ab193721026684d6d11754970b92cedd - Jenama Lampin atau "Pampers" Pilihan untuk bayi anda

Jenama Lampin atau “Pampers” Pilihan untuk bayi anda

Jenama Lampin Pakai Buang “Pampers” Pilihan untuk bayi anda antara yang perlu difikirkan bagi bakal-bakal ibu dan bapa. Nak pergi hospital pun nak kene bawa bekalan lampin tau.

 

Jenama Lampin atau "Pampers" Pilihan untuk bayi anda
Antara barang-barang keperluan semasa bersalin

 

Kalau tak bawa pun ok jer tapi hospital akan berikan dengan bayaran la. That is base on my experience masa bersalin dulu. Tapi Mira tak sure pula di hospital kerajaan macam mana.

 

 

Jenama Lampin Pakai Buang “Pampers” Pilihan untuk bayi anda :

Lampin apa yang terbaik ?

 

Mira dulu pun google juga nak tahu which is the best for our baby. Ye la, tengah excited nak dapat baby dan for sure nak beri the best to our baby. Dah google tapi tak sempat beli sebab baby keluar terlebih awal la pula..

 

Alhamdulillah baby sihat dan kuat walaupun keluar much earlier than expected! Thanks Allah !

 

Jenama Lampin atau "Pampers" Pilihan untuk bayi anda
Sekarang semua pun di hujung jari. Termasuk nak cari jenama pampers dan set berpantang yang terbaik

 

 

Jenama Lampin atau “Pampers” Pilihan untuk bayi anda :

Lambakan Lampin Pelbagai Jenama di pasaran.

 

Di pasaran sekarang ada macam-macam jenama lampin. Mira ingat lagi, dulu adik mira guna Huggies tapi jenis pants. Masa tu jenis lampin seluar atau pants nie baru je keluar.

 

Jenama Lampin atau "Pampers" Pilihan untuk bayi anda
Pelbagai jenama Disposable Diapers di pasaran untuk

 

Tak lama lepas tu keluar pula jenama Mamy Poko. Tak boleh lupa sebab lambang kartun putih tu memang macam terus masuk kepala. Iklan tu memang emphasize on kelembutan cotton dan keselesaan bayi.

 

Jenama “Pampers” tu memang dah ada di pasaran. Mungkin ni brand yang pertama masuk Malaysia dan mungkin antara yang terawal wujud dalam dunia nie kot dan terus letak brand ‘Pampers’ terus.

 

 

Jenama Lampin atau “Pampers” Pilihan untuk bayi anda :

8 Jenama Lampin yang terkenal base on blog Sirap Limau coretan Anis Affandi

 

Bila Mira menulis blog nie mula-mula nak cerita how Mira make up my decision but it would be beneficial to my reader kalau Mira listkan brand yang available dipasaran.

 

Alhamdulillah jumpa satu website cerita bout 8 Jenama Lampin paling Popular. 8 jenama yang diketengahkan seperti di bawah ni ya.

 

 

Jenama Lampin atau “Pampers” Pilihan untuk bayi anda :

1. Drypers Wee Wee Dry

Drypers ni ada macam-macam jenis tau. Mira tak pernah pun beli tapi pernah cuba.

 

Normally di Manipal Hospital, free give yang doktor always bagi everytime checkup baby is Drypers nie la. Not bad as well tapi sebab Mira dah terbiasa denga jenama yang Mira always guna so tak pernah pula beli sendiri.

 

Jenama Lampin atau "Pampers" Pilihan untuk bayi anda
Drypers Wee Wee Dry

 

 

Jenama Lampin atau “Pampers” Pilihan untuk bayi anda :

2. Mamy Poko Extra Dry

 

Nie la jenama pilihan Mira dan Suami. Berdasarkan review yang Mira pernah google, Mamypoko is one of the best dan Mira akui memang antara yang bagus.

 

Jenama Lampin atau "Pampers" Pilihan untuk bayi anda
Mamy Poko Extra Dry

 

Memang tahan lama tapi Mira still put timing for every change to be every 4 hours sebab tak suke tengok bontot baby merah-merah. For sure everytime baby buang air besar, cepat-cepat kene tukar yer.

 

Kesian pulak nanti bontot baby tu. Normal la kekadang 4 jam tu kita meet tapi kekadang memang langgar jugak especially bila travel kan.

 

 

Jenama Lampin atau “Pampers” Pilihan untuk bayi anda :

3. Huggies Dry Pants

 

Jenama Lampin atau "Pampers" Pilihan untuk bayi anda
Huggies Dry Pants

 

This brand adik MIra pernah guna. It was 20 years ago tak silap. Waktu tu pants atau jenis lampin seluar baru je diperkenalkan.

 

Tak salah pun mencuba kan. So give a try by buying the small pack then kalau puas hati boleh beli yang bigger pack which is more economic. Review pengguna on Huggies pun boleh tahan as well.

 

Macam biasa ada yang positive dan ada yang negative. Tapi Setakat Mira baca ramai juga yang mempercayai jenama nie tau.

 

 

Jenama Lampin atau “Pampers” Pilihan untuk bayi anda :

4. Pet Pet

 

Jenama Lampin atau "Pampers" Pilihan untuk bayi anda
Antara lampin Pet Pet yang berada di pasaran

 

Mira ni actually a housewife. Being a housewife due to Morning Sickness and then husband kata tunggu anak besar baru kerja balik. Due to that, Mira pun offer khidmat Personal Shopper kepada yang memerlukan so that mereka yang tak ada online banking still boleh purchase barang secara online.

 

Yes tak semua pandai guna online ni especially yang tak yakin dan ragu-ragu dengan perbankan secara dalam talian. So mereka bantu mereka la. Pet Pet merupakan antara jenama yang sering Mira belikan untuk sesetangah ibubapa yang gunakan khidmat Mira.

 

 

Jenama Lampin atau “Pampers” Pilihan untuk bayi anda :

5. Diapex Easy

 

Jenama Lampin atau "Pampers" Pilihan untuk bayi anda
Diapex Easy

 

Untuk Diapex Easy nie kebanyakkan suka sebab harganya yang lebih ekonomi serta selesa dipakai oleh si comel. Ada yang mengatakan Diapex Easy lebih sesuai digunakan pada waktu siang sahaja.

 

Tapi di pasaran pun ada Diapex Premium tau. Yang Mira baca, Diapex Premium nie boleh tahan juga kualiti dia. Kena la cuba kalau nak tau lebih lanjut.

 

Ni antara brand yang Mira always jumpa everytime masuk kedai runcit Mydin. Munking ramai penggunanya and thats why boleh nampak lambakan stok.

 

 

Jenama Lampin atau “Pampers” Pilihan untuk bayi anda :

6. Baby Love Growpants

 

Jenama Lampin atau "Pampers" Pilihan untuk bayi anda
Baby Love Grow

 

Review on this brand is quite OK even the user recommended it for night use.  Tapi ada juga yang kata hanya bertahan selama 2 jam dan lampin jenama nie jenis yang banyak gel.

 

Design wise ramai yang suka dan mengatakan ia setanding dengan Drypers.

 

 

Jenama Lampin atau “Pampers” Pilihan untuk bayi anda :

7. Whoopee

 

Jenama Lampin atau "Pampers" Pilihan untuk bayi anda
Whoopee

 

Brand ni Mira tak pernah guna tapi Mira ada baca review yang tak menyebelahi jenama nie. Tapi lain baby lain tahap sensitiviti kulitnya. So for those yang ada baby with less sensitive skin, boleh la gunakan.

 

Tapi kepada those yang ada baby dengan kulit yang senang merah-merah tu, mungkin tak galakkan yer. But apa pun, anda perlu cuba dulu. Normally if pergi pasaraya, boleh je dapatkan sample dari promoter jenama-jenama pampers nie.

 

 

Jenama Lampin atau “Pampers” Pilihan untuk bayi anda :

8. Pet Pet Night Tape

 

Jenama Lampin atau "Pampers" Pilihan untuk bayi anda
Pet Pet Night Tape

 

Pet Pet pula ada yang memang gemarkan jenama ni. Namanya pun Night Tape so sepatutnya boleh menyerap dan tahan lebih lama la kan. Tak dinafikan Pet Pet nie antara jenama yang senang nak jumpa online atau di supermarket.

 

 

Jenama Lampin atau “Pampers” Pilihan untuk bayi anda :

Lampin Pilihan Hati

 

Seriously masa Mira survey , dalam kepala tak ada pun favaroble brand tapi base on review dari orang ramai, kebanyakan mempercayai jenama Mamy Poko walaupun harga a bit high compare to other normal brand.

 

Ada sahaja parents yang prefer membeli 2 jenama yang berbeza. Satu untuk kegunaan siang dan satu lagi kegunaan malam hari. Walau apa pun pilihan anda, Mira sure itu yang terbaik untuk baby anda.

 

Jenama Lampin atau "Pampers" Pilihan untuk bayi anda
Mamy Poko Extra Dry pilihan hati dari dulu hingga kini

 

Personally Mira dari dulu till now stick with Mamypoko Extra Dry. Can be used during day and night. Mira pun purchase online je coz lebih murah sometimes. That is base on my experience yang always shopping online untuk diri dan untuk customer Mira.

 

 

Jenama Lampin atau “Pampers” Pilihan untuk bayi anda :

Susu untuk Si Comel

 

Susu untuk si comel antara tajuk hangat juga kalau nak dibincangkan. Ada ibu yang preferuntuk berikan susu badan dan ada pula yang prefer untuk memberikan susu formula.

 

Personally i would say, if mampu berikan susu badan, then just proceed tapi jika ada kekangan, then boleh berikan susu formula kepada bayi anda.

 

Jenama Lampin atau “Pampers” Pilihan untuk bayi anda :

Ibu perlukan Khasiat secukupnya jika memilih untuk menyusu badan

 

Mira dulu mulakan pengambilan supplement ni dengan ESP dan Omega Guard sahaja tau. Kalau nak tahu, Set Basic untuk penyusuan islah ESP dan Alfalfa. Jom baca pengalaman Mira bila menggunakan Alfalfa nie. Click sini.

 

Jenama Lampin atau "Pampers" Pilihan untuk bayi anda
Set Basic Penyusuan.

 

Apa pula ESP nie. Actually ESP stand for Energizing Soy Protein. Minuman yang berasaskan Soya yang Organik yer. Bukan Soya GMO. Ni Mira beri tips cara nak tingkatkan pengeluaran Susu Badan. Ni pula petua-petua yang boleh diamalkan.

 

Jenama Lampin atau "Pampers" Pilihan untuk bayi anda
Energizing Soy Protein aka ESP

 

Macam yang Mira mentioned tadi, Omega Guard antara yang awal Mira amalkan. Alhamdulillah Mira dapat pakai balik baju before pregnant selepas 4 bulan bersalin. Baca pengalaman Mira di sini. 

 

Jenama Lampin atau "Pampers" Pilihan untuk bayi anda
ESP dan Omega Guard

 

Mira ambil supplement one by one actually so Mira dapat lihat dan rasai perbezaan pada badan Mira sendiri. Masalah kulit kering sehingga kulit muka mengelupas ? Pernah alami ?

 

Mira alami masalah kulit kering sehingga kulit muka mengelupas sejak pregnant anak pertama dan kini semua masalah ini dah hilang. Alhamdulillah. Boleh baca perjalanan dan macam mana Mira atasi masalah kulit kering nie.

 

 

Jenama Lampin atau “Pampers” Pilihan untuk bayi anda :

Sakit Pinggang, Kebas-kebas, Kulit kering, Rambut Gugur dan Stress kesan beri Susu Ibu?

 

Jenama Lampin atau "Pampers" Pilihan untuk bayi anda
Rambut banyak gugur

 

Sakit Pinggang antara yang biasa dialami oleh ibu-ibu selepas bersalin. Bukan itu sahaja, yang biasa bermain dengan air waktu berpantang pun mesti biasa alami masalah kebas-kebas di tangan dan kaki.

 

Lagi tension bila jalan je dalam bilik, jumpa rambut. Kalau sikat jangan cakap la. Banyak giler rambut yang gugur. 🙁

 

Mira pun pernah rasa tu semua tapi ALhamdulillah semua semakin hilang dan terus hilang bila amalkan pemakanan yang seimbang. Kita bekalkan apa yang badan perlukan dan insyaAllah badan berfungsi sepenuhnya dengan lebih baik.

 

Nak tahu macam mana Mira hilangkan masalah tu semua ? Baca di sini k. 

 

 

Jenama Lampin atau “Pampers” Pilihan untuk bayi anda :

Lets feel Shaklee Effects..

 

download 1 1 300x117 - Jenama Lampin atau "Pampers" Pilihan untuk bayi anda

 

Ya Mira merupakan pengguna Shaklee yang sangat terkesan dengan effect produknya. Dalaman dan luaran dapat Mira rasakan perubahannya.

 

So jika ada yang berminat nak dapatkan any Shaklee products, feel free to contact me k.

 

Jenama Lampin atau “Pampers” Pilihan untuk bayi anda :

Kenapa perlu jadi ahli Shaklee ??

 

Sebab ada banyak privilege menanti. Bukan sekadar harga ahli, promosi-promosi Shaklee hampir kesemuanya untuk ahli tau !!!

 

Ada yang tanya.. Boleh tak jadi ahli for FREE ?? Ada caranya.  Jom joint jadi ahli and become my business partner. Lets strive to be Healthier ! Nak joint ahli and makan saja-saja pun ok. Dapat jimat. If beli leih 150UV dapat Bonus cash lagi..

 

 

Jenama Lampin atau “Pampers” Pilihan untuk bayi anda :

Kenapa nak kena Contact Mira dulu ??

 

  • Boleh je beli direct secara online tapi if contact Mira, boleh tau Vitamin yang paling sesuai untuk masalah anda.  Mira recommend list of Vitamins yang terbaik which will according to masalah dan tanda-tanda masalah yang hadir.

 

  • Bukan tu saja, Mira tawarkan harga yang berpatutan.

 

  • Mira sendiri merupakan pengguna Shaklee so InsyaAllah Mira advice berdasarkan pengalaman Mira dan berdasarkan rujukan daripada Master-Master dan Nutritionist Shaklee. 

 

  • Vitamin atau Produk Shaklee yang dibeli kesemuanya dari Warehouse Shaklee. Bila dah jadi ahli nanti dan nak beli di HQ direct pun boleh.

 

  • Bukan apa, bila Vitamin dari Warehouse Shaklee atau HQ Shaklee, InsyaAllah barang-barang tu semua 1st IN dan 1st OUT.  Tiada masalah dengan Expiring Date insyaAllah.
images 9 - Jenama Lampin atau "Pampers" Pilihan untuk bayi anda
First In First Out. Stock yang sampai dulu akan dihabiskan terlebih dahulu.

 

  • Bukan tu jer.. produk confirm Produk yang Asli. Semua produk Shaklee ada kelulusan KKM tapi label kelulusan KKM ni ada yang dah pandai tiru..

 

  • Tau tak ada je yang complain barang yang diterima made in China.. Produk keluaran Shaklee Malaysia semua dari US tau.

 

  • HALAL tu yang utama.. Kami semua ada Sijil Halal sebagai Bukti. Feel free to ask k. 🙂

1516087857_2018_HALAL_Annual_Certificate_1219-17-32812

 

Miera

Shaklee ID : 1255626

Whatsapp / Hp No : 012 531 9097 atau click link nie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reference :

http://www.mywanderingstory.com/2012/12/choosing-right-diaper-tips-and-some.html

http://erin-polkadot-princess.blogspot.my/2013/10/review-diaper-aish.html

http://kapas-putih.blogspot.my/2014/12/drypers-huggies-petpet-mamypoko-dypers.html

http://jellysmommy.blogspot.my/2016/01/disposable-diaper-review-petpet.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge