastikan Mainan, peralatan makanan dan bilik air dinyahkuman 5. Duduk di rumah jika anda dijangkiti 6. Elakkan menyentuh muka dengan tangan yang belum dicuci 7. Makan makanan yang tinggi nutrisi dan seimbang
Bawa ke hospital untuk mendapatkan kepastian

 

Penting sangat untuk dapatkan rawatan atau nasihat dari yang pakar. Ramai orang dulu-dulu bile anak demam je, terus bungkus anak dengan selimut which is WRONG action. So, lets seek the right advice dan dapatlan kepastian mengenai tahap kesihatan anak kita.
.
.

2. Kawal suhu badan anak.

 

HFMD Cara Atasinya dan Cara Elak dari terkena jangkitannya
Kawal suhu badan sangat penting terutama untuk bayi-bayi

 

Penting bab ni kerana suhu yang terlalu tinggi akan menyebabkan otak mengecut dan fungsi otak terjejas. So make sure mandikan anak atau tuam dengan kain bersama ice. Tak pun buka baju anak dan lap dengan kain basah.
.
.

3. Pastikan anak minum air yang cukup

 

HFMD Cara Atasinya dan Cara Elak dari terkena jangkitannya
Berikan air yang secukupnya

 

Air ni penting untuk elak anak mengalami dehidrasi dan untuk bantu turunkan suhu badan.
.
.

4. Kuarantikan anak

 

HFMD Cara Atasinya dan Cara Elak dari terkena jangkitannya

 

Kita tak nak anak kita sakit so if possible kurangkan jangkitan dengan stay at home and elakkan orang lain dari terkena jangkitan as well. Elak pergi sekolah tau. Nanti satu sekolah kene HFMD pulak.

.

.

HFMD Cara Atasinya dan Cara Elak dari terkena jangkitannya :

Cara Merawat Anak dengan HFMD bersama Shaklee
.

Step 1: Bersih dan Cuci untuk Basmi Kuman

 

1. Bersihkan dan cuci rumah dengan menggunakan pencuci organik yang bebas bahan kimia. Basic H boleh membantu anda. Ni untuk elakkan virus ni dari mudah berjangkit kepada orang lain. Kita bunuh virus ni ramai-ramai
.
.

2. Cuci semua permainan anak-anak juga dengan menggunakan Basic H.

.

Permainan dan anak-anak memang tak boleh dipisahkan. Kita nak anak-anak cepat sihat so permainan mereka perlu kita cuci untukpastikan virus tu terus hilang dan penyakit tak keep on repeating.
.
.

3. Nyahkuman pakaian, cadar serta tuala dengan Basic H untuk membunuh kuman.

Apa-apa yang in contact dengan anak atau dengan kita, ambil dan rendamkan di dalam air panas terlebih dahulu bersama-sama dengan beberapa titisan Basic H. Kemudian cuci bersih. Virus ooo virus, go go, go away!
.
.

4. Bersihkan tubuh Si Comel sekerap mungkin.

Basic H juga boleh digunakan untuk bersihkan tubuh Si Comel kerana ia bebas bahan kimia dan diperbuat daripada bahan semulajadi iaitu kelapa dan jagung.

 

Ada juga ibubapa yang memilih untuk menggunakan mandian khas untuk Si Comel iaitu Gentle Wash by Shaklee Baby. Penting ni nak make sure satu umat kuman atau virus ni tak tinggal kat anak. Kata nak cepat baik kan.
.
.

Step 2 : Kurangkan Lepuhan dan Ketidakselesaan pada Si Comel

 

5. Sapukan krim pada lepuhan atau ruam kemerah-merahan pada permukaan kulit.

Boleh gunakan Herbal Blend yang bebas Paraben dan selamat disapu even pada permukaan kulit muka. Herbal Blend ni ada bahan yang boleh kurangkan keradangan dan baiki permukaan kulit.
.
.

Step 3 : Tingkatkan Imunisasi Si Comel anda

 

6. Berikan makanan yang mampu meningkatkan imun Si Comel anda.

 

Mealshakes merupakan minuman berperasa Vanilla yang pastinya disukai oleh Si Manja anda. Berikan bersama-sama dengan Omega Guard untuk mengelakkan keradangan dan meningkatkan sistem imun badan mereka. Nutriferon antara kegemaran ibubapa kerana ia bantu tubuh bina sistem imun dengan cepat.

.

Anak-anak mungkin ada yang akan mengelak untuk makan akibat sakit pada bahagian tekak. Berikan Mealshake sejuk. Ia merupakan antara makanan utama anak-anak bila makanan lain sukar untuk ditelan. Dulu doktor pun suggest berikan ice cream vanilla pada anak.

.

MealShakes mempunyai Nutrient yang jauh lebih bauk dari hanya sekadar ice cream. Apa kata gunakan Milkshake untuk hasilkan ice cream untuk si comel anda? Bila imun kuat, lagi cepat Si Comel kita sembuh.

.

.

HFMD Cara Atasinya dan Cara Elak dari terkena jangkitannya :

Testimoni HFMD dan Shaklee

 

Bagaimana Shaklee membantu anak-anak yang terkena jangkitan HFMD?
Kesan HFMD cepat hilang dengan bantuan Shaklee

 

 

Bagaimana Shaklee membantu anak-anak yang terkena jangkitan HFMD?
Anak pun pandai minta Nutriferon bila sakit

.

HFMD Cara Atasinya dan Cara Elak dari terkena jangkitannya
Guna Herbal Blend untuk Campak dan HFMD

 

 

HFMD Cara Atasinya dan Cara Elak dari terkena jangkitannya
Herbal Blend bantu mengurangkan Lepuhan akibat HFMD

.

.

HFMD Cara Atasinya dan Cara Elak dari terkena jangkitannya :

Ingin mendapat produk Shaklee untuk membantu anda menangani HFMD ?

 

Produk Shaklee merupakan antara produk yang terkenal dan dicari apabila melibatkan kesihatan. Antara produk-produk yang digunakan untuk HFMD ni adalah :

.

.

STEP 1 : Basmi Kuman atau Virus HFMD

.

Step 1 dalam membasmi HFMD ni adalah memastikan kuman atau Virus HFMD ni dibanteras daripada terus merebak dan menjangkiti anak-anak kita yang lain. Shaklee menyarankan penggunakan :

 

  1. Fresh Laundry Concentrate untuk langsir, cadar dan mencuci pakaian anak yang dijangkiti dengan HFMD
  2. Gentle Bath untuk mandian anak yang terkena jangkitan HFMD
  3. Basic H2 Organic Super Cleaning Concentrate untuk membasmi kuman pada permainan anak-anak dan boleh dijadikan pembersih meja, aunter dapur, jubin dan lantai serta pelbagai kegunaan lain.

 

HFMD Cara Atasinya dan Cara Elak dari terkena jangkitannya
Penggunaan Fresh Laundry Concentrate, Gentle Wash dan Basic H2 untuk menangani wabak HFMD daru terus merebak

.

.

STEP 2 : Bersihkan Badan anak yang dijangkiti HFMD dan Kurangkan Lepuhan

.

Selain membersihkan persekitaran anak-anak, kebersihan diri anak-anak perlu dititikberatkan. Bukan anak sahaja, ibubapa juga kerana HFMD ni boleh dijangkutu oleh orang dewasa dan kesannya lebih teruk.

.

Selain mandikan anak dengan Gentle Wash, ada juga yang gunakan Basic H dalam mandian as well. Cuma beberapa titik je diperlukan. Ada juga yang buat jadi Spray dan spray pada anak untuk basmi kuman.

.

Lepas anak-anak mandi, sapukan Herbal Blend as well. Rasa berangin tu anakn buat anak lebih selesa dan parut pun cepat hilang.

 

HFMD Cara Atasinya dan Cara Elak dari terkena jangkitannya
Bersihkan anak dan persekitarannya dengan penggunaan Basic H. Herbal Blend pula disapukan pada lepuhan setiap kali selepas mandi atau selepas bersihkan badan anak

.

.

STEP 3 : Kuatkan Imunisasi anak-anak untuk lawan penyakit

.

Kementerian Kesihatan sendiri menasihati ibubapa untuk memberikan makanan yang berkhasiat untuk memastikan imunisasi anak-anak sentiasa kuat melawan jangkitan. Selain melalui pemakanan, Shaklee menawarkan beberapa Makanan Tambahan :

 

Nutriferon dan MilkShake

Nutriferon kini dah out of stock di Malaysia dan merupakan antara yang paling membantu untuk menguatkan badan anak. Selain Nutriferon, Pengambilan Milkshake bersama-sama susu atau Milkshake sejuk juga dapat membantu anak-anak yang sering hilang selera makan dan mengalami kerengsaan pada bahagian tekak.

.

Omega Guard

Omega 3 atau Omega Guard bertindak sebagai anti-radang dan pada masa yang sama juga membantu menguatkan imun sistem anak anda. Pengambilan Omega Guard yang berterusan sangat digalakkan kerana ia kaya dengan DHA and EPA yang membantu dalam tumbesaran anak anda.

.

Vitalea for Kids

Vitalea for Kids pula membekalkan kesemua Vitamin dan Minerals yang diperlukan oleh badan kanak-kanak dan ia merupakan antara pilihan yang dicadangkan apabila anak-anak mula hilang selera makan dan mula menolak untuk makan akibat kerengsaan pada bahagian mulut dan tekak. Boleh mula diambil seawal umur 4 tahun.

HFMD Cara Atasinya dan Cara Elak dari terkena jangkitannya
Set Meningkatkan Imunisasi Anak-anak dengan HFMD dan kurangkan lepuhan dan tanda lepuhan dengan Herbal Blend

.

Ingin dapatkan produk Shaklee dalam merawat anak-anak yang dijangkiti HFMD ?

 

Hubungi Mira di talian 010 22 88 151 (klik pada no) untuk mendapatlan Produk Shaklee yang anda inginkan. Mira merupakan pengguna dan pengedar Shaklee yang sah.

Bagaimana Shaklee membantu anak-anak yang terkena jangkitan HFMD?

Bagaimana Shaklee membantu anak-anak yang terkena jangkitan HFMD? Nak tahu bagaimana Shaklee membantu anak-anak yang terkena jangkitan HFMD?

.

HFMD atau Penyakit Tangan, Kaki dan Mulut ni memang jadi phenomena sekarang nie kerana ia menyerang keseluruhan Malaysia.  Up till now dah lebih 37 000 Kes dilaporkan di seluruh Malaysia dan Selangor merupakan negeri yang mencatatkan jangkitan HFMD yang terbesar.

.

.

Selangor catatkan antara jumleh kes HFMD yang Tertinggi di Malaysia

 

Mengikut berita Awani, di Selangor sahaja up till last week, sehingga 9,300 kes dicatatakan. Kanak-kanak di bawah umur 6 tahun menjadi mangsa yang teramai iaitu sebanyak 8,501 kes manakala 568 kes untuk peringkat umur 7 hingga 12 tahun.  231 kes  dilaporkan melibatkan kanak-kanak berumur 12 tahun ke atas.

.

Boleh baca laporan tu di sini.

.

.

Bagaimana Shaklee membantu anak-anak yang terkena jangkitan HFMD?

.

Nak tahu bagaimana Shaklee membantu anak-anak yang terkena jangkitan HFMD?  Secara general, produk-produk Shaklee boleh digunakan untuk :

 

Membasmi Virus HFMD

 

Bagaimana Shaklee membantu anak-anak yang terkena jangkitan HFMD?
Antara yang dicadangkan oleh Shaklee Malaysia

.

.

Fresh Laundry Concentrate

Membasmi Virus HFMD dengan penggunaan Pencuci dirumus khas dengan bahan semulajadi.  Pencuci Fresh Laundry Concentrate ini sangat Mesra Alam. 

 

Bagaimana Shaklee membantu anak-anak yang terkena jangkitan HFMD?
Pencuci yang sangat sesuai untuk mereka yang mempunyai kulit yang sensative (mudah mendapat alahan dengan penggunaan bahan kimia)

 

Ciri-ciri Mesra Alam Fresh Laundry Concentrate :
  • Rumusan semula jadi daripada sumber yang mapan
  • Surfaktan mudah biorosot
  • Tanpa fosfat, borat, bahan perengsa
  • Bungkusan yang boleh dikitar semula
  • Tanpa bahan pewarna
  • Selamat untuk sistem septik dan pembetungan

 

Anda boleh mengunakan pencuci ini untuk mencuci pakaian anak yang dijangkiti dengan HFMD untuk memastikan Virus HFMD ini tidak berjangkit kepada anak-anak yang lain. Selain baju, cadar, langsir dan alas kaki bilik juga boleh direndam dengan air panas dan dicuci dengan pencuci yang sama.

.

.

Basic H2 Organic Super Cleaning Concentrate.

Pembasmiaan Virus HFMD pada barang permainan anak-anak boleh dilakukan dengan penggunaan Basic H2 Organic Super Cleaning Concentrate. Bukan setakat bahan permainan, Basic H2 ini boleh digunakan sebagai bahan pembersih yang 1001 kegunaannya.

 

Bagaimana Shaklee membantu anak-anak yang terkena jangkitan HFMD?
Pembersih Organic Basic H2

.

Selain untuk barang permainan anak-anak, Basic H2 boleh juga digunakan untuk tugasan di dalam dan di luar rumah. Virus HFMD ni sangat mudah untuk disebar, jadi kita perlu lakukan pembersihan berpanjangan kalau ada di antara anak-anak yang dijangkiti virus ini. Jangan biarkan pisang berbuah dua kali.

.

Bagaimana Shaklee membantu anak-anak yang terkena jangkitan HFMD?
Larutan Basic H2 juga boleh dibawa ke mana-mana sebagai langkah berjaga-jaga

 

Hanya Satu Pencuci Untuk Ribuan Kerja Rumah
  • Ultra-pekat: 16 auns boleh dicairkan menjadi 48 gelen pencuci berkuasa tinggi.
  • Pencuci serba guna: menanggalkan kotoran, gris dan minyak daripada sebarang permukaan yang boleh dicuci, di dalam dan di luar rumah.
  • Mencuci kotoran berminyak dan gris yang paling degil, tanpa meninggalkan kesan comot.
  • Dua kali lebih pekat berbanding rumusan Basic H² asal – hanya gunakan separuh sahaja.
  • Tidak perlu dibilas, tidak meninggalkan sebarang sisa sabun atau kesan palitan.

 

Gunakan Pada Sebarang Permukaan Yang Boleh Dicuci – Di Dalam atau Di Luar Rumah
  • Dinding, tingkap dan cermin
  • Kaunter dapur, jubin dan lantai
  • Peralatan
  • Dapur
  • Hiasan kayu
  • Periuk belanga
  • Perabot (Jangan gunakan dalam akuarium atau tangki air pengelap cermin kereta)

.

.

Gentle Wash by ShakleeBaby

.

Bagaimana Shaklee membantu anak-anak yang terkena jangkitan HFMD?
Set Shaklee Baby

 

Ada ibubapa yang memilih untuk menggunakan Basic H2 sebagai salah satu ingredient mandian anak-anak yang dijangkiti HFMD kerana Basic H2 antara yang sering digunakan oleh mereka yang mengalami masalah Eczema.

 

Selain Basic H2, Gentle Wash by ShakleeBaby juga dapat membantu. Mengandungi chamomile, lavender dan aloe vera organik. Mandian yang lembut ini menenteramkan, menenangkan dan melegakan kulit. Ianya tidak menimbulkan alahan, mempunyai pH yang seimbang dan diuji untuk sensitiviti.

 

Bagaimana Shaklee membantu anak-anak yang terkena jangkitan HFMD?
Ciri-ciri Set ShakleeBaby

 

Sememangnya sesuai untuk mandian yang penuh dengan kasih sayang bagi kulit yang lebih lembut.

.

.

Membersihkan badan dan mengurangkan lepuhan

 

Bagaimana Shaklee membantu anak-anak yang terkena jangkitan HFMD?
Herbal Blend dan Basic H2 antara yang Set Asas dalam penjagaan anak-anak dengan HFMD

 

Lepuhan atau kemer-merahan akibat HFMD mengakibatkan rasa yang tidak selesa. Anda boleh gunakan Basic H2 atau mandian Gentle Wash. Selepas mandi, sapukan Herbal Blend yang bersifat berangin. Dirumus daripada ekstrak tulen herba semula jadi yang sungguh menyegarkan termasuk sej, horse chestnut, yarrow dan rosemary

.

Herbal Blend

.

Bagaimana Shaklee membantu anak-anak yang terkena jangkitan HFMD?
Testimoni penggunaan Herbal Blend untuk HFMD

 

Herbal Blend cream mampu memberikan kelegaan kepada lepuhan pada anak-anak dan mengurangkan kegatalan. Kesan-kesan gigitan atau lepuhan juga akan cepat hilang. Herbal Blend ini tidak melekit dan sangat melegakan apabila disapu.

.

.

Kuatkan Imunisasi Anak-anak yang dijangkiti HFMD

.

Bagaimana Shaklee membantu anak-anak yang terkena jangkitan HFMD?
Milkshake dan Omega Guard menjadi pilihan utama ibu-ibu Shaklee selain Nutriferon

 

KuatkanImunisasi anak-anak yang dijangkiti supaya mereka dapat melawan dari dalam dengan pengambilan Makanan Tambahan seperti Milk Shake, Nutriferon, Omega Guard dan Vitalea for Kids.

.

.

Nutriferon dan MilkShake

Nutriferon kini dah out of stock di Malaysia dan merupakan antara yang paling membantu untuk menguatkan badan anak. Selain Nutriferon, Pengambilan Milkshake bersama-sama susu atau Milkshake sejuk juga dapat membantu anak-anak yang sering hilang selera makan dan mengalami kerengsaan pada bahagian tekak.

.

Bagaimana Shaklee membantu anak-anak yang terkena jangkitan HFMD?
Antara yang menjadi pilihan untuk pesakit #HFMD

 

Omega Guard

Omega 3 atau Omega Guard bertindak sebagai anti-radang dan pada masa yang sama juga membantu menguatkan imun sistem anak anda. Pengambilan Omega Guard yang berterusan sangat digalakkan kerana ia kaya dengan DHA and EPA yang membantu dalam tumbesaran anak anda.

.

Bagaimana Shaklee membantu anak-anak yang terkena jangkitan HFMD?
Testimoni pengambilan Vitalea for Kids untuk menambah selera anak

 

Vitalea for Kids

Vitalea for Kids pula membekalkan kesemua Vitamin dan Minerals yang diperlukan oleh badan kanak-kanak dan ia merupakan antara pilihan yang dicadangkan apabila anak-anak mula hilang selera makan dan mula menolak untuk makan akibat kerengsaan pada bahagian mulut dan tekak. Boleh mula diambil seawal umur 4 tahun.

.

.

Bagaimana Shaklee membantu anak-anak yang terkena jangkitan HFMD? :

Cara Merawat Anak dengan HFMD bersama Shaklee
.

Step 1: Bersih dan Cuci untuk Basmi Kuman

 

Bagaimana Shaklee membantu anak-anak yang terkena jangkitan HFMD?
Bersihkan dan cuci rumah untuk elak Virus tersebar

 

1. Bersihkan dan cuci rumah dengan menggunakan pencuci organik yang bebas bahan kimia. Basic H boleh membantu anda.

 

Ni untuk elakkan virus ni dari mudah berjangkit kepada orang lain. Kita bunuh virus ni ramai-ramai
.
.

Bagaimana Shaklee membantu anak-anak yang terkena jangkitan HFMD?
Bersihakn semua permainan anak-anak

2. Cuci semua permainan anak-anak juga dengan menggunakan Basic H.

.

Permainan dan anak-anak memang tak boleh dipisahkan. Kita nak anak-anak cepat sihat so permainan mereka perlu kita cuci untukpastikan virus tu terus hilang dan penyakit tak keep on repeating.
.
.

Bagaimana Shaklee membantu anak-anak yang terkena jangkitan HFMD?
Nyahkuman atau Virus HFMD ni segera

3. Nyahkuman pakaian, cadar serta tuala dengan Basic H untuk membunuh kuman.

 

Apa-apa yang in contact dengan anak atau dengan kita, ambil dan rendamkan di dalam air panas terlebih dahulu bersama-sama dengan beberapa titisan Basic H. Kemudian cuci bersih. Virus ooo virus, go go, go away!
.
.

Bagaimana Shaklee membantu anak-anak yang terkena jangkitan HFMD?
Bersihkan badan anak dengan kerap untuk elak ketidak selesaan

4. Bersihkan tubuh Si Comel sekerap mungkin.

 

Basic H juga boleh digunakan untuk bersihkan tubuh Si Comel kerana ia bebas bahan kimia dan diperbuat daripada bahan semulajadi iaitu kelapa dan jagung.

 

Ada juga ibubapa yang memilih untuk menggunakan mandian khas untuk Si Comel iaitu Gentle Wash by Shaklee Baby. Penting ni nak make sure satu umat kuman atau virus ni tak tinggal kat anak. Kata nak cepat baik kan.
.
.

Step 2 : Kurangkan Lepuhan dan Ketidakselesaan pada Si Comel

 

Bagaimana Shaklee membantu anak-anak yang terkena jangkitan HFMD?
Sapukan Herbal Blend pada lepuhan anak

5. Sapukan krim pada lepuhan atau ruam kemerah-merahan pada permukaan kulit.

Boleh gunakan Herbal Blend yang bebas Paraben dan selamat disapu even pada permukaan kulit muka. Herbal Blend ni ada bahan yang boleh kurangkan keradangan dan baiki permukaan kulit.
.
.

Step 3 : Tingkatkan Imunisasi Si Comel anda

 

Bagaimana Shaklee membantu anak-anak yang terkena jangkitan HFMD?
Pengambilan makanan tambahan membantu kuatkan imun sistem apabila makanan biasa ditolak oleh anak-anak akibat kesan HFMD

6. Berikan makanan yang mampu meningkatkan imun Si Comel anda.

 

Mealshakes merupakan minuman berperasa Vanilla yang pastinya disukai oleh Si Manja anda. Berikan bersama-sama dengan Omega Guard untuk mengelakkan keradangan dan meningkatkan sistem imun badan mereka. Nutriferon antara kegemaran ibubapa kerana ia bantu tubuh bina sistem imun dengan cepat.

.

Anak-anak mungkin ada yang akan mengelak untuk makan akibat sakit pada bahagian tekak. Berikan Mealshake sejuk. Ia merupakan antara makanan utama anak-anak bila makanan lain sukar untuk ditelan. Dulu doktor pun suggest berikan ice cream vanilla pada anak.

.

MealShakes mempunyai Nutrient yang jauh lebih bauk dari hanya sekadar ice cream. Apa kata gunakan Milkshake untuk hasilkan ice cream untuk si comel anda? Bila imun kuat, lagi cepat Si Comel kita sembuh.

.

.

Bagaimana Shaklee membantu anak-anak yang terkena jangkitan HFMD? :

Testimoni HFMD dan Shaklee

 

Bagaimana Shaklee membantu anak-anak yang terkena jangkitan HFMD?
Kesan HFMD cepat hilang dengan bantuan Shaklee

 

 

Bagaimana Shaklee membantu anak-anak yang terkena jangkitan HFMD?
Anak pun dah pandai minta Nutriferon bila badan mula nak demam

.

Bagaimana Shaklee membantu anak-anak yang terkena jangkitan HFMD?
Herbal Blend dan Nutriferon membantu anak dengan HFMD serta Campak

.

.

Ingin dapatkan produk Shaklee dalam merawat anak-anak yang dijangkiti HFMD ?

 

Hubungi Mira di talian 010 22 88 151 (klik pada no) untuk mendapatlan Produk Shaklee yang anda inginkan. Mira merupakan pengguna dan pengedar anda yang sah.

7 Checklist Trip ke Zoo Negara bersama anak-anak sekali lagi

7 Checklist Trip ke Zoo Negara bersama anak-anak sekali lagi

7 Checklist Trip ke Zoo Negara bersama anak-anak sekali lagi. Bila dah ada anak ni, macam wajib pulak pergi zoo every year. Hihihi ? Bukan anak je excited, mak die lagi terlebih excited. Actually last year waktu pergi zoo tu boleh consider wrong timing so this year we all really plan our trip there.
.
Ada yang tanya entrance fee pula nanti so MIra letak sini siap-siap. Entrance ni boleh bawak kita masuk tengok panda as well tapi tak leh nak lama-lama sangat kat tempat panda tu dan stroller pun takleh bawak masuk yer.

.

Trip ke Zoo Negara bersama anak-anak sekali lagi
Entrance Fee untuk Zoo Negara Malaysia

.

.

Apa nak consider before pergi Zoo

.

Jangan ulangi kesilapan Mira dan suami tau. Kami ni yang beria-ia sangat nak bawak anak tengok binatang tapi anak excited main je lebih. That was last year la. hihihi. That’s why this time around we make sure our kids dah really ready for it.

.

Nak kata ready sepenuhnya tu tak la sangat tapi die dah pandai la pronounce nama binatang dan dah kenal certain animals.Ni merupakan checklist yang ringkas je tau yang korang leh apply sebelum bawa anak-anak pergi Zoo.

.

1. Umur anak

.
Last year my boy was only 2 years old masa kite orang bawak gi Zoo. So Kat zoo selain tengok binatang dengan kurang perasaan, he tend to kutip daun dan kayu kering. Bukan setakat kutip, die siap main pasir lagi.

.

7 Checklist Trip ke Zoo Negara bersama anak-anak sekali lagi
Pastikan umur anak 3 tahun ke atas jika nak anak dan parents enjoy Zoo Time together

 

Geram la bile tengok kan… Animal show pun die tak really enjoy tengok. Die lagi excited nak usik budak lain. Bersuai kenal dengan budak sebelah dan sibuk nak usik bag orang. Air minuman orang pun die sibuk nak minum. Boleh jadi Hulk tau nak ikutkan. Tapi sabar je la. Budak-budak kan..

.

So kalau tak nak bertukar jadi hulk, make sure korang bawak anak gi Zoo bila anak-anak berumur 3 tahun ke atas.
.
.

2. Timing

 

Timing yang Mira maksudkan ialah keadaan Zoo. Kalau boleh kita nak elakkan cuti umum dan cuti hujung minggu. Bukan apa, both timing tu memang sangat ramai orang dan boleh jadi distraction for our kids.

.

7 Checklist Trip ke Zoo Negara bersama anak-anak sekali lagi
Hujung Minggu dan Cuti Umum memang Zoo penuh normally so kene la ambil cuti dan rancang cuti anda

 

Base on pengalaman Mira, bila kami pergi di hujung minggu, sangat ramai orang dan sangat bising. Kami even terlepas beberapa main station sebab nak elak bertembung dengan crowd. Rugi tau. First time pergi, tak tahu pun kewujudan tempat ? Panda dan orang hutan.

.

Not only that, memang tiada privacy and chances nak ambil gambar secara selfie atau wefie pun terhad sebab nanti masuk pulak muka orang lain. Bila dah penat berjalan, mesti la nak rest dan relax kan. Ada je Zoo sediakan pondok-pondok untuk kita istirehat, and if ramai orang, kene la share. Macam last year, waktu Mira menyusukan baby, selambe je lelaki lain datang dan duduk lepak kat tempat Mira susukan anak.

.

This year kami pergi hari biasa so memang tak ramai orang. Yang buat ramai pun foreigner tapi tak la crowded giler macam hujung minggu.

.

.

3. Nyamuk dan Serangga

.

7 Checklist Trip ke Zoo Negara bersama anak-anak sekali lagi
Nyamuk perkara biasa di Zoo

 

Zoo kan kawasan yang banyak pokok so nyamuk dan serangan kecil tu memang banyak. So kita tak nak la balik dalam keadaan badan penuh gigitan nyamuk. Sebagai persediaan, Mira bawa bersama Herbal Blend Cream.

.

Mira pakai kan baju lengan pendek untuk anak-anak sebab base on previous experience, cuaca sangat panas. Tapi Alhamdulillah Kali ni cuaca agak redup. Sementara suami berconference call, Mira pun sapu la Herbal Blend Kat tangan dan leher anak-anak.

.

7 Checklist Trip ke Zoo Negara bersama anak-anak sekali lagi
Herbal Blend dirumus daripada bahan semujadi yang selamat digunakan

 

Mula-mula boleh nampak nyamuk berterbangan tapi lepas dah sapu Herbal Blend tu, boleh nampak berkurang skit. Mungkin nyamuk tak suka agaknya dengan Bau herbal blend tu. It is a bit obvious sebab kami duduk di bench dekat area harimau which a bit redup dan gelap. Tapi best je bau Herbal Blend ni.

.

We all end up balik dengan satu gigitan nyamuk di muka baby sebab Mira tak sapu Herbal Blend kat muka baby dan pada belakang telinga si abang despite of anak-anak pakai baju tak berlengan. Pandai betul nyamuk tu cari spot nak gigit. Alhamdulillah abang tak banyak kene gigitan nyamuk macam tahun lepas berkat bawa Herbal Blend kali ni.

.

.

4. Pemakaian

 

Pakai aje baju yang menutup aura dan yang agak santai. Tak salah pun kalau nak berbaju kurung atau berkebaya. Ramai je orang Arab yang even berjubah. Selamat dari gigitan nyamuk. Hihihi.. Tapi boleh juga bawa topi untuk mengelakkan terkena bahang matahari. Kipas tangan atau electric fan yang portable tu pun boleh bawa supaya si kecil lebih selesa dan kurang meragam.

.

.

5. Pergi awal Pagi.

 

Zoo buka pada jam 9:30 Pagi hingga 5 petang. Jika bawa anak-anak yang dah cerdik sikit ni, memang kita akan spend a lot of time there. So better Pergi awal supaya kita tak terlepas sesi Animal Shows plus kita tak perlu rushing masa tengok animals.

.

We even took videos for memory. Video kepompong terbuka jadi butterfly pun ada tau. Tu penting sangat make sure tak ramai supaya kita dapat spend masa sepuasnya di any station point.

.

.

6. Dapatkan Map Zoo sebelum menjelajah Zoo

.

Map untuk Zoo ni korang boleh minta di pintu masuk. They all even recycle it. So ambil masa nak masuk dan return balik supaya orang lain boleh gunakan nanti. Even timing untuk Animal Show pun ada pada Map yang disediakan.

.

7 Checklist Trip ke Zoo Negara bersama anak-anak sekali lagi
Map Zoo Negara Malaysia

 

Bukan apa, kita nak make sure kita jelajah the whole Zoo dan tak skip those attraction yang menarik seperti Panda, Butterfly dan lain-lain. Boleh pilih nak naik trem atau jalan kaki. Kami memilih untuk jalan kaki sebab boleh la bersenam sambil berjalan-jalan tengok Animals.

 

7 Checklist Trip ke Zoo Negara bersama anak-anak sekali lagi
Bayaran untuk naik trem di Zoo Negara

.

.

7. Bekalan berkhasiat

.

Pagi-pagi before gi Zoo tu memang bangun awal tuk prepare bekalan. Pagi-pagi macam biasa Mira akan ambil ESP. Hari ni nak jalan-jalan kat Zoo so mesti guna banyak tenaga. Tak nak la pancit kat sana nanti kan. Lepas breakfast with sandwich, ambil keperluan harian seperti Vitalea, B-Complex, Vitamin C, Alfalfa untuk banyakkan susu dan Omega 3 untuk get ready bakar lemak di Zoo nanti.

.

Bekalan untuk gi Zoo ? Zoo Malaysia takde restriction untuk bawa makanan. Nak ikutkan boleh je beli makanan kat sana. Mira just prepare makanan yang so call “berkhasiat” seperti sandwich ayam dan telur, buah-buahan segar (who;e fruit),Air Masak, Milo dan Ribena untuk anak-anak serta air-fryer fries. Pop Corn Madu pun boleh bawa sama untuk snack yang lebih berkhasiat tapi tak buat that day.

.

Trip ke Zoo Negara bersama anak-anak sekali lagi
Healthy Food sebagai bekalan sebab tengah dietkan.. hihihi

 

Bukan tak nak beli, makanan yang dijual kat sana pun tak la sihat sangat, kebanyakkannyer jenis bergoreng dan segera seperti Maggi. Kat Zoo, kami cuma dapatkan Ais Krim for the whole family untuk menghilangkan bahang panas mentari sambil menikmati pemandangan Zirafah dan Zebra.

.

.

Bergambar di Zoo Negara Malaysia

.

Sekarang semua orang pun ada smartphone so boleh la ambil gambar sebanyak mungkin. Di Zoo Negara pun ada khidmat untuk ambil gambar as well. Dorang akan cakap saja-saja ambil gambar for their collection tapi nanti kita pun boleh dapatkan gambar tu dengan bayaran.

.

Ada 3 station atau lebih. Dorang sediakan booth untuk ambil gambar. Yang Mira tau ada di Pintu Masuk, di kawasan Pusat Panda dan di Pintu keluar. Harga die pun boleh tahan juga. Lebih murah if ambil banyak. RM76.00 untuk 4 gambar yang diprint dan dapat 16 keping softcopy.

.

Lain station, lain gambar latar belakang. Ni contoh gambar yang Zoo Negara provide. Ni gambar hiasan yer. Kalau ambil di Pusat Panda, belakang dia ada gambar Panda instead of Harimau dan Singa.

 

Trip ke Zoo Negara bersama anak-anak sekali lagi
Gambar Hiasan

.

.

Testimoni Herbal Blend Cream dan Gigitan Nyamuk

Bukan Mira je yang gunakan Herbal Blend untuk elak gigitan nyamuk. Malah Herbal Blend digunakan sebagai ubat sapu untuk melegakan kegatalan akibat gigitan Nyamuk.

 

Nyamuk dah tak datang dekat

Testimoni ni exactly sama dengan pengalaman Mira. Tapi Silapnyer Mira lupa nak sapu pada muka baby. Tu yang baby kene cium dengan nyamuk kat pipi tue. hihihi..

 

7 Checklist Trip ke Zoo Negara bersama anak-anak sekali lagi
Bila sapu Herbal Blend, tempat sapuan confirm tak kene gigit dengan nyamuk

.

.

Herbal Blend always dalam handbag

Herbal Blend ni sejak Mira beli, memang always ada dalam handbag. Gatal ke atau kene gigitan serangga ke, sapu cepat-cepat. Sapu kat tumit kaki kita yang pecah-pecah pun boleh, Lagi cepat baiknya.

7 Checklist Trip ke Zoo Negara bersama anak-anak sekali lagi
Herbal Blend untuk dibawa ke mana-mana

.

.

Gunakan Herbal Blend untuk elak gigitan nyamuk

7 Checklist Trip ke Zoo Negara bersama anak-anak sekali lagi
Boleh sapu di semua bahagian kulit. Kat muka pun boleh sebab Herbal Blend ni diperbuat dari bahan semulajadi dan tanpa paraben

.

.

Kesan gigitan nyamuk cepat hilang

7 Checklist Trip ke Zoo Negara bersama anak-anak sekali lagi
Ruam hilang, kesan gigitan nyamuk pun menghilang lebih cepat dari biasa

.

.

Kurang rasa kegatalan lepas sapu Herbal Blend

7 Checklist Trip ke Zoo Negara bersama anak-anak sekali lagi
Kesan gigitan cepat hilang dan rasa gatal pun berkurang

.

.

Nak dapatkan Herbal Blend ?

Jika ada yang berminat nak dapatkan Herbal Blend Cream or any Supplement Shaklee, boleh hubungi \\\\\MIra di talian 012 531 9097 (Klik untuk terus whatsapp Mira)

.

Kesemua produk Shaklee memang Mira dapatkan direct dari Warehouse Shaklee. Mereka akan terus hantar ke rumah atau pejabat anda dengan jaminan tau.\ Yang nak COD area Bandar Puteri, Klang, contact Mira dulu yer sebab Mira tak simpan stok. Mira order base on permintaan.

.

Mira ,  Agen Sah Shaklee Anda

012 531 9097

 

10 Manfaat Herbal Blend yang buat Ibu-ibu Jatuh Cinta

10 Manfaat Herbal Blend yang buat Ibu-ibu Jatuh Cinta merupakan tajuk hari nie. Alhamdulillah dah sampai dah Herbal Blend ni ke tuannya. Actually ni gambar last week. Mira lambat update jer.

.

10 Manfaat Herbal Blend yang buat Ibu-ibu Jatuh Cinta
Repeat order Herbal Blend. Grab 2 tiub lagi so Mira belanja Free Gift untuk Sis nie 🙂 Bag Why 1 Love Shaklee for you dearie.

 

Nampak tak ada Beg Why 1 Love Shaklee ? Hhihihihi.. Tu Free Gift dari Mira tuk sis yang beli Herbal Blend ni. Kali nie sekali 2 tiub beliau sambar. Repeat order tau.

.

Rasa sejuk je bila disapukan.. 🙂 Herbal Blend diperkaya dengan ekstrak semula jadi termasuk rosemary, chamomile, minyak jagung, dan salvia untuk mengurangkan tekanan pada kulit.

.

.

10 Manfaat Herbal Blend yang buat Ibu-ibu Jatuh Cinta :

Herbal Blend Cream by Shaklee

 

Herbal Cream Shaklee ni ada perlbagai guna tau. Hari ni kita cover 10 kegunaan utama Herbal Blend ni dan few testimoni mereka yang telah mencuba dan confirm jatuh cinta ?

.

10 Manfaat Herbal Blend yang buat Ibu-ibu Jatuh Cinta
Herbal Blend Cream by Shaklee yang pelbagai guna

.

.

Diperbuat daripada Bahan Semulajadi

.

Formula nongreasy Herbal Blend menjadikan kulit lembut dan segar setiap kali selepas disapu. Sesuai untuk kulit kering, melecet dan masalah kulit kasar dan boleh digunakan pada lutut, siku dan kaki. Ada juga yang sapukan di permukaan kulit muka dan bibir tau. Nak tahu lanjut, kene la baca 10 Manfaat Herbal Cream di bawah.

.

10 Manfaat Herbal Blend yang buat Ibu-ibu Jatuh Cinta
Herbal Blend dirumus daripada bahan semujadi yang selamat digunakan

.

Herbal Blend ini dirumus daripada 4 bahan utama seperti gambar dia atas. Ia diperbuat daripada Sage, Horse Chestnut, Yarrow dan Rosemary.

.

Sage

Membantu meningkatkan peredaran darah dan merangsang pembaharuan sel-sel. Ia kaya dengan vitamin A dan kalsium serta antioksidannya membantu memerangi radikal bebas pada kulit.

.

Horse Chestnut

Bersifat anti-radang dan mampu mengurangkan bengkak, lebam di kulit, dan memperbaiki lebam serta kebiruan pada kulit akibat kapilari darah pecah di bawah kulit.

.

Yarrow

Bersifat anti-radang dan anti-septik. Ia membantu memperbaiki tisu yang rosak. Digunakan sebagai sapuan untuk penyembuhan luka , luka terbakar , ulser , alahan kulit  dan juga bengkak .

.

Rosemary

Rosemary merupakan sumber zat besi , kalsium, dan juga mengandungi vitamin B6 yang bantu menyokong tahap kolagen yang sihat . Ia jugakaya dengan mangan dan mineral yang membantu mengurangkan kedutan dan mengelakkan kulit menjadi rosak.

.

.

10 Manfaat Herbal Blend yang buat Ibu-ibu Jatuh Cinta

.

Apa kelebihan Herbal Blend nie yang buat Sis dari Melaka ni keep on repeat order ? Ada 10 sebab untuk kita semua jatuh cinta dengan Herbal Blend nie.

.

Herbal Blend Cream tarikan ibu-ibu. Apa keistimewaannya ?

.

Di sini Mira kongsikan 10 Sebab untuk kita semua jatuh cinta dengan Herbal Blend Cream nie :

 

1. Legakan gigitan nyamuk.

Kesan gigitan pun jadi cepat surut. Selain tu boleh elak nyamuk gigit as well.

.

2. Legakan kesan melecur atau terkena minyak panas.

Sapu jika kesan melecur tu tak terkoyak yer. Kalau dah terkoyak nanti pedih pula.

.

3. Sapu pada Jerawat

Rajin-rajin la sapu ye, InsyaAllah nanti kecut jerawatnya dan kesan parut pun boleh perlahan-lahan hilang. Kalau ada masalah muka berparut tu, perlu ambil set kecantikan tu atasinya.

.

4. Bibir kering dan merekah.

Herbal Blend ni diperbuat dari bahan semulajadi so tak perlu risau untuk sapukan pada bibir anda. Just sapu lapisan nipis je k. Herbal Blend ni pun pekat tau.

.

5. Gatal-gatal.

Keistimweaan Herbal Blend yang paling best ialah ia ada feeling macam berangin. MInty gitew so kalau ada gatal-gatal memang sangat sesuai dan dapat kurangkan kegatalan.

.

6. Kulit Kering dan Tumit Merekah.

Ni macam ajaib sikit. Mira sendiri pernah experience. Normally kalau tumit merekah ni kan, kalau kita sapu lotion, kene consistent pakai then pakai socks for few weeks, baru hilang. Tapi denga Herbal Blend ni, merekah pada kaki lebih cepat pulih tau. Terkejut juga masa experience tu tau.

.

7. Ekzema @Eczema

Anak-anak atau anda sendiri ada eczema? Jika eczema anda jenis kering, Herbal Blend sesuai sangat. Letak nipis-nipis pada pipi bayi pun boleh. Kan diperbuat dari bahan semulajadi so tak perlu risau k.

.

8. Ruam pada kulit

Bukan untuk ruam biasa pada orang dewasa sahaja, bayi yang ada ruam lampin pun boleh gunakan. Ada banyak testimoni yang claim Herbal Blend dapat mempercepatkan lagi ruam menjadi kering. Jom cuba 🙂

.

9. Chicken Pox

Ada pengguna Herbal Blend yang jatuh cinta terus dengan Herbal Blend ni asbab anak-anak terkena Chicken Pox. Bantu bintik-bintik berair tu jadi cepat kering dan tidak meninggalkan sebarang kesan pada kulit.

.

10. Demam

Herbal Blend ni memang kegemaran di kalangan ibu-ibu kerana ia pelbagai guna. Anak demam pun disapukan Herbal Blend. Feeling yang minty tu membantu menurunkan suhu badan kata mereka. Air dan ubat jangan lupa makan pula ya.

.

.

10 Manfaat Herbal Blend yang buat Ibu-ibu Jatuh Cinta : Testimoni Herbal Blend Cream

.

Ada banyak sangat Testimoni Herbal Blend Cream ni tau. Mira sharekan sebahagiannya.

.

Testimoni Set Ekzema

 

10 Manfaat Herbal Blend yang buat Ibu-ibu Jatuh Cinta :

.

.

Herbal Blend untuk masalah kulit bayi

 

10 Manfaat Herbal Blend yang buat Ibu-ibu Jatuh Cinta :

.

.

Kemerah-merahan hilang dengan Herbal Blend

.

10 Manfaat Herbal Blend yang buat Ibu-ibu Jatuh Cinta :

.

.

Ruam pada kulit tangan kecut dan kering.

.

10 Manfaat Herbal Blend yang buat Ibu-ibu Jatuh Cinta :

.

.

Baby ada Ekzema teruk pun boleh guna

10 Manfaat Herbal Blend yang buat Ibu-ibu Jatuh Cinta :.

.

Herbal Blend pun boleh guna untuk Chicken Pox

.

10 Manfaat Herbal Blend yang buat Ibu-ibu Jatuh Cinta :

.

.

Demam pun boleh guna Herbal Blend Cream ?

.

10 Manfaat Herbal Blend yang buat Ibu-ibu Jatuh Cinta :

.

.

10 Manfaat Herbal Blend yang buat Ibu-ibu Jatuh Cinta :

Jom dapatlan Herbal Blend Cream nie

 

Nak dapatkan Herbal Blend Cream pelbagai guna nie? Contact Mira tau.

Atau klik pada link ???
Mira 012 531 9097(klik je k)

 

Rujukan :

  1. Shaklee Malaysia
  2. Blog : 1) lovesihatblog 2) ibuzarith.com