Vitamin B Complex untuk Ibu Menyusu. Perlukah?

Vitamin B Complex untuk Ibu Menyusu. Perlukah? Personally kalau tanya Mira at current moment, i would say YES, sangat diperlukan. Tapi kalau tanya Mira 2 years back, i would say NO coz masa tu Mira beranggapan semua Vitamin dan Mineral ni kita boleh dapat melalui pemakanan.

.

Even ramai yang ambil Set Penyusuan Lengkap Shaklee pun mana yang dah cuba B-Complex ni, memang akan terus jatuh cinta just like how i felt till now. Mira dulu bermula dengan Set Penyusuan Shaklee yang paling basic but add on other Vitamins bit by bit. Till now Mira sedang dan insyaAllah akan sentiasa amalkan Set Essential atau Set Penyusuan Lengkap selagi baby masih menyusu.

 

Set Essential Shaklee and Set Penyusuan Lengakap ni bezanya just kehadiran Alfalfa Complex yang digunakan untuk tingkatkan penghasilan susu badan dan kehadiran Osteomatrix iaitu Pill Kalsium yang berMagnesium dan Vitamin D.

 

Vitamin B Complex untuk Ibu Menyusu. Perlukah?
Essential Set Shaklee yang sesuai untuk Dewasa, lelaki atau perempuan , tua atau pun muda 🙂

 

Vitamin B Complex untuk Ibu Menyusu. Perlukah?
Set Post-Natal atau Set Penyusuan Lengkap Shaklee. Ada additional Alfalfa Complex dan Osteomatrix.

 

Alfalfa Complex ni bukan untuk ibu menyusu je tau. Ia merupakan antara Detox Item as well. Bantu untuk detox badan kita, mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati serta kolon darah serta mencantikkan kulit dan otot.

 

Ini antara rahsia kecantikan dalaman wanita dan antara rahsia ibu-ibu menyusu kembali ramping. Mereka yang asa masalah Kulit Berjerawat pun boleh dapat menfaatnya tau. Ini antara yang bantu untuk mengecutkan jerawat tapi kena ambil additional Vitamin lain untuk mengembalikan keserian kulit muka.

 

Nak tau perbezaan BEFORE dan AFTER Mira amalkan Vitamin B Complex nie? Apa yang buat Mira terus jatuh cinta dengan Vitamin B Complex? Ada 3 sebab utama. Kebas-kebas masa berpantang hilang terus, untuk Kecantikan dan Masalah Senggugut Selesai .Baca di sini

.

Entry yang atas ni agak panjang sebab MIra ceritakankesan pengambilan Set Essential Shaklee dari A to Z. Nak tau perbezaan BEFORE dan AFTER Mira amalkan Alfalfa Complex nie? Apa yang buat Mira terus amalkan Alfalfa Complex ? Baca di sini

.

.

Vitamin B Complex untuk Ibu Menyusu. Perlukah? :

Kepentingan Vitamin B Complex untuk Ibu Menyusu

.

Ibu Menyusu perlu mengambil Vitamin B Complex untuk meningkatkan pengeluaran susu dan meningkatkan tahap tenaga dan mood mereka.

 

Kandungan Vitamin B Complex yang lengkap

Vitamin B Complex yang lengkap mengandungi :

☄Thiamine, Vitamin B1
☄Riboflavin, Vitamin B2
☄Niacin, Vitamin B3
☄Pantothenic Acid, Vitamin B5
☄Pyridoxine, Vitamin B6
☄Biotin, Vitamin B7
☄Folat, Vitamin B9  dan
☄Cobalamin, Vitamin B12
.
.

Kepentingan Vitamin B Complex ke atas kesihatan ibu menyusu dan bayi

 

Sumber Tenaga

Vitamin B membantu mengubah makanan menjadi bahan bakar, meningkatkan tenaga, meningkatkan mood dan melakukan segala-galanya daripada menghasilkan sel darah merah sehingalah kepada mengurangkan kolesterol jahat dalam badan kita.

.

Elak kecacatan semasa bayi dalam kandungan.

 

Vitamin B9 (Folic Asid) sangat disyorkan untuk Ibu Hamil dan Ibu Menyusu. Vitamin ini juga penting bagi Wanita Hamil untuk mencegah kecacatan kelahiran, dan ia harus diambil oleh wanita menyusukan kerana nutriennya boleh disalurkan kepada bayi melalui susu ibu. Keperluan harian yang disyorkan untuk Ibu Menyusu adalah 500 mikrogram (mcg).

.

Ibu Menyusu memerlukan lebih banyak Vitamin B12 daripada orang lain kerana janin mengambil lebih banyak simpanan Vitamin B12 semasa kehamilan. Wanita menyusu perlu mengawal kekurangan B12, yang boleh membawa kepada masalah kesihatan pada anaknya.

.

Bayi kepada ibu menyusu yang mengamalkan diet vegetarian mungkin terdedah kepada anemia, perkembangan kemahiran motor yang kurang baik atau kesan buruk yang lain, melainkan jika penyusuan susu ibu ditambah dengan susu formula, menurut Pusat Kawalan Penyakit.

.

.

Biotin antara Vitamin B yang penting. Penting untuk Kecantikan Wanita.

.

Biotin menggalakkan pengeluaran protein untuk pertumbuhan kuku apabila diserap di teras kuku, di mana sel dihasilkan. Selain itu, ia juga merangsang pertumbuhan rambut baru dan menggalakkan tekstur yang lebih sihat dengan melindungi rambut terhadap masalah kekeringan, pengelupasan kulit kepala dan meningkatkan keanjalan korteks rambut untuk mencegah rambut bercabang.

Vitamin B Complex merupakan antara Vitamin yang akan dicadangkan kepada mereka yang mempunyai kebimbangan dengan masalah rambut menipis atau kuku rapuh.

.

 

Vitamin B Complex untuk Ibu Menyusu. Perlukah?
Kepentingan Vitamin B yang pelbagai untuk kesihatan Wanita, Lelaki, Remaja, Ibu dan Anak

 

Keperluan Vitamin B ni tak sama untuk setiap manusia setiap setiap manusia adalah komplex dan amalan pemakanan kita juga berbeza-beza.

.

.

Vitamin B Complex untuk Ibu Menyusu. Perlukah? :

Sumber Vitamin B

 

Sumber makanan untuk sumber Vitamin B12 yang terbaik adalah ikan trout, daging , herring, sarden, kerang, susu dan bijirin sarapan yang diperkaya. Vitamin B ni terdiri daripada 8 jenis yang berbeza dan mempunyai fungsi yang berbeza as well. Sangat penting untuk mendapatkan kesemua jenis sumber Vitamin B ini pada kuantiti yang tertentu.

 

Vitamin B Complex untuk Ibu Menyusu. Perlukah? :
Pelbagai sumber untuk 8 jenis Vitamin B yang berbeza

 

Nak lebih mudah ? Anda boleh mendapatkan Vitamin B Complex by Shaklee yang lengkap dengan kesemua 8 jenis Vitamin B yang Mira dah nyatakan di atas.

 

Vitamin B Complex untuk Ibu Menyusu. Perlukah?
Fungsi Vitamin B yang pelbagai.

 

Vitamin B Complex untuk Ibu Menyusu. Perlukah?
B Complex by Shaklee yang lengkap dengan kesemua 8 jenis Vitamin B untuk menyokong fungsi tubuh

 

Vitamin B Complex untuk Ibu Menyusu. Perlukah?
Vitamin B Kompleks terdiri daripada 8 jenis Vitamin B yang penting untuk kesihatan

 

Vitamin B memainkan peranan penting untuk fungsi tubuh kerana ia membantu menukar makanan kepada tenaga untuk sel-sel anda. Keistimewaan Vitamin B Complex Shaklee ni ialah ia memiliki Sistem Penyerapan Bioaktif Berpaten.

 

Vitamin B Complex untuk Ibu Menyusu. Perlukah? : Nak dapatkan Vitamin B Complex by Shaklee ?

 

Nak dapatkan Vitamin B Complex yang terbaik ni?
Nak tanya berkaitan produk atau peluang Bisnes bersama Shaklee dalam #ProjekBuatDuitRM2000, click sini tau. Lagi cepat Mira reply.
http://www.wasap.my/60125319097

 

Mira, 012 531 9097

Shaklee ID : 1256626
.

.

*These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge