ESP Protein Terbaik. Apa ciri-ciri Protein Terbaik?

6 ciri-ciri Serbuk Protein Terbaik. ESP Protein Terbaik?

6 ciri-ciri Serbuk Protein Terbaik. ESP Protein Terbaik?  Dari sumber apa pula kita nak dapatkan Protein ni. Memang banyak sumber tapi sumber apa yang terbaik?

 

 

6 ciri-ciri Serbuk Protein Terbaik. ESP Protein Terbaik?

Apa itu Protein ?

 

6 ciri-ciri Serbuk Protein Terbaik. ESP Protein Terbaik?
Protein is building block of the body. It is all over the body!

 

Protein merupakan blok atau sumber yang membina tubuh. Ia merupakan bahan asas membina sel-sel yang baru.

 

Protein ditemui di seluruh badan manusia, dalam otot, tulang, kulit, rambut, dan hampir setiap bahagian tubuh atau tisu lain. Ia membentuk enzim yang memberi tenaga kepada banyak tindak balas atau reaksi kimia dan membentuk hemoglobin yang membawa oksigen dalam darah. Sekurang-kurangnya 10,000 protein yang berbeza membentuk tubuh badan kita.

 

 

6 ciri-ciri Serbuk Protein Terbaik. ESP Protein Terbaik? :

Perumpamaan Protein dalam Kehidupan seharian ?

 

Perumpamaannya, nak bina rumahkan perlukan batu-bata. Tak kisah la batu bata tanah liat ke.. Batu bata pasir ke, yang penting batu bata kene ada la kan. Kalau zaman dulu-dulu pun gunakan tanah liat yang bercampur dengan jerami sebagai dinding.

 

6 ciri-ciri Serbuk Protein Terbaik. ESP Protein Terbaik?
Nak bina rumah pun perlukan batu-bata kan.. Macam tu juga analogi dengansel badan kita

 

Batu Bata pasir atau tanah liat tu yang menentukan kualiti rumah yang dibina.
So kene pastikan batu bata ada dulu. Then batu bata yang macam mana kita nak guna ?? Kene tau dan ambil tau yer..

 

Bila TAK CUKUP Protein, badan tak boleh nak hasilkan Sel Kulit yang baru..
Sel Tulang yang baru.. Sel Rambut yang baru.. Tu yang jadi mudah sakit.. Nampak lebih tua sebelum usia.

 

 

6 ciri-ciri Serbuk Protein Terbaik. ESP Protein Terbaik?

Sumber Protein.

 

6 ciri-ciri Serbuk Protein Terbaik. ESP Protein Terbaik?
Sumber Protein

 

Sumber Protein ada 2 jenis :

1. Sumber Protein berasaskan Haiwan
(Daging, Ikan, Ayam, Telur, Susu, Cheese dan lain-lain)

2. Sumber Protein berasaskan Tumbuh-tumbuhan
(Toofu, Kekacang, Tempe dan lain-lain)

 

 

6 ciri-ciri Serbuk Protein Terbaik. ESP Protein Terbaik? :

Sumber mana yang lebih baik?

 

Sumber dari tumbuh-tumbuhan nie lebih berKHASIAT.
Sumber dari Haiwan pun bagus bukan tak bagus tapi mempunyai nilai KALORI yang banyak.

 

6 ciri-ciri Serbuk Protein Terbaik. ESP Protein Terbaik?
Top 10 Meatless Source!

 

Ye la.. makan Peha ayam tapi Peha Ayam tu kan kita goreng dulu.. Ada additional Trans-Fat. Ayam tu sah-sah ada Saturated Fat. Gabungan dua jenis FAT yang MANTAP ini akan menyebabkan terhasilnya LEMAK yang BAD for health, menyebabkan trigliserite tinggi dalam darah.

 

Bukan tu jer, Protein dari sumber Haiwan juga tinggi Kolesterol terutama Daging dan Seafood. Silap-silap nanti kene Gout pula ataupun tahap kolesterol terlebih tinggi. Terpaksa la beli Set Gout dengan Mira. Tak pun ESP dan Omege 3 untuk turunkan tahap kolesterol dalam badan. Hihihi 🙂

 

6 ciri-ciri Serbuk Protein Terbaik. ESP Protein Terbaik?
Gout ?? Memeritkan dan Menyakitkan!

 

Therefore Protein yang berasaskan Tumbuh-tumbuhan lebih diGALAKkan dan Mira galakkan anda mengambil serbuk Protein ESP untuk memastikan badan anda cukup Bekalan Protein sehari-hari.

 

Kajian menunjukkan bahawa pengambilan Soya sekurang-kurangnya 25g sehari mampu menurunkan paras KOLESTEROL dalam darah.

 

6 ciri-ciri Serbuk Protein Terbaik. ESP Protein Terbaik?
Makanan alternative yang dapat membantu menurunkan paras kolesterol dalam darah. Mira suka kalau ESP diblend dengan Apple dan oats 🙂

 

 

6 ciri-ciri Serbuk Protein Terbaik. ESP Protein Terbaik? :

Tips memilih Serbuk Protein yang Sihat

 

Di sini MIra senaraikan tips dalam pemilihan Serbuk Protein yang sihat dan baik untuk kesihatan. Ada banyak jenama Serbuk Protein di pasaran, jadi pilih secara bijak untuk kesihatan yang lebih baik.

 

 

6 ciri-ciri Serbuk Protein Terbaik. ESP Protein Terbaik? :

1. Sumber Protein berasaskan SOYA.

 

Sesuai untuk semua peringkat umur dan berasaskan tumbuh-tumbuhan. Sesuai juga untuk Vegetarian dan mereka yang ada Alahan Laktosa. Alahan laktosa ni macama mana pula ? Kembung atau cirit-birit lepas minum Susu berasaskan tenusu.

 

6 ciri-ciri Serbuk Protein Terbaik. ESP Protein Terbaik?
Pastikan Soya yang terbaik tau. Soya yang macam mana ? Keep on reading…

 

Kajian menunjukkan bahawa pengambilan Soya sekurang-kurangnya 25g sehari mampu menurunkan paras KOLESTEROL dalam darah.

 

Kajian juga menunjukkan Soya mampu mengurangkan simptom-simptom Monopause (Osteoporosis dan Hot Flash)

 

 

6 ciri-ciri Serbuk Protein Terbaik. ESP Protein Terbaik? :

2. Pilih serbuk Soya yang paras Glisemik Indexnya (GI) rendah.

 

Glisemik Index menunjukkan kesan sesuatu makanan ke atas DARAH. Soya dengan GI yang rendah mampu membantu mengekalkan paras gula dalam darah yang SIHAT. Bagus untuk mereka yang ada Kencing Manis atau Pre-Diabetes!

 

Bagus untuk bantu kita kekalkan rasa kenyang yang lebih lama kerana Soya dengan GI yang rendah memastikan gula dilepaskan ke dalam darah secara perlahan-lahan. Bukan tu je tau, ia bantu kita untuk menguruskan Berat Badan dengan lebih effektif.

6 ciri-ciri Serbuk Protein Terbaik. ESP Protein Terbaik?
Pengekalan tenaga berpanjangan dengan ESP Shaklee (Biru Pekat)

 

 

6 ciri-ciri Serbuk Protein Terbaik. ESP Protein Terbaik? :

3. Pilih serbuk Soya yang dilengkapi dengan 9 jenis Asid Amino.

 

Badan kita perlukan 20 jenis asid amino dan badan kita mampu hasilkan 11 jenis asid amino sahaja. So dengan membekalkan 9 jenis asid amino lagi, ia dapat bantu badan mengekalkan fungsi badan yang optimum dan bantu menggalakkan Kulit, Rambut, Kuku, Tulang dan Sel Imun yang sihat.

 

6 ciri-ciri Serbuk Protein Terbaik. ESP Protein Terbaik?
Label on ESP by Shaklee

 

 

6 ciri-ciri Serbuk Protein Terbaik. ESP Protein Terbaik? :

4. Pilih serbuk Protein yang Non-GMO.

 

6 ciri-ciri Serbuk Protein Terbaik. ESP Protein Terbaik?
Soy which is used to produce ESP by Shaklee is Non-GMO Soy.

 

GMO nie bermaksud genetik telah diubahsuai. Proses pengubahsuai ini dapat menghasilkan ayam yang menjadi tambah lasak dan tak cepat mati. Lebih tahan lama dan kuat serta mampu lawan bakteria dan virus. Ayam pun jadi lebih Gemuk! Jagung GMO pula rasa lebih manis dan tahan lasak.

 

Kesan pengubahsuaian Genetik
=> Menyebabkan kandungan nutrien berkurang.
=> Ada kajian menunjukkan kesan pengambilan GMO Food yang berterusan akan menyebabkan tingkatnya Risiko Tumor dan ketidaksuburan.

 

 

6 ciri-ciri Serbuk Protein Terbaik. ESP Protein Terbaik? :

5. Pilih serbuk Protein yang rendah lemak.

 

Protein yang rendah lemak membantu memastikan tahap Lemak Tepu dan Kolesterol dalam badan adalah pada tahap yang minimum. Ia juga membantu membina otot tanpa kalori tambahan. Lemak berlebihan akan tersimpan dalam badan dan menyebabkan kita semakin gemuk.

 

6 ciri-ciri Serbuk Protein Terbaik. ESP Protein Terbaik?
Ciri-ciri ESP yang bertepatan dengan ciri-ciri Serbuk Protein yang terbaik

 

 

6 ciri-ciri Serbuk Protein Terbaik. ESP Protein Terbaik? :

6. Tiada Gula Tambahan (Gula yang diproses)

 

Kebanyakkan pengeluar serbuk Protein menambah kandungan gula untuk meningkatkan rasa Serbuk Protein.

 

6 ciri-ciri Serbuk Protein Terbaik. ESP Protein Terbaik?
9g gula bagi setiap Hidangan ESP. Gula berasal dari Soya itu sendiri

 

Dengan ESP by Shaklee, tiada gula tambahan yang ditambah. Manis atau kandungan gula adalah berasal dari Soya sendiri.

 

Pengambilan Serbuk Protein ESP boleh membantu memastikan anda mendapatkan sumber Protein tanpa menambah nilai kalori anda.

 

Ia juga dapat membantu mengawal kandungan gula dalam darah.

6 ciri-ciri Serbuk Protein Terbaik. ESP Protein Terbaik?

Anda juga ingin mendapat Serbuk Protein ESP ?

 

ESP mempunyai kesemua ciri-ciri Protein terbaik seperti yang telah Mira huraikan di atas. Pengamblan yang konsistent disamping penjagaan “Food Intake” dan “Senaman”, mampu memastikan kesihatan yang lebih baik.

 

InsyaAllah, nampak Cantik dan Muda tu hanya la “Side Effect” hasil dari pengambilan Protein dan Nutrisi penting yang lain.

 

Anda ingin mendapatkan Protein ESP dan Nutrisi lain (Vitamin dan Mineral) yang penting untuk kesihatan? Boleh hubungi Mira. Jika ada sebarang pertanyaan berkenaan produk atau produk yang bersesuaian dengan tahap kesihatan anda, just pm je Mira k.

 

Mira | 012-531.9097

(Hanya klik pada nombor di atas untuk directly Whatsapp Mira ya.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge