Bagus sangat ke Vitamin Shaklee ni ?

Bagus sangat ke Vitamin Shaklee ni ?Hari ni Mira kongsikan pengalaman Mira sendiri sepanjang Mira mengenali Shaklee.

.

Bukan cerita yang dibuat-buat. My step by step journey with Shaklee. Ia bukan setakat kisah yang BEST je, tapi perjalanan sebenar. Ada juga healing crisis yang Mira alami sendiri.

.

Mira mula mengambil Shaklee on April 2017. Started with ESP and Omega Guard as suggested by gyne, Doktor Madhulika from Manipal Hospital , Klang. Mira tanye jugak doctor, tak perlu ke Vitamin C ?? Doktor said, you makan je buah, tu dah cukup.

.

So thats the main reason why i started only with ESP and Omega Guard. Mira consult doktor dulu baru berani ambil sebarang supplement coz takut juga nak consume makanan tambahan nie.

.

.

Bagus sangat ke Vitamin Shaklee ni ? :

Energizing Soy Protein (ESP) dan Omega 3 (Omega Guard) as a start

 

Bagus sangat ke Vitamin Shaklee ni ?
ESP dan Omega Guard

 

Susu badan jadi pekat

Mira amalkan ESP & Omega Guard. Apa kesan die ??? Anak Mira yang umur 2 tahun tetiba STOP susu formula dan nak susu badan balik. Sebab utama? Susu badan makin pekat compare waktu dlu.

.

This was observed on the very early stage Mira amalkan ESP dan Omega Guard. I was warded during that time.

.

.

Kulit muka semakin cantik

After 3 months amalkan ESP dan Omega Guard, kulit muka Mira yang kering since 1st pregnancy, dah getting better. Dah tak bercapuk-capuk kekeringan sangat. Kasar-kasar sikit tu still ada tapi banyak juga dah berubah. Kiranya kulit mula jadi licin semula.

.

.

Kurang rambut gugur

Bagus sangat ke Vitamin Shaklee ni ?
Tiap kali sikat je rambut, mesti banyak rambut gugur pada sikat.. Stress tau!

 

Another one significant improvement was, kurang rambut gugur berpantang kali ke-2 nie. Bukan tak ada rambut gugur langsung, ada tapi tak la sebanyak waktu lepas berpantang anak pertama.

.

.

Energy level tinggi, Mampu puasa di bulan Ramadhan

.

Bukan tu jer, energy level pun lain macam. Very energetic. Paling best, Mira dah boleh puasa during Ramadhan tough Mira menyusukan babies. Habis berpantang 100 hari, Ramadhan pula menyusul. Ingatkan burn lagi Ramadhan kali ni seperti 2 tahun sudah tapi Alhamdulillah, Allah beri kekuatan luar biasa.

.

Not only fasting during Ramadhan, siap boleh berdiri dan masak without pitam dan hadapi low blood pressure. Lepas berbuka memang pengsan la. That was during the 1st year Mira gunakan Shaklee dan yang Mira amalkan masa tu was ESP and Omega Guard sahaja as recommended by Doktor.

.

Tahun 2018 ni merupakan tahun ke-2 Mira berpuasa sambil menyusukan baby. Alhamdulillah this year Mira amalkan 3 Mighty Germs dan Set Essential Shaklee. Lebih bertenaga dan Ceria. Kalau last year, lepas berbuka je terus pengsan. This year, Alhamdulullah mampu melayan anak-anak sehingga kul 12 tghmalam. Lepas tu kene la tidur kan. Kul 4 dah nak bangun masak pula.

 

Bagus sangat ke Vitamin Shaklee ni ?
3 Mighty Gems yang Mira dapatkan untuk berpuasa tahun 2018 ni. Sangat membantu tau.

 

Bagus sangat ke Vitamin Shaklee ni
Daily Essential Set

.

.

Bagus sangat ke Vitamin Shaklee ni ? :

Introduction of Ostematrix (Calcium Pill with Magnesium and Vitamin D)

.

Kenapa Mira tambah Osteomatrix ?

.

Bagus sangat ke Vitamin Shaklee ni ?
Osteomatrix, Pil Klasium berMagnesiaum dan berVitamin D

 

Adding in Ostematrix in my list of supplements. Mira ambil Ostematrix untuk rasa sendiri betul ke bagus sangat.  Actually doctor ada prescribe another Calcium pill yang jauh lebih besar saiznya dan jauh lebih tinggi kandungan kalsium dalam setiap pil.

.

Tapi sebab bile baca tentang Osteomatrix ni, ramai sangat cakap yang ia sangat bagus. Lagi pun Mira sangat susah nak telan pil kalsium yang doktor recommend tu. Gedabak sangat saiz die and always end up dalam tong sampah pill tu sebab Mira tak boleh nak telan.

.

.

Apa impak lepas try Osteomatrix nie ???

 

Kejang Kaki Hilang dan Mudah ke toilet

Kejang kaki memang dah tak ade lagi lepas amalkan Osteomatrix. Not only that, bangun pagi, senang je nak gi toilet. Tak la susah sangat nak melawas.

.

.

Sakit Pinggang berkurang

.

Bagus sangat ke Vitamin Shaklee ni ?
Sakit belakang terutama bila membongkok

.

Paling terasa, sakit pinggang pun makin susut dan menghilang. Kalau masa berpantang, lepas mandikan baby, rasa nak tercabut tau pinggang nie. Kalau dah membongkok tu, nak luruskan balik, ambil masa dekat 10 ke 15 minit kot. That was what i felt previously.Alhamdulillah getting better lepas amalkan Osteomatrix.

.

.

Mudah bangun pagi, sakit badan dah tak ada

.

Kekadang suami pun macam pelik, ok je tengok Mira dukung baby lama-lama. Dah tak banyak complain sakit sini dan sakit sana. Thanks sebab sudi belanja Vitamin very month yer Encik Suami. Even rasa bertenaga dan mudah je nak bangun pagi-pagi walaupun sleeping position memang lari.

.

Kebas tangan dan kaki hilang

.

Kebas tangan kanan pun hilang.,tapi berbisa pada tangan kiri masih ada lagi. Mira alami kebas-kebas tangan pada kedua-dua belah tapak tangan. Punca utama mungkin kerana Mira tak berpantang dengan betul. Walaupun ada orang datang mandikan baby, Mira still perlu siapkan air mandi untuk baby dan kemas lepas baby habis mandi.

.

Bagus sangat ke Vitamin Shaklee ni ?
Kebas-kebas Tangan

 

Berpantang tu boleh dikatakan ala kadar je. Tak la strict sangat seperti orang dulu-dulu. Everyday memang mandi sebab tak tahan badan berbau dan rasa tak selese. So padahnya, kebas-kebas pada kedua-dua tangan dan pada tapak kaki.

.

.

Bagus sangat ke Vitamin Shaklee ni ? :

Tinggalkan Omega Guard for 1 month

.

Rasa badan macam dah ok lepas habis berpantang so Mira pun tinggalkan Omega 3 atau Omega Guard. Mira tak nak la susahkan suami kan sebab Mira pun tak bekerja. Nak tau ape jadi ????

.

Kulit jadi kering

 

Bagus sangat ke Vitamin Shaklee ni ?
Kulit jadi kering. Muka, tangan dan kaki

 

Kulit Mira jadi kering sangat lepas Mira tinggalkan Omega Guard. Not only that, rambut pun banyak sangat gugur 🙁

.

Siku dan lutut nampak sangat keringnya. Sampai tahap if mira garu, memang dry skin tu boleh klua. Tangan atau kaki ni jangan la tersangkut mana-mana, senang sangat luka. Due to kesan-kesan tinggalkan Omega 3 nie, Mira request husband tuk add on semula Omega 3.

.

.

Bagus sangat ke Vitamin Shaklee ni ? :

Skip ESP pula untuk 1 bulan

.

Ada one time tu, Mira lupa nak order ESP tau. Nak tahu apa jadi ?

.

Jadi Tak Bertenaga.. Lembik..

.

no energy - Bagus sangat ke Vitamin Shaklee ni ?

.

Jadi sangat-sangat lembik. Tenaga ke laut, dah la MIra susukan 2 babies waktu tue. Perut pula cepat sangat lapar dan masuk je tengahari, Mira memang flat..

.

Petang confirm tidur dan malam pun tak bertenaga macam selalu. Since then, memang ensure ESP dan Omega Guard antara yang Mira akan masukkan dalam Shopping Chart during online shopping. I have learn my lesson.

.

For those yang having cukup Protein dan nutrisi lain, not having ESP maybe is not the main issue. As Mira ni breastfeeding mother so i really need extra Protein. Ibu Menyusu perlukan 2 kali ganda protein tau berbanding dewasa yang lain.

.

Suami sebenarnya tak kisah pun isteri nak ambil apa pun, Isteri die je yang ngada-ngada. Hihihihi. Alhamdulillah dapat Encik Suami yang understanding.

.

.

Bagus sangat ke Vitamin Shaklee ni ? :

Additional of Alfalfa Complex during Ramadhan

.

During Ramadhan, Mira dah boleh berpuasa seperti biasa. Alhamdulillah sangat. During that time Mira still menyusukan both babies so kerisauan bekalan susu tak cukup tu still ada. Lagi pun since Mira duduk rumah je, Mira memang tak buat stok susu.

.

Bagus sangat ke Vitamin Shaklee ni ?
Alfalfa Complex by Shaklee

 

Base on few readings and advice dari group Shaklee, Mira decide untuk add in Alfalfa Complex. So list of supplement Mira bertambah lagi la. ESP + Omega Guard + Osteomatrix  + Alfalfa Complex. Mula-mula tu beli Alfalfa Complex yang small size je. Cukup la untuk sebulan usage sebab namanya pun nak mencuba kan.

.

.

Susu badan maintain sehingga waktu berbuka. Boleh terasa berat susu tu even dah petang

.

Normally masa puasa di bulan Ramadhan ni, by waktu petang, dah terasa susu makin berkurang. Tapi with Alfalfa, susu maintain sehingga waktu berbuka on the 1st day itself.

.

Not only that, Alfalfa ni pun bantu hilangkan bau badan dan masalah keputihan tau. But Mira stop bile lepas raya, rasa macam dah tak perlu.

.

And tau tak, Mira purchased a big bottle few months after that sebab baby ada Mild Eczema. Alfalfa really help to detox in case Mira termakan makanan yang menyebabkan kegatalan pada baby. Makan still kene jaga tau.

.

On top of that, Mira still continue with Omega Guard as it is very useful to deal with inflammation due to eczema.

.

Ada separuh pengamal Shaklee tak galakkan ambil Alfalfa jika anak ada Eczema. Mira ambil semua Alfalfa ni after baca banyak testimoni dan home remedies for Eczema.

.

Kebanyakan mereka mendapati Eczema berkurang lepas amalkan Supplement atau makan direct Alfalfa Sprout. Even ada yang buat mandi tau Alfalfa ni. Dorang hancurkan dan buat air rendaman. That one Mira tak try.

.

.

Bagus sangat ke Vitamin Shaklee ni ? :

Tambah Vitamin B-Complex dan Vitamin C

 

Overall lepas amalkan Vitamin Tambahan Shaklee ni, badan rasa semakin best dan sihat. Then sebab dah rasa macam semakin ok, Mira ambil pula Vitamin B Complex dan Vitamin C.

.

Sebab ape ambil ?? Sebab Mira tau makanan Mira tak boleh nak support nutrisi ni. Buktinya, Mira still tak puas hati dengan kulit Mira. Not only that, base on my reading, Vitamin B Complex ni bagus untuk masalah sendi-sendi dan good for skin, hair and nails. Vitamin C pula? For my babies and myself la kan.

.

Masa ni Mira still buat dropship barang kanak-kanak so ada la duit lebih. Apa lagi. Mira order la Vitamin B Complex dan Vitamin C. Masih lagi tak nak susahkan suami.

.

Orang dah biasa kerja ni, dah biasa ada duit sendiri. Tak suka nak menyusahkan suami. Tapi at last i drop my dropship business and join business Shaklee pula sebab dah dapat impakyang sangat BEST dengan Shaklee.

.

.

Healing Crisis lepas amalkan Vitamin B Complex

.

Apa effect yang Mira rasa lepas amalkan Vitamin B Complex ni???? Hihihihi. I am having Healing Crisis for 2 weeks!!! Mira dulu memang aktif masa zaman sekolah rendah dan sekolah menengah. Main handball semua so jatuh-jatuh tu perkara biasa.

.

Kaki kanan bengkak

Kaki Mira bengkak di kawasan yang selalu sakit waktu main sport zaman sekolah. Rupenyer Vitamin B tu pergi repair urat-urat kat kaki yang memang alwz sakit waktu sekolah dulu. 2 minggu jalan terjengket-jengket. Nak turun naik tangga memang susah. Dah la ada babies. Tapi hadap jugak sebab yakin Vitamin B Complex ni akan dapat bantu Mira.

.

Mira consult juga Master Ira, senior Mira kat UTP dulu since Mira beli Vitamin ni pun through her. Tapi lepas 1 month, Mira terus dah pandai order online. Godek-godek sikit Shaklee2u tu, then dah boleh order online. Try and error jugak la.

.

.

Amalkan Supplement ni perlu minum air yang cukup

.

Bagus sangat ke Vitamin Shaklee ni ?
Air perlu cukup jika amalkan Supplement

 

Mira keep on consume Vitamin B Complex dan Vitamin yang lain and seperti advice Master Ira, I keep on drinking more water. 3 Liter tau paling kurang. Bukan mudah mula-mula tau. Naik sebu jugak perut nie.

.

.

Kebas dan Berbisa pada tangan kiri semakin berkurang

.

Tak lama lepas tu, Kebas dan Berbisa tangan Kiri Mira recover bit by bit dan terus hilang! Terus jatuh cinta dengan Vitamin B. Tau tak, sebelum ni, kalau nak masak pun bercinta tau. Nak ambil ikan or ayam dari fridge tu pun nak kene kuatkan semangat. Sakit sangat tangan tau.

.

.

Dah boleh kawal kemarahan

.

Lepas amalkan Vitamin B Complex ni, Mira pun dah macam boleh kawal rasa marah bile anak menguji kesabaran, tetiba macam fikir jauh pulak, hihihi..

.

Kulit makin cantik

.

Masa ni Mira consume ESP + Vit B + Vit C + Oste + Omega Guard dan Alfalfa. Kulit makin cantik. Kulit kering makin kurang. Tumit kaki yang pernah terbelah dan luka sebab kekeringan makin OK !!

.

Dah tak sakit dah 🙂 Luka akibat kene minyak panas masa masak pun cepat recover.. happy giler tau. Mira dah ambil semua Essential Set except Vitalea.

.

.

Bagus sangat ke Vitamin Shaklee ni ? :

Vitalea dan GLA

.
Masalah kulit Mira boleh cakap 70% dah ok. Nak tggu 100% kene la consistent all vitamins kan dan kene add in Collagen if nak speedy recovery. 

.

Then Mira add Vitalea dan GLA bulan Nov 2017. Kenapa ada GLA pulak nie ?? Sebab promosi bulan Nov 2017 la. Beli Essential Set with 100UV, dapat beli GLA at 20% discount.

.

Tak kan nak lepaskan peluang kan. Ni namanyer rezeki. And Mira tau sangat yang GLA nie salah satu items untuk mereka yang jaga kecantikan.. 🙂

.

.

Rambut kurang gugur, Alahan pada jari hilang

.

Lepas 3 minggu amalkan Vitalea dan GLA, Mira observed, Rambut makin kurang gugur. Alahan pada jari manis makin hilang perlahan-lahan dan terus larikan diri 🙂 

.

Alahan pada metal actually. Mula-mula ambil GLA dan Vitalea, tempat alahan tu jadi gatal semacam dan kemerah-merahan. Pedih giler, merah menyala-nyala gitew.

.

.

Bagus sangat ke Vitamin Shaklee ni ? :

Senggugut makin menjauh bila amalkan B Complex + GLA + Osteomatrix

 

Mira dari zaman anak dara dulu atau lebih tepat sejak zaman sekolah dulu memang alami senggugut teruk. Sampai tak leh nak jalan. Lepas bersalin anak ke-2, senggugut berkurang sikit tapi rasa sengal pada sendi-sendi pula datang.

.

Kalau berdiri, if tak kuat, boleh terduduk dibuatnyer. Memang tak boleh gi jalan-jalan kalau period 1st day till 3rd day.

.

Alhamdulillah sekarang Mira dah boleh gi jalan-jalan walaupun tengah period. Macam biasa la 1st day memang sakit. Bangun je, terus telan B Complex + GLA + Osteomatrix.

.

Then rest kejap dan lelapkan mata. Bila bangun semula tu, Alhamdulillah, sakit perut pun kurang, sakit-sakit pada sendi macam sakit nak bersalin tu pun kurang atau hampir takde. So ape lagi, tengah cuti-cuti ni, Mira ajakla suami gi jalan-jalan.

.

.

Bagus sangat ke Vitamin Shaklee ni ? :
Nak rasai Excitement yang Mira rasa lepas kenal Shaklee ?

 

Korang nak rasa apa yang Mira rasa ?? atau Looking forward nak cuba Set Berpantang / Set Penyusuan Lengkap Shaklee ? Atau berminat nak cuba Essential Set Shaklee ??

.

Contact Mira tau. Mira gtau macam mana nak enjoy harga ahli.. Jom join  jadi ahli and become my business partner. Lets strive to be Healthier !

.

Mira, 012 531 9097.

Atau klik pada link ni untuk whatsapp Mira terus 

 

 

Ibu Menyusukan Bayi pun mampu berPuasa dan berTarawih

Ibu Menyusukan Bayi pun mampu berPuasa dan berTarawih. Percaya ke tak ? Ini la kenyataannya.
.55af528d91039b8d473383e80a4c5872?s=26&d=mm&r=g - Ibu Menyusukan Bayi pun mampu berPuasa dan berTarawih
.

Ibu Menyusukan Bayi pun mampu berPuasa dan berTarawih :

Pengalaman Puasa semasa zaman kanak-kanak dan sebelum kahwin.

.

Ibu Menyusukan Bayi pun mampu berPuasa dan berTarawih
Si kecil ni pun terawehjuga ke? Alhamdulillah

 

Rugi sangat bila masuk Ramadhan ni tapi tak dapat nak Teraweh. Tu yang Mira rasa sebab Ramadhan ni datang setahun sekali jer. Teringat pula dulu, waktu sarat ngandung, Mira still ikut Abah gi Surau tuk teraweh tapi solatnyer duduk la.
.
Memang even before kahwin dulu, memang suka ikut Abah gi teraweh. Jadi peneman Abah. Kalau Wan datang Melaka dulu pun, Mira dan Wan jalan kaki ke Surau terdekat untuk Teraweh.
.
Kalau stay kampung dulu pun memang ikut Wan gi surau tepi ladang getah Wan tue. Seronok sangat. Walaupun surau kecik je tapi penuh. Masa tu la belajar ade Moree semua tue.
.
.

Ibu Menyusukan Bayi pun mampu berPuasa dan berTarawih :

Tak pergi teraweh di surau tapi buat di rumah.

.
Pernah je tak pergi masjid atau surau untuk Teraweh. Masa tu sibuk buat bisnes during Ramadhan tapi bila larat ada juga buat kat rumah.

Ibu Menyusukan Bayi pun mampu berPuasa dan berTarawih
Zaman berniaga dulu teraweh kat rumah je. Kekadang je gi Surau dengan Abah

.
Bila dah jadi seorang ibu, Teraweh memang kat rumah je la. Tak larat nak kejar si comel nie. Silap-silap jadi tarzan kat surau atau masjid. Menyusu dan puasa ni bukan mudah. Agak berat bagi Mira sebab penat die memang lain macam.
.
.

Ibu Menyusukan Bayi pun mampu berPuasa dan berTarawih :

Pengalaman Berpuasa tahun 2018.

Masa mula-mula puasa, Teraweh pun tertinggal sebab tak larat sangat. Lepas berbuka terus pengsan. Silapnyer sebab ESP Mira dah habis 🙁 So berpuasa tanpa ESP memang bertambah kepenatannya.
.

Ibu Menyusukan Bayi pun mampu berPuasa dan berTarawih
Penat berpuasa sampai pengsan lepas berbuka. Adik ni pengsan jugak ke? hihihi

.
Feel berpuasa dengan ESP dan tanpa ESP memang jauh beza. Bila ada ESP, tenaga tu sentiasa ada. Boleh tidur sehingga 12 tengahmalam pun. Tapi bila ESP tak ada, lepas berbuka terus rasa nak pengsan.
.
.

Ibu Menyusukan Bayi pun mampu berPuasa dan berTarawih :

Special tahun ni ada 3 Mighty Gems.

Tahun ni selain amalkan Set Penyusuan Shaklee, Mira tambah lagi satu, Performance Drink atau kami panggil PD. Sungguh, memang kurang sangat rasa dahaga bila consume PD di bulan Ramadhan nie. Bila berbuka dengan kisaran buah-buahan dan PD, rasa sangat segar dan rasa bertenaga semula.
.

Ibu Menyusukan Bayi pun mampu berPuasa dan berTarawih
3 Mighty Gems yang Mira dapatkan untuk berpuasa tahun 2018 ni. Sangat membantu tau.

 

Ada orang persoal juga kenapa nak bergantung pada supplement untuk hidup. My answer would be, these supplements make me healthier. I can perform better and more energetic.
.
.

Ibu Menyusukan Bayi pun mampu berPuasa dan berTarawih :

Keperluan Supplement untuk mereka yang inginkan.

.
Usaha untuk jadi lebih sihat tu pun perjuangan juga kan. Bila lebih sihat, badan jadi lebih kuat. Bila sihat, kita mampu beribadah dengan lebih baik. Semoga kesihatan yang bertambah baik nie kita sulami dengan ibadah untuk mendapat rahmat dan kasih sayang Allah.
.

.images 2 - Ibu Menyusukan Bayi pun mampu berPuasa dan berTarawih

Ibu Menyusukan Bayi pun mampu berPuasa dan berTarawih :

Pernah tinggalkan puasa Ramadhan selama 2 tahun.

.
Mira sendiri dah rasa perbezaan puasa dengan supplement dan tanpa supplement. Memang jauh beza. Mira tinggalkan puasa di bulan Ramadhan selama 2 tahun disebabkan tak larat due to pregnancy dan menyusukan baby during 1st year dpt baby.
.
Tahun 2017 merupakan tahun pertama Mira berpuasa dalam keadaan baru habis berpantang dan menyusukan 2 baby at the same time. Masa tu Mira ambil ESP sahaja before add Vitamin yang lain.
.
Alhamdulillah dapat bertahan sehingga berbuka. Pukul 5 tu masih ligat di dapur. Mak mertua pun perasan memang ada perbezaan dengan tahun-tahun sebelum tu.
.
Dulu pukul 2 pun dah tak larat. Tahap sampai takleh nak jalan sebab pitam. Paling lama Mira boleh bertahan pun sampai pukul 5 petang. Actually suami dah pesan tak perlu puasa tapi sebab dah terbiasa kan berpuasa di bulan Ramadhan, rasa rugi pula kalau tak puasa.
.
Ini pengalaman Mira sendiri. Mira tak kata semua orang mesti ambil supplement. Ia bergantung kepada keperluan badan kita.
.
.

Ibu Menyusukan Bayi pun mampu berPuasa dan berTarawih :

Ramadhan berbaki 9 hari lagi

Ramadhan berbaki 9 hari lagi. Semoga kita boleh lebihkan lagi ibadah. Ada yang nak dapatkan ESP, PD atau Milk Shakes untuk lebih bertenaga di bulan Ramadhan nie?
.
Even bila Ramadhan dah meninggalkan kita, kita boleh amalkan pemkanan yang sihat untuk stay healthy. Pm Mira untuk dapatkan any of the products k.
.

Ibu Menyusukan Bayi pun mampu berPuasa dan berTarawih
Set Berpuasa dengan penuh tenaga by Shaklee

Gambar atas ni merupakan antara produk Shaklee yang memang laku keras sepanjang bulan Puasa. Boleh diamalkan semasa berpuasa di bulan Ramadhan dan pada hari-hari biasa terutama bagi mereka yang sentiasa kepenatan.

 

 

Ibu Menyusukan Bayi pun mampu berPuasa dan berTarawih :

Testimoni

Ibu Menyusukan Bayi pun mampu berPuasa dan berTarawih
Kanak-kanak serta dewasa pun boleh amalkan Meal Shake ni sepanjang berpuasa

 

Ibu Menyusukan Bayi pun mampu berPuasa dan berTarawih
Testimoni CoQ-Trol. Kini lebih bertenaga

.

Ibu Menyusukan Bayi pun mampu berPuasa dan berTarawih
Manfaat PD dan ESP kepada Ibu Menyusu

Ibu Menyusukan Bayi pun mampu berPuasa dan berTarawih
Bertenaga sepanjang hari dengan PD by Shaklee.

.
.

Ibu Menyusukan Bayi pun mampu berPuasa dan berTarawih :

Hubungi Mira dan dapatkan Set Penyusuan atau Set Berpuasa dengan Bertenaga

.

Hubungi Mira untuk dapatkan Set Penyusuan, Set Berpuasa atau sebarang produk Shaklee pada harga yang berpatutan. Nak jimat lagi, boleh join sebagai ahli dan beli pada harga ahli. Ada Free Gift menanti 🙂

.

Semua ordering yang dibuat melalui Mira kan dihandle dan diuruskan oleh pihak Shaklee dan ada jaminan di atas setiap barang semasa tempoh penghantaran. If barang sampai dalam keaddan yang rosak, boleh inform dan kita boleh complain dan Shaklee akan berikan Set yang baru, 🙂 Best ke BEST?

.

Yang nak COD, Mira tawarkan khidmat COD sekitar Bandar Puteri Klang. Tapi kene inform dan once stok available, Mira akan COD terus ya. Kene order dulu sebab Mira memang elak simpan stok yang banyak. Stok hanya untuk kegunaan sendiri dan pelanggan tetap sahaja.

.

Mira  012 531 9097  atau klik pada link ini

 

Keperluan Air dan Ibu Menyusu

Keperluan Air dan Ibu Menyusu ni tajuk yang popular di kalangan ahli #ProjekSyoknyaMenyusu. Secara purata orang Dewasa memerlukan 8 gelas air sehari iaitu 1 gelas bersamaan dengan 8 ounce air atau 236.5ml air. Pengambilan 8 gelas sehari hampir menyamai 2L air.

.

.

Keperluan Air dan Ibu Menyusu :

Ibu Hamil dan Ibu Menyusu memerlukan lebih air.

.

Ibu Hamil dan Ibu yang menyusukan bayi memerlukan air minuman yang jauh lebih tinggi. Ibu Menyusu dinasihatkan untuk mengambil 32 ounce lebih banyak dari purata pengambilan air oleh dewasa normal.

.

Ini bermakna, Ibu yang menyususkan bayi memerlukan hampir 100ounce air atau hampir bersamaan dengan 3L air sehari. Jumlah yang sama dinasihatkan untuk diambil oleh ibu yang hamil.

.

.

Keperluan Air dan Ibu Menyusu :

Faktor yang menentukan keperluan air dalam badan.

.

Setiap individu adalah unik, begitu juga dengan keperluan air untuk setiap individu. Bila kita bincangkan orang dewasa memerlukan hanya 2L air sehari, ia adalah very subjektif kerana keperluan air dalam badan juga bergantung kepada faktor-faktor berikut :

.

Keperluan Air dan Ibu Menyusu :

Aktiviti Senaman atau Aktiviti Fizikal

 

Keperluan Air dan Ibu Menyusu
Mereka yang aktif bersukan memerlukan air yang lebih banyak. Performance Drink antara yang membantu

 

Semasa latihan fizikal, adalah lebih baik mengambil minuman sukan yang mengandung natrium, kerana ini akan membantu menggantikan natrium yang hilang dalam peluh, menyediakan glukosa untuk mengelakkan keletihan dan mengurangkan risiko hiponatraemia, yang boleh mengancam nyawa.

.

Keperluan Air dan Ibu Menyusu
Performance Drink (PD) by Shaklee

 

Cecair dalam badan juga perlu diganti selepas bersenam. Sukan yang berbeza mempunyai cadangan pengambilan cecair tertentu. Adalah sangat penting untuk mematuhi jadual cadangan pengambilan cecair untuk memastikan pengambilan air yang mencukupi sebelum, semasa dan selepas melakukan aktiviti fizikal.

 

Keperluan Air dan Ibu Menyusu
Atlet Malaysia pun consume PD?? Awesome ?

.

.

Keperluan Air dan Ibu Menyusu :

Suhu Persekitaran

.

Keperluan Air dan Ibu Menyusu
Suhu persekitaran memainkan peranan penting dalam menentukan keperluan bendalir dalam badan

.

Cuaca panas atau lembap meningkatkan kehilangan cecair dalam badan melalui perpeluhan dan ini mengakibatkan kita perlu mengambil air atau cecair tambahan.

.

Udara yang dipanaskan juga boleh meningkatkan kehilangan cecair melalui perpeluhan dan melalui kulit semasa musim sejuk. Altitud lebih tinggi daripada 2500m boleh mencetuskan peningkatan kencing dan pernafasan yang lebih pantas, yang mungkin juga menyebabkan peningkatan kehilangan bendalir.

.

.

Keperluan Air dan Ibu Menyusu :

Tahap Kesihatan Individu

.

Tahap kesihatan seseorang juga menentukan kandungan bendalir yang diperlukan oleh badan. Sebagai contoh, seseorang yang demam terdedah kepada kehilangan bendalir atau air sebanyak 200ml / hari untuk setiap peningkatan dalan Darjah Celcius.

.

Keperluan Air dan Ibu Menyusu
Selalu sakit? Kerap sakit?

 

Muntah-muntah dan cirit-birit juga boleh menyebabkan kehilangan cecair yang tinggi dan ia memerlukan penggantian cecair terancang dan / atau agresif.  Dalam kes ini, minuman gantian yang diambil secara oral menjadi sangat penting untuk mencegah dehidrasi.

.

Keadaan lain seperti jangkitan pundi kencing, batu pada saluran kencing, gout dan sembelit juga memerlukan pengambilan air atau cecair yang lebih. Perlu diingat bahawa tidak semua penyakit memerlukan peningkatan keperluan bendalir dalam badan. (kegagalan jantung, dan beberapa gangguan buah pinggang, hati dan adrenals mungkin memerlukan sekatan dalam pengambilan cecair / bendalir)

.

.

Keperluan Air dan Ibu Menyusu :

Fisiologi iaitu Kehamilan atau sedang Menyusukan Bayi

.

Keperluan Air dan Ibu Menyusu
Ibu Hamil memerlukan air yang lebih daripada dewasa normal

 

Walaupun keperluan air semasa hamil biasanya tidak meningkat dengan ketara, tambahan 1 liter bendalir secara purata, diperlukan semasa laktasi atau penyusuan.

.

Keperluan Air dan Ibu Menyusu
Ibu yang Menyusukan Bayi  / Breastfeeding Mom

 

Institut Perubatan mencadangkan agar wanita mengandung sepatutnya mengambil 2 hingga 4 liter (kira-kira 10 gelas 250ml) cecair setiap hari dan wanita yang menyusu mengambil antara 2.7 liter ke 3 liter cecair tambahan mengikut kadar kehausan (kira-kira 12 gelas 250ml) cecair sehari.

.

.

Keperluan Air dan Ibu Menyusu :

Tanda-tanda Dehidrasi

 

Tanda-tanda dan gejala-gejala dehidrasi yang biasa termasuklah :

  • Rasa haus yang berlebihan,
  • Keletihan,
  • Sakit kepala atau Pening kepala
  • Mulut kering,
  • Kurang membuang air kecil
  • Otot menjadi lemah
  • Kulit Kering
  • Sukar buang air besar
  • Rasa tertekan

 

Dehidrasi yang ringan (dirawat dengan betul) jarang mengakibatkan komplikasi, tetapi kes-kes yang lebih teruk boleh mengancam nyawa, terutamanya di kalangan mereka yang sangat muda dan golongan orang tua.

.

.

Keperluan Air dan Ibu Menyusu :

Tips and Trick untuk galakkan pengambilan Air

 

1. Air adalah cecair terbaik untuk diminum. Hadkan pengambilan diuretik iaitu minuman soda, kopi dan alkohol. Minuman ini boleh mengakibatkan dehidrasi.

Keperluan Air dan Ibu Menyusu
Kesan pengambilan minuman berkefein

 

2. Gunaka botol atau gelas yang menarik. (Glass Jars, Lids and Straws)
Peminat Mason Jar ? Gunakan Mason Jar atau sebarang botol yang membuatkan anda rasa lebih seronok atau excited untuk minum.

Keperluan Air dan Ibu Menyusu
Mason Jar yang menarik buat kita lebih tertarik untuk minum? Bergantung kepada individu

 

3. Sediakan Air di pagi Hari
Sediakan bekalan air yang diperlukan untuk seharian. Letakkan di satu penjuru atau bag dan pastikan anda habiskan kesemua air tersebut menjelang petang atau malam

Keperluan Air dan Ibu Menyusu
Sediakan siap=siap air yang perlu diminum. Leboh praktikal untuk mereka yang stay at home atau bekerja di pejabat.

 

4. Trick Gelung Getah
Ini lebih sesuai untuk ibu-ibu yang always on the go. Letakkan gelung getah pada botol minuman anda sebagai “reminder” untuk ‘refill’ bekalan air minuman.

Setiap kali anda refill, remove atau keluarkan salah satu gelung getah. Make sure menjelang petang atau malam, tiada lagi gelung getah pada botol minuman anda.

Keperluan Air dan Ibu Menyusu
Gelung getah sebagai reminder berapa kali nak refill air

 

5. Install apps dalam telefon bimbit anda.

Terdapat sesetengah apps yang boleh bantu untuk remind kita untuk stay hydrated through out the day. Dapatkan apps tersebut dan makefull use f it untuk kesihatan badan anda.

 

Keperluan Air dan Ibu Menyusu
Antara apps yang boleh digunakan untuk monitor water intake

.

.

Baca lebih lanjut tentang kesan kekurangan air dalam badan dan kesan ke atas tulang di sini 

 

 

Rujukan

Rujukan pada 5 June 2018 di :

 

  1. https://www.motherrisingbirth.com/2016/04/how-much-water-should-i-drink-while-breastfeeding.html
  2. https://www.health24.com/Diet-and-nutrition/Beverages/Factors-that-influence-water-needs-20120721

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems ni Viral la pulak tetiba. Betul ke gabungan ketiga-tiga bahan ini mampu membuat anda kekal bertenaga sepanjang hari di bulan Ramadhan ?

 

b80d9892 54b8 41ba 9cbb 7be1f2b495bf 300x300 - Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
The Mighty 3 Gems by Shaklee

 

Jom kita reveal skit Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems yang Viral dan Famous nie.. Bukan untuk kekal bertenaga di bulan puasa je tau, bagus untuk kesihatan juga katanyer.. yang suka nak cantik-cantik tu pun wajib dapatkannyer.

 

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems : Energizing Soy Protein (ESP)

 

2f4a77c2 3f33 489d 8b0a 326c4795a770 300x300 - Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
ESP bantu kekal bertenaga di bulan Puasa

 

Apa yang Special sangat dengan ESP ni sampai jadi Viral ? Apa beze ESP dengan Serbuk Protein yang lain? Jom kita tengok satu-satu keistimewaan ESP by Shaklee.

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems :

KeISTIMEWAAN Energizing Soy Protein (ESP) Shaklee

 

1.Shaklee menggunakan protein soya yang tidak-diubahsuai secara genetik (Bukan-GMO) di bawah Program Pengekalan Identiti (IPP).

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Protein Soy Non-GMO. Tidak diubahsuai secara genetik

 

2. Setiap hidangan membekalkan 14 gram protein berasaskan tumbuhan. Protein soya membantu menurunkan paras kolesterol*.

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Membekalkan 14g Protein bagi setiap hidangan

 

3. Mempunyai skor PDCAAS (Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score) 1.0 – penarafan yang tertinggi dan bersamaan dengan skor yang diberikan pada protein haiwan.

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Kualiti Protein yang sama seperti protein dari haiwan

 

4. Membekalkan 9 asid amino.

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Membekalkan 9 Asid Amino yang tidak dihasilkan oleh badan

 

5. Tinggi dengan kalsium yang membantu perkembangan tulang dan gigi yang kuat.

 

 

 

ESP membantu kita kekal bertenaga sepanjang hari. Pengambilan makanan berprotein tinggi di waktu sahur boleh membantu mengurangkan rasa lapar pada jangka masa yang lebih lama.

 

Nak senang faham macam nie,  bila kita ambil nasi pada waktu sahur, kita akan cepat rasa lapar.  jika dibandingkan dengan pengambilan sahur dengan makanan tinggi protein seperti ESP. Lagi pun ESP nie Glisemik Index die rendah, tu yang kita rasa kenyang lama.

 

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems :

ESP dengan Glisemik Indeks yang Rendah

 

Indeks Glisemik (GI) menunjukkan kesan makanan ke atas gula dalam darah. Karbohidrat yang terurai dengan cepat menyebabkan paras gula darah anda naik mendadak dan kemudiannya menurun dengan pantas, menjadikan anda letih, mudah rasa terganggu dan lapar.

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
ESP dengan tahap Glisemik Indeks yang Rendah

 

Makanan protein soya segera dengan indeks glisemik rendah membantu memastikan paras gula dalam darah kekal stabil,membantu mengekalkan tenaga, mengekalkan rasa kenyang yang lebih lama dan bermanfaat untuk mengurangkan berat dan mengekalkan kesihatan jangka panjang.

 

Maknanya bila kita bersahur ngan ESP kita akan lambat rasa lapar. Bukan orang dewasa je boleh consume, remaja dan anak-anak atas 2 tahun pun boleh tapi MilkShake lebih baik untuk kanak-kanak. Nanti kita tengok kenapa yer.

 

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems :

ESP kaya dengan Protein dan Kalsium

 

Cantik dan Sihat dengan ESP

Protein yg baik akan membantu menyerap kolestrol, dan mampu mencantikkan kulit serta menganjalkan payudara ?. Bonusnya raya nanti semakin cantik berseri semua yang amalkan ?.

 

Nak-nak yang dah gunakan Skincare YOUTH. Confirm kulit jadi cantik berganda-ganda. Nak-nak geng-geng Shaklee  ?. Mereka ni tak risau langsung kalau gunakan produk Shaklee sebab semua dah aware produk Shaklee are all from nature.

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Kajian Klinikal membuktikan YOUTH sangat berKESAN untuk meremajakan kulit anda

 

Bulan May 2018 ni pun Skincare YOUTH tengah promosi. Dapatkan Complete Set YOUTH pada harga Starter Kit! Dapat Free Radiant C & E. Only at RM1070.60 with all the freebies!

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Promosi Skincare Shaklee yang Terbaru dan Terhangat di pasaran! Promosi berakhir 31 May 2018

 

Apa yang free tue.. Jom tengok :

  • Free Delivery
  • Free Membership (RM1070.60 harga ahli Starter Kit tau)
  • Free Radiant C & E worth RM349.80
  • Free 5% BONUS to your account. (Membership benefit)

 

 

Tenaga Maintain sepanjang hari dan Susu Ibu semakin Meriah

 

ESP ni beri bonus berganda kepada ibu-ibu hamil dan yang menyusukan baby tau. Ibu-ibu menyusu mesti risau susu berkurang bila berpuasakan.. Ibu hamil pula risau tak larat nak puasa dan bimbangkan baby dalam perut.

 

Both Mira dah pernah alami dulu dan akibatnya 2 tahun Puasa Ramadhan dikorbankan. Tu semua kisah sebelum kenal ESP tau. Bila dah kenal, puasa tu dah macam perkara biasa jer. Stok susu sentiasa melimpah ruah. Alhamdulillah.

 

Dalam ESP ada gabungan kalsium dan protein yang menjadi makanan tambahan untuk penghasilan susu ibu yang berkualiti untuk si manja. So ibu-ibu menyusu tak perlu risau dah lepas ni. Boleh je susukan bayi dan berpuasa dengan adanya ESP.

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Berpuasa dengan penuh TENAGA walau menyusukan bayi

 

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems :

Testimoni ESP

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Bertenaga sepanjang berpuasa

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Happy giler bila gastrik hilang begitu saja dan boleh berpuasa semula ?

 

 

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems :

Performance Drink

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems :

Keistimewaan Performance Drink Shaklee

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Performance Drink by Shaklee

 

Tingkatkan prestasi untuk mencapai kemenangan yang diimpikan. Serlahkan prestasi terbaik anda dan kekalkan momentum. Dengan proprietari OPTI-Lyte™ campuran elektrolit ditambah dengan campuran unik karbohidrat untuk memberikan tenaga segera dan berterusan disamping menyokong penghidratan optimum.

 

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems :

Manfaat Utama Performance Drink Shaklee

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Performance Drink (PD) by Shaklee

 

Antara Manfaat Utama Performance Drink (PD) ni ialah :

 

1. Meningkatkan Daya Ketahanan Badan

Memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat, menggantikan air yang hilang sewaktu latihan fizikal, meningkatkan daya tahan otot dan memanjangkan waktu latihan tanpa mencederakan tubuh.

 

2. Membekal Tenaga & Daya Ketahanan Fizikal

Ia mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolism air dalam tubuh. Ia mengandungi potassium, kalsium, sodium, phosphorus, magnesium dan chloride.

 

Produk ini turut dirumus ekslusif untuk membekalkan tenaga fizikal terutamanya mereka yang menetapkan kawasan tropika dan mereka yang aktif dalam kerja harian

 

3. Mencegah Penyahhidratan

Mengurangkan kehausan, mencegah penyahhidratan, melembabkan kulit dan kelihatan muda

 

4. Mengekalkan Paras Gula

Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula darah yang penting bagi tenaga otot dan percepatkan sembuhan akibat kecederaan otot

 

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems :

Performance Drink (PD) menyegarkan

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Performance Drink (PD) berperisa oren yang sangat menyegarkan

 

Performance Drink (PD) nie ada rasa oren yang sangat menyegarkan. Kalau dah ada PD, tak perlu beli dan cari lagi 100 plus atau any isotonik drink di pasaran tau.

 

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems :

Performance Drink (PD) untuk Semua

 

Bagus untuk Masalah Cirit-birit

Selalunya bila terkena cirit-birit, doktor akan pesan untuk dapatkan 100plus sebab ia merupakan minuman isotonik. Dengan kehadiran PD, tak perlu lagi 100 plus yang tinggi kandungan gula tu ya.

 

Bila berbuka, mulakan dengan kurma dan PD. Then kalau nak minum yang manis-manis boleh la jugakan.. Kalau dah teringin tu minum je la kan.

 

Performance Drink boleh dibuat Smoothie

Ramai antara pengguna tegar Shaklee menggunakan PD ini untuk dicampur bersama smoothie ESP tau. Tambah rasa oren yang menyegarkan ?. Nak tambah buah oren pun boleh, kiranya kita add in fiber as well tapi kalau PD je yang ada, tambahkan 2 sudu je.

 

Performance Drink untuk Strok, Sawan dan Kuat Bekerja

Selain itu PD ini sangat bagus untuk mereka yang ada masalah strok dan sawan. Kekurangan elektrolit antara punca masalah ini tau. Mereka yang bekerja keras dan sering berpeluh juga bagus amalkan PD nie.

 

Testimoni Performance Drink

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Manfaat PD dan ESP kepada Ibu Menyusu

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Atlet Malaysia pun consume PD?? Awesome ?

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Bertenaga sepanjang hari dengan PD by Shaklee.

 

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems :

Meal Shakes

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Minuman berkhasiat, sedap dan berkrim serta sumber yang kaya dengan kalsium, serat dan protein. Sesuai untuk kanak-kanak, remaja dan juga dewasa di mana-mana sahaja. *

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems :

Keistimewaan Meal Shake Shaklee

 

Sumber yang baik bagi serat dan protein. Protein membantu membina dan memperbaiki tisu badan. Ia adalah penting untuk pertumbuhan dan perkembangan, membekalkan asid amino yang diperlukan untuk penghasilan protein.

 

Selain itu, Meal Shakes kaya dengan kalsium dan zink. Kalsium membantu membina tulang dan gigi yang kuat. Zink memainkan peranan yang penting dalam pertumbuhan.

 

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems :

Milk Shake untuk Semua

 

Meal shakes ni bukan saja sesuai untuk kanak-kanak, malah orang dewasa juga tau. Ia diperkaya dengan rasa Vanilla dan mempunya 19 vitamin & mineral penting.

 

Boleh elak sembelit

Meal Shakes kaya dgn kalsium dan serat, mmbantu mengelakkan masalah sembelit semasa puasa. Ia juga adalah sumber vitamin untuk keperluan harian yang tidak dapat dipenuhi semasa berbuka dan bersahur.

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Boleh diambil sebagai makanan tambahan untuk anak-anak yang susah nak makan

 

Campuran Smoothie yang menyegarkan

Mereka yang dah dapatkan ESp, PD dan Meal SHakes nie boleh la blend ketiga-tiga item ni untuk dijadikan smoothies. Rasa Oren Vanilla yang sangat sedap. Lagi best bila minum sejuk-sejuk ketika berbuka puasa ?.

 

Testimoni Meal Shakes

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Membantu kanak-kanak yang ada masalah sembelit

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Sistem Imun anak semakin baik selepas consume Meal Shake yang kaya dengan 19 Vitamin dan Mineral

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Selera makan anak naik. Tak ada masalah nak beri anak makan lagi.

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Anak berpuasa dengan semangat ?

 

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems : Dapatkan hari ini juga ?

 

Anda ingin kekal bertenaga sepanjang bulan Ramadhan? Jom dapatkan Set Berpuasa Shaklee.

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Set Berpuasa penuh Tenaga Shaklee

 

Anda boleh dapatkan kesemua produk ini sekali gus atau anda juga boleh memilih produk pilihan anda sendiri.

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems :

Pilih Set yang Terbaik untuk anda

 

Semua orang inginkan yang terbaik. Begitu juga kami di Shaklee. Jika anda ingin mencuba sebarang produk Shaklee, jangan malu-malu untuk pm atau hubungi Mira yer..

 

Di sini Mira pecahkan Set Tenaga atau Set Berpuasa kepada Set VIP, Set Gold dan Set Titanium. Anda boleh memilih mengikut budget dan kemampuan anda.

 

Set Titanium :

ESP + Vitalea Iron + Performance Drink (PD) + Meal Shakes + Vitamin C + COQ-Trol + Vitamin B-Complex + Omega Guard

 

Set Gold

ESP + Vitalea Iron + Performance Drink (PD) + Meal Shakes

 

Set VIP

ESP + Vitalea Iron

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems :

Hubungi Mira untuk mendapatkannya

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Mira merupakan Pengguna dan Pengedar Produk Shaklee

 

Mira merupakan Pengguna dan Pengedar produk Shaklee. Anda boleh hubungi MIra pada bila-bila masa dan kesemua produk Shaklee akan dipack dan dihantar oleh pihak Shaklee kepada anda.

 

Terdapat jaminan keselamatan untuk setiap produk yang dihantar. Jika terdapat sebarang kerosakan semasa anda menerima produk Shaklee, ambil gambar dan hantar kepada Mira. Nanti Mira akan salurkan kepada Shaklee dan anda berhak untuk mendapat ganti rugi barang.

 

 

Hubungi Mira atau Whatsapp sahaja.

Mira | 012 531 9097

(Hanya klik pada nombor bewarna BIRU untuk terus Whatsapp Mira ya)

 

Jadi ahli dan nikmati segala manfaat sebagai ahli Shaklee termasuk pembelian pada harga ahli. Hubungi Mira dan nanti Mira bantu anda ya.

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems, ESP, Performance Drink dan Milk Shakes