Shaklee bukan sekadar Vitamin – Rangkaian Produk Shaklee

Shaklee bukan sekadar Vitamin – Rangkaian Produk Shaklee. Bila sebut tentang Shaklee nie, semua orang memang aware yang it is about Supplement atau Vitamin.  Tapi sebernarnya, produk Shaklee is more than just supplement tau.

.

Semua sibuk cakap produk Shaklee selamat dan tiada bahan kimia. Kajian pun tak dijalankan atas haiwan, so selamat sangat untuk kita guna. Kita akan kupas lagi isu ni dalam posting lain ya.

.

Korang tahu tak produk Shaklee yang selamat ni tak terbatas kepada Supplement atau Vitamin jer ? Ada satu falsafah yang dipanggal Falsafah Shaklee yang menjadi asas dalam penghasilan produk-produk Shaklee tau.

.

.

Shaklee bukan sekadar Vitamin – Rangkaian Produk Shaklee :

Falsafah Produk Shaklee

.

Selama lebih 100 tahun, pelbagai generasi telah menaruh kepercayaan bahawa Shaklee mampu melakukan apa yang tidak ada syarikat lain berani tampilkan – menghasilkan produk yang SELAMAT secara SEMULA JADI dan TERBUKTI BERKESAN.

.

Shaklee bukan sekadar Vitamin - Rangkaian Produk Shaklee

.

.

Rangkaian Produk Shaklee

.

So posting hari ni Mira nak perkenalkan product range atau rangkaian produk-produk yang Shaklee tawarkan untuk mereka yang ingin hidup lebih sihat.

.

Produk Shaklee terbahagi kepada 4 Kumpulan utama iaitu :

  1. Penjagaan Kesihatan Shaklee (Shaklee Healthy Solution)
  2. Pemakanan Sihat Shaklee (Shaklee Healthy Nutrition)
  3. Penjagaan Diri dan Kecantikan Shaklee (Shaklee Healthy Beauty)
  4. Penjagaan Rumah Shaklee (Shaklee Healthy Home)

.

Shaklee bukan sekadar Vitamin - Rangkaian Produk Shaklee
Rangkaian produk Shaklee terbahagi kepada 4 kumpulan Utama

.

So, nie the main produk yang Shaklee tawarkan. Jangan terkejut bila nampak ada Healthy Home atau penjagaan rumah tu tau. Nak tahu lebih lanjut, lets go through this posting tau.

.

.

Penjagaan Kesihatan Shaklee (Shaklee Healthy Solution)

Shaklee telah mencipta dan menghasilkan produk pemakanan berkualiti yang bukan sahaja selamat dan mesra alam, malah dibuktikan secara sains bahawa ia berkesan.

.

Produk hebat yang Shaklee tawarkan telah membantu mengubah kehidupan orang ramai melalui langkah kecil yang mudah, tetapi membawa hasil yang besar. Kami namakannya Shaklee Effect.

.

Shaklee bukan sekadar Vitamin - Rangkaian Produk Shaklee
Healthy Solution by Shaklee menawarkan rangkaian produk yang fokus kepada kesihatan keseluruhan untuk seseorang individu

.

Penjagaan Kesihatan Shaklee atau Healthy Solution by Shaklee menawarkan rangkaian produk yang fokus kepada kesihatan menyeluruh mengikut peringkat umur dan tahap kesihatan seseorang individu.

Bermula dengan Set Keperluan Harian, pengguna boleh menambah makanan tambahan lain mengikut keperluan badan.

.

13 Set Penjagaan Kesihatan Shaklee

Produk untuk Healthy Solution atau Penjagaan Kesihatan terdiri daripada 13 Set Kesihatan yang berbeza  iaitu :

.

Shaklee bukan sekadar Vitamin - Rangkaian Produk Shaklee
13 Set Penjagaan Kesihatan Shaklee untuk kesihatan yang menyeluruh

.

  1. Set Keperluan Harian (Daily Essential Set)
  2. Set Tenaga untuk Kehidupan (Energy for Life Set)
  3. Set Kesihatan Lelaki – Set Kecergasan (Men’s Vital Health Set – Vitality Set)
  4. Set Amazing Golden untuk Lelaki (Amazing Golden Set for Him)
  5. Set Anggun (Ever Vibrant Set )
  6. Set Aura Seri (Radiant Set )
  7. Set Amazing Golden untuk Wanita (Amazing Golden Set for Her)
  8. Set Kehamilan (Prenatal Set)
  9. Set Selepas Bersalin (Postnatal Set)
  10. Set Detox (Detox Set)
  11. Set Perlindungan Imun (Immune Protection Set)
  12. Set Kesihatan Kanak-kanak (Healthy Kids Set)
  13. Set Lelaki Sebanar (Real Men Set)

.
Setiap Set Penjagaan mempunyai fokus yang tersendiri tau. Ada objektifnya dan kita kan kupas lanjut kemudian.

.

Pemakanan Sihat Shaklee (Shaklee Healthy Nutrition)

.

Nutrisi Shaklee telah membantu mencipta kehidupan yang lebih sihat untuk jutaan orang seluruh dunia selama lebih 60 tahun. Alami semula diri yang sihat bersama Nutrisi Shaklee.

.

Shaklee bukan sekadar Vitamin - Rangkaian Produk Shaklee
Penjagaan Nutrisi Shaklee menekankan kepada 17 aspek yang berbeza.

.

Nutrien yang betul memainkan peranan penting untuk kesihatan dan kesejahteraan tubuh badan secara menyeluruh.

.

.

17 Nutrisi yang pelbagai fungsi di bawah Penjagaan Nutrisi Shaklee

Pemakanan Sihat Shaklee terdiri daripada 17 Nutrisi yang berbeza fungsi dan kepentingannya. Ia terdiri daripada :

.

Shaklee bukan sekadar Vitamin - Rangkaian Produk Shaklee
17 Nutrisi Penting yang Shaklee tawarkan untuk Penjagaan Nutrisi yang terbaik

.

  1. Keperluan Harian (Daily Essentials)
  2. Tenaga (Energy)
  3. Penuaan Sihat (Live Life to the Fullest)
  4. Vitamin (Vitamins)
  5. Mineral (Minerals)
  6. Sayangi Kesihatan Cintai Detik Kehidupan (Love Health Love The Beat of Life)
  7. Pertahanan Sihat (Healthy Defence)
  8. Kecantikan Sihat (Inner Radiance)
  9. Perlindungan (Activate Your Shield)
  10. Perlindungan Antioksidan (Antioxidant Protection)
  11. Kesihatan Pencernaan (Digestive Health)
  12. Kesihatan Hati (Liver Health)
  13. Kesihatan Wanita (Women’s Health)
  14. Kesihatan Tulang (Bone Health)
  15. Kesihatan Kanak-kanak (Kids Health)
  16. Prestasi Optimum (Power Up)
  17. Program Pelangsingan (Shape Up)

.

.

Penjagaan Diri dan Kecantikan Shaklee (Shaklee Healthy Beauty)

.

Nutrien sama yang kita makan untuk kesihatan dalaman turut memainkan peranan penting untuk penampilan luaran. Ini adalah sebab utama mengapa barangan penjagaan kulit dan wajah (skincare) seharusnya dibeli daripada syarikat yang mengetahui dan mengenali nutrien sepenuhnya.

.

Shaklee bukan sekadar Vitamin - Rangkaian Produk Shaklee
Penjagaan Kecantikan antara yang dititikberatkan oleh wanita dan lelaki pada masa kini. Begitu juga dengan Shaklee.

.

Ianya pasti menjadi sesuatu yang menggembirakan apabila kecantikan dan kesihatan dalaman dan luaran penambahkan lagi keindahan pada penampilan anda.

.

.

4 Cabang dalam Penjagaam Diri dan Kecantikan Shaklee

Penjagaan Diri dan Kecantikan Shaklee terdiri daripada 4 kumpulan yang utama iaitu :

  1. YOUTH Skincare
  2. Shaklee Baby
  3. ProSante
  4. Penjagaan Harian (Daily Care)

.

Shaklee bukan sekadar Vitamin - Rangkaian Produk Shaklee
Set Penjagaan Diri dan Kecantikan Shaklee

.

.

Penjagaan Rumah Shaklee (Shaklee Healthy Home)

.

Produk Penjagaan Rumah Shaklee dikenali sebagai  Get Clean merupakan produk yang SELAMAT, BERKESAN, MESRA ALAM dan PINTAR menjadikan kerja-kerja pembersihan lebih mudah dan itulah sebabnya mengapa Shaklee percaya kediaman yang sihat bermula dengan produk yang anda gunakan.

.

Shaklee bukan sekadar Vitamin - Rangkaian Produk Shaklee
Penjagaan Rumah Shaklee terdiri daripada 5 produk yang berbeza yang dikenali sebagai Get Clean

Dengan langkah mudah, anda berada satu tapak menuju ke arah kediaman yang lebih sihat, keluarga yang lebih sihat dan dunia yang lebih hijau.

.

5 Produk Utama Get Clean by Shaklee

.

Shaklee bukan sekadar Vitamin - Rangkaian Produk Shaklee

Produk Get Clean terdiri daripada 5 Produk yang berbeza penggunaannya untuk Kebersihan dan Kesihatan sekeluarga iaitu :

.

  • Get Clean Water

Dapatkan Air yang lebih bersih dan lebih sihat. Semuanya dari hanya sebuah jug.Ianya SELAMAT, BIJAK, BERKUASA dan MESRA ALAM.

.

  • Basic H Pembersih Organik yang Pekat

Seribu satu kegunaan dalam satu botol serta boleh digunakan pada permukaan yang berbeza. Juga berkesan untuk permukaan yang bergris.

.

  • Pencuci Pinggan Mangkuk

Berkesan pada gris dan lembut pada tangan. Selamat untuk kegunaan barangan bayi dan ia tidak menjadikan tangan anda kasar dan merekah.

.

  • Pencuci Pakaian

Memelihara pakaian anda dengan haruman pakaian yang segar serta bersih. Ianya SELAMAT, BERKESAN dan MESRA ALAM.

.

  • Pelembut Pakaian

Pakaian selembut sutera dengan Pelembut Pakaian Shaklee yang Pekat. Ianya SELAMAT, BERKUASA dan MESRA ALAM.

.

Berminat nak dapatkan sebarang Produk Shaklee ?

.

Posting ini merupakan posting permulaan untuk pengenalan kesemua produk Shaklee. Ini hanya menyentuh surface sahaja. InsyaAllah Mira akan masukkan link untuk detailings bit by bit.

.

For those yang berminat nak dapatkan any of Shaklee produk, atau nak tanya apa-apa, boleh hubungi Mira ye di talian di bawah. Boleh klik pada nombor untuk whatsapp Mira terus.

.

Jom hubungi Mira

Mira

010 22 88 151 atau 012 531 9097

Pengguna dan Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia.

COD sekitar area Bandar Puteri, Klang.

Vitamin yang diperlukan oleh Ibu Hamil / Ibu Mengandung dan Kepentingannya

Vitamin yang diperlukan oleh Ibu Hamil / Ibu Mengandung dan kepentingannya adalah topik hari ini. Setiap ibu mengandung atau hamil wajib ambil tahu dan ambil kisah.

.

Normally masa mengandung ni tak kira la pergi klinik kerajaan atau swasta, memang doktor atau gyne akan recommend dan bekalkan certain Vitamin dan Mineral yang ibu-ibu hamil perlu amalkan sepanjang tempoh kehamilan.

 

Vitamin yang diperlukan oleh Ibu Hamil / Ibu Mengandung dan Kepentingannya
Vitamin yang diperlukan oleh Ibu Hamil / Ibu Mengandung dan Kepentingannya

.

.

Tak ambil kisah kepentingan Vitamin kepada badan masa mengandung

.

Selalu skip ambil Vitamin

.

Penting sangat ke dan apa jadi kalau Vitamin dan Mineral ni tak cukup dalam badan ibu ? Actually Mira ni antara ibu-ibu yang tak ambil tahu sangat tentang kepentingan Vitamin dan Mineral semasa mengandung dulu. Asid Folik tu kekadang seminggu tak ambil, pil kalsium lagi la. Disebabkan saiznyer yang gedabak, Mira cenderung untuk muntahkan semula dan skip terus.

.

Vitamin yang diperlukan oleh Ibu Hamil / Ibu Mengandung dan Kepentingannya
Kalau pil tu kecil, senang je nak telan, tu pun kekadang lupa. Yang gedabak besar memang most of the time masuk dustbin

 

Mungkin kerana Mira normally check di hospital swasta so takde la kene marah atau kene sound dengan doktor kan. Selalu je dengar cerita yang ibu-ibu kene sound sebab darah tinggi kandungan gula sampai kene minum air gula semua. Mira memang tak pernah rasa pun air gula macam mana.

.

Masalah kesihatan dari sebelum kahwin

.

Tapi kalau Mira pergi klinik kerajaan ni satu bende yang confirm doktor akan detect ialah, HB low. Before kahwin pun selalu kene tekanan darah rendah, kalau mengandung ni jangan cakap la kan. Even di hospital swasta pun doktor selalu tekankan untuk ambil Obimin. Siap doktor upgrade obimin tu kepada obimin pluz lagi.

.

.

Vitamin yang diperlukan oleh Ibu Hamil / Ibu Mengandung dan Kepentingannya :

Akibat tak ambil kisah tentang keperluan Vitamin dan Mineral semasa Mengandung

.

Baby lahir kurang berat badan

 

Mira dah 2 kali bersalin dan both delivery Alhamdulillah, secara Normal. My first baby was a boy dan lahir kurang 2.5kg manakala si adik pulak lahir lebih sikit dari abang which is 2.6kg. Both pregnancies end up baby lahir awal dari sepatutnya dan saiz kecil.

 

Vitamin yang diperlukan oleh Ibu Hamil / Ibu Mengandung dan Kepentingannya
Berat bayi kurang ? Ketahui puncanya

.

.

Baby lahir lebih awal dari due date

.

Abang lahir disebabkan air ketuban pecah pada week 36, manakala adik pula lahir lebih awal. Adik hampir-hampir lahir pra-matang dan doktor berjaya stopkan kelahiran tu dan delay it for 2 weeks. Mira kene tahan wad for few days sebab doktor tak nak Mira gerak banyak sangat.

.

Vitamin yang diperlukan oleh Ibu Hamil / Ibu Mengandung dan Kepentingannya
Kelahiran bayi pra-matang ni besar risikonya. Doktor inform, ada organ yang tak fully develop so bahaya untuk bayi

 

Not only that, special medication was given to stop delivery process walaupun bukaan dah 2cm waktu tu. Doktor kata, it is not safe for the baby to come out as baby was not fully developed. Silap Mira ialah Mira silap kiraan pregnancy weeks.

.

Alhamdulillah baby lahir dalam keadaan cukup sifat dan sihat walaupun kurang berat badan dan lahir awal dari sepatutnya.

.

.

Selalu sakit-sakit badan lepas bersalin

.

Mira memang tak duduk dengan mak masa bersalin sebab kami suami isteri tak nak menyusahkan parents Mira. Mak dulu pun dah pesan, lepas kahwin jangan susahkan dia so bende-bende macam ni memang senang melekat dalam kepala Mira as Mira ni spesies yang a bit sensative even bila orang just melawak ngan Mira.

.

Vitamin yang diperlukan oleh Ibu Hamil / Ibu Mengandung dan Kepentingannya
Sakit-sakit badan antara tanda-tanda kita kekurangan Nutrisi penting dalam badan

 

Pendekkan cerita, antara yang Mira alami lepas bersalin ialah :

  • Kebas kedua belah tangan, kiri dan kanan.
  • Kedua-dua tangan selalu rasa berbisa especially bila kene air sejuk atau terpegang bende sejuk.
  • Sakit pinggang yang berpanjangan sampai susah nak gerak dan berjalan lepas mandikan baby.
  • Tapak kaki kebas-kebas dan sakit
  • Cepat naik angin atau emo

.

Boleh baca apa Mira lalui selepas bersalin dan bagaimana Shaklee membantu Mira. (klik di sini) Kalau nak tahu, Mira kenal Shaklee sebulan sebelum Mira lahirkan anak ke-2. Kisah ni antara kisah bagaimana Mira jatuh hati dengan Shaklee.

 

Ni pun Mira ceritakan pengalaman Mira dengan Vitamin Shaklee (klik sini) -> Bagus sangat ke Vitamin Shaklee nie?

.

.

Vitamin yang diperlukan oleh Ibu Hamil / Ibu Mengandung dan Kepentingannya :

Mengapa Nutrisi penting semasa kehamilan ?

 

Hari ni Mira kongsikan sharing dari Nutritionist Shaklee sendiri tentang kepentingan Nutrisi atau kita selalu panggil Vitamin. Ibu-ibu mengandung kene jaga pemakanan elok-elok untuk pastikan baby dan ibu selalu sihat.

 

1. Protein

.

Protein merupakan mikronutrient yang diperlukan dalam kuantiti yang besar oleh badan. Ia membekalkan Tenaga untuk kecergasan sepanjang hari. Protein yang terdiri daripada Asid Amino adalah blok binaan asas sel.

.

Vitamin yang diperlukan oleh Ibu Hamil / Ibu Mengandung dan Kepentingannya
Antara sumber Protein

 

Ia membina sel-sel baru dan membantu dalam perkembangan pesat sel bayi. Bila protein cukup dan lengkap, bayi akan membesar dengan lebih sihat dan ibu akan perolehi tenaga.

.

.

Keistimewaan Protein berbanding karbohidrat dan lemak

.

Beza tenaga dari Protein berbanding karbohidrat dan lemak, ialah protein tak bertukar kepada gula semasa ia diurai oleh badan. Selain itu, Protein sangat banyak kegunaan dalam badan dan setiap sel memerlukannya (kuku, rambut, hormon dan lain-lain).

 

 

Pengambilan sumber protein yang sihat akan menghasilkan badan yang lebih sihat. Antara sumber protein sihat yang ibu-ibu hamil dan menyusu boleh amalkan adalah ESP.

.

Vitamin yang diperlukan oleh Ibu Hamil / Ibu Mengandung dan Kepentingannya
Soy which is used to produce ESP by Shaklee is Non-GMO Soy.

.

.

2. Asid Folik

.

Folat merupakan salah satu komponent dalam Vit B Complex yang juga merupakan sejenis vitamin dikenali sebagai Vitamin B9. Asid Folik atau folat diperlukan untuk pembentukan tiub neural bayi anda, yang kemudiannya membentuk tulang belakang dan otak.

.

Kekurangan folat boleh menyebabkan risiko kecacatan tiub nueral berlaku. Waktu kritikal asid folik diperlukan oleh badan ialah pada hari ke-15 dan ke-27 hari selepas persenyawaan. Ambil folik asid sebelum hamil merupakan antara nasihat para gyne kepada wanita yang ingin hamil.

.

Folat (vitamin B9) adalah nutrien penting yang diperlukan untuk replikasi DNA dan sebagai substrat untuk pelbagai reaksi enzim yang terlibat dalam sintesis asid amino dan metabolisme vitamin. Keperluan folat semasa kehamilan meningkat kerana ia juga diperlukan untuk pertumbuhan dan perkembangan janin. Kekurangan folat telah dikaitkan dengan keabnormalan kedua-dua ibu (anemia, neuropati periferal) dan janin (keabnormalan kongenital).

.

Remove term: Vitamin yang diperlukan oleh Ibu Hamil / Ibu Mengandung dan Kepentingannya Vitamin yang diperlukan oleh Ibu Hamil / Ibu Mengandung dan Kepentingannya
Vitamin B Complex Shaklee mengandungi kesemua komponen Vitamin B yang diperlukan untuk pelbagai fungsi badan

 

Nak tahu kepentingan Asid Folik atau folat dengan lebih lanjut untuk ibu yang ingin hamil dan ibu hamil ? Boleh baca di sini

.

.

3. Zat Besi aka “Iron”

.

Apabil hamil, ibu memerlukan kira-kira dua kali ganda jumlah zat besi (iron) kerana tubuh menggunakan zat besi untuk mengahasilkan lebih banyak darah untuk bayi dalam kandungan. Namun, kira-kira 50% wanita hamil tidak mendapatkan zat besi yang secukupnya. Makan makanan yang kaya dengan zat besi dan mengambil zat besi tambahan membantu mengekalkan tahap besi anda.

 

Vitamin yang diperlukan oleh Ibu Hamil / Ibu Mengandung dan Kepentingannya Vitamin yang diperlukan oleh Ibu Hamil / Ibu Mengandung dan Kepentingannya
Sumber Zat Besi semulajadi. Zat Besi Heme dan Non-Heme

 

Selain menghasilkan darah tambahan (hemoglobin) untuk ibu dan bayi semasa mengandung, zat besi juga membantu menggerakkan oksigen dari paru-paru ke seluruh badan ibu dan kepada bayi. 

.

Mendapatkan zat besi yang cukup dapat mengelakkan berlakunya kejadian di mana sel darah merah menjadi terlalu sedikit yang boleh menyebabkan ibu mengandung mudah letih (anemia atau kekurangan zat besi). Ibu yang mengalami anemia berisiko melahirkan bayi dengan saiz yang terlalu kecil atau terlalu awal.

 

Vitamin yang diperlukan oleh Ibu Hamil / Ibu Mengandung dan Kepentingannya Vitamin yang diperlukan oleh Ibu Hamil / Ibu Mengandung dan Kepentingannya
Vitalea by Shaklee mempunyai Zat Besi serta Vitamin dan Mineral penting yang lain. Ia merupakan MultiVitamin untuk semua

.

.

4. Vitamin C

 

Vitamin yang larut air yang memang terkenal dengan fungsinya ini membantu meningkatkan penyerapan zat besi dan asid folik (folat) dalam sel darah.Kedua-dua ibu hamil dan bayi memerlukan vitamin C setiap hari kerana ia perlu untuk menghasilkan kolagen, struktur protein yang merupakan komponen tulang rawan, tendon, tulang, dan kulit.

.

Vitamin yang diperlukan oleh Ibu Hamil / Ibu Mengandung dan Kepentingannya
Kepentingan Vitamin C

 

Bayi yang sedang membesar memerlukan Vitamin C untuk pembesaran bayi terutama di bahagian sendi manakala ibu hamil memerlukan Vitamin C sebagai bahan asas untuk sistem imunisasi.

.

Vitamin yang diperlukan oleh Ibu Hamil / Ibu Mengandung dan Kepentingannya
Sumber Vitamin C

 

Berdasarkan kajian, sesetengah penyelidik percaya bahawa kekurangan vitamin C pada bayi yang baru lahir boleh menjejaskan perkembangan mental.

.

Vitamin C yang juga dikenali sebagai asid askorbik, adalah penting untuk pembaikan tisu, penyembuhan luka, pertumbuhan tulang dan kulit yang sihat. Vitamin C membantu tubuh melawan jangkitan dan bertindak sebagai antioksidan, melindungi sel-sel daripada kerosakan akibat serangan radikal bebas.

.

.

5. Kalsium

 

Kalsium merupakan  sejenis mineral yg penting. Bayi dalam kandungan yang sedang berkembang memerlukan kalsium untuk menghasilkan tulang dan gigi yang kuat, penghasilan jantung yang sihat, sistem saraf dan otot.

.

Vitamin yang diperlukan oleh Ibu Hamil / Ibu Mengandung dan Kepentingannya
Sumber Kalsium

.

Sekiranya ibu tidak mempunyai kalsium yang mencukupi semasa mengandung, bayi akan mengambil kalsium daripada tulang ibu. Ini mampu menjejaskan kesihatan ibu di kemudian hari seperti contoh risiko osteoporosis.

.

Vitamin yang diperlukan oleh Ibu Hamil / Ibu Mengandung dan Kepentingannya
Ostematrix, Pil Kalsium yang mengandungi Vitamin D dan Magnesium. 4 biji Ostematrix membekalkan 1000mg Kalsium, 400IU Vitamin D dan 400mg Magnesium

.

Wanita mempunyai risiko osteoporosis yang lebih tinggi berbanding lelaki kerana :
1. Wanita hamil sering kehilangan sumber kalsium semasa hamil atau menyusukan anak
2. Bila meningkat usia, hormon estrogen semakin menurun menyebabkan kepadatan tulang menurun

.

Vitamin yang diperlukan oleh Ibu Hamil / Ibu Mengandung dan Kepentingannya
Kajian penyarapan Pil Ostematrix dalam badan

 

.

6. Omega 3 (DHA)

.

Omega 3 adalah asid lemak yang penting untuk kesihatan tetapi tidak dapat dihasilkan oleh manusia. Asid lemak Omega 3 terdiri daripada beberapa komponen utama dan antaranya ialah EPA dan DHA.

.

Vitamin yang diperlukan oleh Ibu Hamil / Ibu Mengandung dan Kepentingannya
Sources of Omega 3 Fatty Acid

 

Mengikut kajian, EPA menyokong jantung, sistem imun, dan tindak balas keradangan manakala DHA menyokong otak, mata, dan sistem saraf pusat. Ini adalah antara sebab mengapa ia penting untuk wanita hamil dan menyusu.

.

Kajian ke atas ibu hamil menunjukkan, sel otak akan mengecut ketika kehamilan therefore ibu jadi mudah lupa. Pengambilan Omega 3 mampu memelihara sel otak ibu. Peningkatan pengambilan EPA dan DHA telah menunjukkan ia mampu mencegah kelahiran pra-matang, mengurangkan risiko preeklampsia, dan boleh meningkatkan berat badan bayi yang bakal dilahirkan.

.

Vitamin yang diperlukan oleh Ibu Hamil / Ibu Mengandung dan Kepentingannya
Sumber Minyak Ikan dan Omega 3 yang Berkualiti

 

Kekurangan Omega 3 boleh meningkatkan risiko ibu untuk kemurungan. Ini mungkin menjelaskan mengapa gangguan mood postpartum menjadi lebih teruk dan bermula lebih awal dengan kehamilan berikutnya.

.

.

Vitamin yang diperlukan oleh Ibu Hamil / Ibu Mengandung dan Kepentingannya :

Keperluan Vitamin dan Mineral unutk Ibu Hamil / Mengandung

 

Jika kita lihat semula kepada keperluan harian ibu hamil / ibu mengandung ni, kesemua element di atas disamping mineral penting lain ada di dalam Set Mengandung Shaklee.

.

Vitamin yang diperlukan oleh Ibu Hamil / Ibu Mengandung dan Kepentingannya
Supplement atau makanan tambahan yang boleh ibu amalkan. Even ibu dengan GDM pun ramai yang ambil untuk kawal kandungan gula dalam darah.

.

Kalau kita tengok dalam senarai produk di atas memang banyak item yang terlibat tapi semua bergantung kepada keperluan ibu dan budget ibu. Ibu boleh pilih nak beli secara loose mengikut masalah yang dihadapi atau beli mengikut Set Basic, Medium atau Set Premium.

 

Boleh pm Mira untuk dapatkan more details (klik sini) on Set atau item yang terbaik untuk masalah yang sedang dihadapi. Tapi untuk Set Hamil yang normally ibu-ibu hamil amalkan adalah seperti berikut :

 

Vitamin yang diperlukan oleh Ibu Hamil / Ibu Mengandung dan Kepentingannya
Set Medium Kehamilan / Mengandung

.

.

Hubungi Mira untuk dapatkan Vitamin anda

 

Anda berminat nak dapatkan sebarang Vitamin di atas untuk kesihatan yang lebih baik ? Sebenarnya Vitamin ni semua boleh diamalkan sejak sebelum kahwin atau sebelum mengandung lagi tau.

.

Jika anda nak tahu lebih lanjut lagi, boleh contact Mira di 012 531 9097 (klik pada nombor untuk terus Whatsapp Mira ya). Mira merupakan Agen Shaklee yang sah, Pengguna dan Pengedar as well. Semua paroduk Shaklee adalah direct dari Warehouse Shaklee dan boleh dihantar terus ke rumah atau pejabat anda.

.

Prefer COD ? Mira terima COD di sekitar area Bandar Puteri, Klang. Boleh hubungi MIra untuk tempah produk anda dan once barang dah sampai, Mira akan deliver kepada anda. 🙂 Hubungi Mira di talian 012 531 9097 atau klik sini untuk Whatsapp Mira terus ya.

.

Antara masalah ibu hamil ialah GDM atau Kencing Manis semasa Hamil. Ini antara yang ibu perlu tahu (klik)

Anda sedang usaha untuk hamil ? Mungkin boleh amalkan 3 tips ini (klik sini)

 

Mira, Agen Sah Shaklee

012 531 9097

 

Rujukan :

  • Nota Kelas “Nutrisi ketika Hamil, Berpantang & Penyusuan” by Shaklee’s Nutritionist
  • https://www.babycenter.com/
  • http://americanpregnancy.org/
  • https://www.webmd.com/
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/

Bagus sangat ke Vitamin Shaklee ni ?

Bagus sangat ke Vitamin Shaklee ni ?Hari ni Mira kongsikan pengalaman Mira sendiri sepanjang Mira mengenali Shaklee.

.

Bukan cerita yang dibuat-buat. My step by step journey with Shaklee. Ia bukan setakat kisah yang BEST je, tapi perjalanan sebenar. Ada juga healing crisis yang Mira alami sendiri.

.

Mira mula mengambil Shaklee on April 2017. Started with ESP and Omega Guard as suggested by gyne, Doktor Madhulika from Manipal Hospital , Klang. Mira tanye jugak doctor, tak perlu ke Vitamin C ?? Doktor said, you makan je buah, tu dah cukup.

.

So thats the main reason why i started only with ESP and Omega Guard. Mira consult doktor dulu baru berani ambil sebarang supplement coz takut juga nak consume makanan tambahan nie.

.

.

Bagus sangat ke Vitamin Shaklee ni ? :

Energizing Soy Protein (ESP) dan Omega 3 (Omega Guard) as a start

 

Bagus sangat ke Vitamin Shaklee ni ?
ESP dan Omega Guard

 

Susu badan jadi pekat

Mira amalkan ESP & Omega Guard. Apa kesan die ??? Anak Mira yang umur 2 tahun tetiba STOP susu formula dan nak susu badan balik. Sebab utama? Susu badan makin pekat compare waktu dlu.

.

This was observed on the very early stage Mira amalkan ESP dan Omega Guard. I was warded during that time.

.

.

Kulit muka semakin cantik

After 3 months amalkan ESP dan Omega Guard, kulit muka Mira yang kering since 1st pregnancy, dah getting better. Dah tak bercapuk-capuk kekeringan sangat. Kasar-kasar sikit tu still ada tapi banyak juga dah berubah. Kiranya kulit mula jadi licin semula.

.

.

Kurang rambut gugur

Bagus sangat ke Vitamin Shaklee ni ?
Tiap kali sikat je rambut, mesti banyak rambut gugur pada sikat.. Stress tau!

 

Another one significant improvement was, kurang rambut gugur berpantang kali ke-2 nie. Bukan tak ada rambut gugur langsung, ada tapi tak la sebanyak waktu lepas berpantang anak pertama.

.

.

Energy level tinggi, Mampu puasa di bulan Ramadhan

.

Bukan tu jer, energy level pun lain macam. Very energetic. Paling best, Mira dah boleh puasa during Ramadhan tough Mira menyusukan babies. Habis berpantang 100 hari, Ramadhan pula menyusul. Ingatkan burn lagi Ramadhan kali ni seperti 2 tahun sudah tapi Alhamdulillah, Allah beri kekuatan luar biasa.

.

Not only fasting during Ramadhan, siap boleh berdiri dan masak without pitam dan hadapi low blood pressure. Lepas berbuka memang pengsan la. That was during the 1st year Mira gunakan Shaklee dan yang Mira amalkan masa tu was ESP and Omega Guard sahaja as recommended by Doktor.

.

Tahun 2018 ni merupakan tahun ke-2 Mira berpuasa sambil menyusukan baby. Alhamdulillah this year Mira amalkan 3 Mighty Germs dan Set Essential Shaklee. Lebih bertenaga dan Ceria. Kalau last year, lepas berbuka je terus pengsan. This year, Alhamdulullah mampu melayan anak-anak sehingga kul 12 tghmalam. Lepas tu kene la tidur kan. Kul 4 dah nak bangun masak pula.

 

Bagus sangat ke Vitamin Shaklee ni ?
3 Mighty Gems yang Mira dapatkan untuk berpuasa tahun 2018 ni. Sangat membantu tau.

 

Bagus sangat ke Vitamin Shaklee ni
Daily Essential Set

.

.

Bagus sangat ke Vitamin Shaklee ni ? :

Introduction of Ostematrix (Calcium Pill with Magnesium and Vitamin D)

.

Kenapa Mira tambah Osteomatrix ?

.

Bagus sangat ke Vitamin Shaklee ni ?
Osteomatrix, Pil Klasium berMagnesiaum dan berVitamin D

 

Adding in Ostematrix in my list of supplements. Mira ambil Ostematrix untuk rasa sendiri betul ke bagus sangat.  Actually doctor ada prescribe another Calcium pill yang jauh lebih besar saiznya dan jauh lebih tinggi kandungan kalsium dalam setiap pil.

.

Tapi sebab bile baca tentang Osteomatrix ni, ramai sangat cakap yang ia sangat bagus. Lagi pun Mira sangat susah nak telan pil kalsium yang doktor recommend tu. Gedabak sangat saiz die and always end up dalam tong sampah pill tu sebab Mira tak boleh nak telan.

.

.

Apa impak lepas try Osteomatrix nie ???

 

Kejang Kaki Hilang dan Mudah ke toilet

Kejang kaki memang dah tak ade lagi lepas amalkan Osteomatrix. Not only that, bangun pagi, senang je nak gi toilet. Tak la susah sangat nak melawas.

.

.

Sakit Pinggang berkurang

.

Bagus sangat ke Vitamin Shaklee ni ?
Sakit belakang terutama bila membongkok

.

Paling terasa, sakit pinggang pun makin susut dan menghilang. Kalau masa berpantang, lepas mandikan baby, rasa nak tercabut tau pinggang nie. Kalau dah membongkok tu, nak luruskan balik, ambil masa dekat 10 ke 15 minit kot. That was what i felt previously.Alhamdulillah getting better lepas amalkan Osteomatrix.

.

.

Mudah bangun pagi, sakit badan dah tak ada

.

Kekadang suami pun macam pelik, ok je tengok Mira dukung baby lama-lama. Dah tak banyak complain sakit sini dan sakit sana. Thanks sebab sudi belanja Vitamin very month yer Encik Suami. Even rasa bertenaga dan mudah je nak bangun pagi-pagi walaupun sleeping position memang lari.

.

Kebas tangan dan kaki hilang

.

Kebas tangan kanan pun hilang.,tapi berbisa pada tangan kiri masih ada lagi. Mira alami kebas-kebas tangan pada kedua-dua belah tapak tangan. Punca utama mungkin kerana Mira tak berpantang dengan betul. Walaupun ada orang datang mandikan baby, Mira still perlu siapkan air mandi untuk baby dan kemas lepas baby habis mandi.

.

Bagus sangat ke Vitamin Shaklee ni ?
Kebas-kebas Tangan

 

Berpantang tu boleh dikatakan ala kadar je. Tak la strict sangat seperti orang dulu-dulu. Everyday memang mandi sebab tak tahan badan berbau dan rasa tak selese. So padahnya, kebas-kebas pada kedua-dua tangan dan pada tapak kaki.

.

.

Bagus sangat ke Vitamin Shaklee ni ? :

Tinggalkan Omega Guard for 1 month

.

Rasa badan macam dah ok lepas habis berpantang so Mira pun tinggalkan Omega 3 atau Omega Guard. Mira tak nak la susahkan suami kan sebab Mira pun tak bekerja. Nak tau ape jadi ????

.

Kulit jadi kering

 

Bagus sangat ke Vitamin Shaklee ni ?
Kulit jadi kering. Muka, tangan dan kaki

 

Kulit Mira jadi kering sangat lepas Mira tinggalkan Omega Guard. Not only that, rambut pun banyak sangat gugur 🙁

.

Siku dan lutut nampak sangat keringnya. Sampai tahap if mira garu, memang dry skin tu boleh klua. Tangan atau kaki ni jangan la tersangkut mana-mana, senang sangat luka. Due to kesan-kesan tinggalkan Omega 3 nie, Mira request husband tuk add on semula Omega 3.

.

.

Bagus sangat ke Vitamin Shaklee ni ? :

Skip ESP pula untuk 1 bulan

.

Ada one time tu, Mira lupa nak order ESP tau. Nak tahu apa jadi ?

.

Jadi Tak Bertenaga.. Lembik..

.

no energy - Bagus sangat ke Vitamin Shaklee ni ?

.

Jadi sangat-sangat lembik. Tenaga ke laut, dah la MIra susukan 2 babies waktu tue. Perut pula cepat sangat lapar dan masuk je tengahari, Mira memang flat..

.

Petang confirm tidur dan malam pun tak bertenaga macam selalu. Since then, memang ensure ESP dan Omega Guard antara yang Mira akan masukkan dalam Shopping Chart during online shopping. I have learn my lesson.

.

For those yang having cukup Protein dan nutrisi lain, not having ESP maybe is not the main issue. As Mira ni breastfeeding mother so i really need extra Protein. Ibu Menyusu perlukan 2 kali ganda protein tau berbanding dewasa yang lain.

.

Suami sebenarnya tak kisah pun isteri nak ambil apa pun, Isteri die je yang ngada-ngada. Hihihihi. Alhamdulillah dapat Encik Suami yang understanding.

.

.

Bagus sangat ke Vitamin Shaklee ni ? :

Additional of Alfalfa Complex during Ramadhan

.

During Ramadhan, Mira dah boleh berpuasa seperti biasa. Alhamdulillah sangat. During that time Mira still menyusukan both babies so kerisauan bekalan susu tak cukup tu still ada. Lagi pun since Mira duduk rumah je, Mira memang tak buat stok susu.

.

Bagus sangat ke Vitamin Shaklee ni ?
Alfalfa Complex by Shaklee

 

Base on few readings and advice dari group Shaklee, Mira decide untuk add in Alfalfa Complex. So list of supplement Mira bertambah lagi la. ESP + Omega Guard + Osteomatrix  + Alfalfa Complex. Mula-mula tu beli Alfalfa Complex yang small size je. Cukup la untuk sebulan usage sebab namanya pun nak mencuba kan.

.

.

Susu badan maintain sehingga waktu berbuka. Boleh terasa berat susu tu even dah petang

.

Normally masa puasa di bulan Ramadhan ni, by waktu petang, dah terasa susu makin berkurang. Tapi with Alfalfa, susu maintain sehingga waktu berbuka on the 1st day itself.

.

Not only that, Alfalfa ni pun bantu hilangkan bau badan dan masalah keputihan tau. But Mira stop bile lepas raya, rasa macam dah tak perlu.

.

And tau tak, Mira purchased a big bottle few months after that sebab baby ada Mild Eczema. Alfalfa really help to detox in case Mira termakan makanan yang menyebabkan kegatalan pada baby. Makan still kene jaga tau.

.

On top of that, Mira still continue with Omega Guard as it is very useful to deal with inflammation due to eczema.

.

Ada separuh pengamal Shaklee tak galakkan ambil Alfalfa jika anak ada Eczema. Mira ambil semua Alfalfa ni after baca banyak testimoni dan home remedies for Eczema.

.

Kebanyakan mereka mendapati Eczema berkurang lepas amalkan Supplement atau makan direct Alfalfa Sprout. Even ada yang buat mandi tau Alfalfa ni. Dorang hancurkan dan buat air rendaman. That one Mira tak try.

.

.

Bagus sangat ke Vitamin Shaklee ni ? :

Tambah Vitamin B-Complex dan Vitamin C

 

Overall lepas amalkan Vitamin Tambahan Shaklee ni, badan rasa semakin best dan sihat. Then sebab dah rasa macam semakin ok, Mira ambil pula Vitamin B Complex dan Vitamin C.

.

Sebab ape ambil ?? Sebab Mira tau makanan Mira tak boleh nak support nutrisi ni. Buktinya, Mira still tak puas hati dengan kulit Mira. Not only that, base on my reading, Vitamin B Complex ni bagus untuk masalah sendi-sendi dan good for skin, hair and nails. Vitamin C pula? For my babies and myself la kan.

.

Masa ni Mira still buat dropship barang kanak-kanak so ada la duit lebih. Apa lagi. Mira order la Vitamin B Complex dan Vitamin C. Masih lagi tak nak susahkan suami.

.

Orang dah biasa kerja ni, dah biasa ada duit sendiri. Tak suka nak menyusahkan suami. Tapi at last i drop my dropship business and join business Shaklee pula sebab dah dapat impakyang sangat BEST dengan Shaklee.

.

.

Healing Crisis lepas amalkan Vitamin B Complex

.

Apa effect yang Mira rasa lepas amalkan Vitamin B Complex ni???? Hihihihi. I am having Healing Crisis for 2 weeks!!! Mira dulu memang aktif masa zaman sekolah rendah dan sekolah menengah. Main handball semua so jatuh-jatuh tu perkara biasa.

.

Kaki kanan bengkak

Kaki Mira bengkak di kawasan yang selalu sakit waktu main sport zaman sekolah. Rupenyer Vitamin B tu pergi repair urat-urat kat kaki yang memang alwz sakit waktu sekolah dulu. 2 minggu jalan terjengket-jengket. Nak turun naik tangga memang susah. Dah la ada babies. Tapi hadap jugak sebab yakin Vitamin B Complex ni akan dapat bantu Mira.

.

Mira consult juga Master Ira, senior Mira kat UTP dulu since Mira beli Vitamin ni pun through her. Tapi lepas 1 month, Mira terus dah pandai order online. Godek-godek sikit Shaklee2u tu, then dah boleh order online. Try and error jugak la.

.

.

Amalkan Supplement ni perlu minum air yang cukup

.

Bagus sangat ke Vitamin Shaklee ni ?
Air perlu cukup jika amalkan Supplement

 

Mira keep on consume Vitamin B Complex dan Vitamin yang lain and seperti advice Master Ira, I keep on drinking more water. 3 Liter tau paling kurang. Bukan mudah mula-mula tau. Naik sebu jugak perut nie.

.

.

Kebas dan Berbisa pada tangan kiri semakin berkurang

.

Tak lama lepas tu, Kebas dan Berbisa tangan Kiri Mira recover bit by bit dan terus hilang! Terus jatuh cinta dengan Vitamin B. Tau tak, sebelum ni, kalau nak masak pun bercinta tau. Nak ambil ikan or ayam dari fridge tu pun nak kene kuatkan semangat. Sakit sangat tangan tau.

.

.

Dah boleh kawal kemarahan

.

Lepas amalkan Vitamin B Complex ni, Mira pun dah macam boleh kawal rasa marah bile anak menguji kesabaran, tetiba macam fikir jauh pulak, hihihi..

.

Kulit makin cantik

.

Masa ni Mira consume ESP + Vit B + Vit C + Oste + Omega Guard dan Alfalfa. Kulit makin cantik. Kulit kering makin kurang. Tumit kaki yang pernah terbelah dan luka sebab kekeringan makin OK !!

.

Dah tak sakit dah 🙂 Luka akibat kene minyak panas masa masak pun cepat recover.. happy giler tau. Mira dah ambil semua Essential Set except Vitalea.

.

.

Bagus sangat ke Vitamin Shaklee ni ? :

Vitalea dan GLA

.
Masalah kulit Mira boleh cakap 70% dah ok. Nak tggu 100% kene la consistent all vitamins kan dan kene add in Collagen if nak speedy recovery. 

.

Then Mira add Vitalea dan GLA bulan Nov 2017. Kenapa ada GLA pulak nie ?? Sebab promosi bulan Nov 2017 la. Beli Essential Set with 100UV, dapat beli GLA at 20% discount.

.

Tak kan nak lepaskan peluang kan. Ni namanyer rezeki. And Mira tau sangat yang GLA nie salah satu items untuk mereka yang jaga kecantikan.. 🙂

.

.

Rambut kurang gugur, Alahan pada jari hilang

.

Lepas 3 minggu amalkan Vitalea dan GLA, Mira observed, Rambut makin kurang gugur. Alahan pada jari manis makin hilang perlahan-lahan dan terus larikan diri 🙂 

.

Alahan pada metal actually. Mula-mula ambil GLA dan Vitalea, tempat alahan tu jadi gatal semacam dan kemerah-merahan. Pedih giler, merah menyala-nyala gitew.

.

.

Bagus sangat ke Vitamin Shaklee ni ? :

Senggugut makin menjauh bila amalkan B Complex + GLA + Osteomatrix

 

Mira dari zaman anak dara dulu atau lebih tepat sejak zaman sekolah dulu memang alami senggugut teruk. Sampai tak leh nak jalan. Lepas bersalin anak ke-2, senggugut berkurang sikit tapi rasa sengal pada sendi-sendi pula datang.

.

Kalau berdiri, if tak kuat, boleh terduduk dibuatnyer. Memang tak boleh gi jalan-jalan kalau period 1st day till 3rd day.

.

Alhamdulillah sekarang Mira dah boleh gi jalan-jalan walaupun tengah period. Macam biasa la 1st day memang sakit. Bangun je, terus telan B Complex + GLA + Osteomatrix.

.

Then rest kejap dan lelapkan mata. Bila bangun semula tu, Alhamdulillah, sakit perut pun kurang, sakit-sakit pada sendi macam sakit nak bersalin tu pun kurang atau hampir takde. So ape lagi, tengah cuti-cuti ni, Mira ajakla suami gi jalan-jalan.

.

.

Bagus sangat ke Vitamin Shaklee ni ? :
Nak rasai Excitement yang Mira rasa lepas kenal Shaklee ?

 

Korang nak rasa apa yang Mira rasa ?? atau Looking forward nak cuba Set Berpantang / Set Penyusuan Lengkap Shaklee ? Atau berminat nak cuba Essential Set Shaklee ??

.

Contact Mira tau. Mira gtau macam mana nak enjoy harga ahli.. Jom join  jadi ahli and become my business partner. Lets strive to be Healthier !

.

Mira, 012 531 9097.

Atau klik pada link ni untuk whatsapp Mira terus 

 

 

Vitamin dan Mineral untuk Kesihatan Optimum dan Set Kesihatan Shaklee

Vitamin dan Mineral untuk Kesihatan Optimum dan Set Kesihatan Shaklee merupakan tajuk Mira untuk hari nie. Di akhir posting hari ni, Mira ada listkan Set Kesihatan yang boleh diamalkan untuk Kesihatan yang lebih baik. Stay tune tau.

 

 

Vitamin dan Mineral untuk Kesihatan Optimum dan Set Kesihatan Shaklee :

Kepentingan Vitamin dan Mineral

 

Vitamin dan mineral adalah nutrien penting untuk tubuh yang mempunyai beratus-ratus fungsi dalam badan. Bekalan Vitamin dan Mineral yang mencukupi memastikan semua sel, organ dan sistem tubuh berfungsi dengan sempurna.

 

Vitamin dan Mineral untuk Kesihatan Optimum dan Set Kesihatan Shaklee
Kepentingan Nutrisi kepada tubuh badan

 

Setiap hari, badan kita menghasilkan sel kulit, otot dan tulang yang baru. Bukan itu saja tau, badan kita melalui sistem pendarahan, membawa nutrien dan oksigen ke semua sel-sel, ia juga menghantar isyarat saraf melewati beribu-ribu batu laluan otak dan badan.

 

Ia juga merumuskan atau menghasilkan bahan-bahan kimia atau enzim yang berulang-alik dari satu organ ke organ yang lain, serta mengeluarkan arahan-arahan yang membantu mengekalkan kehidupan dan kesihatan kita.

 

 

Vitamin dan Mineral untuk Kesihatan Optimum dan Set Kesihatan Shaklee :

Bahan Mentah untuk Kesihatan Badan

 

Untuk memastikan badan kita menjalankan fungsinya dengan efficient, tubuh kita memerlukan bahan mentah. Ini termasuklah sekurang-kurangnya 30 vitamin, mineral, dan komponen pemakanan yang diperlukan oleh badan anda. Tetapi badan kita tak dapat nak menghasilkan kesemua vitamin, minerals dan komponen ini dengan sendirinya tau.

 

Vitamin dan Mineral untuk Kesihatan Optimum dan Set Kesihatan Shaklee
Badan tidak berfungsi dengan baik tanpa sumber Vitamin dan Mineral yang mencukupi

 

Vitamin dan mineral dianggap nutrien penting kerana ia bertindak secara menyeluruh melakukan beratus-ratus peranan dalam badan. Ia membantu pertumbuhan tulang, menyembuhkan luka, dan meningkatkan sistem imun serta menukarkan makanan menjadi tenaga dan membaiki kerosakan sel.

 

 

Vitamin dan Mineral untuk Kesihatan Optimum dan Set Kesihatan Shaklee :

Vitamin dan Mineral sebagai Mikronutrient Penting

 

Vitamin dan mineral dipanggil mikronutrien kerana badan kita hanya memerlukannya pada kuantiti yang tertentu atau sedikit. Walaupun sedikit, jika kita gagal untuk mendapatkan, ia mampu mendatangkan kesan seperti kehadiran penyakit-penyakit yang tak diingini.

 

Vitamin dan Mineral untuk Kesihatan Optimum dan Set Kesihatan Shaklee
Mikronutrient

 

 

Kesan kekurangan Mikronutrient ke atas kesihatan

Berikut adalah beberapa contoh penyakit yang disebabkan oleh kekurangan vitamin:

 

Scurvy

Pelayar pada zaman dahulu mendapati bahawa pemakanan yang kurang dengan sumber Vitamin C boleh menyebabkan gusi berdarah atau Scurvy. Vitamin C memainkan peranan penting dalam pembentukan kolagen, komponen utama untuk tisu berhubung.

 

Vitamin dan Mineral untuk Kesihatan Optimum dan Set Kesihatan Shaklee
Scurvy akibat kekurangan Vitamin C

 

Rabun

Di sesetengah negara membangun, kebanyakan masyarakatnya mempunyai masalah rabun disebabkan kekurangan vitamin A.

 

Vitamin dan Mineral untuk Kesihatan Optimum dan Set Kesihatan Shaklee
Kekurangan Vitamin A antara punca Rabun di kalangan masyarakat

 

Rickets

Kekurangan vitamin D boleh menyebabkan penyakit riket. Riket adalah keadaan tulang yang lemah, yang boleh membawa kepada kecacatan tulang. Untuk memerangi masalah riket, Amerika Syarikat telah mengeluarkan susu yang diperkaya dengan vitamin D sejak tahun 1930-an.

 

Vitamin dan Mineral untuk Kesihatan Optimum dan Set Kesihatan Shaklee
Ricket antara masalah utama di Amerika Syarikat suatu masa dulu akibat kekurangan Vitamin D

 

 

Faedah Mikronutrient ke atas kesihatan

Kekurangan mikronutrient boleh membawa padah dan manfaat yang diberikan jika kita mendapat mikronutrient ini pada kuantiti yang cukup adalah seperti berikut :

 

Tulang kuat

Gabungan Kalsium, Vitamin D, Vitamin K, Magnesium, dan Fosforus melindungi kita dari masalah kerapuhan tulang. Bekalan Vitamin dan Mineral yang mencukupi menjamin gigi serta tulang yang lebih berkualiti.

Vitamin dan Mineral untuk Kesihatan Optimum dan Set Kesihatan Shaklee
Tulang yang kuat dan berkualiti bermula dengan pemakanan kita

 

Mencegah kecacatan kelahiran

Mengambil supplement asid folik pada awal kandungan membantu mengelakkan kecacatan otak dan tulang belakang pada anak. Wanita yang ingin mendapatkan anak juga disarankan untuk mengambil supplement asid folik ni tau.

Vitamin dan Mineral untuk Kesihatan Optimum dan Set Kesihatan Shaklee
Spina Bifida antara kecacatan yang berlaku bila tak cukup Asid Folik dalam badan ibu hamil. Vit B Complex Shaklee provide semua 8 jenis Vit B termasuk Asid Folic

 

Gigi yang sihat

Vitamin dan Mineral untuk Kesihatan Optimum dan Set Kesihatan Shaklee
Fluorida membantu mengelakkan kaviti terbentuk pada gigi

 

Mineral Fluorida bukan sahaja membantu pembentukan tulang tetapi juga memelihara gigi dari pembentukan kaviti. Tu sebabnya, kanak-kanak digalakkan menggosok gigi sejak kecil kerana fluorida pada ubat gigi dapat membantu gigi mereka mencegah pembentukan kaviti.

 

 

Vitamin dan Mineral untuk Kesihatan Optimum dan Set Kesihatan Shaklee :

Perbezaam Vitamin dan Mineral

 

Walaupun Vitramin dan Mineral dianggap mikronutrien, vitamin dan mineral adalah berbeza. Vitamin bersifat organik dan boleh diuraikan oleh haba, udara, atau asid. Mineral pula bukan organik dan berpegang kepada struktur kimia mereka.

 

Vitamin dan Mineral untuk Kesihatan Optimum dan Set Kesihatan Shaklee
Perbezaan Vitamin dan Mineral

 

 

Apa kepentingannya SIFAT Vitamin dan Mineral??

 

Ini bermakna mineral di dalam tanah dan air mudah disalurkan ke dalam tubuh badan kita melalui tumbuh-tumbuhan, ikan, haiwan, dan cecair yang anda makan.

 

Tetapi Vitamin lebih sukar untuk disalurkan ke sel-sel badan kerana proses memasak, penyimpanan, dan pendedahan ke udara dapat menyahstabilkan sebatian yang lebih rapuh ini.

 

Interaksi Vitamin dan Mineral

 

Mikronutrien berinteraksi antara satu sama lain. Vitamin D membolehkan badan kita memperoleh kalsium dari sumber makanan melalui saluran penghadaman dan mengelakkan sumber kalsium diambil dari tulang. Vitamin C pula membantu kita menyerap zat besi (iron) dengan lebih effektif.

 

Walau bagaimanapun, tak semua Vitamin dan Mineral bekerjasama dengan baik tau. Sebagai contoh, Vitamin C menghalang keupayaan tubuh untuk mengasimilasikan Copper. Dan kehadiran Mineral Manganese yang berlebihan menyebabkan badan kita mengalami kekurangan sumber Zat Besi

 

 

Vitamin dan Mineral untuk Kesihatan Optimum dan Set Kesihatan Shaklee :

Kenapa Pilih Shaklee dan bukan Jenama lain ?

 

Di Shaklee, kami percaya bahawa alam semula jadi mengandungi 1001 rahsia untuk kehidupan yang lebih lama, sihat dan produktif.

 

Kisah Shaklee bermula hampir 60 tahun yang lalu apabila Dr. Forrest C. Shaklee, dengan falsafah kehidupannya Living in Harmony with Nature® telah mencetuskan gerakan yang berterusan untuk membantu ke arah kehidupan yang lebih bahagia dan lebih sihat.

 

Vitamin dan Mineral untuk Kesihatan Optimum dan Set Kesihatan Shaklee
Dr. Forrest C. Shaklee

 

Hari ini, Shaklee merupakan syarikat pemakanan semula jadi nombor satu di Amerika Syarikat, dengan pejabat di seluruh dunia dan tenaga pakar terkemuka dalam bidang penyelidikan pemakanan.

 

Shaklee sentiasa melepasi dan melangkaui piawaian industri  bagi memastikan produk Shaklee Sentiasa SelamatSentiasa Berkesan dan Sentiasa Mesra Alam.

 

Vitamin dan Mineral untuk Kesihatan Optimum dan Set Kesihatan Shaklee
Dr. Forrest C. Shaklee

 

Shaklee menguji setiap bahan baharu untuk mengesan lebih 350 bahan cemar berbahaya.

 

Shaklee menjalankan lebih 100,000 ujian kualiti setiap tahun bagi menjamin ketulenan tertinggi sebolehnya.

 

Shaklee telah melaburkan lebih $250 juta dalam ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan.

 

Shaklee juga menawarkan peluang kepada sesiapa sahaja yang berminat untuk menjana pendapatan sampingan dengan berkongsi produk Shaklee.

 

Sehingga hari ini, Shaklee telah membayar komisen bernilai lebih $6.7 bilion kepada para Pengedar, dan Shaklee menjemput anda untuk mengecapi manfaat memiliki perniagaan Shaklee anda sendiri.

 

 

Vitamin dan Mineral untuk Kesihatan Optimum dan Set Kesihatan Shaklee :

Falsafah Produk Shaklee

 

Selama lebih 60 tahun, keluarga berbilang generasi telah menaruh kepercayaan bahawa Shaklee mampu melakukan apa yang syarikat lain tidak mampu untuk lakukan – menghasilkan produk yang selamat secara semula jadi DAN terbukti berkesan.

 

Misi kami di Shaklee adalah untuk menyediakan kehidupan yang lebih sihat dan semestinya lebih baik, untuk semua. Kami melakukannya melalui penghasilan produk semula jadi yang sangat luar biasa, dan anda sentiasa mahu berkongsi cerita dengan keluarga dan rakan mengenainya.

 

Setiap bahan yang memasuki setiap botol Shaklee telah dicipta untuk memperbaiki kesihatan, berfungsi tanpa kompromi, dan lembut serta mesra pada alam sekitar.

 

Apabila anda memilih Shaklee, anda akan mengetahui tiga perkara yang nyata dan benar.

Ia selamat. Ia terbukti. Dan ia berkesan.

 

 

Produk Shaklee Selamat

always safe 1 - Vitamin dan Mineral untuk Kesihatan Optimum dan Set Kesihatan Shaklee

8 SEBAB UNTUK MEMPERCAYAI KUALITI DAN KESELAMATAN PRODUK SHAKLEE

 

Produk yang selamat datangnya daripada bahan-bahan yang berkualiti, dan itulah yang Shaklee gunakan. Keselamatan mutlak amat penting di Shaklee, dan Shaklee tegaskan bahawa standard Shaklee tiada tandingan.

 

Bahan-bahan untuk produk Shaklee dipilih secara teliti untuk memenuhi standard prestasi dan penyaringan yang tinggi. Malah, standard ketulenan Shaklee adalah antara yang paling ketat dalam industri nutrisi dan pemakanan berkhasiat untuk memberi jaminan bahawa semua produk Shaklee adalah selamat.

 

Apabila anda fikirkan “Shaklee”, fikirkan “Tulen”.

1. SHAKLEE MENYARING LEBIH 350 BAHAN CEMAR, RACUN SERANGGA DAN BENDASING UNTUK SETIAP BAHAN BOTANI BAHARU

Selain itu, Shaklee turut menyaring untuk bahan cemar lain termasuk logam berat, sisa pelarut, kehadiran radiasi dan pencemaran mikrob.

 

2. LEBIH DARIPADA 250 UJIAN RACUN SERANGGA DILAKUKAN, MELEBIHI SYARAT UNITED STATES PHARMACOPEIA (USP)
3. SHAKLEE MELAKUKAN LEBIH 100,000 UJIAN KUALITI SETIAP TAHUN

untuk memastikan produk Shaklee selamat digunakan oleh anda dan keluarga anda.

 

4. TIADA TAMBAHAN PENGAWET, PEMANIS ATAU PERASA TIRUAN
5. BEBAS GLUTEN
abt ShakDiff Safe icon gluten - Vitamin dan Mineral untuk Kesihatan Optimum dan Set Kesihatan Shaklee

Produk Shaklee Bebas Gluten, berita baik untuk mereka yang mengalami alahan gluten dan sensitif-gluten. Dengan produk bebas gluten, Shaklee mahu anda memiliki usus dan sistem penghadaman yang lebih sihat.

 

6. BUKAN GMO
abt ShakDiff Safe icon nongmo - Vitamin dan Mineral untuk Kesihatan Optimum dan Set Kesihatan Shaklee

Produk Shaklee adalah bebas GMO dan disahkan melalui Program Pengekalan Identiti (Identity Preserved Program (IPP)), pendekatan paling dipercayai untuk memastikan produk kami kekal Bukan- GMO dari peringkat biji benih hingga ke proses pengilangan.

 

7. TERBIODEGRADASI

abt ShakDiff Safe icon bidegradable - Vitamin dan Mineral untuk Kesihatan Optimum dan Set Kesihatan Shaklee

Berpegang pada prinsip selamat, handal dan mesra alam, produk Get Clean Home Care Shaklee adalah Terbiodegradasi yang tidak mengandungi fosfat, nitrat atau borat. Shaklee menjadikannya satu tanggungjawab dan amanah untuk menjadikan planet kita lebih sihat sepanjang masa.

 

8. KAMI TIDAK MELAKUKAN UJIAN KE ATAS HAIWAN
abt ShakDiff Safe icon nottestedanimal - Vitamin dan Mineral untuk Kesihatan Optimum dan Set Kesihatan Shaklee

Produk Shaklee Terbukti

Para saintis Shaklee sentiasa mencari bahan dan ramuan yang tulen dan mujarab dari alam semula jadi, semakan terbitan saintifik dan melakukan kajian mereka sendiri untuk mengesahkan keberkesanan dan kemujarabannya.

 

1. LEBIH 100 PEMBENTANGAN DAN KERTAS SAINTIFIK DITERBITKAN

Produk Shaklee disokong oleh lebih daripada 100 pembentangan dan kertas saintifik yang diterbitkan, yang membuktikan bahawa ia membawa perubahan kepada kesihatan anda.

 

Salah satu ujian ini ialah Kajian Penanda Aras, yang menunjukkan bahawa orang yang mengambil suplemen Shaklee memiliki kesihatan yang jauh lebih baik berbanding mereka yang mengambil satu multivitamin atau tiada suplemen sama sekali.

 

2. TELOMERE
abtProven Telemere - Vitamin dan Mineral untuk Kesihatan Optimum dan Set Kesihatan Shaklee

Kajian Telomere menunjukkan bahawa pengguna Shaklee yang mengambil suplemen selama 5 tahun mempunyai telomere lebih lama berbanding pengguna sihat tanpa-suplemen.

 

3. PATEN SHAKLEE
Produk Shaklee mempunyai lebih daripada 70 paten dan sedang-dipaten.
4. SISTEM PELEPASAN BERPATEN
Sistem pelepasan berpaten Shaklee dicipta untuk memperbaiki dengan ketara kadar penyerapan nutrien utama dalam tubuh, menyediakan nutrien yang betul, di lokasi yang betul dan pada masa yang tepat.

Layari healthresource.shaklee.com untuk lampiran lengkap penyelidikan yang ditaja oleh Shaklee.

 

Shaklee terus menerajui dengan Inovasi Produk Hebat

Di Shaklee, inovasi tidak pernah terhenti. Sejak Shaklee memikul tanggungjawab dan dedikasi untuk melaksanakan legasi dan warisan inovasi Dr. Shaklee bagi membantu orang ramai menjalani kehidupan yang lebih baik, kami sentiasa mencari peluang dari sains dan alam semula jadi untuk mendapatkan penyelesaian baharu demi kehidupan yang lebih baik.

 

Dr. Forrest C. Shaklee Global Innovation Center memiliki peralatan saintifik yang moden dan termaju untuk memastikan produk Shaklee memenuhi dan melangkaui standard tertinggi industri untuk ketulenan dan keselamatan produk.

 

Semua produk dalam portfolio Shaklee akan dibangunkan dan diuji di dalam kemudahan ini menggunakan fungsi R&D, termasuk penyelidikan pemakanan dan nutrisi, pembangunan bahan dan ramuan, pembangunan produk/proses, jaminan kualiti, dan kawalan kualiti. Dengan adanya kemudahan ini, Shaklee kini mempunyai lebih daripada 60 ahli sains yang berpusat di perbandaran Pleasanton.

 

abtProven ShakleeInnovationCenter - Vitamin dan Mineral untuk Kesihatan Optimum dan Set Kesihatan Shaklee
Pasukan Saintis Shaklee di Pusat Inovasi Forrest C. Shaklee di Pleasanton, California.

 

“Inovasi dan sains adalah nadi dan teras untuk segala yang kami lakukan di Shaklee. Pusat inovasi ini adalah satu langkah lagi sebagai pelaburan berterusan kami di masa hadapan, dengan matlamat terunggul untuk membantu orang ramai menjalani kehidupan yang lebih lama, lebih sihat.”

ROGER BARNETT, Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif Shaklee Corporation.

abtProven RogerBarnett ProElizabeth - Vitamin dan Mineral untuk Kesihatan Optimum dan Set Kesihatan Shaklee
Professor Elizabeth H. Blackburn, 2009 penerima anugerah Nobel dan Penasihat Lembaga Saintifik Shaklee adalah peneraju di dalam bidang kajian telomere and telomerase, dimana beliau telah menemui telomere yang melindungi kromosom.

Produk Shaklee Berkesan :

Kajian Suplemen Pemakanan Shaklee

 

Satu Kajian Penanda Aras


Kajian Suplemen Pemakanan Shaklee adalah kajian perintis mengenai pengguna suplemen pemakanan jangka panjang yang menunjukkan bahawa mereka yang mengambil suplemen Shaklee memiliki kesihatan yang jauh lebih baik, berbanding mereka yang mengambil multivitamin jenama lain atau tiada multivitamin sama sekali.

Kajian Suplemen Pemakanan Shaklee [Shaklee Dietary Supplement Study] adalah kajian bebas oleh University of California, Berkeley, ke atas corak penggunaan, status kesihatan dan nutrisi pengguna jangka panjang pelbagai suplemen pemakanan.
Kajian rentas-silang ini telah diterbitkan dalam Nutritional Journal, jurnal saintifik ulasan-sejawat atas talian pada Oktober 24, 2007.
http://www.nutritionj.com/content/6/1/30

Hasil kajian ini membantu mengesahkan apa yang telah kami di Shaklee tegaskan selama ini :

 

  • Pendekatan gaya hidup sihat jangka panjang Shaklee merangkumi pilihan pemakanan bijak dari segi makanan dan suplemen, serta bersenam untuk mencapai dan mengekalkan berat yang sihat ternyata akan menyokong kesihatan dan kesejahteraan yang optimum.

 

  • Dan kami mahu anda memastikan bahawa gaya hidup sihat anda turut merangkumi diet yang bijak, pengambilan suplemen, dan strategi senaman semasa anda berusaha untuk mencapai kesihatan yang optimum.

 

Vitamin dan Mineral untuk Kesihatan Optimum dan Set Kesihatan Shaklee
Keputusan Kajian Pemakanan Shaklee

 

 

Vitamin dan Mineral untuk Kesihatan Optimum dan Set Kesihatan Shaklee :

Senarai Set Kesihatan Shaklee by Legasi Anugerah Terindah Team (LAT)

 

Legasi Anugerah Terindah Team (LAT) ni diasaskan oleh Master Nur Zahirah dan suami beliau Master Hafizan Lutfi. Dibawah LAT Team, terdapat beberapa Master yang telah berjaya dengan income 5 hingga ke 6 angka sebulan.

 

Mereka bekerjasama sebagai satu pasukan dengan Misi Membentu mereka yang memerlukan. Yang paling BEST, LAT Family dah lancarkan #ProjekBuatDuitRM2000 untuk membantu team member LAT membina pendapatan dan membantu lebih ramai orang untuk hidup lebih sihat.

 

Kat sini Mira sediakan List Senarai Top 40 Set Kesihatan yang Master-Master dalam LAT family dah sediakan. JIka anda memiliki sebarang masalah yang berkaitan, boleh pm Mira untuk mengetahui produk Shaklee mana yang terbaik untuk anda.

 

Setiap Set Kesihatan ada yang Basic, Medium dan Premium tau. So semua golongan dapat mencuba kehebatan produk Shaklee nie. Mira sendiri sekarang ini consistent dengan Set Penyusuan Shaklee 🙂

 

No Set Kesihatan
1 Set Kecantikan dan Hilang Parut
2 Set Slip Disc
3 Set Gastrik
4 Set Kesihatan Jantung
5 Set Hypothyroid
6 Set Kawal Kolesterol
7 Set Psoriasis
8 Set Berpuasa / Tenaga
9 Set Kesihatan Terbaik
10 Set Gout
11 Set Kesihatan Buah Pinggang
12 Set Umrah dan Haji
13 Set Arthritis
14 Set Ibu Hamil
15 Set Cegah Cancer
16 Set Tambah Berat
17 Set Ibu Berpantang & Set Penyusuan
18 Set Cegah Diabetes
19 Set Tambah Darah
20 Set Kesihatan Warga Emas
21 Set Ekzema
22 Set Kesihatan Mata
23 Set Kesihatan Kesuburan (Suami & Isteri)
24 Set Cyst dan Fibroid
25 Set Detoks & Sembelit
26 Set Kesihatan Lelaki
27 Set Resdung
28 Set Kanak-kanak & Pelajar
29 Set Kesihatan Wanita
30 Set Hyperthyroid
31 Set Migrain
32 Set Kesihatan Tulang dan Sendi
33 Set Kurus
34 Set Kesihatan Buah Pinggang Bocor
35 Set Rambut Gugur
36 Set Kesihatan Hati
37 Set Kawal Tekanan Darah (Cegah Darah Tinggi)
38 Set Jerawat
39 Set Kayap
40 Set Youth Skincare

Senarai Set Kesihatan LAT Family.

 

Nie contoh Set Kesihatan yang Mira akan provide nanti untuk rujukan anda.

 

Vitamin dan Mineral untuk Kesihatan Optimum dan Set Kesihatan Shaklee
Contoh Set Kesihatan untuk Kecantikan dan Hilangkan Parut

 

Jika anda memerlukan sebarang Set Kesihatan di atas, Jangan malu-malu untuk pm Mira yer. Nak bertanya dan nak membeli pun boleh. Nak lagi BEST, terus sign up jadi member dan nikmati benefit sebagai ahli Shaklee. 🙂

 

Jangan lupa untuk hubungi Mira jika anda berminat dengan mana-mana Set Kesihatan ya.

Mira | 012-531.9097

(Klik pada Nombor di atas untuk terus Whatsapp Mira yer)