Doa, Adab dan Amalan Doa-doa Harian

Doa, Adab dan Amalan Doa-doa Harian

Doa, Adab dan Amalan Doa-doa Harian. Selalu ke kita berDOA ? Selalunyer Bismillah je.. Kekadang tu lupe pun ada.. adoiii.. Tapi suatu kebiasaan ialah berdoa selepas solat.

.

Nak anak-anak terbiasa berDOA ? BerDOA jadi amalan biasa-biasa mereka? ini asas yang menTAUHIDkan Allah SWT.

.

.

Doa, Adab dan Amalan Doa-doa Harian : Sharing bab BerDOA

Feelings are Prayer ?? Betul ke ?

KONSEP : PERCAYA SEBELUM BERJAYA. Maksudnya, dah dapat rasa kejayaan tu dalam keadaan PRESENT MOMENT walaupun sebenarnya masih dalam proses menuju kejayaan

.

Doa, Adab dan Amalan Doa-doa Harian : Feelings are Prayers

Macam mana Feelings are Prayers ni?? Ada Formula yang disharekan pada Mira dan circle positive kami ni. Mira joint circle ni pun as a reward to myself. Alhamdulillah

.

Doa, Adab dan Amalan Doa-doa Harian : Feelings are Prayers

.

Formula Feelings are Prayers

C – Calm

I – Intention

T – Trust

F -Flow


Pernah nampak tak flow ni ? Sapa yang follow Tuan Afnan Rosli confirm dah tahu ni..

.

Mind, Body and Soul perlu hadir semasa berDOA. Perlu berTENANG. Perlu ALIGN dan hadirkan KUSYUK

  • BerTENANG
  • JELAS apa yang kita NAK
  • TRUST – perlu percaya lepas berdoa. jangan ragu-ragu
  • FLOW – buang blockage. Buang Dosa

.

.

Adab Berdoa

Adap Berdoa ni bak kata guru Mira yang Mira panggil Umi is more towards untuk peroleh Keberkatan.

1. Perlu hadir Mind – mengIAkan.

2. Hadir Hati – Percaya

3. Hadir Soul – Being there

4. Selawat – Connection between diri dan Allah.

5. Minta ampun

6. Buat puji-pujian kepada Allah SWT (sifat Allah)

7. Minta apa yang ingin diminta.

Percaya atau tidak.. terpulang.. but you can give a try.. 🙂

.

.

Doa, Adab dan Amalan Doa-doa Harian : Amalan Doa-doa Harian


Ni ada buku BEST bab berDOA nie. Buku Mewarna Doa-doa Harian. Seronok la anak nak belajar kan sebab ada gambar yang BEST.. Siap boleh warnakan lagi..

.

Buku ni menghimpunkan pelbagai jenis doa Doa-doa yang boleh diamalkan dalam setiap aktiviti harian


Bacalah dan amalkanlah doa-doa agar kita sendiri dan anak-anak berasa dekat dengan Pencipta.

.

Doa, Adab dan Amalan Doa-doa Harian
Buku Mewarna serta Amalan Doa-doa Harian
Doa, Adab dan Amalan Doa-doa Harian
Kandungan Buku Mewarna serta Amalan Doa-doa Harian
Doa, Adab dan Amalan Doa-doa Harian
Kandungan Buku Mewarna serta Amalan Doa-doa Harian
Doa, Adab dan Amalan Doa-doa Harian
Kandungan Buku Mewarna serta Amalan Doa-doa Harian

.

Doa, Adab dan Amalan Doa-doa Harian
Kandungan Buku Mewarna serta Amalan Doa-doa Harian
Doa, Adab dan Amalan Doa-doa Harian
Kandungan Buku Mewarna serta Amalan Doa-doa Harian
Doa, Adab dan Amalan Doa-doa Harian
Kandungan Buku Mewarna serta Amalan Doa-doa Harian


Harga: RM5.90 serta Bilangan Muka Surat: 24 m/s

.

Nak dapatkan ? Klik je link ni atau

Boleh direct message Mira di 010 22 88 151

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge