10162 AlfalfaComplex banner - Menyusu dan Berpuasa dengan Alfalfa Complex by Shaklee

Menyusu dan Berpuasa dengan Alfalfa Complex by Shaklee

Hari nie mira nak share pengalaman Menyusu dan Berpuasa dengan Alfalfa Complex by Shaklee

Actually, mira baru 3 hari consume Alfalfa nie yer semasa Mira menulis posting ini.

 

Menyusu dan Berpuasa dengan Alfalfa Complex by Shaklee :

Alfalfa ni apa actually?

Menyusu dan Berpuasa dengan Alfalfa Complex by Shaklee Alfalfa menyebabkan bengkak susu

Nie la alfalfa. It is From herb family. Kalau nak yang fresh macam dalam picture atas nie leh cari kat EON yer..

 

Mira pernah nampak.. Tapi tak pernah beli sebab memang bukan penggemar makanan yang adik beradik dengan taugeh.. Sprout is not My favorite tough memang banyak khasiatnya..

 

Nak dijadikan cerita Mira decide nak consume Alfalfa ni pun disebabkan berpuasa di bulan Ramadhan and nak make sure susu badan sentiasa cukup untuk anak-anak mira.

 

Before this Mira ade share macam mana mira boleh berpuasa setelah 2 tahun tinggal puasa di bulan Ramadhan.. Semua dengan bantuan ESP. Alhamdulillah…

 

Menyusu dan Berpuasa dengan Alfalfa Complex by Shaklee :

Siapa yang perlukan Alfalfa

 

Bagi Mira la kan, semua ibu-ibu yang menyusukan anak memang sangat-sangat perlukan Alfalfa ni jika mereka rasa stok susu yang dihasilkan tak mencukupi.

 

Actually bukan ibu menyusu je perlukan Alfalfa ni, orang yang ada sakit gout pun ambil tau! Tu dia, nak bagi tau, kesan Alfalfa nie bukan satu, tapi banyak. Boleh hilangkan bau badan juga tau.

 

Macam mana Mira boleh terpengaruh nak beli Alfalfa ? Ana, geng Shaklee Mira yang suggestkan Mira untuk ambil Alfalfa nie..

 

ANA ada cerita, masa berpantang 5 tahun dahulu, lepas ambil je Alfalfa, ANA TERPAKSA PUMP susu tiap-tiap hari.. Bukan itu sahaja, dalam masa seminggu, ANA TERPAKSA beli fridge baru untuk simpan stok susu.. Ana ni wanita berkerjaya so memang wajib buat stok susu la kan..

 

Menyusu dan Berpuasa dengan Alfalfa Complex by Shaklee Stok Susu EBM

 

 

Menyusu dan Berpuasa dengan Alfalfa Complex by Shaklee :

Dos pengambilan Alfalfa

 

Lepas dah dengar macam-macam cerita tu Mira pun terus order Alfalfa nie. Dalam 2 ke 3 hari dah sampai so malam tu juga mira Try ambil 5 biji dahulu. Kalau ikut botol Alfalfa shaklee nie, maksimum pengambilan adalah 10 biji satu hari..

 

Lepas consult Kak Ira, pengamal Shaklee dan mini nutritionist Shaklee, advice yang kak Ira beri ialah mira patut ambil 5 biji selepas berbuka dan 5 biji semasa sahur.

 

Nak ambil lepas berbuka memang tak sempat. Nak layankan anak-anak dan suami. Nie la syurga rumah nie.. 🙂

 

Lepas berbuka dan masa berbuka kekadang Si abang dah tarik-tarik baju minta susu.. Sambil berbuka sambil bagi susu kekadang. Si abang nie susah sikit nak suruh makan so bila minta susu tu tak sampai hati nak reject. So layankan sahaja. Kekadang sampai tertidur masa minum.

 

Malam tu sebelum tidur Mira dah ambil siap-siap 5 biji Alfalfa As recommended by Kak Ira. Minum air extra macam biasa sebab kalau menyusu badan, air memang kene minum lebih. 🙂

 

Layan anak-anak sampai dekat pukul 2:30 pagi baru tidur. Tu la rutin tiap-tiap malam bila Husband mira outstation. Nasib baik seminggu je. Seminggu je pun, mira dah 2 kali tak bangun sahur gara-gara Si abang tak nak tidur malam.

 

 

Menyusu dan Berpuasa dengan Alfalfa Complex by Shaklee :

Kesan pengambilan Alfalfa

 

Bangun subuh hari pertama After consume alfalfa, rasa bengkak sangat-sangat. Terus mira bangunkan anak-anak dan susukan. Dah habis menyusu, baru rasa lega.

 

2 ke 3 jam selepas tu rasa mengeras lagi. Ni la effect yang Alfalfa tu berikan seawal pengambilan pertama kali even dalam keadaan berpuasa dan tidak bersahur dengan ESP !!!

 

Bila bengkak susu ni datang, kita sebagai ibu macam biasa memang capai je anak-anak ni dah terus susukan. Kalau dibiar lama-lama, sakit sangat tau.

 

Nak-nak kalau anak-anak melasak waktu kita dukung. So tips kalau berlaku bengkak susu, cepat-cepat direct breastfeed anak tu k. Kalau bekerja, kena la pam terus yer.

 


Menyusu dan Berpuasa dengan Alfalfa Complex by Shaklee

Kalau nak tau, Alfalfa nie didatangkan dalam 2 size packaging yang berbeza. Saiz S ada 330 biji dan saiz L 700 biji.

 

So career Lady yang masih menyusu badan, mira sangat galakkan untuk mengambil Alfalfa dan ESP nie. If ambil set lengkap lebih baik sebab set lengkap penyusuan boleh memastikan penghasilan susu badan yang lebih berkualiti kerana semua nutrient yang diperlukan untuk Si ibu mencukupi.

 

Nak tahu betul ke alfalfa ni ada effect macam mira mentioned tadi..  Kene cuba dan rasakan sendiri !!!

 

Menyusu dan Berpuasa dengan Alfalfa Complex by Shaklee

 

Mira mula-mula berkenalan dengan Shaklee nie pun atas dasar nak mencuba bahan-bahan yang organik sebabnya produk-produk Shaklee nie Beyond Organic.

 

Bukan sahaja bijih benih yang tidak melalui proses GMO, malah penghasilan dari awal sehingga akhir tidak melibatkan sebarang penggunaan racun atau baja kimia. Memang selamat.

 

Dalam entry seterusnya Mira akan kupas kebaikan Alfalfa dengan lebih lanjut k. Terlalui banyak kebaikan bukan sahaja as milkbooster, bahkan merupakan teman rapat para wanita.. Stay tune k…

 

Bagi yang berminat nak dapatkan Alfalfa nie boleh Whatsapp Mira di 012 531 9097 atau click je kat SINI.

 

 

Menyusu dan Berpuasa dengan Alfalfa Complex by Shaklee :

Alfalfa pada harga lebih murah?

 

Nak dapatkan pada harga LEBIH MURAH?? Jom jadi ahli Shaklee and be my Business Partner.

 

Actually ada 2 kaedah nak jadi member Shaklee. 1st one yang berbayar and 2nd method tu totally FREE !!! Nak jadi ahli dan enjoy more Shaklee Privilege ?? BUkan dapat harga ahli je tau, kekadang tu ada discount or even better you can start generate part time income.

 

So lepas ni boleh la beli Vitamins and Minerals guna side income jer.. Best ke best ?? So jangan tunggu lagi. Pm Mira tau click je link nie.. terus masuk whatsapp msg Mira nanti.

 

Mira tunggu tau..

 

Miera

Shaklee ID : 1255626

Whatsapp / Hp No : 012 531 9097

1 thought on “Menyusu dan Berpuasa dengan Alfalfa Complex by Shaklee”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge