images 2 - Tanda-tanda Kurang Kalsium dalam Badan

Tanda-tanda Kurang Kalsium dalam Badan

Tanda-tanda Kurang Kalsium dalam Badan : Ada tanda ke??

Kekurangan Kalsium dalam badan ni kekadang ada indication dia dan kekadang tak nampak pun. Kita tak nampak mungkin sebab kita terlalu busy dengan urusan seharian.

 

The indication might be tak wujud, sedang-sedang atau mungkin indication yang terus jadi severe atau teruk.Antara penyakit Kronik yang disebabkan oleh kekurangan unsur Kalsium ni seperti Rickets, Osteopenia dan Osteoporosis.

 

Walaupun kita tak nampak kesan kekurangan Kalsium dalam badan, terutama pada peringkat awal, but something is happening inside us. Tak kan nak tunggu dah kena Kerapuhan Tulang atau Tulang Patah (Osteoporosis) baru nak bertindak?

 

The choices is there WAITING for us to Choose.

 

Tanda-tanda Kurang Kalsium dalam Badan : Pilihan di Tangan Anda !

 

Macam mana Mira pastikan Unsur Kalsium Mira mencukupi ? Ni yang Mira pilih!

 

Mira already Choose!
Thats why 4 tables of Calcium pill sebelum Tidur and Protein drink early in the Morning is my choice.

Tanda-tanda Kurang Kalsium dalam Badan

 

1 serving of Protein Drink early morning for Energy + 500mg of Calcium + 250mg Phosphorus. No sugar added tau!

Ni bukan sekadar Protein dan Kalsium tau. Ada banyak benefit die. Kalau minum ESP ni pagi-pagi, memang boleh tahan dari kelaparan dan bunyi ding dong ding dong perut!

 

Mira gunakan juga sebagai Milkbooster yang membantu memekatkan dan menambah susu badan untuk si comel tersayang. Plus Add up Alfalfa Complex!

Tanda-tanda Kurang Kalsium dalam Badan

 

Tanda-tanda Kurang Kalsium dalam Badan

 

4 tables of Calcium Pill Before Sleep for 1000mg of Calcium + 400IU Vitamin D3 + 400mg Magnesium

Ni sumber Kalsium Mira. Mira mabil sebelum tidur tapi kekadang if ada sakit-sakit pinggang atau kebas-kebas tangan, Mira telan extra 1 biji. Nie waktu mula-mula ambil Shaklee la.

 

Mase tu badan memang selalu sakit dan kebas tangan jangan cakap la. Sakit akibat kebas tu boleh membuatkan barang yang kita pegang tu terjatuh tau.

 

Ostematrix ni juga diambil oleh mereka yang ada masalah saraf. Kalsium ni bukan untuk tulang je ye. Digunakan juga untuk mengepam darah tau.

 

Antara kegunaan lain Ostematrix ni seperti gambar di bawah nie.

 

Tanda-tanda Kurang Kalsium dalam Badan

Kalau ada yang nak cuba, leh Click Sini yer dan dapatkan both Ostematrix dan Energizing Soy Protein.

 

 

Tanda-tanda Kurang Kalsium dalam Badan : Kekurangan Ketinggian Tanda Kurang Kalsium ?

Tanda-tanda Kurang Kalsium dalam Badan : Kekurangan Ketinggian Tanda Kurang Kalsium ?

Dulu tinggi 170cm, tingginyer kan for a lady. Sekarang 165cm! Aik.. Tinggi leh berkurangan ke?? Pelik la pulak.. 🤔

 

Walaupun kita tak nampak kesan kekurangan Kalsium dalam badan, terutama pada peringkat awal, but something is happening inside us. Apa yang jadi? Metabolic Alteration atau mungkin Potential disfunction already happening bit by bit.

 

Ada je tanda-tanda kecil akibat kekurangan Kalsium dan Rendah Kandungan Kalsium dalam Darah. Apa tanda-tanda tu ? Lets see..

 

 

Tanda-tanda Kurang Kalsium dalam Badan : Jom check Diri Kita

 

Tanda-tanda Kurang Kalsium dalam Badan :

1. Pitam

2. Kegagalan Jantung Berfungsi

3. Chest Pains atau sakit dada.

images 14 - Tanda-tanda Kurang Kalsium dalam Badan

4. Rasa kebas-kebas atau macam tertarik sekitar mulut, jari tangan dan jari kaki.

5. Muscle cramps atau kekejangan terutama di bahagian belakang dan kaki. Ada juga yang sukar nak bernafas.

6. Wheezing atau berbunyi semasa bernafas

7. Sukar untuk menelan

8. Perubahan suara disebabkan sukar nak bercakap atau sukar bernafas.

9. Kemerosotan intelektual, kemurungan, kebimbangan, dan personaliry change.

10. Kepenatan

11. Menggigil dan hilang kawalan dikenali juga sebagai Seizures

12. Rambut yang kasar

13. Kuku yang Rapuh

Tanda-tanda Kurang Kalsium dalam Badan

14. Keradangan pada kulit. Seperti keputihan atau kemerah-merahan pada kulit atau kulit kering. Dikenali sebagai Psoriasis

Tanda-tanda Kurang Kalsium dalam Badan

15. Kulit Kering

16. Kegatalan yang Melampau

17. Gigi Rapuh dan Rosak

18. Otot-oto melemah

19.Katarak

20. Tanda-tanda Kerapuhan tulang (Osteoporosis)
– sakit belakang, kekurangan ketinggian, kerapuhan tulang di pinggang, pergelangan tangan dan pinggul

Tanda-tanda Kurang Kalsium dalam Badan

 

Banyakan Tanda-tanda Kekurangan Kalsium ni tapi kebanyakan hanya akan hadir after kandungan Kalsium telah merosot.

 

So, tak kan nak tunggu sehingga dapat Kerapuhan Tulang atau Tulang Patah (Osteoporosis) baru nak dapatkan Makanan Tambahan ni kan.

 

Prevention is Better than Cure. So kene la act SEKARANG dan dapatkan Ostematrix dan ESP ni. Boleh bantu jadi Slim tau ESP ni. Nak tambah berat pun boleh.

 

Cara Pemakanan ESP ni yang membezakan fungsinya. Kalau ada yang nak cuba, leh Click Sini yer dan dapatkan both Ostematrix dan Energizing Soy Protein.

 

 

Tanda-tanda Kurang Kalsium dalam Badan : Berapa banyak Kalsium diperlukan oleh Badan.

Kalsium ni dari dalam perut pun kita dah mula gunakan.  Untuk masalah osteoporosis, punca utama kurang kalsium dalam darah dan badan.

 

Bila kalsium dalam darah berkurang, kalsium dari tulang akan diambil dan digunakan menyebabkan tulang semakin kurang ketumpatannya.

 

Selepas umur 30 tahun, tulang kita lebih banyak digunapakai dibandingkan dengan yang dihasilkan.

 

Penghasilan sel tisu tulang oleh osteoblast kurang dibandingkan dengan kalsium yang ‘ditarah’ oleh osteoclast untuk tujuan penyingkiran sel tulang yang rosak atau untuk tujuan calcium disalurkan ke dalam darah.

 

So nak selesaikan masalah kekurangan kalsium kita perlu provide kalsium. Kanak-kanak berumur 4 tahun sehinggalah umur 50 tahun perlukan 1000mg Kalsium setiap hari.

Umur yang 50an ke atas, perlukan 1200mg Kalsium.

Tanda-tanda Kurang Kalsium dalam Badan
Keperluan Kalsium oleh Manusia

 

Tanda-tanda Kurang Kalsium dalam Badan : Agen Pembantu Kalsium

Kalsium je tak cukup sebab kalau kita ambil kalsium sahaja, bukan semua akan diserap oleh badan. Kita perlukan Magnesium dan Vitamin D as well.

 

Tu sebab sekarang semua Pil Kalsium kebanyakan dah ada Magnesium dan Vitamin D ni. Tapi tak semua ya. tu sebab kene check. Magnesium dan Vitamin D ni membantu Kalsium untuk diserap sepenuhnya oleh badan.

 

Dalam Pil Kalsium Shaklee yang kita panggil Ostematrix ni memang dah ada Magnesium dan Vitamin D3.

081ad8eba6951946cc2ab98aef107ff7 vitamin d calcium calcium vitamins - Tanda-tanda Kurang Kalsium dalam Badan

 

 

Tanda-tanda Kurang Kalsium dalam Badan : Nak Jimat ?

Jom berjimat dengan menjadi ahli Shaklee. Daftar sebagai ahli dan beli dengan harga ahli.

 

Umrah dan Haji, Pergi Sihat, Balik pun Sihat : 7. VIVIX

Miera

Shaklee ID : 1255626

Whatsapp / Hp No : 012 531 9097

Rujukan :
https://universityhealthnews.com/daily/nutrition/21-calcium-deficiency-symptoms-that-will-surprise-you/

1 thought on “Tanda-tanda Kurang Kalsium dalam Badan”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge