Susu Ibu buat baby jadi sihat dan tembam ?

Susu Ibu buat baby jadi sihat dan tembam ?

Susu Ibu buat baby jadi tembam ? Betul ke ? 7 Sebab Penyusuan Susu Ibu adalah yang TerBAIK ni mungkin boleh menguatkan “will” atau “semangat” anda untuk terus menyusukan bayi anda.

Susu Ibu buat baby jadi sihat dan tembam ?
Nak susukan baby nie perlukan semangat dan usaha yang berpanjangan. Not as simple as that for most people

..

Memang banyak dugaan dalam penyusuan dan tak semua dapat menghadapinya dengan mudah. Ada cara untuk atasi setiap masalah dan di Malaysia sendiri memang ramai pakar yang dapat membantu.

.

Normally bila ada sebarang masalah, rujuk kepada doktor dan doktor anda akan panjatkan masalah anda kepada individu yang lebih pakar dalam bahagian penyusuan ini.

.

 

Susu Ibu buat baby jadi sihat dan tembam ? :

10 Masalah Penyusuan yang Utama

 

Bukan semua orang melalui journey penyususan susu ibu yang sama. Ada yang lalui tanpa masalah tapi ada juga yang lalui dengan iringan air mata. Bukan semua dapat bertahan sehingga anak mencecah 2 tahun.

 

Antara masalah penyusuan susu ibu yang biasa adalah seperti berikut :

 

  1. Sakit Semasa Baby Menyusu
  2. Nipple atau Puting Merekah
  3. Salur Susu Tersumbat
  4. Bengkak Susu
  5. Mastitis
  6. Jangkitan Kulat
  7. Susu Ibu Tak Banyak
  8. Baby Mengempeng Lama Sangat
  9. Inverted Nipple atau Nipple Tak Keluar Sepenuhnya
  10. Sakit atau Rasa Bisa Semasa Bayi Menyusu

.

Nanti Mira akan ulas dengan lebih lanjut tentang permasalahan ini dan cara untuk mengatasinya. (Kredit kepada ibucergas.com)

.

.

Susu Ibu buat baby jadi sihat dan tembam ? :

Penyusuan Susu Ibu adalah yang TerBAIK

.

Kebanyakan orang dulu-dulu percaya penyusuan susu ibu adalah yang terbaik untuk bayi. Zaman dulu pun mana nak dapat susu formula kan. Sekarang ni pun susu formula ni dah dikira mahal.

.

.

Susu Ibu buat baby jadi sihat dan tembam ? :

7 Sebab Penyusuan Susu Ibu adalah yang TerBAIK

 

Anda merancang untuk menyusukan bayi anda bila dilahirkan nanti ? Ada sesetengah pendapat yang mengatakan jika menyusukan bayi, badan akan mula jadi tak cantik dan menggelebeh. Dah tak boleh nak bergaya.

.

Actually semua tu tak betul pun. Menyusukan bayi dapat membantu ibu untuk jadi ramping semula tapi ibu perlu pastikan badan ibu mendapat nutrisi yang secukupnya. Kekurangan nutrisi antara sebab mengapa fungsi badan ibu merosot selepas melahirkan bayi.

.

Antara 7 sebab Penyusuan Susu Ibu adalah yang Terbaik ialah :

  1. Penyusuan susu ibu melindungi bayi anda daripada penyakit
  2. Penyusuan susu ibu boleh melindungi bayi anda daripada mengalami alergi
  3. Penyusuan susu ibu boleh meningkatkan kecerdasan anak anda
  4. Penyusuan susu ibu boleh melindungi anak anda daripada obesiti
  5. Penyusuan susu ibu boleh mengurangkan risiko SIDS
  6. Penyusuan susu ibu dapat mengurangkan tahap tekanan dan risiko kemurungan postpartum
  7. Penyusuan susu ibu boleh mengurangkan risiko beberapa jenis kanser

.

Ini merupakan 7 sebab utama mengapa anda harus menyusukan bayi anda. Kita akan bincangkan dengan lebih lanjut nanti.

.

.

Susu Ibu buat baby jadi sihat dan tembam ?

 

Betul ke kalau kita susukan bayi atau baby, baby tu akan jadi tembam dan terlampau sihat ? Nanti baby tu jadi obes ke ?

 

Tak semua bayi yang disusukan ibu akan jadi sihat dan tembam. Sihat dan tembam nie berlaku bila komponen dalam susu ibu itu mencukupi untuk si comel membesar dengan sihat. And by the time baby mula berjalan, they will reduce the weight bit by bit. So tak perlu risau.

 

Susu Ibu buat baby jadi sihat dan tembam ?
Bayi tembam sangat pun orang mengata. Bayi kurus je pun orang keep on mengata. So let them be and keep on giving the best to our precious one

 

Tembamnya baby, mesti best kalau dapat gomol kan. Biasa la kalau jumpa baby yang montel-montel dan tembam nie, 1st sekali yang wajib buat ialah pegang pipi baby. Lepas cium atau tarik pipi yang debab tue.. hahahhah 😂

.

Korang pernah buat tak macam nie? 🙋 Baru-baru ni ramai ibu-ibu menyusu yang share gambar bersama baby mereka. Ibu-ibu nie actually semuanya pengguna tegar Set Penyusuan Shaklee. Ni la Group Whatsapp Legasi Anugerah Terindah (LAT) under pimpinan Master Ira.

.

Susu Ibu buat baby jadi sihat dan tembam ?
Cantikkan ibu saya.. 🙂 Saya pun comel kan.. hihihi.. Ni la rahsia untuk susu mencurah-curah dan ibu pun makin bergaya. Set Penyususan Shaklee 🙂

 

Susu Ibu buat baby jadi sihat dan tembam ?
Ibu senyum manis je. Ibu pun makin bertenaga dan makin sihat sejak amalkan Set Penyusuan Shaklee. Bila la nak dapat susu nie. I am so stress nak berselfie.. hihihi

 

Master Ira saja la minta kami berkongsi gambar, hahaahhhh 😂 hambik! penuh inbox dengan gambar baby comel bersama ibu yang gojes-gojes. Ye la Set Penyususan Shaklee ni bukan bermanfaat untuk baby je, bahkan ibu pun tumpang sekaki tau.

.

Ada yang terlampau geram dan terus tanya apa yang kami semua consume sampai baby jadi montel dan sihat. Bukan setakat montel dan sihat, baby kami memang jarang sakit sebab dibekalkan Omega 3, Vitamin C dan Vitamin serta Mineral yang lain malalui susu ibu.

.

 

Susu Ibu buat baby jadi sihat dan tembam ?
Antara sebab utama ibu-ibu dalam LAT family memilih nak continue penyusuan ialah untuk make sure kesihatan anak-anak pada tahap terbaik. Kami invest untuk kesihatan anak-anak sejak kecil dan untuk manfaat kesihatan kami die masa akan datang

 

Memang ibu-ibu ni dok consume Set Penyusuan Lengkap dengan konsisten supaya susu ibu berkhasiat dan lengkap dengan semua Nutrisi untuk tumbesaran anak yang cennggiiiniii..👍

.

Antara kami semua ada yang bermula dengan Set Lengkap terus dan ada juga yang ambil Set Penyusuan Basic tapi upgrade from time to time. Mira antara yang bermula dengan yang Basic sebelum upgrade kepada Set Penyusuan Lengkap.

.

.

Susu Ibu buat baby jadi sihat dan tembam ? “

Kenapa Mira upgrade ?

 

Yang Basic ada ESP + Alfalfa dan Osteomatrix (pilihan untuk ditambah atau tidak). Vitamin Shaklee yang disediakan bukan sahaja untuk penyususan semata-mata tetapi juga untuk kesihatan badan si ibu.

 

Ia bantu melengkapkan nutrient penting yang membantu penghasilan susu badan, sekaligus menghasilkan susu yang banyak dan berkhasiat untuk anak syurga kita.

.

.

Susu Ibu buat baby jadi sihat dan tembam ? :

Apa yang ada dalam Set Penyusuan Basic Shaklee ?

 

20171129 175108 01 1024x818 - Susu Ibu buat baby jadi sihat dan tembam ?
Set Asas Penyusuan dengan ESP dan Alfalfa Complex

 

Susu Ibu buat baby jadi sihat dan tembam ? :

Energizing Soy Protein aka ESP

Merupakan protin yang boleh dibancuh sebagai minuman yang membantu memberi tenaga untuk ibu. ESP juga membantu menggalakkan penghasilan susu ibu dengan lebih cepat dan berkualiti. Kebanyakkan pengguna menyatakan dengan pengambilan ESP, susu mereka lebih cepat terhasil untuk sesi berikutnya.

.

Susu Ibu buat baby jadi sihat dan tembam ? :

Alfalfa Complex

 

Merupakan galactagogue atau herba penggalak susu ibu a.k.a milk booster. Alfalfa juga membantu masalah keputihan ibu dan mengurangkan angin dalam badan.

.

Susu Ibu buat baby jadi sihat dan tembam ? :

Pil Kalsium yang kaya dengan Magnesium dan Vitamin D, “Ostematrix”

Merupakan kalsium yang dapat melengkapkan keperluan buat mommy dan bayi. Kalsium membantu mengurangkan sakit pinggang dan membantu mommy mendapat rehat yang lebih baik walaupun kurang tidur. Mampu atasi masalah sembelit juga.

.

Susu Ibu buat baby jadi sihat dan tembam ?
Untuk ibu yang mementingkan perkembangan minda bayi, Omega 3 boleh ditambah untuk menggalakkan pertumbuhan minda dan perkembangan penglihatan yang baik.

 

.

Actually Set Penyusuan Shaklee ni tak ada limit. Bukan setakat basic set jer. Ada juga Set Gold dan Set Diamond. Set Gold merupakan Set Penyususan yang lengkap dengan semua jenis Vitamin dan Mineral untuk manfaat ibu dan bayi. Set Diamond pula ada tambahan Performance Drink dan Meal Shakes.

.

Kedua-dua Performance Drink dan Meal Shake sangat membantu dalam memberi tenaga kepada ibu dan pada masa yang masa meneruskan aktiviti berpuasa di bulan Ramadhan. Sangat membantu untuk menahan diri dari makan dan minum sepanjang Ramadhan tau.

.

Susu Ibu buat baby jadi sihat dan tembam ?
Set Penyusuan Shaklee yang lengkap dengan sumber Proein, Vitamin dan Mineral penting. Gabungan kesemua unsur ini membantu menghasilkan susu badan yang berkhasiat dan melimpah-ruah 🙂

 

Ini merupakan senarai produk Penyusuan Shaklee serta kebaikannya kepada ibu dan bayi.

 

Susu Ibu buat baby jadi sihat dan tembam ?
Senarai Produk dan manfaatnya kepada ibu dan bayi semasa tempoh penyusuan

.

.

Susu Ibu buat baby jadi sihat dan tembam ?

Jom dapatkan Set Penyusuan Shaklee

 

Nak si comel sentiasa sihat dan susu melimpah-ruah? Apa kata anda cuba dulu Set Penyusuan Shaklee. Manfaatnya bukan saja untuk si ibu tapi untuk si comel juga.

 

Jom dapatkan dengan Mira hari ini juga dan dapatkan penjimatan dengan menjadi ahli Shaklee. Bukan itu sahaja, nanti Mira berikan free gift skali.

 

Apa kata mereka yang telah menggunakan Set Penyusuan Shaklee nie? Jom kita dengar.

 

 

 

Nak tau lebih lajut boleh pm atau whatsapp Mira tau.

Mira 012 531 9097

Atau klik pada link 👇👇👇
http://www.wasap.my/60125319097/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge