Susu Badan makin banyak, Kulit dan Badan makin Cantik

Susu Badan makin banyak, Kulit dan Badan makin Cantik dengan bantuan ESP. Mira Try 1 botol, terus jatuh cinta. ESP ni yang 1st skali Mira cuba atas recommendation Gyne. Up till now memang dah tak tinggal.

.

Susu Badan makin banyak, Kulit dan Badan makin Cantik
ESP dan Omega Guard as my 1st attempt with Shaklee as advised by Gyne

.

Bab susu badan, it play a major role. Providing sumber Protein yang badan perlukan untuk hasilkan susu ibu yang pekat dan banyak. Lain badan memang lain effect die, tapi consistent tu yang penting. Tu sebab up till now MIra consistent ambil ESP.

.

.

Susu Badan makin banyak, Kulit dan Badan makin Cantik :

My Own ESP effect

.

Nie experience Mira sendiri amalkan ESP ni tau. Ni yang Mira boleh recall and ingat dalam jiwa gitew..

,

.

ESP beri Tenaga

.

Before deliver, siap minum sejuk-sejuk lagi. Tambah Oat + Milo + Horlick. Ketul-ketul yang buat lagi sedap ?. Bukan sekadar untuk susu badan tau. Make our SKIN become healthy dan badan sentiasa bertenaga. Dah deliver pun penuh tenaga. Memang ada beza deliver tanpa ESP dan dengan ESP

.

Susu Badan makin banyak, Kulit dan Badan makin Cantik
ESP bantu bekalkan energy kepada badan

.

Ini la yang Mira ambil waktu berpuasa pun. Ramai feedback yang hilang terus lembik-lembik time puasa walaupun menyusukan baby. Bukan main cergas tubuh badan gerak ke sana ke mari walaupun penat bekerja dan uruakan rumahtangga.

.

.

ESP boleh guna sebagai Mask

.

Susu Badan makin banyak, Kulit dan Badan makin Cantik
Bukan ESP je boleh buat jadi mask tau, Alfalfa pun boleh

.

Ada jugak guna ESP ni buat Mask tau. Patut la muka dorang makin cantik. Bukan buat makan je, siap buat tepek-tepek kat muka rupanya. Klua semua blackhead kata mereka. Nak tahu resepinya? Jom dapatkan ESP dan Mira sharekan rahsianya dengan anda 🙂

.

.

ESP bantu hilangkan Gastrik

.

Susu Badan makin banyak, Kulit dan Badan makin Cantik
Bukan sekali makan je terus baik tau, perlu konsisten ambil everyday. Ni kan supplement, bukan ubat.

.

Consistent dalam pengambilan memang akan menampakkan hasil. Even sekarang Mira dah gastrik FREE. Boleh la bedal makanan yang pedas-pedas tanpa risau perut pedih 🙂 . Ada one day, Mira busy sikit so breakfast ke laut dan ESP pun tak sempat nak ambil, terus kene gastrik sebab perut kosong dari pagi hingga kul 2pm.

.

Macam-macam Mira minum tapi makin sakit. Last sekali Mira bancuh ESP pekat-pekat dan minum. lepas minum Mira terus baring dengan anak-anak. Alhamdulillah bila bangun, sakit perut akibat Gastrik tu dah hilang.

.

.

ESP bantu get back shape lepas bersalin

.

Susu Badan makin banyak, Kulit dan Badan makin Cantik
Get back shape dengan ESP. Kene tau cara pengambilan ESP yang betul dulu tau.

 

Selain tu, ESP ni antara element utama yang bantu Mira untuk turunkan berat badan lebih cepat lepas bersalin. Mira memang jenis chubby so bile dapat balik shape before kahwin tu, rasa happy giler.

.

Anak 1st dlu memang tak amalkan any supplement and it took me 1 year untuk dapatkan balik shape before pregnant tapi dengan ESP dan Set Penyusuan Shaklee, it took me 4 months to get back shape before pregnant and after 6 months, baju before kahwin dulu pun dah muat.

.

.

ESP bantu mencantikkan kulit

.

Susu Badan makin banyak, Kulit dan Badan makin Cantik
Kulit jadi cantik dengan ESP. ESP kan sumber Protein dan Protein adalah bahan asas kepada pembentukan sel

 

ESP ni asasnya Protein Soya yang Non-GMO. Lepas ambil ESP ni Mira boleh nampak perbezaan yang ketara pada tekstur kulit muka. Kulit makin anjal dan masalah kekeringan dah berkurang but for sure you have to drink a lot of water especially kalau breastfeeding ye. 3L sehari tu makin minima.

.

Selain tu masalah tapak kaki yang pecah-pecah pun mula berkurangan tau. Dah takde dah rekahan yang menyakitkan. Biasa la bila duduk rumah nie, banyak bende nak kene sental, so bahan pencuci antara sebab utama rekahan pada kaki. Nak cepat cantik lagi tumit kaki tu, leh sapu Herbal Blend. Its a multipurpose lotion yang sangat pekat.

.

.

Susu Badan makin banyak, Kulit dan Badan makin Cantik :

Niat nak susukan sendiri baby since masa mengandung lagi

.

Susu Badan makin banyak, Kulit dan Badan makin Cantik
Dah simpan niat nak susukan baby since baby dalam perut lagi

 

Mira dulu niat nak susukan sendiri baby sebab tau banyak kebaikan untuk bayi dan ianya sunnah as well kan. Orang kata susu ibu ni hak anak, so berdosa kalau kita tak beri. Tapi tak sangka rupanya ada banyak kebaikan untuk si ibu juga. Apa kebaikan untuk ibu ?

.

? Ibu lebih mudah back to shape
? Kurang risiko Kanser Ovari
? Kurang risiko Kanser Payudara

.

.

Susu Badan makin banyak, Kulit dan Badan makin Cantik :

Bila add in Set Penyusuan yang ada ESP manfaat die bertambah-tambah

.

Seriously manfaat breastfeeding nie sangat banyak tau. Nak-nak lepas Mira amalkan Set Penyusuan Shaklee. It is not only Milk Booster, it is more than that. Manfaat kesihatan yang paling utama plus kecantikan yang datang tanpa diundang. (sebab tak tau masa mula-mula.. hihihi)

.

.

Manfaat yang Ibu dapat bila berikan susu ibu dan amalkan Set Penyusuan Shaklee

.

Apa benefit yang Mira dapat dengan berikan Susu Ibu kepada anak-anak dan amalkan Set Penyusuan Shaklee nie ?

.

? Kulit ibu makin cantik
? Susu bertambah-tambah
? Badan ibu semakin bertenaga
? Ibu mampu puasa penuh di bulan Ramadhan walau baru habis pantang
? Gastrik ibu pun dah hilang
? Bukan sistem imun anak je makin kuat, ibu pun sama
? Masalah kebas-kebas masa berpantang dulu dah tak ada lagi.
? Steady je dukung baby lama-lama. Sakit pinggang tu dah lama tak ada
? Get in shape macam before pregnant in 4 months. (Dlu dekat setahun baru dapat balik shape tau )? Rambut kurang gugur dan cepat tumbuh

.

Best ke best Breastfeeding dengan Set Penyusuan Shaklee ??

.

.

Susu Badan makin banyak, Kulit dan Badan makin Cantik :

Testimoni Pengguna ESP dan Set Basic Penyusuan Shaklee

.

Di sini Mira kongsikan testimoni penggunaan ESP untuk tatapan korang yer. Mira dulu pun memang tengok testimoni dulu. Dah macam yakin sikit baru contact Master Ira dan dapatkan ESP nie. ESP dan Omega Guard adalah 2 item yang Mira cuba terlebih dahulu sebelum beranjak ambil Full Set Penyusuan Shaklee.

.

.

Susu Badan Meriah dengan ESP

.

Ni memang antara feedback ibu-ibu menyusu. Tapi apa pun perlukan consistency tau. Kalau ambil ESP pun jarang-jarang then tak boleh la nak kata tak berkesan. Kami ibu-ibu menyusu nie ambil 2 kali sehari tau atau 6 sudu besar sehari. Orang menyusu ni perlukan Protein 2 kali ganda dibandingkan dengan wanita normal.

.

Susu Badan makin banyak, Kulit dan Badan makin Cantik
ESP dan Alfalfa merupakan Set Basic Penyusuan

.

.

Susu makin pekat dengan ESP dan Alfalfa.

.

Nie super famous feedback juga. Bukan setakat pekat, bertambah-tambah as well. Tapi 3L air jangan dilupakan. Nie antara yang utama dalam pengambilan any supplement.

.

Susu Badan makin banyak, Kulit dan Badan makin Cantik
Susu makin pekat dengan ESP dan Alfalfa. Nurse pun sokong pengambilannya

.

.

Bantu turunkan berat badan

.

Ada di kalangan ibu-ibu yang selalu kena bengkak susu bila ambil Alfalfa ni taoi nak ambil juga sebab susu melimpah-limpah. Lecithin ni bukan setakat bantu bakar lemak kita dan back in shape faster, ia juga bantu mereka yang hadapi masalah bengkak susu.

.

Susu Badan makin banyak, Kulit dan Badan makin Cantik
Penambahan Lecithin dapat mempercepatkan pembakaran lemak dan mengurangkan bengkak susu

.

.

ESP juga sesuai untuk ibu hamil

.

Kalau nak tahu, ESP ni sesuai untuk semua peringkat umur. Tapi bukan untuk bayi yer.

.

Susu Badan makin banyak, Kulit dan Badan makin Cantik
ESP ni antara item untuk Set ibu hamil tau. Pembekal tenaga dan bagus untuk tumbesaran janin

.

.

ESP bukan setakat banyakkan susu

.

ESP ni banyak fungsi. Ia merupakan sumber protein . Mira dah cover Shaklee Effect yang Mira dapat bila amalkan ESP kat atas and nie pula Shaklee Effect atau ESP Effect dari seorang ibu. Beliau amalkan sejak mengandung lagi.

.

Susu Badan makin banyak, Kulit dan Badan makin Cantik
Guna ESP dari mengandung, selepas melahirkan dan sehingga kini

.

.

ESP bantu ibu dengan bayi pra-matang

.

Bayi pramatang bukan alasan untuk ibu duduk diam. Ibu usaha dan usaha juga untuk pastikan bayi kesayangan mendapat nutrisi terbaik melalui susu ibu. Alhamdulillah, berkat usaha, bayi menjadi sihat seperti sedia kala dan dah boleh direct breastfeeding.

.

Susu Badan makin banyak, Kulit dan Badan makin Cantik
Ibu dengan bayi pra-matang juga mendapat manfaat Set Penyusuan Shaklee

.

.

Susu Badan makin banyak, Kulit dan Badan makin Cantik :

Berminat nak dapatkan Set Penyusuan Shaklee ?

.

Berminat nak dapatkan Set Penyusuan Shaklee ? Manfaat dia memang banyak even jika anda amalkan Set Penyusuan yang Basic pun. Yang penting kene istiqamah atau orang puteh caap kene consistent. Doa pun perlu diiringkan supaya Allah bantu kita as well.

.

Boleh hubungi Mira atau Whatsapp direct tau. Semua barang Shaklee yang Mira jual berasal dan dibungkus oleh Shaklee sendiri. Setiap parcel ada insurance. Jika apa-apa berlaku semasa transportation, Shaklee akan bertanggungjawab dan ganti baru jika perlu.

.

Ni antara Set yang sering sahabat-sahabat Mira dapatkan dari Mira 012 531 9097 (klik untuk terus Whatsapp Mira yer)

 

 

Susu Badan makin banyak, Kulit dan Badan makin Cantik
ESP dan Alfalfa as Set Penyusuan Basic. Add in Omega untuk perkembangan  dan kesihatan bayi dan ibu serta Ostematrix untuk tulang ibu

 

Susu Badan makin banyak, Kulit dan Badan makin Cantik
Set Asas Penyusuan dengan ESP dan Alfalfa Complex

 

Susu Badan makin banyak, Kulit dan Badan makin Cantik
Daily Essential Set. Add in Alfalfa dan Ostematrix untuk kebaikan ibu dan baby

.

.

Susu Badan makin banyak, Kulit dan Badan makin Cantik :

Produk Shaklee untuk Manfaat Ibu-ibu

.

Actually produk Shaklee ni ada banyak tapi untuk Ibu Mengandung dan Ibu Menyusu, boleh rujuk gambar bawah nie yer. Ada details on manfaat setiap item. Anda boleh pilih Set Asas, Set Pertengahan atau Set Lengkap. Semua bergantung kepada keperluan dan kemampuan.

.

For sure Set Lengkap yang terbaik untuk sokong keperluan dan kesihatan badan. Apa pun semua di tangan anda :). Whatsapp Mira untuk dapatkan list Set Asas, Set Pertengahan atau Set Lengkap. Anda juga boleh dapatkan produk mengikut keperluan anda.

.

 

 

Susu Badan makin banyak, Kulit dan Badan makin Cantik
Produk-produk Shaklee yang dicadangkan untuk Ibu Hamil

.

Susu Badan makin banyak, Kulit dan Badan makin Cantik
Produk-produk Shaklee yang dicadangkan untuk Ibu Menyusu

 

Jika anda berminat untuk mendapatkan sebarang produk Shaklee, boleh hubungi Mira di talian 012 531 9097 (klik untuk terus Whatsapp Mira yer)

Thyroid dan Hyperthyroidism (Penyakit berkaitan Tiroid)

Thyroid dan Hyperthyroidism (Penyakit berkaitan Tiroid) ni Mira tulis khas untuk mereka yang ada masalah Hyperthyroid. Ada testimoni di hujung penulisan ini.

Thyroid dan Hyperthyroidism (Penyakit berkaitan Tiroid)
Thyroid dan Hyperthyroidism (Penyakit berkaitan Tiroid)

 

Testimoni ini Mira kumpulkan dan semoga bermanfaat kepada mereka yang mengalami Hyperthyroid. Terdapat Testimoni dari Malaysia dan Mira selitkan Testimoni from Oversea as well.

 

Semoga is bermanfaat kepada lebih ramai orang dan Mira doakan mereka yang mengalami Hyperthyroid nie cepat sembuh especially to people who is close to my heart. Perlu Mira ingatkan, tindak balas Supplement mungkin berbeza terhadap individu yang berbeza.

 

Thats is the main reason Mira letakkan juga Testimoni yang juga berhadapan dengan Healing Crisis. Semoga pemilik semua testimoni dan keluarga mereka diberikan kesihatan yang jauh lebih baik dan diluaskan rezeki mereka. Amin

 

Semoga Bermanfaat.

 

Thyroid dan Hyperthyroidism (Penyakit berkaitan Tiroid) :

Apa itu Hyperthyroidism

 

Hyperthyroidism ialah keadaan apabila kelenjar tiroid menghasilkan terlalu banyak hormon tiroid. Hormon tiroid tambahan ini menyebabkan metabolisme yang tinggi atau proses metabolisme anda dipercepatkan.

 

Thyroid dan Hyperthyroidism
Tanda-tanda Hyperthyroidism

 

Ini mungkin kelihatan seperti perkara yang baik, tetapi apabila badan anda bekerja terlalu keras, ia boleh mempengaruhi hati, tulang, dan mood anda.

 

Hyperthyroidism mempunyai tiga bentuk yang berkongsi beberapa gejala yang sama. Bentuk yang paling biasa ialah penyakit Graves.

 

Thyroid dan Hyperthyroidism
Jenis-jenis Hyperthyroidism

 

Hyperthyroidism juga boleh berlaku daripada pengambilan terlalu banyak hormon tiroid apabila anda dirawat untuk hipotiroidisme.

 

Hyperthyroidism lebih kerap dialami oleh pada wanita berbanding lelaki, dan biasanya berlaku selepas usia 60 tahun.

 

 

Thyroid dan Hyperthyroidism (Penyakit berkaitan Tiroid) :

Tanda-tanda atau Gejala Hyperthyroidism

 

Thyroid dan Hyperthyroidism
Tanda-tanda atau symptom hyperthyroidism

 

Tanda-tanda atau gejala Hyperthyroidism adalah seperti berikut :

  • Kadar denyutan jantung yang laju dan berdebar-debar
  • Sesak nafas
  • Goiter (pembengkakan pada kelenjar tiroid)
  • Kulit menjadi lembap dan peluh meningkat
  • Menggeletar
  • Kebimbangan (anxiety)
  • Intoleransi haba dan berpeluh
  • Meningkatkan selera makan dan disusuli dengan penurunan berat badan
  • Insomnia
  • Mata membengkak, menjadi merah, dan tertonjol (penyakit Graves)
  • Kadang-kadang berlaku penebalan kulit di bahagian atas kaki, belakang kaki, belakang badan, tangan, atau bahkan muka
  • Dalam krisis: demam, denyut nadi yang sangat pesat, kesakitan, dan kemungkinan kecelaruan
  • Perubahan dalam haid
  • Kesukaran menumpukan perhatian

 

 

Thyroid dan Hyperthyroidism (Penyakit berkaitan Tiroid) :

Bagaimana Hyperthyroidism boleh berlaku?

 

Penyelidik mengesyaki bahawa penyakit Graves (hipertiroidisme yang paling biasa) disebabkan oleh gangguan pada antibodi badan yang merangsang tiroid untuk menghasilkan terlalu banyak hormon.

 

Thyroid dan Hyperthyroidism
Ciri-ciri Penyakit Graves.

 

 

Thyroid dan Hyperthyroidism (Penyakit berkaitan Tiroid) :

Kehadiran hormon  thyroxine (T4) dan triiodothyronine (T3) serta TSH yang abnormal penanda awal Hyperthyroidism

 

Kelenjar tiroid menghasilkan hormon thyroxine (T4) dan triiodothyronine (T3) yang memainkan peranan penting dalam fungsi tubuh.

 

Penghasilan kelenjar tiroid yang merangsang pembentukan terlalu banyak hormon T4 dan T3 ini yang ditakrifkan sebagai hipertiroid.(hyperthyroidism)

 

Thyroid dan Hyperthyroidism
Quantity Hormon T4 dan T3 yang tinggi serta TSH yang rendah menunjukkan kemungkinan berlakunya hyperthyroidism

 

 

Thyroid dan Hyperthyroidism (Penyakit berkaitan Tiroid) :

Penyakit Graves

 

Penyebab hipertiroidisme yang paling biasa adalah penyakit autoimmune Graves. Penyakit Graves juga dikaitkan dengan banyak penyakit autoimun lain termasuk diabetes jenis 1, arthritis rheumatoid, dan lupus.

 

Thyroid dan Hyperthyroidism :
Petua untuk mengurangkan kesan Penyakit Graves

 

Gangguan ini menyebabkan tubuh menghasilkan antibodi (protein yang dihasilkan oleh badan untuk melindungi daripada virus atau bakteria) yang dikenali sebagai imunoglobulin tiroid (TSI) yang merangsang kelenjar tiroid membuat terlalu banyak hormon tiroid.

 

Penyakit Graves merupakan penyakit yang boleh diwarisi kepada ahli keluarga dan sering melanda  wanita.

 

 

Thyroid dan Hyperthyroidism (Penyakit berkaitan Tiroid) :

Multinodular Goitre

 

Thyroid dan Hyperthyroidism
Multinodular Goitre

 

Hyperthyroidism juga mungkin disebabkan oleh goiter nodular atau multinodular beracun, yang merupakan benjolan atau nodul dalam kelenjar tiroid yang menyebabkan tiroid menghasilkan sejumlah besar hormon tiroid.

 

 

Thyroid dan Hyperthyroidism (Penyakit berkaitan Tiroid) :

Thyroiditis

 

Di samping itu, keradangan kelenjar tiroid yang dikenali sebagai thyroiditis-akibat daripada virus atau masalah dengan sistem imun boleh menyebabkan gejala hipertiroidisme buat sementara waktu.

 

Thyroid dan Hyperthyroidism
Thyroiditis

 

 

Bukan itu saja, sesetengah orang yang mengambil terlalu banyak iodin (sama ada dari makanan atau makanan tambahan) atau yang mengambil ubat-ubatan yang mengandungi iodin (seperti amiodarone) boleh menyebabkan kelenjar tiroid menghasilkan terlalu banyak hormon tiroid.

 

Sesetengah wanita mungkin berisiko mengalami hipertiroid semasa mengandung atau pada tahun pertama selepas melahirkan.

 

 

Thyroid dan Hyperthyroidism (Penyakit berkaitan Tiroid) :

Pengambilan Makanan Tambahan atau Nutrisi Tambahan untuk pesakit Hyperthyroidism

 

Untuk mereka yang mengalami Hyperthyroidism ini, pemakanan sehari-hari seharusnya dijaga untuk mengelakkan pengambilan makanan yang merangsang lebih banyak hormon T4 dan T3 dihasilkan.

 

Antara cadangan dan bimbingan untuk mereka yang menghidapi Hyperthyroidism seperti berikut :

 

  • Elakkan makanan yang boleh menyebabkan tindak balas alahan atau alergik, seperti tenusu (susu, keju, dan ais krim), gandum (gluten), soya, jagung, bahan pengawet, dan bahan penambah rasa makanan. Doktor mungkin ingin menguji anda untuk sebarang alahan makanan.
Thyroid dan Hyperthyroidism
Produk Tenusu

 

  • Makan makanan yang tinggi kandungan Vitamin B dan Zat besi, seperti bijirin penuh (jika tidak ada alergi), sayuran segar, dan sayur-sayuran laut.

 

  • Jika anda mengambil ubat hormon tiroid, berbincanglah dengan doktor anda sebelum mengambil produk soya. Sesetengah bukti mencadangkan bahawa soya boleh mengganggu penyerapan hormon tiroid.

 

  • Zat Besi juga boleh mengganggu penyerapan ubat hormon tiroid.

 

  • Makan makanan yang kaya dengan antioksidan, termasuk buah-buahan (seperti blueberry, ceri, dan tomato) dan sayur-sayuran (seperti labu dan lada).
Thyroid dan Hyperthyroidism
Vitamin C kaya dengan antioksida

 

  • Elakkan makan makanan yang diproses seperti roti putih, pasta, dan gula.

 

  • Kurangkan pengambilan daging merah dan lebihkan pengambilan daging tanpa lemak, ikan air sejuk, atau kacang untuk protein. Hadkan pengambilan daging yang diproses seperti makanan segera yang menggunakan daging yang diproses.
Thyroid dan Hyperthyroidism
Pelbagai sumber protein. Elakkan daging merah dan daging serta makanan yang telah diproses

 

  • Gunakan minyak masak yang sihat, seperti minyak zaitun atau minyak kelapa.

 

  • Kurangkan atau elak pengambilan asid lemak trans, yang terdapat dalam barangan yang dipasarkan secara komersil seperti cookies, crackers, kek, kentang goreng Perancis, donat, makanan olahan atau makanan yang diproses dan marjerin.
Thyroid dan Hyperthyroidism
Say NO to trans fat dan makanan yang telah diproses

 

  • Elakkan alkohol dan tembakau. Bercakap dengan doktor anda sebelum menggunakan produk yang mengandungi kafein, seperti teh dan minuman ringan. Kafein memberi kesan kepada beberapa situasi dan ubat-ubatan.

 

  • Melakukan aktiviti senaman, 30 minit sehari, 5 hari seminggu. Tapi pastikan senaman yang dilakukan tidak mendatang stress ke atas tubuh dan mental ya.
Thyroid dan Hyperthyroidism
Senaman yang terkawal digalakkan tetapi elakkan melakukan senaman yang menyebabkan badan anda stress

 

 

Thyroid dan Hyperthyroidism (Penyakit berkaitan Tiroid) :

Kekurangan Nutrisi akibat pengawalan pemakanan boleh dicegah dengan pengambilan Makanan Tambahan

 

Berikut merupakan antara cadangan makanan tambahan untuk merreka yang mengalami Hyperthyroidism.

 

Makanan tambahan ini membantu pengawal hormon mereka dan meredakan tanda-tanda hyperthyroid itu sendiri.

 

Thyroid dan Hyperthyroidism (Penyakit berkaitan Tiroid) : Multivitamin harian.

  • Mengandungi vitamin antioksidan A, C, E, vitamin B kompleks, dan mineral surih, seperti magnesium, kalsium, zink, dan selenium.

 

Thyroid dan Hyperthyroidism (Penyakit berkaitan Tiroid) : Omega-3 asid lemak, seperti minyak ikan.

  • Untuk membantu mengurangkan keradangan dan meningkatkan imuniti. Asid lemak omega-3 boleh mempunyai kesan penipisan darah. Jika anda mengambil ubat penipisan darah, berbincanglah dengan doktor anda sebelum mengambil asid lemak Omega-3.
Thyroid dan Hyperthyroidism (Penyakit berkaitan Tiroid)
4 Sumber Utama Omega 3 selain Supplement

 

Thyroid dan Hyperthyroidism (Penyakit berkaitan Tiroid) : Vitamin C.

  • Sebagai antioksidan dan sokongan imun.
Thyroid dan Hyperthyroidism (Penyakit berkaitan Tiroid)
Sumber Vitamin C tapi elakkan untuk masak terlalu lama ya (sayur-sayuran). Nanti Vitamin C tu hilang pula

 

Thyroid dan Hyperthyroidism (Penyakit berkaitan Tiroid) :  Asid Alpha-lipoik.

  • Untuk sokongan antioksidan. Boleh berpotensi mengganggu agen kemoterapi tertentu. Asid Alpha-lipoic mungkin berbahaya pada orang yang mempunyai kadar tiamin yang rendah, keadaan yang biasa dilihat di kalangan kaki minum.

 

Thyroid dan Hyperthyroidism (Penyakit berkaitan Tiroid) : L-carnitine.

  • Untuk mengurangkan aktiviti tiroid. Mungkin mempunyai kesan penipisan darah dan boleh meningkatkan kesan anticlotting ubat tertentu, seperti warfarin (Coumadin).

 

L-carnitine boleh meningkatkan kemungkinan sawan pada orang yang mempunyai sejarah sawan.

 

Thyroid dan Hyperthyroidism (Penyakit berkaitan Tiroid) : Suplemen probiotik (mengandungi Lactobacillus acidophilus).

  • Apabila diperlukan untuk penyelenggaraan kesihatan gastrousus dan imun. Sesetengah produk acidophilus mungkin memerlukan penyejukan.

 

Baca label dengan teliti. Sekiranya anda mengalami masalah imun, atau jika anda mengambil ubat-ubatan yang menindas imun, maklumkan doktor anda sebelum mengambil suplemen probiotik.

 

 

JANGAN mengambil makanan tambahan iodin kecuali diarahkan atau setelah pakar perubatan setuju dengan pengambilan makanan tambahan tersebut . Iodin hanya berkesan dalam kes-kes kekurangan iodin, yang jarang berlaku di negara maju. Iodin yang berlebihan boleh menyebabkan hipotiroidisme.

 

 

Thyroid dan Hyperthyroidism (Penyakit berkaitan Tiroid) :

Pertimbangan Khas untuk Wanita

 

Masalah tiroid semasa hamil boleh menyebabkan komplikasi serius. Ia juga mungkin akan mendatangkan impak kepada janin di dalam kandungan anda.

 

Ada Mira kongsikan Testimoni seorang Wanita yang mengalami Hyperthyroid. Beliau dan suami mendapatkan pil perancang untuk mengelakkan wanita tersebut dari mengandung semasa tempoh rawatan.

 

Tetapi suami beliau mendapati penggunaan pil perancang juga mengganggu proses pemulihan isterinya.

 

Thyroid dan Hyperthyroidism (Penyakit berkaitan Tiroid)
Kesan hyperthyroid ke atas janin

 

Sesetengah pesakit dengan penyakit hipertiroid mengalami kemerosotan kepadatan mineral tulang. Ini boleh dibaik pulih selepas rawatan hipertiroidisme atau mungkin pengambilan supplement kalsium dapat membantu.

 

Komplikasi hyperthyroidism termasuk degupan jantung yang tidak teratur (fibrilasi atrium), penyakit jantung, dan osteoporosis. Penyakit Graves yang tidak dirawat juga boleh menyebabkan kehilangan penglihatan dan buta.

 

 

Thyroid dan Hyperthyroidism (Penyakit berkaitan Tiroid) :

Testimoni hasil pengalaman pesakit bersama Makanan Tambahan / Supplement Shaklee

 

Ingin Mira tekankan bahawa kesan pengambuilan Supplement berbeza untuk individu. Paling utama, dapatkan pengesahan pakar perubatan tentang kondisi anda.

 

Perbincangan dengan pakar perubatan juga amat dititikberatkan supaya keadaan anda dapat di”monitor”. Terdapat juga cadangan untuk berbincang dengan pakar nutrisi Shaklee supaya pilihan yang terbaik dicadangkan.

 

 

Thyroid dan Hyperthyroidism (Penyakit berkaitan Tiroid) :

Testimoni 1 dari  Kristina Yeouze

 

Kristina merupakan pengguna Shaklee sejak 17 tahun dahulu. Beliau kongsikan perjalanan proses penyembuhan suami beliau sendiri di dalam blog beliau.

 

Thyroid dan Hyperthyroidism (Penyakit berkaitan Tiroid)
Kristina mencerita detik-detik bagaimana suaminya sendiri didiagnos dengan Hyperthyroid

 

Pengambilan makanan tambahan untuk menyokong fungsi badan dan itu tidak bermakna pengambilan ubat-ubatan perlu dihentikan.

 

Untuk mendapatkan kesan yang maksima dari ubat-ubatan dan makanan tambahan (supplement) gap atau durasi minimum 1 -2 jam diperlukan.

 

Thyroid dan Hyperthyroidism (Penyakit berkaitan Tiroid)
Nasihat oleh Pakar Nutrisi dan pengurangan kuantiti dos oleh doktor

 

Kristina turut kongsikan Makanan Tambahan yang diambil oleh suaminya. Perlu diingatkan bahawa pengambilan Makanan Tambahan adalah berbeza mengikut individu dan ia berdasarkan tahap kesihatan badan anda.

 

Thyroid dan Hyperthyroidism (Penyakit berkaitan Tiroid)
Nasihat Pakar Pemakanan atau Pakar Nutrisi diperlukan sebelum sebarang makanan tambahan diambil

 

Bawah ni merupakan makanan tambahan atau supplement yang diambil oleh suami Kristina.

 

Vivix berada di pasaran Malaysia tetapi Set Vitalizer perlu dibeli secara berasingan kerana Malaysia belum lagi mengeluarkan Packaging seperti dalam gambar di bawah.

 

Begitu juga dengan Nutriferon. Di Malaysia, Nutriferon dijual di dalam sachet.

Thyroid dan Hyperthyroidism (Penyakit berkaitan Tiroid)
Vivix, Set Vitalizer dan Nutriferon antara yang diambil oleh suami Kristina

 

Thyroid dan Hyperthyroidism (Penyakit berkaitan Tiroid)

Ada beberapa makanan tambahan yang tidak terdapat di Malaysia tapi boleh digantikan dengan item yang lain seperti ESP, Ostematrix dan CoQPlus

 

Selain pengambilan smoothie,  ESP juga boleh diambil kerana ESP juga berunsurkan protein soya yang organik. Untuk naikkan berat badan, ESP diambil selepas makan.

 

Di Malaysia juga tiada Vitamin D3 yang dijual secara berasingan. Sebagai alternative, Ostematrix boleh diambil. Ostematrix mengandungi Kalsium, Vitamin D3 dan Magnesium.

 

Thyroid dan Hyperthyroidism (Penyakit berkaitan Tiroid)

Omega Guard antara yang diambil. Berfungsi untuk mengurangkan keradangan

Last but not least, Omega Guard sebagai sumber Omega 3 yang lebih tulen.

 

 

Thyroid dan Hyperthyroidism (Penyakit berkaitan Tiroid) :

Testimoni 2 dari Puan Salmiza Ramly

 

Mira tertarik dengan testimoni kedua nie kerana Puan Salmiza mendedahkan “Healing Crisis” atau proses penyembuhan yang berlaku kepada beliau semasa dalam proses penyembuhan.

 

Tak semua orang akan mengalami “Healing Crisis” tetapi kerana disebabkan tak tahan dengan “Healing Crisis” lah yang menyebabkan seseorang individu itu akan berhenti dari menggunakan sesetengah produk kesihatan.

 

Secara jujur Mira sendiri pernah mengalami Healing Crisis semasa 1st time menggunakan Vitamin B Complex dahulu. Tapi Mira tak pernah ada Heaking Crisis apabila menggunakan produk-produk Shaklee yang lain.

 

Thyroid dan Hyperthyroidism (Penyakit berkaitan Tiroid)
Kisah dan perjalanan proses penyembuhan Puan Salmiza

 

Thyroid dan Hyperthyroidism (Penyakit berkaitan Tiroid)
Tak semua individu yang akan mengalami Healing Crisis ini. Healing Crisis dipercayai merupakan proses penyembuhan.

 

 

Thyroid dan Hyperthyroidism (Penyakit berkaitan Tiroid) :

Testimoni 3 dari Norhasnida Mohamad Nayan

 

Dalam kisah Puan Nieda ini, beliau cerita secara detauls hyperthyroidism yang dihidapi beliau bersama-sama dengan Asthma. Alhamdulillah kini Puan Nieda bebas Hyperthyroid dan penyakit Asma beliau.

 

Thyroid dan Hyperthyroidism (Penyakit berkaitan Tiroid)
Ini la Puan Nieda bersama keputusan T4 dan T3 beliau,

 

Thyroid dan Hyperthyroidism (Penyakit berkaitan Tiroid)
Komplikasi penyakit hyperthyroid yang dialami Puan Nieda

 

Thyroid dan Hyperthyroidism (Penyakit berkaitan Tiroid)

 

Selain berhadapan dengan tanda-tanda Hyperthyroid secara fizikal, masalah imunisasi adalah antara masalah utama pesakit Hyperthyroid.

 

Thyroid dan Hyperthyroidism (Penyakit berkaitan Tiroid)
Masalah imunisasi antara masalah pesakit Hyperthyroid dan di sini lah Nutriferon memainkan peranan.

 

Antara makanan tambahan yang diambil oleh Puan Nieda adalah seperti berikut. Ada persamaan dengan Supplement yang diberikan oleh Kristina kepada suaminya.

 

Thyroid dan Hyperthyroidism (Penyakit berkaitan Tiroid)
Bekalan Makanan Tambahan yang diamalkan oleh Puan Nieda serta kesan positif yang dialami beliau. Lain individu mungkin memerlukan makanan tambahan yang berbeza bergantung kepada keadaan kesihatan.

 

 

Thyroid dan Hyperthyroidism (Penyakit berkaitan Tiroid) :

Testimoni  seorang Suami yang berusaha untuk memulihkan kesihatan Isteri Kesayangan.

 

Testimoni ini sangat menarik bagi Mira. Ada 2 sebab iaitu kita boleh nampak kasih sayang seorang suami ke atas si isteri dan kesan penggunaan pil perancang ke atas individu yang mempunyai hyperthyroid.

 

Thyroid dan Hyperthyroidism (Penyakit berkaitan Tiroid)
Salah satu tanda-tanda hyperthyroid atau sakit yang berkaitan dengan thyroid adalah penurunan berat badan

 

Thyroid dan Hyperthyroidism (Penyakit berkaitan Tiroid)
Antara tanda-tanda lain Hyperthyroid adalah berdebar-debar dan cepat risau

 

Thyroid dan Hyperthyroidism (Penyakit berkaitan Tiroid)
Inilah isteri kesayangan En Mohamad Isa Shafri bersama produk Shaklee yang digunakan / diconsume untuk membantu merawat Hyperthyriod

 

Thyroid dan Hyperthyroidism (Penyakit berkaitan Tiroid)
Selepas sebulan penggunaan makanan tambahan Shaklee, paras thyroid mula kembali normal. Tapi ubat still makan as well tau. Perlu jarakkan timing ambil ubat dan supplement

 

Thyroid dan Hyperthyroidism (Penyakit berkaitan Tiroid)
Pengambilan Pil Perancang juga mengganggu proses penyembuhan. GLA diambil unutk menstabilkan hormon dalam badan.

 

Lengkap sudah 4 Testimoni yang Mira harap dapat membantu mereka yang menghidap Hyperthyroid di luar sana.

 

Jika anda ingin mencuba Supplement Shaklee sebagai salah satu cara usaha untuk kesihatan lebih baik, anda boleh Whatsapp Mira atau boleh contact empunya Testimoni. Click pada link yang Mira letak ya.

 

Semoga bermanfaat.

 

 

Thyroid dan Hyperthyroidism (Penyakit berkaitan Tiroid) :

Cadangan Makanan Tambahan untuk Hyperthyroidism

 

Ini adalah cadangan pengambilan untuk makanan tambahan Shaklee. Ada yang memilih untuk mengambil Vivix sahaja dan ada juga yang memilih unutk mengambil Set Lengkap Hyperthyroid.

 

Bincang dengan pakar perubatan atau pakar nutrisi anda dahulu ya! List ni Mira sediakan berdasarkan tertimoni di atas. Do pm me for more info.

 

  • Vivix, sumber antioksida
  • Vitamin B Complex, sumber lengkap 8 Vitamin B dan asid folik
  • Vitamin C, sumber antioksida
  • Vitamin E, sumber antioksida dan selenium
  • Omega Guard, sumber Omega 3
  • Ostematrix, sumber Kalsium, Magnesium dan Vitamin D
  • Energizing Soy Protein (ESP), sumber Protein

 

 

Thyroid dan Hyperthyroidism (Penyakit berkaitan Tiroid) :

Lets feel Shaklee Effects..

 

download 1 1 300x117 - Thyroid dan Hyperthyroidism (Penyakit berkaitan Tiroid)

Thyroid dan Hyperthyroidism (Penyakit berkaitan Tiroid) :

Kenapa perlu jadi ahli Shaklee ??

 

Sebab ada banyak privilege menanti. Bukan sekadar harga ahli, promosi-promosi Shaklee hampir kesemuanya untuk ahli tau !!!

 

Ada yang tanya.. Boleh tak jadi ahli for FREE ?? Ada caranya.  Jom joint jadi ahli and become my business partner. Lets strive to be Healthier ! Nak joint ahli and makan saja-saja pun ok. Dapat jimat. If beli leih 150UV dapat Bonus cash lagi..

 

 

Thyroid dan Hyperthyroidism (Penyakit berkaitan Tiroid) :

Kenapa nak kena Contact Mira dulu ??

 

  • Boleh je beli direct secara online tapi if contact Mira, boleh tau Vitamin yang paling sesuai untuk masalah anda.  Mira recommend list of Vitamins yang terbaik which will according to masalah dan tanda-tanda masalah yang hadir.

 

  • Bukan tu saja, Mira tawarkan harga yang berpatutan.

 

  • Mira sendiri merupakan pengguna Shaklee so InsyaAllah Mira advice berdasarkan pengalaman Mira dan berdasarkan rujukan daripada Master-Master dan Nutritionist Shaklee. 

 

  • Vitamin atau Produk Shaklee yang dibeli kesemuanya dari Warehouse Shaklee. Bila dah jadi ahli nanti dan nak beli di HQ direct pun boleh.

 

  • Bukan apa, bila Vitamin dari Warehouse Shaklee atau HQ Shaklee, InsyaAllah barang-barang tu semua 1st IN dan 1st OUT.  Tiada masalah dengan Expiring Date insyaAllah.
images 9 - Thyroid dan Hyperthyroidism (Penyakit berkaitan Tiroid)
First In First Out. Stock yang sampai dulu akan dihabiskan terlebih dahulu.

 

  • Bukan tu jer.. produk confirm Produk yang Asli. Semua produk Shaklee ada kelulusan KKM tapi label kelulusan KKM ni ada yang dah pandai tiru..

 

  • Tau tak ada je yang complain barang yang diterima made in China.. Produk keluaran Shaklee Malaysia semua dari US tau. 

 

  • HALAL tu yang utama.. Kami semua ada Sijil Halal sebagai Bukti. Feel free to ask k. 🙂

1516087857_2018_HALAL_Annual_Certificate_1219-17-32812

 

Miera

Shaklee ID : 1255626

Whatsapp / Hp No : 012 531 9097 atau click link nie

 

 

Thyroid dan Hyperthyroidism (Penyakit berkaitan Tiroid) :

Rujukan :

  1. https://www.umm.edu/health/medical/altmed/condition/hyperthyroidism
  2. http://vitaminsihatmommyzila.blogspot.my/2014/09/hyperthyroid-hypothyroid.html
  3. http://haneewardrobe.blogspot.my/2017/05/cara-merawat-penyakit-hyperthyroid.html
  4. https://ohcantik.wordpress.com/2015/08/26/tanda-tanda-penyakit-tiroid-cara-merawat-penyakit-tiroid/
  5. http://myhealthierlife2u.blogspot.my/2013/02/testimoni.htmlhttps://rahsiajelitahawa.blogspot.my/2017/09/hyperthyroid-semakin-sembuh-selepas.html
  6. http://www.vitaminwawa.com/2015/10/testimoni-vivix-dan-hyperthyroid.html
  7. http://www.pommewellness.com/blog/natural-healing
  8. http://www.pommewellness.com/blog/natural-support-for-thyroid-function

 

Disclaimer:

This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly.

 

Information at jomhidupsihat.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

 

Penafian:

Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera.

 

Maklumat di jomhidupsihat.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau kelewatan rawatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.