Rahsia Awet Muda 10 Cara kurangkan Penuaan awal pada Kulit Wajah

Siapa tak suka bila nampak MUDA je selalu. Umur dah nak masuk 40an tapi ada orang ingat baru awal 30an ??

 

Suke ke HAPPY bila ingat kita nie lebih MUDA dari usia sebenar ?!

 

Artis la kebanyakan yang pandai menjaga kecantikan mereka as Look is their real business kan..

 

Rahsia Awet Muda 10 Cara kurangkan Penuaan awal pada Kulit Wajah
Umur dah 51 tapi nampak MUDA!

 

 

Rahsia Awet Muda 10 Cara kurangkan Penuaan awal pada Kulit Wajah :

Punca TUA sebelum USIA (Penuaan)

Rahsia Awet Muda 10 Cara kurangkan Penuaan awal pada Kulit Wajah
Penuaan pada kulit wajah

 

Kehidupan yang penuh dengan STRESS dan persekitaran yang tinggi kandungan Radikal Bebas antara punca wanita atau perempuan mudah kelihatan BERUMUR dari usia sebenar.

 

Rahsia Awet Muda 10 Cara kurangkan Penuaan awal pada Kulit Wajah
Punca Penuaan yang Cepat di kalangan Wanita dan Lelaki

 

Cara hidup atau lifestyle juga sangat mempengaruhi proses penuaan ini. Pengambilan alcohol, cara pemakanan yang tidak seimbang, kurang bersenam, pengambilan ubat-ubatan dan penyakit penyebab utama PENUAAN.

 

 

Rahsia Awet Muda 10 Cara kurangkan Penuaan awal pada Kulit Wajah

 

Berikut 10 tips untuk mengekalkan keremajaan kulit dan mencegah penuaan. Jom kita sama-sama apply.

 

1. Lindungi kulit daripada pancaran matahari

Lindungi kulit dengan menggunakan cermin mata hitam (shade), menutup aurat, dan gunakan sunscreen dengan SPF 30 ( atau lebih tinggi) pada permukaan kulit yang terdedah kepada cahaya matahari

 

 

2. Berhenti merokok

Merokok mempercepatkan proses penuaan. Ia menyebabkan kulit muka lebih mudah wrinkle dan kelihatan tidak bermaya.

 

 

3. Elakkan membuat reaksi muka yang sama

Bila kita membuat sesuatu reaksi muka, otot-otot pada kulit wajah kita akan mengecut dan menegang. Bila pergerakan yang sama dibuat berulang kali, akan wujud garisan-garisan halus yang lama-kelamaan akan kekal pada kulit wajah.

 

 

4. Makan makanan yang seimbang

Berdasarkan beberapa kajian, pengambilan sayur-sayuran dan buah-buahan segar dapat mengurangkan kerosakan yang membawa kepada penuaan.

 

Pengambilan makanan yang tinggi kandungan gula dan karbohidrat yang diproses boleh mempercepatkan lagi proses penuaan pada kulit wajah.

 

 

5. Kurangkan atau Elak minuman berAlkohol

Alkohol menyebabkan kulit terhidrat dan lama kelamaan kulit akan menjadi rosak. Ini akan menyebabkan kita kelihatan lebih tua dari usia.

 

 

6. Bersenam

Kajian mendapati senaman yang sederhana atau moderate boleh membaiki peredaran darah dan sistem imun badan. Ini juga akan membuatkan kulit kita kelihatan lebih muda.

 

 

7. Bersihkan kulit muka secara lembut

Scrub atau menggosok permukaan kulit dengan terlalu kuat boleh menyebabkan kulit mengalami irritation atau kerengsaan. Kerengsaan pada kulit mempercepatkan lagi proses penuaan kulit.

 

Oleh itu bersihkan permukaan wajah dari sebarang kekotoran atau makeup  secara lembut dan perlahan.

 

 

8. Cuci muka 2 kali sehari

Perpeluhan akibat penggunaan topi, cermin mata hitam atau menggunakan helmet akan menyebabkan kerengsaan berlaku.

 

Cuci muka selepas anda melakukan aktiviti yang menyebabkan anda berpeluh untuk mengelakkan kerengsaan berlaku.

 

 

9. Gunakan pelembap muka setiap hari

Pelembap wajah akan membantu kulit kita mengekalkan kelembapannya. Kulit wajah yang lembap akan mempamerkan wajah yang tampak lebih muda.

 

 

10. Berhenti menggunakan produk kecantikan yang “Memedihkan”

 

Pedih atau kulit terbakar bermaksud kulit mengalami kerengsaan. Kulit yang sering atau kerap mengalami kerengsaan akan menyebabkan kulit kelihatan lebih tua dari usia kerana kulit mengalami proses penuaan.

 

Oleh itu sangat penting untuk kita pastikan produk kecantikan yang digunakan tidak mengandungi bahan kimia terlarang yang mengakis permukaan kulit dan menyebabkan kulit rasa terbakar.

 

 

Rahsia Awet Muda 10 Cara kurangkan Penuaan awal pada Kulit Wajah :

Kepentingan Phytoestrogen untuk Awet Muda

 

Estrogen yang berasal dari tumbuh-tumbuhan dikenali sebagai phytoestrogens. Phytoestrogen menawarkan penyelesaian yang selamat, semulajadi kepada penurunan paras estrogen di kalangan wanita, fenomena yang kini disebut sebagai “penuaan hormon”.

 

Phytoestrogens adalah molekul kecil yang sama dengan estrogen, tetapi berasal dari bahagian reproduktif tumbuhan, seperti benih anggur, kacang soya, semanggi merah, biji rami dan beberapa buah kacang dan beri.

 

Walaupun sudah lama diketahui bahawa makanan berkhasiat ini baik untuk kesihatan secara keseluruhan, terdapat bukti saintifik bahawa banyak jenis phytoestrogens, yang digunakan secara topikal, menawarkan banyak manfaat luar biasa dalam memerangi penuaan kulit.

 

 

Rahsia Awet Muda 10 Cara kurangkan Penuaan awal pada Kulit Wajah :

Fungsi Phytoestrogen

 

Badan kita mempunyai enzim kolagenase yang menguraikan kolagen di dalam badan termasuk kulit kita.

Jika ingin “mengumpul” kolagen kulit, aktiviti kolagenase boleh dikurangkan dengan pengambilan suplemen tertentu iaitu PHYTOESTROGEN!

Phytoestrogen menyekat kolagenase dan juga elastase. Maka kolagen akan berkumpul di bawah kulit. Phytoestrogen juga MENYEKAT PENGURAIAN elastin yang penting bagi keanjalan kulit.

 

 

Rahsia Awet Muda 10 Cara kurangkan Penuaan awal pada Kulit Wajah :

Sumber Phytoestrogen.

 

Phytoestrogen itu sendiri merupakan estrogen yang berasal dari tumbuh-tumbuhan dan sayur–sayuran. Oleh itu makanan semulajadi ini perlu diperbanyakkan dalam kehidupan kita.

 

Antara buah-buahan dan sayur-sayuran yang tinggi nilai phytoestragen adalah seperti berikut :

 

Kandungan phytoestrogen berbeza-beza dalam makanan dan mungkin berbeza dalam kumpulan makanan yang sama (misalnya minuman soya, tauhu) bergantung pada mekanisme pemprosesan dan jenis kacang soya yang digunakan.

 

Kekacang (khususnya kacang soya) tinggi dalam kandungan phytoestrogen. Senarai makanan yang lebih komprehensif yang mengandungi phytoestrogens termasuk kacang soya, tofu, tempe, minuman soya, biji rami, biji wijen, gandum, beri, gandum, barli, kacang yang dikeringkan, lentil, keladi ungu, beras, alfalfa, mung beans, epal, wortel, buah delima, gandum (wheat germ), ginseng, dan jintan.

 

Rahsia Awet Muda 10 Cara kurangkan Penuaan awal pada Kulit Wajah
Makanan yang tinggi kandungan phytoestrogen

 

 

Rahsia Awet Muda 10 Cara kurangkan Penuaan awal pada Kulit Wajah :

Sumber Phytoestrogen Segera untuk Awet Muda dan untuk Kesihatan

 

Antara sumber Phytoestrogen yang mudah untuk diambil dan diamalkan adalah Energizing Soy Protein (ESP).

 

Rahsia Awet Muda 10 Cara kurangkan Penuaan awal pada Kulit Wajah
ESP berasal dari soya organik atau Non-GMO

 

ESP Shaklee untuk TENAGA, kulit jadi CANTIK, GASTRIK pun hilang? Betul.. Ini berdasarkan pengalaman Mira sendiri dan testimoni pengguna ESP dari Shaklee.

 

Saklee merupakan 1st company yang cipta Protein Soya. Sejak awal 70an lagi tau.  Ada banyak kajian klinikal yang sangat EXTENSIVE dan KOMPREHENSIVE!

 

Rahsia Awet Muda 10 Cara kurangkan Penuaan awal pada Kulit Wajah
Energizing Soy Protein, ESP by Shaklee

 

Worldwide pun tau ESP ni Protein Soya yang sangat Bermutu Tinggi dan BERKUALITI.

 

 

Rahsia Awet Muda 10 Cara kurangkan Penuaan awal pada Kulit Wajah :

Ciri-ciri ESP

 

Antara ciri-ciri ESP yang membuatkannya antara yang terbaik ialah :

 

Rahsia Awet Muda 10 Cara kurangkan Penuaan awal pada Kulit Wajah
ESP merupakan kacang soya Non-GMO.

 

○ Dihasilkan dari soya Non-GMO
● Suhu RENDAH untuk proses Soya ESP
○ 850g ESP dihasilkan dari 30kg Kacang Soya.
● Sumber tenaga SEGERA yang tahan LAMA. ( rasa kenyang lama )
○ Jaminan 9 jenis Asid Amino yang penting (badan kita tak hasilkan tau)
● Bebas dari pendedahan perubahan genetik dari benih sehingga pengeluaran produk. (IPP, Identity Preserve Programme.)
○ Indek Glisemik rendah. GI rendah means gula akan diproses dan dipecahkan perlahan-lahan. So sesuai la untuk pesakit Diabetes dan mereka yang nak kawal berat badan
● Tak diproses dgn Alkohol so kandungan Isoflavone terpelihara.

 

Rahsia Awet Muda 10 Cara kurangkan Penuaan awal pada Kulit Wajah :

Apa KELEBIHAN ESP Shaklee?

 

Bagus sangat ke ESP ni? Kalau nak tau, ESP ni antara top seller every month tau. Yang ada masalah kulit, rambut gugur, kegemukan dan even nak naikkan berat badan pun boleh usaha dengan ESP.

 

Jom kita lihat kelebihan ESP bu Shaklee.

1. Dilengkapi dengan unsur kalsium untuk elakkan kerapuhan tulang kerana serbuk soya yang tidak bersifat keasidan.

2. Membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam

3. Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses mengurangkan berat badan

4. Membantu menjadikan kulit lebih berseri dan menganjalkan kulit/awet muda kerana protein penting untuk kulit.

5. Meransang regenerasi kulit dan otot, mengurangkan kedutan,

6. Memberi ton warna kulit yang sekata

7. Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus-mulus, gebu

8. Protein yang lengkap (mengandungi 9 asid amino yang penting untuk fungsi badan)

9. Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral

10. Rendah lemak, tanpa kolestrol

11. Membantu mengurangkan risiko kanser,

12. Bertindak sebagai antioksidan,

13. Menguatkan sistem imun tubuh,

14. Mempertingkatkan tahap kolestol baik,

15. Memelihara kesihatan jantung

16. Membaiki pigmentasi – membaiki masalah rambut

 

Apa lagi, dapatkan ESP today dari saya. Great offer tauu ❤

MIRA | 012-531 9097

 

 

Rahsia Awet Muda 10 Cara kurangkan Penuaan awal pada Kulit Wajah :
ESP Shaklee untuk siapa ?

 

ESP ni sangat sesuai untuk semua golongan masyarakat terutama golongan remaja yang sedang membesar dan memerlukan Nutrisi yang secukupnya.

 

ESP dah bantu raaaamaiii breastfeeding mommies ni untuk berpuasa, kekal bertenaga, paling penting KENYANG LEBIH LAMA!

 

2f4a77c2 3f33 489d 8b0a 326c4795a770 300x300 - Rahsia Awet Muda 10 Cara kurangkan Penuaan awal pada Kulit Wajah
ESP bantu kekal bertenaga di bulan Puasa

 

Its PROVEN scientifically (low glycemic index) & by testimoni. Bukan cakap-cakap kosong tau.

Elok lah sekarang ESP ni tengah ada offer. Satu set ESP ni boleh share whole family.

Rahsia Awet Muda 10 Cara kurangkan Penuaan awal pada Kulit Wajah
ESP sesuai untuk semua golongan

🥛Diri sendiri 1 ESP
🥛Suami 1 ESP
🥛Mak 1 ESP
🥛Ayah 1 ESP
🥛Mertua 1 ESP
🥛Anak-anak 1 ESP

Sedang elok lah tu persiapan untuk Ramadhan selama sebulan nanti. Biarlah ramadhan kali ni lebih bermakna & bertenaga untuk ibadah yang sempurna

 

Apa lagi, jom dapatkan ESP ni. Sekarang tengah promosi tau. Khas untuk bulan April ini sahaja!

 

Rahsia Awet Muda 10 Cara kurangkan Penuaan awal pada Kulit Wajah :
ESP April 2018 Special

 

Untuk bulan April 2018 nie ada yang Special tau. Pembelian 6 tong ESP melayakkan anda mendapatkan :

  1. Free Membership
  2. Free Postage
  3. RM50 e-Voucher
  4. Bonus Shaklee terus masuk acct bank!

 

Apa lagi, dapatkan ESP today dari Mira ya. Great offer !!! ❤

MIRA | 012-531 9097

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge