4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Sihat Jelita

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Sihat Jelita. Kalau cantik dalaman insyaAllah cantik luarannya. Hari ni kita sentuh tentang penjagaan kulit wajah untuk mereka yang  umur 20an, 30an serta 40an dan ke atas.

 

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Sihat Jelita
Penjagaan kulit berbeza mengikut umur dan keadaan kulit

 

 

 

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Jelita :

Kenali Jenis Kulit Muka anda

 

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Sihat Jelita
Cara kenal pasti jenis kulit muka

 

Anda memiliki kulit muka yang kering atau berminyak? Sangat CRUCIAL untuk kita tentukan jenis kulit muka sebelum kita memilih jenis-jenis pencuci muka yang sesuai. Di pasaran sekarang terdapat lambakan jenama pencuci muka dari dalam dan luar negara.

 

Ramai yang menyangka kulit muka mereka jenis kulit yang berminyak tetapi sebenarnya kulit mereka hanya nampak berminyak tetapi mengalami masalah kekeringan ?.

 

 

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Jelita :

Bagaimana nak menentukan jenis Kulit Muka. Berminyak atau Kering?

 

Ini merupakan antara langkah-langkah untuk menentukan kulit muka jenis berminyak atau kering. Mudah je. Boleh dilakukan sendiri di rumah.

 

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Sihat Jelita
Jenis kulit muka boleh ditentukan dengan mencuci atau membersihkannya

 

1. Cuci Muka seperti biasa

2. Selepas dicuci, tengok di Cermin sama ada tanda-tanda kekeringan atau tak. Search for tanda mengelupas atau rasa ketat-ketat. Ini petanda kulit anda kering.

3. Kenal pasti ciri-ciri kulit anda selepas dicuci dan anda boleh memilih skincare yang sesuai dengan keadaan atau jenis kulit muka anda.

 

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Sihat Jelita
Kenal pasti jenis kulit muka / wajah selepas dicuci

 

Combination Skin: Selepas pembersihan, kulit kombinasi akan sering berasa bersih, segar dan bebas minyak di sekitar kawasan hidung tetapi ketat dan kering di sekitar pipi.

Kulit sensitif: Kulit sensitif selalunya akan berasa bersih dan sedikit kering selepas dibasuh tetapi pembersih boleh mencetuskan gatal-gatal dan kerengsaan. Apabila ini berlaku dengan kerap dan dengan pelbagai produk, ia adalah tanda kulit sensitif.

Kulit normal: Orang dengan kulit biasa akan berasa bersih selepas pembersihan. Mereka mungkin masih memerlukan sedikit pelembap, tetapi secara keseluruhan kulit tidak terlalu kering atau sensitif.

Kulit berminyak: Selepas pembersihan, kulit berminyak akan berasa bersih dan bebas minyak. Tidak lama selepas pembersihan, minyak akan kembali. Jika anda rasa kulit berminyak denga cepat, kulit anda mungkin jenis kulit berminyak

Kulit kering: Untuk kulit kering, pembersihan boleh mengeringkan kulit dan meninggalkan rasa kering dan agak ketat.

 

Notes :

Normally kulit hanya akan berminyak lepas apply toner atau moisturizer. Kulit yang kering akan hasilkan minyak untuk melindungi atau melembapkan kulit, tu sebab rasa berminyak. It will be back to normal lepas dicuci.

 

 

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Jelita :

Keadaan Kulit Muka untuk 20an, 30an dan 40an ke atas

 

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Sihat Jelita
Tanda-tanda penuaan berbeza mengikut umur, cara hidup dan exposure

 

Keadaan Kulit Muka 20an dan Potensi Masalah yang ada

 

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Sihat Jelita
Wanita pada usia 20an

 

Apabila anda berada di linkungan umur 20an, kolagen dan elastin pada kulit makin berkurang dan tanda-tanda penuaan jadi semakin ketara. Paras kolagen  dan elastin masih sihat tetapi akan mula turun secara perlahan-lahan.

 

Anda mungkin mula mempunyai masalah seperti berikut :

  • Kulit muka berminyak, liang-liang roma tersumbat atau liang-liang roma kelihatan besar.
  • Di Malaysia cuaca sangat panas. Masalah muka berminyak akan menyebabkan anda terdedah kepada masalah jerawat.
  • Penggunaan BB Cream, CC Cream, Krim jerawat dan Make-Up yang merupakan sesuatu yang biasa akan mendatangkan masalah jika ia tidak dibersihkan dengan cara yang betul, pori-pori akan tersumbat dan pori-pori semakin membesar.

 

 

Keadaan Kulit Muka 30 an dan Potensi Masalah yang ada

 

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Sihat Jelita
Wanita pada usia 30an semakin matang. Tapi matang tak bermakna nampak tua tau

 

Bagi mereka yang berada dalam golongan umur 30an, anda mungkin dapat observe beberapa situasi di bawah. Pada umur 30an, kehilangan Kolagen dan elastin makin ketara pada bahagian kulit wajah.

 

  • Anda mungkin akan mula nampak garisan halus atau kedutan di bahagian mata atau apabila anda tersenyum.
  • Kulit makin kusam, tona kulit semakin tidak sekata. Bahagian dahi gelap berbanding bahagian pipi.
  • Pigmentation pada pipi dan hidung.
  • Pembaharuan sel semakin lambat dan kesannya, tanda-tanda jerawat lambat baik atau lambat hilang.

 

 

Keadaan Kulit Muka 40 an dan Potensi Masalah yang ada pada Usia 40an + Menopaus

 

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Sihat Jelita
Wanita pada umur 40an dan ke atas masih boleh kelihatan lebih muda dengan Skincare dan Penjagaan Kulit yang Baik

 

  • Hormon mula terganggu kerana hormon estrogen semakin berkurangan. Kulit menjadi semakin kering dan kusam disebabkan oleh kebolehan kulit untuk kekalkan kelembapan semakin berkurangan.
  • Kedutan, liang-liang roma, garisan halus, pigmentasi kelihatan semakin jelas.
  • Kehilangan makin banyak kolagen dan elastin menyebabkan Kulit semakin nipis (Kulit jadi semakin sensative terutama jika apply skincare yang banyak bahan kimia)
  • Pembaharuan sel sangat2 lambat.

 

 

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Jelita :

 

Ini ingredient penting untuk posting kali nie. Informasi ini pun Mira dapat daripada nutritionist yang bertauliah tau. Nanti Mira inform siap-siap SkinCare yang dah terbukti boleh meremajakan kulit. Siap ada kajian klinikal tau. 🙂

 

4 Tips Penting dalam penjagaan kulit wajah adalah seperti berikut :

 

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Jelita:

1. Rutin Penjagaan Kulit Harian

 

Penjagaan Rutin Harian ni macam mana? Actually kebanyakkan orang pun buat tapi mungkin ada yang tak buat dengan sempurna.

 

Rutin penjagaan harian ni bermula dengan memcuci kulit wajah menggunakan pencuci muka. Ini diikuti dengan penggunaan toner untuk menutup liang-liang pori yang terbuka dan ini merupakan langkah yang sangat penting. Akhir sekali, gunakan pelembap muka untuk memastikan muka sentiasa lembap.

 

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Sihat Jelita
Bukan perempuan je yang pandai jaga kulit tau, ada lelaki yang jauh lebih advance 🙂

 

3 langkah utama ini sangat penting untuk semua peringkat umur dari umur 20an, 30an, 40an dan ke atas. Ini merupakan asas dalam penjagaan kulit wajah. Rutin penjagaan kulit harian yang baik memerlukan :

  • Pencuci muka untuk membersihkan kulit wajah
  • Toner untuk menutupi pori-pori muka
  • Pelembap muka untuk melembapkan kulit muka

 

 

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Jelita:

2. Gunakan Sunscreen dan Krim Malam

 

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Sihat Jelita
Sangat penting sunscreen ni tau untuk lindungi kulit kita terutama dengan cuaca yang panas di Malaysia nie

 

Penggunaan sunscreen dan krim malam antara yang paling penting. Krim malam bantu bina balik kolagen dan elastin pada kulit wajah. Manakala Sunscreen yang berSPF membantu :

 

  • Melindungi Kulit Anda dari Sinaran UV
  • Penggunaan pelindung matahari setiap hari akan mengurangkan 50% risiko kanser kulit menurut kajian dari AS.
  • Dapat mencegah Penuaan Pramatang. Kajian menunjukkan penggunaan senscreen oleh mereka yang berumur 55 tahun ke atas secara konsistent dapat mengurangkan risiko kehadiran tanda-tanda penuaan 24% lebih rendah.
  • Bantu kulit untuk mengekalkan tonanya. Penggunaan Sunscreen dapat menghalang pembentukan bintik-bintik hitam atau tona kulit yang todak sekata.

 

 

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Jelita:

3. Penggunaan Serum 

 

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Sihat Jelita
Penggunaan Serum adalah sangat digalakkan untuk mereka yang berumur 40an dan ke atas

 

Serum menyokong dan mempercepatkan pembaharuan sel dan penghasilan kolagen dan elastin. Bagi mereka yang berumur 30an pun dah boleh guna tapi tak perlu kerap sangat. Bagi anda yang berumur 40 dan ka atas, penggunaan serum ni dah boleh jatuh Wajib.

 

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Jelita:

4. Pastikan guna krim Anti-Penuaan bagi mereka yang berumur 40 ke atas.

 

Rawatan anti penuaan merupakan antara yang perlu bagi mereka berumur 40 tahun dan ke atas supaya kulit wajah nampak kekal muda.

 

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Sihat Jelita
Penggunaan krim anti-penuaan digalakkan untuk mempercepatkan pemulihan dan mempercepatkan pembentukan sel baru

 

Selalunya rawatan anti penuaan ini menggunakan krim atau sapuan yang kaya denagn Vitamin C dan Vitamin E. Sifat antioksida yang tinggi pada kedua-dua Vitamin ini dapat membantu untuk mengurangkan tanda-tanda penuaan seperti pigmentasi dan kedutan

 

 

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Jelita:

Set Skincare Anti-Aging berasaskan bahan Semulajadi

 

Mira nak suggestkan Skincare yang korang boleh guna untuk menjaga kecantikan dan keremejaan kulit muka atau kulit wajah. Skincare ni dah melalui 8 tahun kajian dan penyelidikan dan ada klinikal study dijalankan.

 

 

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Jelita:

Klinikal Study

 

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Sihat Jelita
Kajian Klinikal ke atas Youth

 

Klinikal study tu maksudnya kajian ke atas manusia sebenar menggunakan produk ini sendiri. Ini la result dari klinikal study tue.

  • 100% pengguna memiliki kulit wajah yang kelihatan lebih muda selepas 1 bulan penggunaan
  • 70% atau 2/3 dari pengguna telah menganjakkan usia kulit wajah mereka. Contohnyer nenek yang 50 tahun tapi kulit muka mereka seperti berumur 40 tahun ! Wowww sangat kan..

 

 

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Jelita:

Bebas Bahan Kimia

 

Bukan tu jer, skincare nie bebas bahan kimia yang merbahaya tau. Dorang sendiri dah declare dan memangdangkan skincare ni dari US, so lebih ketat la requirement dorang berbanding skincare tempatan.

 

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Sihat Jelita
Bebas Bahan Kimia Berbahaya

 

 

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Jelita:

Berasaskan Bahan Semulajadi

 

Skincare ni menggunakan bahan-bahan semulajadi yang terkenal dengan kesan anti-aging. Ini merupakan antara punca utama mengapa 100% pengguna yang menggunakan skincare ini kelihatan lebih muda walaupun hanya selepas 1 bulan penggunaannya.

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Sihat Jelita
Berasaskan Bahan Semulajadi yang terkenal dengan kesan Anti-Aging

 

 

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Jelita:

Skincare Youth by Shaklee

 

Ni la produk yang Mira nak kenalkan tu. Nama produk nie Youth.

 

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Sihat Jelita
Anti-Aging Skincare yang tengah Viral sekarang

 

Lepas Skincare Youth ni launch, 2 kali berturut-turut stok kat Malaysai habis tau. Bulan lepas masuk lagi dan dengan Promosi yang Super BEST ! Setiap pembelian akan diberikan PERCUMA Radiant C & E yang bernilai RM349.80

 

 

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Jelita
Youth Skincare dengan Promosi Percuma Radiant C & E. Promosi berakhir 31 May 2018

 

 

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Jelita:

Nak dapatkan Youth by Shaklee ?

 

Anda berminat nak dapatkan Set Youth untuk anda atau orang yang tersayang ? Bukan perempuan je tau boleh pakai. In fact ramai lelaki dah cuba dan puas hati dengan resultnya. Ini salah satu contohnya.

 

 

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Jelita:

Testimoni Youth

 

Testimoni ni real one from Malaysia tau.

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Jelita

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Jelita4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Jelita

 

 

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Jelita:

Jom dapatkan Youth hari ini.

 

Berminat nak dapatkan Youth ? Jom hubungi Mira.

Boleh dapatkan Complete Set Intensive Treatment atau boleh beli loose tau. Tapi for sure la kalau beli Complete Set lebih Jimat dan Untung. 🙂

 

Lagi untung kalau ambil Set Youth yang tengh promo bulan nie. (May 2018) Boleh dapat Radiant C & E bernilai RM349.80 for FREE. Jangan lupa contact Mira tau untuk dapatkannya.

 

Jom jadi Ahli dan dapat harga yang lebih menjimatkan. Beli lebih 200UV, Free Membership, Dapat harga ahli, dapat 5% Penjimatan terus masuk dalam acct bank next month tau 🙂 Best ke Best.

 

4 Tips Penjagaan Kulit Muka untuk Kekal Jelita
Manfaat Produk Youth kepada Kulit Wajah

 

Jangan lupa hubungi Mira yer. Mira | 012-531 9097 

(Klik pada huruf warna BIRU untuk directly Whatsapp Mira yer)

 

 

.

 

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems ni Viral la pulak tetiba. Betul ke gabungan ketiga-tiga bahan ini mampu membuat anda kekal bertenaga sepanjang hari di bulan Ramadhan ?

 

b80d9892 54b8 41ba 9cbb 7be1f2b495bf 300x300 - Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
The Mighty 3 Gems by Shaklee

 

Jom kita reveal skit Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems yang Viral dan Famous nie.. Bukan untuk kekal bertenaga di bulan puasa je tau, bagus untuk kesihatan juga katanyer.. yang suka nak cantik-cantik tu pun wajib dapatkannyer.

 

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems : Energizing Soy Protein (ESP)

 

2f4a77c2 3f33 489d 8b0a 326c4795a770 300x300 - Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
ESP bantu kekal bertenaga di bulan Puasa

 

Apa yang Special sangat dengan ESP ni sampai jadi Viral ? Apa beze ESP dengan Serbuk Protein yang lain? Jom kita tengok satu-satu keistimewaan ESP by Shaklee.

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems :

KeISTIMEWAAN Energizing Soy Protein (ESP) Shaklee

 

1.Shaklee menggunakan protein soya yang tidak-diubahsuai secara genetik (Bukan-GMO) di bawah Program Pengekalan Identiti (IPP).

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Protein Soy Non-GMO. Tidak diubahsuai secara genetik

 

2. Setiap hidangan membekalkan 14 gram protein berasaskan tumbuhan. Protein soya membantu menurunkan paras kolesterol*.

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Membekalkan 14g Protein bagi setiap hidangan

 

3. Mempunyai skor PDCAAS (Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score) 1.0 – penarafan yang tertinggi dan bersamaan dengan skor yang diberikan pada protein haiwan.

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Kualiti Protein yang sama seperti protein dari haiwan

 

4. Membekalkan 9 asid amino.

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Membekalkan 9 Asid Amino yang tidak dihasilkan oleh badan

 

5. Tinggi dengan kalsium yang membantu perkembangan tulang dan gigi yang kuat.

 

 

 

ESP membantu kita kekal bertenaga sepanjang hari. Pengambilan makanan berprotein tinggi di waktu sahur boleh membantu mengurangkan rasa lapar pada jangka masa yang lebih lama.

 

Nak senang faham macam nie,  bila kita ambil nasi pada waktu sahur, kita akan cepat rasa lapar.  jika dibandingkan dengan pengambilan sahur dengan makanan tinggi protein seperti ESP. Lagi pun ESP nie Glisemik Index die rendah, tu yang kita rasa kenyang lama.

 

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems :

ESP dengan Glisemik Indeks yang Rendah

 

Indeks Glisemik (GI) menunjukkan kesan makanan ke atas gula dalam darah. Karbohidrat yang terurai dengan cepat menyebabkan paras gula darah anda naik mendadak dan kemudiannya menurun dengan pantas, menjadikan anda letih, mudah rasa terganggu dan lapar.

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
ESP dengan tahap Glisemik Indeks yang Rendah

 

Makanan protein soya segera dengan indeks glisemik rendah membantu memastikan paras gula dalam darah kekal stabil,membantu mengekalkan tenaga, mengekalkan rasa kenyang yang lebih lama dan bermanfaat untuk mengurangkan berat dan mengekalkan kesihatan jangka panjang.

 

Maknanya bila kita bersahur ngan ESP kita akan lambat rasa lapar. Bukan orang dewasa je boleh consume, remaja dan anak-anak atas 2 tahun pun boleh tapi MilkShake lebih baik untuk kanak-kanak. Nanti kita tengok kenapa yer.

 

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems :

ESP kaya dengan Protein dan Kalsium

 

Cantik dan Sihat dengan ESP

Protein yg baik akan membantu menyerap kolestrol, dan mampu mencantikkan kulit serta menganjalkan payudara ?. Bonusnya raya nanti semakin cantik berseri semua yang amalkan ?.

 

Nak-nak yang dah gunakan Skincare YOUTH. Confirm kulit jadi cantik berganda-ganda. Nak-nak geng-geng Shaklee  ?. Mereka ni tak risau langsung kalau gunakan produk Shaklee sebab semua dah aware produk Shaklee are all from nature.

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Kajian Klinikal membuktikan YOUTH sangat berKESAN untuk meremajakan kulit anda

 

Bulan May 2018 ni pun Skincare YOUTH tengah promosi. Dapatkan Complete Set YOUTH pada harga Starter Kit! Dapat Free Radiant C & E. Only at RM1070.60 with all the freebies!

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Promosi Skincare Shaklee yang Terbaru dan Terhangat di pasaran! Promosi berakhir 31 May 2018

 

Apa yang free tue.. Jom tengok :

  • Free Delivery
  • Free Membership (RM1070.60 harga ahli Starter Kit tau)
  • Free Radiant C & E worth RM349.80
  • Free 5% BONUS to your account. (Membership benefit)

 

 

Tenaga Maintain sepanjang hari dan Susu Ibu semakin Meriah

 

ESP ni beri bonus berganda kepada ibu-ibu hamil dan yang menyusukan baby tau. Ibu-ibu menyusu mesti risau susu berkurang bila berpuasakan.. Ibu hamil pula risau tak larat nak puasa dan bimbangkan baby dalam perut.

 

Both Mira dah pernah alami dulu dan akibatnya 2 tahun Puasa Ramadhan dikorbankan. Tu semua kisah sebelum kenal ESP tau. Bila dah kenal, puasa tu dah macam perkara biasa jer. Stok susu sentiasa melimpah ruah. Alhamdulillah.

 

Dalam ESP ada gabungan kalsium dan protein yang menjadi makanan tambahan untuk penghasilan susu ibu yang berkualiti untuk si manja. So ibu-ibu menyusu tak perlu risau dah lepas ni. Boleh je susukan bayi dan berpuasa dengan adanya ESP.

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Berpuasa dengan penuh TENAGA walau menyusukan bayi

 

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems :

Testimoni ESP

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Bertenaga sepanjang berpuasa

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Happy giler bila gastrik hilang begitu saja dan boleh berpuasa semula ?

 

 

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems :

Performance Drink

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems :

Keistimewaan Performance Drink Shaklee

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Performance Drink by Shaklee

 

Tingkatkan prestasi untuk mencapai kemenangan yang diimpikan. Serlahkan prestasi terbaik anda dan kekalkan momentum. Dengan proprietari OPTI-Lyte™ campuran elektrolit ditambah dengan campuran unik karbohidrat untuk memberikan tenaga segera dan berterusan disamping menyokong penghidratan optimum.

 

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems :

Manfaat Utama Performance Drink Shaklee

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Performance Drink (PD) by Shaklee

 

Antara Manfaat Utama Performance Drink (PD) ni ialah :

 

1. Meningkatkan Daya Ketahanan Badan

Memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat, menggantikan air yang hilang sewaktu latihan fizikal, meningkatkan daya tahan otot dan memanjangkan waktu latihan tanpa mencederakan tubuh.

 

2. Membekal Tenaga & Daya Ketahanan Fizikal

Ia mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolism air dalam tubuh. Ia mengandungi potassium, kalsium, sodium, phosphorus, magnesium dan chloride.

 

Produk ini turut dirumus ekslusif untuk membekalkan tenaga fizikal terutamanya mereka yang menetapkan kawasan tropika dan mereka yang aktif dalam kerja harian

 

3. Mencegah Penyahhidratan

Mengurangkan kehausan, mencegah penyahhidratan, melembabkan kulit dan kelihatan muda

 

4. Mengekalkan Paras Gula

Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula darah yang penting bagi tenaga otot dan percepatkan sembuhan akibat kecederaan otot

 

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems :

Performance Drink (PD) menyegarkan

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Performance Drink (PD) berperisa oren yang sangat menyegarkan

 

Performance Drink (PD) nie ada rasa oren yang sangat menyegarkan. Kalau dah ada PD, tak perlu beli dan cari lagi 100 plus atau any isotonik drink di pasaran tau.

 

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems :

Performance Drink (PD) untuk Semua

 

Bagus untuk Masalah Cirit-birit

Selalunya bila terkena cirit-birit, doktor akan pesan untuk dapatkan 100plus sebab ia merupakan minuman isotonik. Dengan kehadiran PD, tak perlu lagi 100 plus yang tinggi kandungan gula tu ya.

 

Bila berbuka, mulakan dengan kurma dan PD. Then kalau nak minum yang manis-manis boleh la jugakan.. Kalau dah teringin tu minum je la kan.

 

Performance Drink boleh dibuat Smoothie

Ramai antara pengguna tegar Shaklee menggunakan PD ini untuk dicampur bersama smoothie ESP tau. Tambah rasa oren yang menyegarkan ?. Nak tambah buah oren pun boleh, kiranya kita add in fiber as well tapi kalau PD je yang ada, tambahkan 2 sudu je.

 

Performance Drink untuk Strok, Sawan dan Kuat Bekerja

Selain itu PD ini sangat bagus untuk mereka yang ada masalah strok dan sawan. Kekurangan elektrolit antara punca masalah ini tau. Mereka yang bekerja keras dan sering berpeluh juga bagus amalkan PD nie.

 

Testimoni Performance Drink

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Manfaat PD dan ESP kepada Ibu Menyusu

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Atlet Malaysia pun consume PD?? Awesome ?

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Bertenaga sepanjang hari dengan PD by Shaklee.

 

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems :

Meal Shakes

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Minuman berkhasiat, sedap dan berkrim serta sumber yang kaya dengan kalsium, serat dan protein. Sesuai untuk kanak-kanak, remaja dan juga dewasa di mana-mana sahaja. *

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems :

Keistimewaan Meal Shake Shaklee

 

Sumber yang baik bagi serat dan protein. Protein membantu membina dan memperbaiki tisu badan. Ia adalah penting untuk pertumbuhan dan perkembangan, membekalkan asid amino yang diperlukan untuk penghasilan protein.

 

Selain itu, Meal Shakes kaya dengan kalsium dan zink. Kalsium membantu membina tulang dan gigi yang kuat. Zink memainkan peranan yang penting dalam pertumbuhan.

 

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems :

Milk Shake untuk Semua

 

Meal shakes ni bukan saja sesuai untuk kanak-kanak, malah orang dewasa juga tau. Ia diperkaya dengan rasa Vanilla dan mempunya 19 vitamin & mineral penting.

 

Boleh elak sembelit

Meal Shakes kaya dgn kalsium dan serat, mmbantu mengelakkan masalah sembelit semasa puasa. Ia juga adalah sumber vitamin untuk keperluan harian yang tidak dapat dipenuhi semasa berbuka dan bersahur.

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Boleh diambil sebagai makanan tambahan untuk anak-anak yang susah nak makan

 

Campuran Smoothie yang menyegarkan

Mereka yang dah dapatkan ESp, PD dan Meal SHakes nie boleh la blend ketiga-tiga item ni untuk dijadikan smoothies. Rasa Oren Vanilla yang sangat sedap. Lagi best bila minum sejuk-sejuk ketika berbuka puasa ?.

 

Testimoni Meal Shakes

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Membantu kanak-kanak yang ada masalah sembelit
Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Sistem Imun anak semakin baik selepas consume Meal Shake yang kaya dengan 19 Vitamin dan Mineral
Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Selera makan anak naik. Tak ada masalah nak beri anak makan lagi.

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Anak berpuasa dengan semangat ?

 

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems : Dapatkan hari ini juga ?

 

Anda ingin kekal bertenaga sepanjang bulan Ramadhan? Jom dapatkan Set Berpuasa Shaklee.

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Set Berpuasa penuh Tenaga Shaklee

 

Anda boleh dapatkan kesemua produk ini sekali gus atau anda juga boleh memilih produk pilihan anda sendiri.

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems :

Pilih Set yang Terbaik untuk anda

 

Semua orang inginkan yang terbaik. Begitu juga kami di Shaklee. Jika anda ingin mencuba sebarang produk Shaklee, jangan malu-malu untuk pm atau hubungi Mira yer..

 

Di sini Mira pecahkan Set Tenaga atau Set Berpuasa kepada Set VIP, Set Gold dan Set Titanium. Anda boleh memilih mengikut budget dan kemampuan anda.

 

Set Titanium :

ESP + Vitalea Iron + Performance Drink (PD) + Meal Shakes + Vitamin C + COQ-Trol + Vitamin B-Complex + Omega Guard

 

Set Gold

ESP + Vitalea Iron + Performance Drink (PD) + Meal Shakes

 

Set VIP

ESP + Vitalea Iron

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems :

Hubungi Mira untuk mendapatkannya

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Mira merupakan Pengguna dan Pengedar Produk Shaklee

 

Mira merupakan Pengguna dan Pengedar produk Shaklee. Anda boleh hubungi MIra pada bila-bila masa dan kesemua produk Shaklee akan dipack dan dihantar oleh pihak Shaklee kepada anda.

 

Terdapat jaminan keselamatan untuk setiap produk yang dihantar. Jika terdapat sebarang kerosakan semasa anda menerima produk Shaklee, ambil gambar dan hantar kepada Mira. Nanti Mira akan salurkan kepada Shaklee dan anda berhak untuk mendapat ganti rugi barang.

 

 

Hubungi Mira atau Whatsapp sahaja.

Mira | 012 531 9097

(Hanya klik pada nombor bewarna BIRU untuk terus Whatsapp Mira ya)

 

Jadi ahli dan nikmati segala manfaat sebagai ahli Shaklee termasuk pembelian pada harga ahli. Hubungi Mira dan nanti Mira bantu anda ya.

 

Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems
Set Berpuasa Shaklee 3 Mighty Gems, ESP, Performance Drink dan Milk Shakes