Minyak Ikan Omega 3 Membantu dalam Penurunan Berat Badan

Minyak Ikan Omega 3 Membantu dalam Penurunan Berat Badan

 

 

Betul ke Minyak Ikan Omega 3 Membantu dalam Penurunan Berat Badan ?? Ni bukan Overclaim ke ?? Tak kan makan minyak boleh kurus kot.

 

That is what Mira fikir juga dulu. Boleh kurus ke makan minyak ikan nie. Bagus sangat ke sampai boleh membakar semua lemak-lemak di badan ??

 

 

Minyak Ikan Omega 3 Membantu dalam Penurunan Berat Badan :

Ada kataitan dengan BMI tak?

 

Minyak Ikan Omega 3 Membantu dalam Penurunan Berat Badan

BMI? Body Mass Index awak tinggi ke rendah ?? Kajian menunjukkan kandungan Omega 3 yang rendah dalam badan berhubung kait dengan BMI yang tinggi tau.

 

Maksudnya, jika kita make sure level of Omega 3 ni lebih tinggi dalam badan compare dengan waktu dulu-dulu, kita secara tak langsung dapat kurangkan risiko berat badan yang berlebihan.

 

BMI ni memang la sangat popular kan tapi ada kekurangannya. BMI tak dapat nak bezakan antara lemak dan otot. Kajian juga menunjukkan Peratusan Lemak dalam badan play more important role untuk bezakan badan yang sihat dan yang tak sihat.

 

Ni berdasarkan Kajian yang dibuat tau. Lets dig more and more to understand k.

 

 

Minyak Ikan Omega 3 Membantu dalam Penurunan Berat Badan :
Asid Lemak Omega-3 Sangat Rendah di Kalangan Mereka yang Lebih Berat Badan atau Obesiti

Minyak Ikan Omega 3 Membantu dalam Penurunan Berat Badan

Fact yang Mira nak share hari nie berdasarkan 46 kajian yang telah diterbitkan tau!

 

Lemak-lemak di perut? Belly fat?? Ramai yang takut tengok perut yang menggelebeh nie kan.

 

Tau tak yang belly fat ni dianggap bahaya? Lebih mudah untuk kita menganggap seseorang itu tidak sihat berdasarkan “belly fat” yang memang obvious boleh dilihat dibandingkan dengan BMI.

 

Rendah kandungan Omega 3 dalam badan nie berkait rapat dengan pengumpulan dan pembentukan “belly fat”.

 

Berdasarkan kajian oleh Garaulet dan rakan-rakannya dalam artikel bertajuk “Relationship between fat cell size and number and fatty acid composition in adipose tissue from different fat depots in overweight/obese humans”, kandungan Omega 3 yang tinggi boleh mengurangkan belly fat dengan mengecilkan size zarah lemak.

 

Maksudnya, jika kita amalkan pengawalan makanan dengan pengambilan Omega 3 ni, boleh la kita kawal BMI dan belly fat kan…????

 

 

Minyak Ikan Omega 3 Membantu dalam Penurunan Berat Badan :

Membekalkan Minyak Ikan Omega 3 kepada Badan Mengurangkan Berat Badan

 

 

Supplement minyak ikan Omega-3 telah terbukti berkesan untuk mempromosikan bukan sahaja penurunan berat badan tetapi juga kehilangan lemak dan dan belly fat.

 

Dosage?
Dos yang berkisar antara 300 mg hingga 1.8 gram EPA + DHA setiap hari menurut 4 kajian yang berbeza.

 

Minyak Ikan Omega 3 Membantu dalam Penurunan Berat Badan

 

Penambahan asid lemak omega-3 ke dalam program senaman juga meningkatkan potensi kehilangan lemak berdasarkan 2 kajian yang berbeza.

 

2 kajian lain mengatakan penambahan makanan laut atau minyak ikan kepada pemakanan yang rendah kalori atau pemakanan yang seimbang nutrisinya juga meningkatkan potensi penurunan berat badan.

 

Ini menimbulkan persoalan:

Adakah menggabungkan suplemen asid lemak omega-3 dengan diet dan senaman memberikan hasil yang lebih signifikan??

 

Jawapannya ya!

 

Tapi ni berdasarkan study la.
Mira bukan doktor, tak boleh nak buat claim ape-ape. Nanti Overclaim pula.

 

 

Minyak Ikan Omega 3 Membantu dalam Penurunan Berat Badan :

Ujian Klinikal Penggunaan Omega 3 untuk Penurunan Berat Badan

 

Minyak Ikan Omega 3 Membantu dalam Penurunan Berat Badan

Dalam kajian klinikal selama 3 minggu, Lebih banyak weight loss (1.5kg) dilaporkan oleh mereka yang mengambil 2.8g unsur Omega 3 (2:1 ration of EPA to DHA) dengan regular exercise dan pengambilan makanan yang seimbang dibanding dengan placebo group.

 

So betul la kan, pengambilan asid lemak omega 3 not only can improve body composition tapi gabungan supplement Omega 3 dengan makanan yang rendah kalori beserta dengan exercise ni mampu meningkatkan proses penurunan berat badan dan menyingkiran lemak!

 

 

Minyak Ikan Omega 3 Membantu dalam Penurunan Berat Badan :

Bagaimana Omega 3 bantu Penurunan Berat Badan ?

Minyak Ikan Omega 3 Membantu dalam Penurunan Berat Badan
Omega 3 mampu menyumbang kepada peningkatan komposisi badan dengan meningkatkan metabolisme dan potensi pembakaran lemak. Ia juga seolah-olah menekan selera makan, yang membawa kepada pengambilan kalori yang kurang.

 

Selama bertahun-tahun, lemak badan yang berlebihan dianggap sebagai ruang simpanan untuk kalori tambahan.

 

Walau bagaimanapun, bukti beberapa tahun kebelakangan ini telah mendedahkan bahawa lemak badan yang berlebihan mempunyai akibat yang teruk di dalam badan, seperti keradangan, ketahanan insulin, trigliserida yang tinggi, dan banyak lagi.

Minyak Ikan Omega 3 Membantu dalam Penurunan Berat Badan

 

Peningkatan pengambilan asid lemak omega 3 telah menunjukkan mampu mengurangkan gejala tadi. Oleh itu, supplement asid lemak omega 3 bukan sahaja mampu meningkatkan kehilangan berat badan atau lemak malah is juga boleh memberi manfaat tambahan dalam menguruskan risiko panyakit yang serius berpunca dari obesiti.

 

 

Minyak Ikan Omega 3 Membantu dalam Penurunan Berat Badan :

Conclusion

Minyak Ikan Omega 3 Membantu dalam Penurunan Berat Badan

Asid lemak Omega-3 yang terdapat dalam suplemen minyak ikan menawarkan kelebihan manfaat kesihatan yang berkaitan dengan obesiti yang tidak boleh diabaikan. Oleh itu, pertimbangkan untuk menambah minyak ikan kepada rejim harian jika nak cepatkan prosespembuangan lemak dan menurunkan berat badan.

 

 

Minyak Ikan Omega 3 Membantu dalam Penurunan Berat Badan :

Nak Dapatkan Sumber Omega 3 ?

 Minyak Ikan Omega 3 Membantu dalam Penurunan Berat Badan
Kami berbangga untuk menawarkan pelanggan kami supplement omega-3 berkualiti tinggi.

Kat Sini Mira share Tips pemilihan Minyak Ikan Omega 3

Minyak Ikan Omega 3 Membantu dalam Penurunan Berat Badan :

Nak Beli Omega Guard .

Nak beli Omega Guard? Click SINI yer.

 

Tapi Nanti dulu… Anda betul-betul nak kurus ?

Nak Mira cadangkan Produk yang boleh BAKAR, BUANG dan MEMBINA OTOT?

 

 Minyak Ikan Omega 3 Membantu dalam Penurunan Berat Badan : 

 

Bina Otot? ESP dan Cinch ni berasaskan sumber Protein Soya. Nak Metabolism Rate naikkan.. protein soya boleh membantu. Bukan tu jer, kita berdiet dan bertenaga sentiasa tau.

 

ESP atau Energizing Soy Protein ni lebih sesuai untuk Ibu Mengandung atau Ibu Menyusu. Ia sangat membekalkan tenaga. Mira dapat berpuasa di bulan Ramadhan sambil menyusukan anak asbab mengamalkan ESP ni.

 

Bukan itu sahaja, untuk yang mengandung, ESP dan Omega dapat beri tenaga dan fight againts High Kolesterol dan High Pressure tau. Tapi kalau mengandung, ambil sebiji sahaja Omega 3 sebab Omega ni kalau berlebihan waktu mengandung, leh turunkan bacaan HB.

 

Paling BEST untuk ibu menyusu, ESP ni boleh pekatkan susu badan kita. Anak Mira dulu dah kurang menyusu badan umur 1 tahun 3 bulan sebab susu drop habis. Bagi formula milk as suggested by doctor tapi lepas Mira amalkan ESP dan Alfalfa susu makin meriah dan anak sendiri yang tolak Susu Formula.

 

Happy ke happy? Mesti la sangat-sangat happy kan. Not only that, yang lepas bersalin, amalkan ESP dan Omega Guard, InsyaAllah senang dapat balik shape. Mira dah boleh pakai baju before pregnant lepas 4 bulan delivery.

 

Suami pun jeles tau. hehehhehhe.. Kenapa ESP dan Cinch bantu turunkan berat badan? Sebab ESP dan Cinch sumber Protein berasal dari Soya. Yang ni confirm Non-GMO. Dont worry k. Shaklee memang dah confirmkan dan produk Shaklee terkenal sebab semua memang beyond Organik!

 

 Minyak Ikan Omega 3 Membantu dalam Penurunan Berat Badan
Metabolisa Badan selepas Pengambilan Makanan

 

Cinch dan ESP Senang nak dihadam. Really Serious nak KURUS???  ambil Cinch. Boleh gantikan Meal anda untuk Lunch atau Dinner. Terbukti tau berkesan ! Jom tengok mereka yang berjaya turunkan berat badan.

 

download 8 1 - Minyak Ikan Omega 3 Membantu dalam Penurunan Berat Badan download 9 1 - Minyak Ikan Omega 3 Membantu dalam Penurunan Berat Badan download 10 1 - Minyak Ikan Omega 3 Membantu dalam Penurunan Berat Badan

 

 

Minyak Ikan Omega 3 Membantu dalam Penurunan Berat Badan :

Nak dapatkan pada harga LEBIH MURAH??

 

Minyak Ikan Omega 3 Membantu dalam Penurunan Berat Badan

 

 

Jom joint jadi ahli and become my business partner!

Miera

Shaklee ID : 1255626

Whatsapp / Hp No : 012 531 9097

Jangan lupa dapatkan Tips pemilihan Minyak Ikan Omega 3 :

Rujukan :
https://www.nutrasea.ca/omega-3-and-you/omega-3-benefits/omega-3-body-composition-fat-fighting-fat/

 

2 thoughts on “Minyak Ikan Omega 3 Membantu dalam Penurunan Berat Badan”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge